crss1 Postat Aprilie 7, 2017 Partajează Postat Aprilie 7, 2017 (editat) Va salut,colegi! Fost posesor de D2,a trebuit in urma unor probleme ce nu tin de masina,a trebuit sa ma despart de ea. Cum tot imi place sa ies pe coclauri si problemele s-au rezolvat,vrand sa raman fidel marcii,am achizitionat un D1 pe care vreau sa-l reconditionez in limitele care reusesc. Masina este 1996 300tdi automatica. Poate unii dintre colegi cunosc masina si daca se poate,as dori ceva informatii despre ea. Am sa fac o lista cu defectele care le-am gasit la o prima constatare. -interiorul bordului zdrangane foarte tare -maneta schimatorului de viteza se misca cam greu,parca este prinsa intr-un clei asa -vitezometru nu functioneaza -martorul luminos al cuplarii diferentialului nu functioneaza -inchiderea centralizata nu functioneaza -cateodata se aprinde si se stinge martor luminos ulei transmisie -electromotorul face figuri -bare directie facute homemade(trebuiesc schimbate cred) -lipsa amortizor directie -joc in cutie transfer,grup fata -planetare fata trebuiesc schimbate -lipsa radiator si conducte ac -bucsaraia cam praf -amortizoare praf,masina are niste inaltatoare sub arcuri -ceva ce nu inteleg,daca tin piciorul pe frana,servodirectia merge greu spre deloc Parti bune: -sasiul se vede ca a fost reconditionat -in portbagaj am dat mocheta la o parte si am gasit o tabla striata prinsa in nituri ,rugina nu prea este -plafonul a fost reconditionat -bara fata metal cu suport troliu -snorkel prezent As vrea un kit de inaltare complet ,aveti idee care s-ar preta mai bine,are bara hd o sa urmeze si troliu,poate si un roofrack,am vazut un kit cu amortizoare,arcuri si 4 brate,trebuiesc neaparat si bratele?...trebuie si flansa la vreun cardan? Am mai gasit niste jante cu ET 0,astea cam cu cat scoate roata in afara,se preteaza la un kit de 2inch? Va multumesc! Editat Aprilie 8, 2017 de crss1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tommy crocodilu Postat Aprilie 8, 2017 Partajează Postat Aprilie 8, 2017 (editat) Felicitari pentru achizitie....dar la cate defecte ai constatat...la o prima evaluare...de ce ai cumparat-o?...sau a fost gratis? Cat a putut sa coste...incat investitiile viitoare sa fie rentabile? Masina o stiu din vedere...a stat foarte mult timp parcata la.capatul tramvaiului in Ferentari....ochiometric arata foarte bine...pacat ca a fost neglijata. Editat Aprilie 8, 2017 de Astral vitara - an 1995 - motor1.6L - 16V cutie automata - de padure toyoya rav 4 - an 2005 - motor d4d - cutie manuala - de strada SE FURA IN DRACI....DAR NIMIC NU LIPSESTE...TOTUL SE FACE REPEDE...DAR NIMIC NU-I GATA Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crss1 Postat Aprilie 8, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2017 Re: Un nou Disco 1 Felicitari pentru achizitie....dar la cate defecte ai constat...la o prima evaluare...de ce ai cumparat-o?...sau a fost gratis? Cat a putut sa coste...incat investitiile viitoare sa fie rentabile? Multumesc! Defectele le-am constatat abia cand am ajuns la mecanic acasa,masina fiind cumparata din bacau.Acum stau si fac calcule sa vad daca se renteaza,sau sa o vand in pierdere ))) Gratis nu a fost deloc,vreo 3000 eur,oricum ma asteptam ca trebuie sa investesc in ea,m-am bucurat ca sasiul si caroseria sunt in stare buna,acum sa vedem mai departe ce si cum. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tommy crocodilu Postat Aprilie 8, 2017 Partajează Postat Aprilie 8, 2017 Re: Un nou Disco 1 Sasiul...iti recomand sa-l verifici bine...daca arata bine...probabil a fost pregatit de vanzare...posibil martorul de ulei aprins...si miscarea grea am manetei....sa fie o marmelada de ulei in cutie...dar mai multe sfaturi profesionale o sa primesti de la colegi cu mai multa experienta. In prima faza nu m-as grabi cu investitiile in accesorizare...puneo la punct tehnic...si dupa aceea celelalte... 1 vitara - an 1995 - motor1.6L - 16V cutie automata - de padure toyoya rav 4 - an 2005 - motor d4d - cutie manuala - de strada SE FURA IN DRACI....DAR NIMIC NU LIPSESTE...TOTUL SE FACE REPEDE...DAR NIMIC NU-I GATA Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bejanconstantin Postat Aprilie 8, 2017 Partajează Postat Aprilie 8, 2017 Re: Un nou Disco 1 Sasiul...iti recomand sa-l verifici bine...daca arata bine...probabil a fost pregatit de vanzare...posibil martorul de ulei aprins...si miscarea grea am manetei....sa fie o marmelada de ulei in cutie...dar mai multe sfaturi profesionale o sa primesti de la colegi cu mai multa experienta. In prima faza nu m-as grabi cu investitiile in accesorizare...puneo la punct tehnic...si dupa aceea celelalte... felicitari pentru noua achizitie ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crss1 Postat Aprilie 8, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2017 Re: Un nou Disco 1 Sasiul...iti recomand sa-l verifici bine...daca arata bine...probabil a fost pregatit de vanzare...posibil martorul de ulei aprins...si miscarea grea am manetei....sa fie o marmelada de ulei in cutie...dar mai multe sfaturi profesionale o sa primesti de la colegi cu mai multa experienta. In prima faza nu m-as grabi cu investitiile in accesorizare...puneo la punct tehnic...si dupa aceea celelalte... Da,asa voi face,multumesc! felicitari pentru noua achizitie ! Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Aprilie 8, 2017 Partajează Postat Aprilie 8, 2017 (editat) Re: Un nou Disco 1 Sa o stapanesti sanatos! Prima mare gresala pe care ai putut sa o faci, este ca nu ai intrebat aici pe forum daca masina este cunoscuta. Eu stiu masina din vedere de aici din Bucuresti si nu de la Bacau, ma mira ca repede s-a plimbat prin tara, fostul propietar din Bucuresti este @Ciprian Şoferas, poate iti da el mai multe detalii, stiu ca este si el membru aici pe forum. - la cutia de viteze iti recomand sa schimbi uleiul si filtrul cat mai rapid posibil, uleiul uzat este problema cand se aprinde martorul si cand gliseaza destul de greu. - iti recomand si eu ca si colegul de mai sus sa o aduci pe linia de plutire si apoi sa o accesorizezi. - kit suspensi cel mai ieftin este terrafirma si cel mai scump cred ca este OME, eu am terrafirma pe masina de 4 ani si sunt multumit. - bordul probabil are ceva suruburi lipsa Daca vrei pot sa iti recomand un mecanic posesor de D1 Bafta! Editat Aprilie 8, 2017 de Alexey86 Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crss1 Postat Aprilie 8, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2017 (editat) Re: Un nou Disco 1 Sa o stapanesti sanatos! Prima mare gresala pe care ai putut sa o faci, este ca nu ai intrebat aici pe forum daca masina este cunoscuta. Eu stiu masina din vedere de aici din Bucuresti si nu de la Bacau, ma mira ce repede s-a plimbat prin tara, fostul propietar din Bucuresti este @Ciprian Şoferas, poate iti da el mai multe detalii, stiu ca este si el membru aici pe forum. - la cutia de viteze iti recomand sa schimbi uleiul si filtrul cat mai rapid posibil, uleiul uzat este problema cand se aprinde martorul si cand gliseaza destul de greu. - iti recomand si eu ca si colegul de mai sus sa o aduci pe linia de plutire si apoi sa o accesorizezi. - kit suspensi cel mai ieftin este terrafirma si cel mai scump cred ca este OME, eu am terrafirma pe masina de 4 ani si sunt multumit. - bordul probabil are ceva suruburi lipsa Daca vrei pot sa iti recomand un mecanic posesor de D1 Bafta! Da,Alexey,cred ca ai dreptate...trebuia sa intreb,asta este acum,vedem mai departe )) Tipul din Bacau mi a spus ca o are de o luna ,s-a jucat putin cu ea si mi-a spus ca si-a facut damblaua,dupac actele care le-am vazut cam asa este. Am sa incep dupa paste sa ma apuc de transmisie intai si pe urma vedem mai departe,va voi mai cere sfaturi ) Multumesc! Editat Aprilie 8, 2017 de crss1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crss1 Postat Septembrie 19, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2017 Re: Un nou Disco 1 Salutare! Revin cu ce am facut la masina intre timp. -amortizoare ironman -arcuri ironman hd -amortizor de directie ironman+relocat -kit bucsi poliuteran -montat in puntea spate atb ashcroft -simering grup schimbat -cutia de transfer reconditionata(kit rulmenti,set pinioane,cruce hd ashcroft) -cardan fata schimbat,pus unul de v8 plin -cruci cardan schimbate -flansa distantier cardan -pivot bascula spate schimbat -distributia schimbata (curea,intinzaror,rola) -curea transmisie schimbata -discuri frana spate schimbate -placute frana - toate uleiurile si filtrele schimbate M-am gandit si am comandat jante 15x7 cu et -25 pe care as vrea niste mt-uri de 31 Aventura continua... Duminica am iesit la o proba pe orjogoaia,masina s-a comportat f bine cu atb ul spate. Am observat ca pe urcari mai lungi se aprinde becul de la temperatura uleiului din cutia viteze,oare de ce?? Alta problema depistata este urmatoarea,cateodata intra prea usor abs-ul,doar ating un pic frana si el deja caraie,vreun sfat? Inca o problema ciudata,cand apas frana cu putere pe loc servodirectia se blocheaza,daca iau piciorul de pe frana isi revine si pot roti volanul. Cu stima! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Septembrie 19, 2017 Partajează Postat Septembrie 19, 2017 Re: Un nou Disco 1 :less REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crss1 Postat Septembrie 19, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2017 (editat) Re: Un nou Disco 1 :less Deocamdata arata la fel ca in primele poze ))), Editat Septembrie 19, 2017 de crss1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Septembrie 19, 2017 Partajează Postat Septembrie 19, 2017 (editat) Re: Un nou Disco 1 Asa cum ti-am spus si pe forum lroc, parerea mea este ca cutia de viteze este pe duca, aceleasi simptome le-am avut si eu inainte sa prajesc cutia. Exista varianta aschroft, dar este cam scumpa din ce stiu sau reconditionare pe la noi, dar nu cred ca o sa tina in off road. Eu am trecut la cv manuala. :) Bafta! Editat Septembrie 19, 2017 de Alexey86 Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crss1 Postat Septembrie 19, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2017 Re: Un nou Disco 1 Asa cum ti-am spus si pe forum lroc, parerea mea este ca cutia de viteze este pe duca, aceleasi simptome le-am avut si eu inainte sa prajesc cutia. Exista varianta aschroft, dar este cam scumpa din ce stiu sau reconditionare pe la noi, dar nu cred ca o sa tina in off road. Eu am trecut la cv manuala. :) Bafta! Hmmm...deci ramane ashcroft sau trecerea la manuala Multumesc ) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Septembrie 20, 2017 Partajează Postat Septembrie 20, 2017 (editat) Re: Un nou Disco 1 Hmmm...deci ramane ashcroft sau trecerea la manuala Multumesc ) Inainte sa te bagi la o investitie asa mare sa iei ashcroft sau sa pui cv manuala, invearca sa schimbi radiatorul de racire al cutiei de viteze automata, sa adaptezi unul mai mare. Radiatorul stoc al masini este proiectat pentru o exploatare pe sosea cu anvelope stoc si fara bara hd si troliu in bot. Schimba radiatorul doar daca cv automata schimba cum trebuie vitezele, si singura problema este ca incinge. Cred ca si eu daca rezolvam problema radiatorului nu mai ajungeam sa prajesc cutia. Bafta! Editat Septembrie 20, 2017 de Alexey86 Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 20, 2017 Partajează Postat Septembrie 20, 2017 (editat) Re: Un nou Disco 1 Duminica am iesit la o proba pe orjogoaia,masina s-a comportat f bine cu atb ul spate. 1. Am observat ca pe urcari mai lungi se aprinde becul de la temperatura uleiului din cutia viteze,oare de ce?? 2. Alta problema depistata este urmatoarea,cateodata intra prea usor abs-ul,doar ating un pic frana si el deja caraie,vreun sfat? 1. Pt martorul de temperatura ulei transmisie prima data schimba senzorul ca in multe cazuri ala e de vina si e ieftin, uleiul a fost schimbat? daca nu si asta poate afecta temperatura daca e vechi 2. Din moment ce ai iesit din dimensiunea standard a rotilor tot sistemul ABS e dat peste cap pt ca a fost calibrat cu roti std deci poti sa te astepti la tot felul de ciudatenii, nu exista un model, peste 5% deja orice milimetru in diametru poate avea efecte diferite de la o masina la alta in functie de mai multi factori cum ar fi greutatea masinii, presiunea in roti, conditiile de drum, etc Editat Septembrie 20, 2017 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crss1 Postat Septembrie 20, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2017 Re: Un nou Disco 1 @Alex,din ce am citit se pare ca multi pun radiator de p38,este mult mai mare.Vitezele le schimba bine,doar ca merge greu levierul cu toate ca am schimbat uleiul.Problema levierului se pare ca ar fi din cablu. @Fery,uleiul este schimbat,totusi voi schimba senzorul in prima faza si pe urma poate si radiatorul.Problema cu abs-ul nu cred sa fie din cauza rotilor,acum am 245/70/16 deci 1.7% diferenta.Ma mai gandesc la faptul ca jantele sunt puse invers pt un et negativ,insa se poate sa fie cam prea negativ )).Astept sa-mi soseasca jantele noi si vad dupa aceea. Treaba cu calcatul franei pe loc si ingreunarea servo directiei nu mi-o pot explica inca,mai cercetam. Va multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Septembrie 20, 2017 Partajează Postat Septembrie 20, 2017 Re: Un nou Disco 1 @Alex,din ce am citit se pare ca multi pun radiator de p38,este mult mai mare.Vitezele le schimba bine,doar ca merge greu levierul cu toate ca am schimbat uleiul.Problema levierului se pare ca ar fi din cablu. @Fery,uleiul este schimbat,totusi voi schimba senzorul in prima faza si pe urma poate si radiatorul.Problema cu abs-ul nu cred sa fie din cauza rotilor,acum am 245/70/16 deci 1.7% diferenta.Ma mai gandesc la faptul ca jantele sunt puse invers pt un et negativ,insa se poate sa fie cam prea negativ )).Astept sa-mi soseasca jantele noi si vad dupa aceea. Treaba cu calcatul franei pe loc si ingreunarea servo directiei nu mi-o pot explica inca,mai cercetam. Va multumesc! Daca nu este scump un radiator de p38 eu zic sa-l schimbi odata cu senzorul. Abs-ul renunta la el, nu o sa ai nevoi in noroi, mai mult o sa incurce. Bafta. Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crss1 Postat Octombrie 24, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2017 (editat) Re: Un nou Disco 1 Salutare! In continuare am ales sa schimb jantele (care erau intoarse in poze,dar nu mai protejau deloc discul) si anvelopele(care erau resapate si pline de galme). Asadar au sosit jantele 15x7 cu et negativ si anvelopele 31/10.5/15 cooper stt pro. Am achizitionat si un radiator pt cutie de p38,urmeaza zilele acestea sa fac modificarea. Editat Octombrie 24, 2017 de crss1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iuli18xx Postat Decembrie 31, 2017 Partajează Postat Decembrie 31, 2017 Re: Un nou Disco 1 Daca nu e secret, de unde ai luat jantele? Sunt si eu in cautare, mersi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crss1 Postat Ianuarie 5, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2018 Re: Un nou Disco 1 Daca nu e secret, de unde ai luat jantele? Sunt si eu in cautare, mersi Salut! Se gasesc cam greu astea pe 15,mie mi le-a adus Adrian coleg cu noi aici si a durat ceva timp.Iti voi lasa nr lui sa il contactezi. Bafta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calbazuc Postat Ianuarie 5, 2018 Partajează Postat Ianuarie 5, 2018 Re: Un nou Disco 1 Daca nu e secret, de unde ai luat jantele? Sunt si eu in cautare, mersi http://www.paddockspares.com/5805165bkmo-15x8-black-modular.html De aici mi am luat si eu pe 16 dar vad ca ai si pe 15 Un pret mai mult decat rezonabil Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crss1 Postat Ianuarie 5, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2018 Re: Un nou Disco 1 Cred ca pe coleg il interesau cele 15x7 care sunt mai greu de gasit,intradevar cele de pe paddok sunt rezonabile la pret Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iuli18xx Postat Ianuarie 6, 2018 Partajează Postat Ianuarie 6, 2018 Re: Un nou Disco 1 Mersi mult, am gasit intre timp si eu site ul, si am comandat pe 16", salutare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate