Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

recomandare anvelope vara pentru Discovery 3

shpagasinu

Postări Recomandate

salut!

Am cautat un post asemanator pentru disco 3, dar nu am găsit!

Voi incerca o mica introducere : proaspăt posesor de LR Discovery 3, fabricație 2005, prima înmatriculare in 2007, 180.000 km reali, 190 CP.

Mașina a fost cumpărata pentru a fi de familie si va fi folosita prea puțin in offroad (excepție făcând partidele de pescuit din Delta)!

La cumpărare, era dotata cu anvelope BF goodrich absolut noi, pe 18, care nu-mi displac, dar pe care nu cred ca le voi folosi in scopul pentru care au fost create.

prin urmare, dat fiind faptul ca masina va fi folosita marea majoritate in oras, vreau sa-mi achizitionez niste anvelope de vara si aici am nevoie de niste recomandari.

Multumesc

Land Rover, Discovery 3- 2005, 2.7, 190 CP
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: recomandare anvelope vara pentru Discovery 3

Uite de exemplu aici modele posibile:

http://www.disco3.co.uk/wiki/Tyres_suitable_for_the_Discovery_3

Cele marcate RB (Road Biased) sunt in general modele de vara sau all season.

Unele dintre modelele de acolo au mini-review-uri pe acelasi forum daca le cauti.

BFG-urile le vinzi? M-ar interesa poate. Ca model exact si ce marime sunt?

Link spre comentariu

multumesc de recomandare

intrebare: daca bfg sunt 255/55/R18..cele de vara ar trebui sa fie la fel, nu?

intreb pentru ca din linkul trimis, am observat ca cele pe 18 sunt toate 255/60

iti trimit pm cu date despre bfg

ai pm

Editat de Astral
Link spre comentariu

O parere personala: tine BFG-urile, (mai ales daca sunt AT), mergi o vreme cu ele si vezi daca te impaci sau nu cu ce stiu si pot sa faca!

Eu merg cu BFG AT de aproape 6 ani si nu m-au dezamagit in perioada asta! E drept, eu am Disco 1...

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

multumesc de recomandare

intrebare: daca bfg sunt 255/55/R18..cele de vara ar trebui sa fie la fel, nu?

intreb pentru ca din linkul trimis, am observat ca cele pe 18 sunt toate 255/60

iti trimit pm cu date despre bfg

Pai tyre size-ul pe 18 "de fabrica" este 255/60R18.

Dar BFG-uri modelul tau, KO2 nu gasesc la dimensiunea asta, poate chiar nu exista.

255/55 R18 este cu 3.3% mai mic.

265/60 R18, urmatoarea marime de KO2 pe care o gasesc este cu 1.7% mai mare.

Link spre comentariu

Salutare,

Eu am avut pe Discovery2 Pirelli Scorpion str, fabricate in Romania, care au fost foarte bune,se comportau f bine pe toate felurile de drum, dupa ce s-au uzat am cautat si am hotarat sa fac o schimbare,si bine am facut.Am cumparat Good Year Wrangler HP All Weather, Made in Germany, care pot spune ca sunt extraordinare,mult peste Pirelli din toate punctele de vedere.Le am din primavara trecuta deci am trecut toate anotimpurile cu ele. Sunt super usoare si silentioase pe asfalt uscat,super aderente pe asfalt ud si foarte ud(fara acvaplanare) si foarte buna aderenta pe ger,gheata,zapada batatorita. Nu le-am testat in noroi si zapada foarte mare.

Deci poti sa le iei in calcul.Sunt in general fabricate numai in Germania si sunt bune ca pret.

"Succesuri":wink:

era vorba de 255/60/18

Eu am pe D2 255/65/16

Editat de Astral
Link spre comentariu

Salutare,

Eu am avut pe Discovery2 Pirelli Scorpion str, fabricate in Romania, care au fost foarte bune,se comportau f bine pe toate felurile de drum, dupa ce s-au uzat am cautat si am hotarat sa fac o schimbare,si bine am facut.Am cumparat Good Year Wrangler HP All Weather, Made in Germany, care pot spune ca sunt extraordinare,mult peste Pirelli din toate punctele de vedere.Le am din primavara trecuta deci am trecut toate anotimpurile cu ele. Sunt super usoare si silentioase pe asfalt uscat,super aderente pe asfalt ud si foarte ud(fara acvaplanare) si foarte buna aderenta pe ger,gheata,zapada batatorita. Nu le-am testat in noroi si zapada foarte mare.

Deci poti sa le iei in calcul.Sunt in general fabricate numai in Germania si sunt bune ca pret.

Salut. Eu caut anvelope exclusiv pentru vara si oras. din ce inteleg, tu ai all season.

Merci oricum pentru sfat.

Masina am cumparat.o echipata cu bfg.uri, pe care le vand, plus un set de iarna si unul de vara(cam tocit), doar ca sunt pe 17. Acum ce vreau,sunt pentru jantele de 18.

Link spre comentariu

Salutare,

Trebuie sa te contrazic un pic:

am Wrangler HP pe masinile de la servici, din 2015! Cat sunt noi sunt foarte bune, insa, cu o uzura de circa 30% nu mai ai siguranta pe sosea uda iar in noroi sau zapada devin "opinci"!

Iar din 2 seturi, 3 gume sunt facute in Germania iar celelalte 5 in China, in aceeasi saptamana din 2015!

Link spre comentariu

Scuze, ca nu te-am inteles bine.

Cred ca nici eu n.am fost foarte explicit.

Pentru vanzare exista rubrica "Mica Publicitate"

Nu am inteles remarca aceasta!

Editat de Astral
Link spre comentariu

Trebuie sa te contrazic un pic:

am Wrangler HP pe masinile de la servici, din 2015! Cat sunt noi sunt foarte bune, insa, cu o uzura de circa 30% nu mai ai siguranta pe sosea uda iar in noroi sau zapada devin "opinci"!

Iar din 2 seturi, 3 gume sunt facute in Germania iar celelalte 5 in China, in aceeasi saptamana din 2015!

Posibil sa inceapa si astea ale mele sa se comporte ada cum spui. Am cam 12000 km cu ele si sunt inca ok. Pe Pirelli le-am avut 4ani dar spre sfarsitul vietii nu mai stiau cam nimic pe umezeala. De fapt cred ca nicio anvelopa nu se mai comporta bine uzata. Dar sunt anvelope care nu se comporta bine nici cand sunt noi.

Nu am inteles remarca aceasta!

Le poti pune la vanzare acolo.

Editat de Astral
Link spre comentariu

Eu am pe freelander latitude tour ! Desi scrie ca sunt de vara in fapt au inscriptia M+S se comporta foarte bine pe toate suprafetele, iar iarna fac fata cu brio !

Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu

Ma gandesc ca daca bfg.urile sunt 255/55 si merg pe o janta de 18, inseamna ca ar merge si alta guma. Gresesc?

Orice anvelopa 255/55 o sa mearga foarte bine.

Diferentele sunt minore:

https://www.wheel-size.com/calc/?wheel1=255-60-18X8ET53&wheel2=255-55-18X8ET53&fcl=50mm&scl=50mm&wcl=30mm&sr=0mm

Link spre comentariu

Alea ce le-ai aratat tu sunt numai de vara. Exista si Latitude M+S dar arata altfel profilul,nu au santurile acelea fine care sunt pt a fi eficiente pe zapada.In santurile alea fine intra zapada iarna si devin mai aderente(aderenta zapada-zapada).

Poti pe de alta parte platesti degeaba indicele acela de viteza(Y-pana la 300km/h) un indice (H-pana la 210km/h) este suficient pentru Disco3 2.7 190. Dar daca iti plac alea si buzunarele...pline,nu arata rau.

Daca iti pui pe masina anvelope de vara va trebui neaparat sa-ti cumperi si de iarna.Alea de vara, sub aprox 15 grade celsius,nu mai sunt eficiente nici pe asfalt uscat.

Scuze am vrut sa scriu 5 grade.

Editat de Astral
Link spre comentariu

Daca iti pui pe masina anvelope de vara va trebui neaparat sa-ti cumperi si de iarna.Alea de vara, sub aprox 15 grade celsius,nu mai sunt eficiente nici pe asfalt uscat.

am cauciucuri de iarna! ;)

Alea ce le-ai aratat tu sunt numai de vara. Exista si Latitude M+S dar arata altfel profilul,nu au santurile acelea fine care sunt pt a fi eficiente pe zapada.In santurile alea fine intra zapada iarna si devin mai aderente(aderenta zapada-zapada).

Poti pe de alta parte platesti degeaba indicele acela de viteza(Y-pana la 300km/h) un indice (H-pana la 210km/h) este suficient pentru Disco3 2.7 190. Dar daca iti plac alea si buzunarele...pline,nu arata rau.

salut!

am sa incerc sa caut cu un indice de viteza mai mic!

vorba ta..oricum nu rulez cu mai mult de 210 km/h

merci mult pentru parere! ma ajuta mult :)

Editat de Astral
Link spre comentariu

Salut. Dimensiunea anvelopelor pe jante de 18 inch este 255 60 18. O alternativa este 235 65 18. Dimensiunile le găsești pe stickerul de pe portiera unde indica presiunea recomandata pentru roti.

O dimensiune mica sau mai mare sigur te va afecta la ITP sau la un eventual control în trafic, ca sa nu mai spun ca o anvelopa mai mica este și inestetica data fiind configurația mașinii.

Iarăși, pentru o mașină cu potențial off road niște anvelope de vara o vor limita în cele câteva situații în care vei avea nevoie sa intri pe drumuri accidentate.

Eu am echipat rotile de vara cu conti cross contact lx2. Sunt niste all season spre all terrain. Atenție! Dimensiunea pentru jantele de 17 este 235 70 17.

Într adevăr pentru ca majoritatea suvurilor au dimensiuni mai mici ale anvelopelor, cauciucurile 255 55 18 și 235 65 17 sunt mai ușor de găsit și de cumpărat. De aceea probabil se și găsesc mai des pe Discovery 3, proprietari fiind mai comozi sau necunoscători.

Editat de Cristi S
Link spre comentariu

salut!

trebuie sa recunosc ca n-am apucat sa ma uit pe stickerul de pe portiera.

M-am luat doar dupa marcajele de pe anvelopele BFG, cu care era echipata masina

voi tine cont de ceea ce mi-ai spus.

merci

Link spre comentariu

salut!

trebuie sa recunosc ca n-am apucat sa ma uit pe stickerul de pe portiera.

M-am luat doar dupa marcajele de pe anvelopele BFG, cu care era echipata masina

voi tine cont de ceea ce mi-ai spus.

merci

Cred ca ar fi foarte "sanatos" sa incerci sa-ti cunosti masina prin a citi manualul de utilizare!

Daca nu ti l-a dat fostul proprietar, fa-ti cont aici: http://topix.landrover.jlrext.com/topix/vehicle/lookupForm

Vei gasi gratuit manualul de utilizare si, contra cost, o parte din manualul de reparatii precum si o serie de buletine informative, publicate de producator in legatura cu problemele cunoscute ale modelului.

Spor la citit!

Link spre comentariu

Pe jantele de 18 intra anvelope de pana la 285 latime, deci este clar ca janta permite o varietate larga de dimensiuni.

Inlocuieste anvelopele cu 255 60 18 si vei vedea inclusiv o imbunatatire a amortizării la denivelări.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare