Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfaturi achizitie Pinin

waves

Postări Recomandate

Salutare colegi,

am fost rugat de un amica sa o ajut cu achizitia unui Pinin. Am nevoie sa ma ajutati cu ceva detalii despre "bataile de cap ascunse" ale Pininului. De exemplu motoare plusuri si minusuri. Mentionez ca eu ghidonez zilnic un Jimny prin oras, iar cand ies in plimbari lungi scot MK3-ul de la naftalina :D.

Scopul masinii:

- masina de zi cu zi ( deci nu va suferi modificari pt off road )

- proprietara face trecerea de la logan 1.4 mpi :)). ( vrea si eal sa scape de problema iernilor in care se gandea de 10 ori daca sa iasa cu masina sau nu ).

ce am sfatuit-o eu: 2.0 GDI, 5 usi, SuperSelect 2

Multumesc anticipat !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sfaturi achizitie Pinin

ce am sfatuit-o eu: 2.0 GDI, 5 usi, SuperSelect 2

Da, dar sa o cumpere de afara, in stare cat mai ingrijita, chiar daca sare bugetul mai sus. Merita toti banii, si iese mai ieftin in 2-3 ani de utilizare decat cu o masina mai ieftina dar facuta praf.

Link spre comentariu

Salut,

Acum am vazut topicul, cand am vazut si mesajul privat. Iti raspund acolo cu ce am constatat la al meu in aprox 4 ani de utilizare.

Incercam si o intalnire.

Bafta!

:jp1
Link spre comentariu

Eu as verifica urmatoarele:

- functionare motor - as renunta daca as vedea variatii la relanti, functionare neregulata, orice abatere cat de mica, e boala lor si e greu de rezolvat

- sa mearga Superselectul cum trebuie

- sa nu fie prea ruginita, daca a fost reparata la aripi sa fie reparata cat de cat OK

Link spre comentariu

Daca e multumita cu consum in oras de 11-12% e perfect. Nu se poate pune instalatie GPL pe aceste motoare GDI.

Daca vrea sa iasa mai ieftin la consum, sa caute cu motor 1.8 MPI si se poate monta GPL.

Bafta multa :h5

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

• 6 luni mai târziu...

Va salut!

Si eu sunt in cautarea unui pinin, am dat de unul cu gpl si vanzatorul zice ca sunt 2 firme in tara care monteaza gpl pe gdi si ca merge tot timpul cu 20%benzina si restul gaz sau doar pe benzina adica injectoarele se racesc astfel...

Pareri?

An investment in knowledge always pays the best interest.

Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Va salut!

Credeti ca e nevoie sa merg la reprezentanta pentru a pune tester pe un pinin sau se gasesc tester in orice service mai mare?

Daca nu sunt martori aprinsi in bord mai e nevoie sa pun testerul?

An investment in knowledge always pays the best interest.

Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa.

Link spre comentariu

Daca exista posesori care au fost cu masina la reprezentanta, poate ne dau un feedback. Eu nu am fost, am preferat sa merg la GTC auto.

Cred ca diagnoza cu tester depinde mult de anul masinii. Daca e ceva de la sfarsitul anilor 90, inceputul anilor 2000, electronica e simpla si cred ca orice tester e ok. Pentru masini mai noi, eu as merge la reprezentanta.

Cum spunea si hcampian, eu m-as uita sa stea motorul la o turatie fixa la relanti, sa nu scoata zgomote anormale, sa se tureze liniar, sa nu scoata fum. In rest sa fie sasiul bun, sa nu aiba lonjeroane strambe sau articulatii facute praf, chestii normale...In rest, depinde fiecare ce vrea sa faca cu masina si cat de dotata/pregatita sa fie.

:jp1
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Salutare, postez si eu aici pentru a nu deschide inca un Subiect:

Dilema mea e urmatoarea: 1.8 GDI? 2.0 GDi? cutie manuala sau cutie automata?

Multumesc tare mult!

Link spre comentariu

Am avut ambele motoare, si ambele cutii: 2.0 + manuala 4 usi, si 1.8 + automata 2 usi. Motoarele si-au facut treaba bine in ambele variante, dar ar fi de preferat cel de 2.0, si sa fie in stare buna, fara becuri aprinse in bord, relanti fluctuant, etc.

Cutia automata are over drive, si e foarte buna, eu m-am inteles foarte bine cu ea pe ultima masina.

Cu 1.8 am avut mici probleme, probabil de la intretinere dupa ureche, pe care le-am rezolvat cu ceva bani, dar a meritat avand in vedere pretul de achizitie.

Cumparatorul a zis ca a gasit instalatie GPL pentru motorul asta de 1.8 GDI cu 1500 euro, si dupa ce a avut confirmarea de la GPL-ist ca merge pe codul d emotor, am batut palma. Deci se poate pune si GPL, relativ ieftin.

Succes!

Link spre comentariu

Am avut ambele motoare, si ambele cutii: 2.0 + manuala 4 usi, si 1.8 + automata 2 usi. Motoarele si-au facut treaba bine in ambele variante, dar ar fi de preferat cel de 2.0, si sa fie in stare buna, fara becuri aprinse in bord, relanti fluctuant, etc.

Cutia automata are over drive, si e foarte buna, eu m-am inteles foarte bine cu ea pe ultima masina.

Cu 1.8 am avut mici probleme, probabil de la intretinere dupa ureche, pe care le-am rezolvat cu ceva bani, dar a meritat avand in vedere pretul de achizitie.

Cumparatorul a zis ca a gasit instalatie GPL pentru motorul asta de 1.8 GDI cu 1500 euro, si dupa ce a avut confirmarea de la GPL-ist ca merge pe codul d emotor, am batut palma. Deci se poate pune si GPL, relativ ieftin.

Succes!

Multumesc mult de raspuns..merg maine sa vad unul la Oravita, adus in februarie din Austria si din ce zice vanzatorul (care de fapt e o domnisorica ce a primit-o ca sa se dea in offroad cu ea/forestier) a schimbat deja (conform anuntului) ulei motor, ulei cutie de viteze si ulei in grup cat si filtru de benzină, aer, polen.

A insistat insa cu schimbarea distributiei,nu stia daca a fost schimbata la timp sau nu si nici carte de service nu are, ceea ce ma face sa ma gandesc ca a fost reparata pe la diferiti mecanici,mai mult sau mai putin buni/seriosi/interesati/dezinteresati de necesitatile de servisare.

Nu stiu daca am voie sa pun anuntul aici (olx) ca sa-l vedeti si sa va dati cu parerea.

Multumesc inca o data!

Editat de duxy
Link spre comentariu

Tot din Austria a fost adus si 1.8-ul meu, si l-am cumparat de la un dealer din Timisoara. Distributia statea sa pice dintr-un moment in altul. :) O bieleta, discuri de frana, placute, microfiltre, etc, un detailing, si am facut masina din ea. Ai grija sa fie ok, daca ai vreun dubiu, cat de mic, mai bine renunta. Cauta o masina care chiar daca este mai scumpa la achizitie, sa fie in stare buna. Sau cel putin sa stii exact ce ai de reparat la ea, si sa fie acceptabile conditiile.

Link spre comentariu

Vezi ca preturile au scazut considerabil. Daca e de schimbat distributia mai negociaza 3-400 euro. Cam pe aici ajunge cu manopera.

Succes!

Edit: uite cateva modele https://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=shogun%20pinin&rt=nc&LH_Auction=1&_trksid=p2045573.m1684

Editat de plummer

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare