Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Blocant spate nedecuplat

Nissanpatrol

Postări Recomandate

Buna ziua ma numesc mihai şi detin un patrol y61 2.8 1999

Am o problema cu diferentialul blocabil de pe puntea spate.

Nu îmi functiona electrovalva asa ca am legat furtunurile direct de la furtunul de vacum care vine din motor si le schimb între ele când vreau sa cuplez.

Dar la o esire in teren după cuplare sa auzit de doua ori un zgomot.am decuplat si am mers mai departe .

Acum in curbe la viraje trag amândouă rotile semn ca ar fi blocajul cuplat. Am ridicat masina cu o roata pe cric si a plecat. Dar problema este ca la forta mare trage doar o roata deci nu functioneaza.

Ma poate ajuta cineva cu un sfat . Multumesc frumos

Editat de Nissanpatrol
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Blocant spate nedecuplat

Probabil s-au rotunjit dintii de pe crabotul de blocare si de pe coroana conjugata . Ar trebui sa se auda cum sar din angrenare , in sarcina ( tacane , clampane ) .

Cauzele nu sunt multe , in principal lipsa de vacuum ( etansietate precara a instalatiei , usor de reparat si de intretinut ca instalatia e simpla - doua electrovalve , doua tevi , o capsula cateva furtunase ) . Defectele pot fi si ele doar cateva - rotunjirea danturii , ruperea furcii , indoirea axului , perforarea membranei sau/si a capsulei .

Se poate vedea dantura pe la buson , dupa golirea uleiului , ( daca mai e ceva neclar ca blocantul sare din angrenare ) .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Mulțumesc colegu pentru răspuns.

Am rezolvat problema.

Era rupt axul care ține furca ,l-am sudat și funcționează foarte bine. Cauza a fost lipsa de vacuUm.

Editat de Astral
vacUUm......cu doi U
Link spre comentariu

Si dantura cum era ?

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Este al doilea caz care imi ajunge la cunostinta, despre ax furca rupt.

Eu nu imi imaginez ce ar putea genera ruperea axului furcii.

Poate doar un montaj prost, dar totusi parca nu ai atata toleranta incat sa montezi prost.

Lipsa de vacuum nu poate genera ruperea axului.

Editat de giorgel

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Impartasesc aceeasi dilema , de asta am intrebat de dantura .

Editat de Astral

Link spre comentariu

Mulțumesc colegu pentru răspuns.

Am rezolvat problema.

Era rupt axul care ține furca ,l-am sudat și funcționează foarte bine. Cauza a fost lipsa de vacuUm.

Imi poti spune te rog cum se scoate blocantul spate,deoarece aceeasi problema o am si eu.

Multumesc anticipat.

Relu
Link spre comentariu

Imi poti spune te rog cum se scoate blocantul spate,deoarece aceeasi problema o am si eu.

Multumesc anticipat.

Suspenzi puntea spate

Scurgi uleiul din grup

Demontezi rotile

Demontezi etrieri

Demontezi suporturi etrieri

Desfaci cele 6 suruburi care tin butucul rotii pe punte

Scoti planetarele cu tot cu disc si butuc

Demontezi cardanul spate

Scoti grupul spate

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Suspenzi puntea spate

Scoti grupul spate

As completa ...suspenzi foarte bine puntea spate (pui masina pe elvator sau rampa ceva). Daca grupul spate e intepenit pe punte (cum e in marea majoritate a cazurilor) e belita treaba.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Vrei sa dam si necesarul de scule?

Link spre comentariu

Vrei sa dam si necesarul de scule?

Scule mari sau scule mici? :ha:

Tot ce mai are nevoie e un mecanic sa-i faca treaba ...si problema e rezolvata! :ha:

LE ...conditia ar fi una simpla sa se priceapa ...si la Jeep si la Toyota si daca s-ar putea si la Nissan ... :grin:

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

sa lasam glumitele ,a pus intrebarea baiatul meu ,care e un pusti pasionat si a vrut sa intrebe cum se scoate capsula care actioneaza blocantul.

Relu
Link spre comentariu

sa lasam glumitele ,a pus intrebarea baiatul meu ,care e un pusti pasionat si a vrut sa intrebe cum se scoate capsula care actioneaza blocantul.

După ce ai dat jos grupul ,

1scoți siguranta de pe bolțul care ține furca

2 desfaci piulița

3 scoti furca de pe Bolt

4 desfaci piulița cea cu patru caneluri pe ea

Și împingi sau bati ușor în el

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare