Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pinin 1.8 mpi, consum enorm, pierde putere în treapta 3 și 4

dorinromeo

Postări Recomandate

Buna ziua tuturor. Am cumpărat de curând primul meu 4x4, un pinin de 1.8 mpi din 2004. Problemele au început chiar de atunci și oricât aș vrea nu le pot da de capăt. Las la o parte problemele cu caroseria, rugina pe dedesubt și oalele fata rupte, tot de la rugina, problema cea mai mare este consumul enorm. 19,6 l/100 km. Intr-adevar, nu ies decât vre-o doi km pe asfalt in fiecare zi, și cam 10 km pe drum pietruit, cu gropi și noroaie, drum pe care sunt nevoit să merg cu treapta 1 și rar 2. Motorul mai are o boala, în treapta a 3 și a 4, la o apăsare a pedalei de accelerație mai brusca, mi puternica, simt că puterea motorului slăbește foarte mult, nu de oprește dar e că o frânare. Relantiul sta destul de stabil pe la 700 ture, foarte mici fluctuații, aproape imperceptibile. Am comandat bujii noi, am schimbat fisele, am schimbat sonda lambda de după catalizator. Am desfăcut și am curățat clapeta de acceleratie, am comandat senzor de poziție clapeta nou, original, (inca nu a venit) am comandat și catalizatorul cu prima sonda lambda, cea dinaintea catalizatorului de la o mașină dezmembrată, voi monta și piesele acestea, dar, mă cam părăsește speranța. Am chemat pe cineva cu un tester pentru diagnoza, dar nu a venit pentru că stau prea departe de oras. Numerele sunt expirate, am programare la rar în iunie, dar cu consumul asta sigur nu ies gazele. Va rog, dacă ați pățit așa sau aveți vre-o soluție ajutati-ma sa ii dau de cap. Editat de dorinromeo
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Pinin 1.8 mpi, consum enorm, pierde putere în treapta 3 și 4

Salut,

Vad ca deja ai schimbat o gramada pe la motor, daca tot ai habar un pic de mecanica, mai bine iti luai un tester al tau si vedeai daca ai niscai erori. Si plecai de acolo mai departe. Daca masina are mai multisori kilometri ai putea incerca un test de compresie, poate ai ceva supape buclucase.

Nu cunosc exact motorizarea, poate cineva care a avut iti poate da mai multe sfaturi, dar eu as pleca de la diagnoza.

Bafta!

Link spre comentariu

Salut, verifica daca nu cumva ai vreo roata infranata(sau mai multe), vreun etrier blocat. Ridica masina pe cric si invarte usor rotile pe rand si vezi dacase invart usor.

Link spre comentariu

Mulțumesc pentru răspunsuri. Nu am roti înfrânate, am schimbat cauciucurile și atunci am verificat toate cele 4 roti. Tester nu am cumpărat, am crezut că voi găsi în Cluj un meseriaș care să îmi facă o diagnoza serioasa. M-am înșelat. Voi aștepta piesele comandate și le voi schimba, apoi voi căuta pe cineva să îmi măsoare compresia. Vedem ce iese.

Link spre comentariu

Poate greșesc, încearcă sa verifici filtrul de aer, am avut o Dacia Papuc cu motor diesel și la un moment dat a început sa facă figuri, când turam motorul se aplatiza racordul flexibil din cauciuc gofrat dintre filtrul de aer și galeria de admisie, la ralanti mergea rezonabil. Și mai poți încerca verificarea și eventual schimbarea filtrului de combustibil, în treptele inferioare mașină are putere din rapoartele cutiei de viteze, când mergi cu viteza 3-4 puterea este data într-un procent mai mare de către motor, care dacă nu primește combustibil la timp și în cantitatea necesara, moare. Încearcă, piesele nu sunt scumpe!

• Like 1
Link spre comentariu

Daca tot umbli la sistemul de alimentare cu combustibil, verifica si tevile de combustibil sa nu fie obturate, infundate, tur si retur (ca tot veni vorba de Dacie, la ea se infunda returul si mergea ca trotineta), daca tot esti acolo verifica si pompa de benzina, daca nu asigura un volum/presiune corespunzatoare e normal sa nu mearga corect ( in special la masinile la care pompa asigura mai mult de 1,2 Bar, nu stiu cum e cazul la masina ta).

Link spre comentariu

Am schimbat cauciucurile și am verificat rotile. Sunt ok. Am schimbat filtru de aer, urmează cel de benzina dar am nevoie de putina documentare. Nu știu cum sa masor presiunea pompei de benzină. Voi căuta să cumpăr un tester pt Mitsubishi, va rog să îmi recomandați unul performant până în 1000 lei. Nu am folosit niciodată și nu cred că pot alege cel potrivit numai după specificații.

Link spre comentariu

Azi mi-am dat seama că pe pedala de accelerație nu exista nici un potențiometru. Și nu este nici o mufa libera in apropierea pedalei. Dacă pe clapeta de accelerație este montat senzorul de poziție, nu ar fi normal să aibă și la pedala de accelerație senzor și acestea sa comunice împreună informații la computerul mașinii?

Link spre comentariu

Azi mi-am dat seama că pe pedala de accelerație nu exista nici un potențiometru. Și nu este nici o mufa libera in apropierea pedalei. Dacă pe clapeta de accelerație este montat senzorul de poziție, nu ar fi normal să aibă și la pedala de accelerație senzor și acestea sa comunice împreună informații la computerul mașinii?

Senzorul de pozitie de pe clapeta, este montat ca sa stie ECU pozitia clapetei. Clapeta poate fi actionata de un cablu (cazul tau) sau de un servo-mecanism (caz in care apare acel potentiometru sau encoder la pedala de acceleratie). ECU modifica parametrii motorului in functie de pozitia clapetei, valorile date de debitmetru, pozitia pistonului nr 1 (senzorul hall din distribuitor sau de pe blocul motor), senzorul de temperatura a lichidului de racire si sonda lambda. Cred ca asta e sistemul cel mai simplu cu ECU (s-ar putea sa gresesc dar cel putin asa e la golful meu injectie monopunct)

Link spre comentariu

Si, ai mai gasit ceva in neregula pe la ea, ai mai verificat ceva? Ca idee, tester nu stiu ce sa iti recomand dar cu siguranta gasesti si ceva mult mai ieftin de 1000 de lei... cauta un pic si pe forumurile dedicate pt diagnoza auto, documenteaza-te un pic. Vezi ca simptomele tale pot sa aiba si cauze total diferite consumul sa fie o buba si "pierderea de putere in a 3-a si a 4-a" cu totul si cu totul alta problema (disc ambreiaj uzat sau reglat prost, asta daca are ceva reglaj).

Bafta in continuare!!!

Link spre comentariu

Doua mari dezamăgiri. După 2 săptămâni de așteptare, mi se comunica că senzorul de clapeta nu este pe stoc. Bine că banii mi i-au luat. Integral, plata inainte. Mulțumesc szakal metal, sper să îmi recuperez banii. Dar numai după minivacanța. A doua. Catalizatorul cu sonda comandat și expediat luni din Craiova nu a ajuns inca la mine. Cică nu are timp agentul sa il livreze. Fan curier. Tare, nu-i așa? Deci tot după minivacanța. Până atunci, toate bune!

Editat de dorinromeo
Link spre comentariu

Salut din nou. Am mai făcut câțiva pași. Mi-am recuperat banii. Mașină am pus-o pe tester, nu mi-a dat nici un cod de eroare. Am comandat 2 injectoare second-hand, cele noi sunt foarte scumpe. Am observat că face presiune mare in rezervorul de combustibil, am desfăcut bușonul și am făcut o mica găurică pt ventilație. Era de vina supapa bușonul ii și până găsesc altul merge și așa. Voi comanda injectoare noi pe Alibaba.

Link spre comentariu

Am pus-o pe tester încă odată, pentru că s-a aprins ceck-ul din bord. De data asta mi-a dat eroare la cilindrul 4. Ceva cu detonație sau asemănător. Dacă primesc injectoarele azi, schimb doar nr.4. întrebarea este dacă trebuie rescris codul injectorului sa il recunoască ecu?

Link spre comentariu

Am schimbat injectorul nr.4. din păcate, nici o schimbare, consum la fel de mare, scădere drastică de putere în treapta 2, 3 și 4. Am auzit un zgomot suspect la accelerare. cu capota ridicata, accelerez cu mana și se aude un fel de zgomot ca și un clichet, ca ai cum de închide sau de deschide o clapeta cu clichet fin. Ca și cum tragi o bucata de tabla peste dinții fini ai unei roți dințate. Se aude din zona clapetei de accelerație din spatele acesteia. Dacă scot mufa de la senzorul de clapeta nu se mai aude. Ce poate sa fie?

Editat de dorinromeo
Link spre comentariu

Mă ajutati va rog cu un link unde pot găsi un manual de reparații mecanice pentru pinin 1.8 mpi. Toate link-urile pe care le-am găsit nu mai funcționează.

Link spre comentariu

Pe corpul clapetei in afara de senzorul de pozitie sau impreuna cu acesta, exista (ca idee de principiu, pentru ca nu cunosc exact motorul tau) un servomotor care regleaza ralanti-ul. Daca auzi zgomote suspecte, desfa clapeta de acceleratie, eventual executa o curatare (cu grija sa nu belesti eventualele piese, senzori samd). Ciudat e ca nu ai nici o eroare referitoare la clapeta (de obicei apare pe tester daca e ceva in neregula). Verifica si sa nu traga aer fals pe undeva (flanse gaurite, imbatranite, instalatie de vacuum). Este destul de atipic defectul tau (repet nu ca as cunoaste modelul de motorizare). Oricum eu asta as verifica, plecand de partea de alimentare cu combustibil, pompa, clapeta, injectoare si continuand in motor, bujii, compresie. Mai este o posibilitate ca si distributia sau avansul sa nu fie corecte (dar atunci ar aparea simptomul in functie de turatie). Probabil mai mult te-am bagat in ceata, dar esti cam singurul care poate depista exact de ce sufera masina, tu sau cineva care o vede fizic (excluzand pe cineva care a mai patit fix asta). Bafta!

Link spre comentariu

Am avut o problema asemanatoare pe alta masina. Consum imens, lipsa putere, motorul mergea bine. Problema: infundat catalizatorul. Am dat jos catalizatorul(spart), montat inapoi teava goala si merge brici de atunci masina.

Link spre comentariu

Am avut o problema asemanatoare pe alta masina. Consum imens, lipsa putere, motorul mergea bine. Problema: infundat catalizatorul. Am dat jos catalizatorul(spart), montat inapoi teava goala si merge brici de atunci masina.

Ai dreptate...un sfat bun...si eu am intalnit problema...dar uitasem de ea!

Link spre comentariu

Buna seara. Azi mi-am făcut curaj și am dat jos catalizatorul. L-am spălat cu apă și soda, nu prea am avut ce curata, foarte puține depuneri, trece apă prin el că și cum ar fi gol. apoi l-am degresat cu pur și l-am montat. Cu ocazia asta am schimbat și sonda lambda nr.1. Cu mari speranțe am făcut o tura de vreo 25 km, puțin turat, vreo 3500 -4000 ture. Din nefericire nu acolo e problema. Deci, va rog, dacă mai aveți și altele sugestii, sunt dispus sa incerc orice.

Link spre comentariu

Va rog să îmi spuneți unde sunt filtrele de benzina la 1.8 mpi. Îmi pare RAU, este întrebarea de începător dar nu le găsesc. Aș fi recunoscător pentru un manual de reparații.

Link spre comentariu

Recitesc posturile anterioare și spunea cineva că ar putea fi distribuția. Am vreo posibilitate sa o verific? Apropo, am găsit un tester Delphi 450 sau cam așa, la vreo 1000 lei. Oare merită investiția, având în vedere că cel care l-am folosit la diagnoza mașinii era modelul mai ieftin, 150., și nu arată nici o eroare electronică. Cică asta e profesional. Sau doar reclama...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare