Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sunet ciudat în zona turbo când motorul e oprit

bobby79

Postări Recomandate

Salutare prieteni,

Astăzi când aruncam o privire la motor am auzit un sunet ciudat în zona turbinei, ceva ca un "ticait" la interval de o secundă aproximativ, motorul fiind oprit. Are cineva idee ce poate fi?! Mulțumesc!

Editat de Astral
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sunet ciudat în zona turbo când motorul e oprit

Mai mult ca sigur ai auzit zgomotele produse de contractarea diferita a diverselor metale in urma racirii turbinei. Mai poate fi si incercarea de inchidere a supapei EGR, dar nu cred ca TD5 din 2000 are EGR electric.

Link spre comentariu

Nu cred ca e de la răcire. E un zgomot electric, constant...

Link spre comentariu

Da, e o chestie comuna care nu are efecte negative dar se intampla la unele modele, nu la toate, si nu intotdeauna... clicaitul e din modulatorul ABS ca ECUul sta sub tensiune 90 minute dupa ce contacul a fost luat si da ceva comenzi false la valve din cauza unor tensiuni reziduale... nu ai ce-i face decat sa schimbi ECU si nu are rost, ia-o ca un dat, macar stii ca lucreaza :wink:

ca sa te convingi scoate mufa de la modulator cand auzi zgomotul si daca tace asta e... daca nu atunci mai vorbim

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Am înțeles. Daca nu produce nici un efect negativ, nu ma deranjează cu nimic. Multumesc pentru sfat!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare