andrei ilie Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 Va salut,sunt posesorul unui Samurai an fabricație 1997. O dețin de un an,si o folosesc la vanatoare si plimbări prin natura. Odata cu primăvara m am hotărât sa între intr o reparație capitala,mai ales pe tinichigerie unde are probleme mari cu rugina(praguri,aripi,suporti de caroserie,etc),șasiul la o prima vedere arată bine(fără rugina)o sa atașez si poze! Recomandați mi va rog:1.ce tabla sa folosesc pentru înlocuire pod pedalier(grosime)?si eventualele petice.... 2.un teroson sau antifon bun pt.caroserie si ,sasiu Merci! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 Re: Recondiționare samurai 1997 La podea , 1mm grosime . Antifon de la Sinto , nici scump nici ieftin , nici prost nici stralucit ... mai mult s-ar pune problema pregatirii suprafetelor inainte de aplicare - decapate de rugina , degresate bine ... e foarte indicat o vopsire peste antifon sa-i inchida eventualele porozitati care nu pot fi evitate s( porozitati care nu sigileaza bine suprafata de protejat ) . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrei ilie Posted April 20, 2017 Author Share Posted April 20, 2017 Re: Recondiționare samurai 1997 Merci de răspuns!Antifonul sa l dau primul strat cu pistolul si al doilea sa l dau mai gros cu pensula,cum ar fi mai ok? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 Re: Recondiționare samurai 1997 Incepi in prealabil cu pensula doar in locurile greu accesibile cu pistolul ( care vor fi prea putin sau deloc pulverizate ) , in rest toate straturile la pistol . Cu pensula nu rezulta o depunere uniforma la suprafete mari . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrei ilie Posted May 17, 2017 Author Share Posted May 17, 2017 Re: Recondiționare samurai 1997 Va salut!ma apropi de final cu mașina,dupa o munca si un chin de nedescris e aproape gata!Nu credeam ca poate sa arate o mașina in halul in care era aceasta,probabil ca si cel care a avut-o înainte si a bătut foarte mult jog de ea!Pe timpul reparației am avut de câteva ori tendința s o duc la remat,si sa renunț la ea.Am sunat la toate parcurile de Dezmembrari din tara pt o alta caroserie,si cum nimeni nu avea o caroserie in mințile ei,a urmat Operațiune!Ce am gasit pe dedesubt: Toată podeaua mancata,suporti tampoane(șasiu)complet refăcuți,aripi fata spate mâncate de rugina,înlocuite cu altele noi,praguri mâncate-inlocuite,contrapraguri mancate-inlocuite etc.toata podeaua am înlocuit-o cu tabla dublu decapata de 2mm inclusiv contrapraguri .Efectiv puteam sa cad din ea pe vreun câmp pe undeva. Schimbat piese,daca tot era desfacuta:amortizoare,rezervor si conducte benzina,pompa de benzina,frâne spate absolut tot nou inclusiv cabluri,ambreiaj Exedi,etc Încerc sa pun si ceva poze dar nu reușesc Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrei ilie Posted May 17, 2017 Author Share Posted May 17, 2017 Re: Recondiționare samurai 1997 Înainte de toate întâmplate,am încercat pe la 7-8 tinichigi,răspuns:ne pare rau,nu ne băgam la asa ceva:)))) Atunci am apelat la socramiu care se ocupa cu confecti metalice si am bagat o la el in hala.2 băieți au stat pe ea timp de o luna muncind si injurand!sunt mulțumit cum a iesit mașina,si ma bucur ca am ,,salvat"un samurici! Mai am si un lc120 din 2008,dar Samuraiul e altceva! Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrei ilie Posted May 21, 2017 Author Share Posted May 21, 2017 Re: Recondiționare samurai 1997 Asa arată mașina acum cu aripi noi,praguri contrapraguri noi si toata podeaua noua:ap Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts