Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

problemă cutie transfer Disco 2

sebiilie

Postări Recomandate

Salutare tuturor,

acum două săptămâni mi-au făcut ambreiajul niște mecanici albanezi (că nu sunt în Ro). Având în vedere că pierdeam niște ulei și pe la cutia de transfer, i-am rugat să schimbe și setul de garnituri la CT pe care l-am comandat personal din UK https://www.lrdirect.com/RTC3890-supplied-by-bearmach-branded-bm.html Din păcate am dat peste mecanicii nepotriviți pentru că au făcut niște gafe destul de mari (să pui discul de ambreiaj invers și apoi să te chinui o săptămână să schimbi pe pompe și cilindri cred că spune tot). după o săptămână de trudă au mai dat o dată cutia de viteze jos și au pus discul la locul lui. la cîteva zile am mers să-mi pună la semn axul cardanic că mașina tremura grozav. problema e că trepidația nu a dispărut, ba mai mult, acum curge mai mult ulei din cutia de transfer și pe deasupra, azi am fost la un service (Land Rover) autorizat unde m-i s-a spus că sunt jocuri destul de mari în cutie și că de acolo ar veni tremuratul pe care îl simt în timpul mersului.

Aici mi-au spus că pentru 400 de euro poate să-mi pună altă cutie de transfer (mă tem să nu mai iau țeapă). Totuși, înainte de a se umbla la mașină nu aveam trepidația respectivă, iar acum PROBLEME MARI. Se poate ca schimbatul de garnituri să fi afectat Cutia de transfer?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: problemă cutie transfer Disco 2

Daca spui ca au schimbat ambreiajul si l-au mai pus si gresit initial, ma gandesc la cea mai proasta varianta posibila, si anume volanta. Se tot scrie pe aici ca la fiecare al 2-lea set de ambreiaj schimbat trebuie schimbata si volanta. Este foarte probabil sa fie asta cauza.

Varianta mai "ieftina" ar fi crucile cardanice, dar asta numai daca s-a umblat la cardane. Posibil sa fi dat cardanele jos cand au schimbat semeringurile la cutia de transfer. Poate au uitat sa stranga bine ceva suruburi sau poate lipsesc suruburi.

Eu as verifica mai intai pe acolo pe la cardane, suruburi flanse cardane, sa fie toate si stranse bine, poti schimba suruburile , crucile cardanice, mai poti verifica rulmentii de pe diferentiale, acolo unde se prinde cardanele pe grupurile fata-spate.

Daca gasesti acolo totul in regula, verifica apoi pe la volanta.

Altceva nu stiu ce sa iti mai zic.

LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc...
Link spre comentariu

mai poate fi si cupla elastica de la cardan(TVF100010) ca daca era ''obosita" si ei nu au dat cardanul spate jos de tot doar l-au desfacut de la CT si l-au lasat sa atarne in ea se poate sa se fi dus definitiv

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

un prieten, mecanic în Spania, mi-a zis să verific două lucruri: 1) ambii arbori cardanici. zicea el că ăștia sunt echilibrați numai într-o singură poziție pe caneluri (cele două părți ale axului cardanic vin îmbinate pe niște caneluri). Deci e posibil ca unul din axele cardanice să fi ieșit de pe caneluri și apoi mecanicii să-i fi mutat poziția.

2) un șurub/piuliță sau rulment care nu e bine strâns în cutia de transfer.

Dacă ar fi prima variantă; știe cineva dacă există ceva semne din fabrică pe axul cardanic, care puse la loc să aducă cardanul în poziția normală (echilibrată)?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare