Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

probleme la faza lunga freelander

SilenceDJ

Postări Recomandate

cer inca o data ajutorul, am ramas brusc fara faza lunga la freelanderul meu. am verificat sigurantele si sunt bune Ma gandesc ca e din releu ins anu stiu unde se situeaza si cum l-as putea verifica. Multumesc anticipat :)
Never stop exploring
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator fender

Re: probleme la faza lunga freelander

Ai verificat si siguranta de la panoul din compartimentul motor?

Releul e pe panoul de sigurante din habitaclu. Primul de la stanga la dreapta. Cel galben din schema:

MWSnap355.jpg[/attachment:144oc0ar]

Poti face urmatoarele verificari:

- vezi daca face click cand comuti pe faza lunga (tii degetul pe el si vei simti cand aclanseaza)

- il scoti, identifici terminalele corespunzatoare bobinei, masori bobina (sa fii sigur), ii dai 12V si vezi daca releul comuta si face scurt pe alte 2 terminale (care in mod normal sunt contacte deschise)

- dupa ce identifici care-s terminalele care corespund contactului normal deschis la releu (si care se inchide cand releul primeste tensiune), conectezi un fir in locul respectivelor terminale direct pe panoul de sigurante (poate-i pui si-o siguranta de 10-15A in serie, ca sa sufli in iaurt) in locul releului; daca luminile se aprind, releul e defect sau nu primeste comanda.

- poti masura sa vezi daca bobina releului primeste tensiune cand dai comanda

- dupa ce scoti releul din panoul de sigurante verifici pe panou daca ai +12V (permanent) pe unul din terminalele corespunzatoare contactului normal deschis (pe celalalt terminal se "vede" filamentul becului > rezistenta mica inseriata la masa).

Link spre comentariu

mersi fender , inca o data mi-ai fost de ajutor , Am reusit sa il fac acum . Pe langa asta.........ce zici ca ieri mi-a mers becurile de ceata din stopuri si azi spre surprinderea mea nu mai merg deloc si nici becul in bord nu mi se aprind.....sigurantele sunt bune

Never stop exploring
Link spre comentariu

Vizitator fender

Becurile de ceata nu se aprind decat daca ai contactul pus si cel putin luminile de pozitie aprinse (abia dupa aia apesi pe butonul de la bord). Esti sigur ca ambele conditii erau indeplinite la ultimul test?

Lampile de ceata sunt controlate de unitatea centrala de comanda (BCU sau CCU sau cum s-o fi numind la Freelander). Becul de la bord tot de BCU e comandat.

Poate ai umblat pe la ceva conectori cand ai cautat sa repari faza lunga si ai deranjat ceva sau ceva nu-i bine infipt.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare