Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Amortizoare : OME versus Terrain Tamer

Ben 07

Postări Recomandate

Buna la toti.

Suspensia mea este complet moarta, amortizoarele daca le inping cu mana raman nemiscate, nu mai reculeaza inapoi.

Daca tot cumpar vreau sa cumpar ceva bun si cu +5cm, din cate am inteles merge fara prea multe modificari, sunt kituri expre sunt sigur ca stiti.

Intrebare mea este ce sa cumpar? am un devis de la Terrain Tamer si OME, absolut aceleasi pret, ce sa cumpar? 1300 si ceva marunti,

cu +500 kg in spate, sunt non stop cu remorca dupa mine si sa fiu sincer tot timplu o incarc mai mult in fata sa fie greutate si pe masina pt stabilitate, sunt sigur ca pun si 350 kg pe patrol de la remorca.

Deci am cerut sa imi dea ce au mai bun

Am vazut si airbag cu 290EU pe ebay, cand esti incarcat le umfli si se ridica spatele , compenseaza pt extra greutate.

Apreciez raspunsul celor cu experienta.

Ben

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: OME sau Terrain Tamer

Buna la toti.

Suspensia mea este complet moarta, amortizoarele daca le inping cu mana raman nemiscate, nu mai reculeaza inapoi.

Daca tot cumpar vreau sa cumpar ceva bun si cu +5cm, din cate am inteles merge fara prea multe modificari, sunt kituri expre sunt sigur ca stiti.

Intrebare mea este ce sa cumpar? am un devis de la Terrain Tamer si OME, absolut aceleasi pret, ce sa cumpar? 1300 si ceva marunti,

cu +500 kg in spate, sunt non stop cu remorca dupa mine si sa fiu sincer tot timplu o incarc mai mult in fata sa fie greutate si pe masina pt stabilitate, sunt sigur ca pun si 350 kg pe patrol de la remorca.

Deci am cerut sa imi dea ce au mai bun

Am vazut si airbag cu 290EU pe ebay, cand esti incarcat le umfli si se ridica spatele , compenseaza pt extra greutate.

Apreciez raspunsul celor cu experienta.

Ben

Ar "recula" ...(frumos termen) daca amortizoarele ar fi pe gaz . Nu stim ce ai pe masina deci nu ne pronuntam. In lumea offroad-ului trendul este fie spre lichid fie spre Foamcell . Lichid =clasic , Foamcell =utilizari HD. Nitrogas si-a trait traiul , si-a mancat malaiul ..

Daca vrei profi si te duce buzunarul faa sa te dea nevasta afara din casa, as zice ca ceva profi de la Superior engeneering sau Dobbinson cu butelie exterioara poate satsface obrazurile subtiri. Eu merg acum pe IRON Foam Profi ( ieftine la 180E/buc nu sunt) dar cervicalele mele sunt extrem de incantate ...Sunt groase precum o "scula" de negru cu 3 neuroni si cica se mai si repara cand se strica..

Editat de nissan4x4

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

La ora actuala ...exista multe variante ...de suspensie... dar hai sa vorbim de cele regulare...

Old Man Emu (vechea tehnologie) - este se pare suspensia cea mai cunoscuta in Romania si poate si in Europa. Am avut asa ceva, am exploatat-o 5 ani si inca mai avea viata. A ramas in continuare una dintre cele mai

Iron Man - a intrat pe piata ca un low cost, la un moment dat era cea mai ieftina de pe piata dar se pare ca in afara de coroziunea arcurilor rezolvata intre timp ... nu a fost prea departe de batranul OME. Acesti domni ambitiosi de altfel au scos trei variante de amortioare si anume nitrogas (echivalentul OME), tehnologie mixta foamcell (gaz-ulei) si tehnologie mixta supradimensionata (amortizoarele negre mult mai mari decat cele regulare). Am avut si de asta (nistrogas) tot 5 ani si am fost multumit de dansa.

In paralel cu cele doua au mai intrat si Terrain Tamer si Dobinson. Nu am avut nici una si nici alta ...am un prieten care are Dobinson de cativa ani si dupa echilibrarea kitului ...este multumit de investitie.

Mai nou de ceva timp a intrat si Pedders pe piata de suspensii (a intrat in 2017). Par la prima vedere cei mai profi dintre toti prin multitudinea de seturi pe care le poti face gasind kituri facute de la -1 la +15. Facute ptr touring, tractare rulote, offroad usor si offroad mai greu.

Mai exista si alte suspensii dar care au intrat si au iesit rapid de pe piata sau poate ca marketingul lor nu a fost la inaltimea corespunzatoare...

Toate au origini australiene, ca ei sunt parintii suspensiilor 4x4 ...dar dati-mi voie acum sa ma indoiesc putin de provenineta lor.

Din punctul meu de vedere conteaza mai putin ce marca alegi ...conteaza mult mai mult ... CE SETARE alegi in conformitate cu aplicatiile/setarile in care o sa folosesti masina. Aici trebuie sa ai putina vedere in spatiu si sa o gandesti la achizitie cam care vor fi planurile tale cu masina.

Cam asta e ... ce sa zic ...

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Ar "recula" ...(frumos termen) daca amortizoarele ar fi pe gaz . Nu stim ce ai pe masina deci nu ne pronuntam. In lumea offroad-ului trendul este fie spre lichid fie spre Foamcell . Lichid =clasic , Foamcell =utilizari HD. Nitrogas si-a trait traiul , si-a mancat malaiul ..

Daca vrei profi si te duce buzunarul faa sa te dea nevasta afara din casa, as zice ca ceva profi de la Superior engeneering sau Dobbinson cu butelie exterioara poate satsface obrazurile subtiri. Eu merg acum pe IRON Foam Profi ( ieftine la 180E/buc nu sunt) dar cervicalele mele sunt extrem de incantate ...Sunt groase precum o "scula" de negru cu 3 neuroni si cica se mai si repara cand se strica..

Nu ma stie pe romaneste, fost le ghermania :):):).

mam uitata la Superior engeneering si Dobbinson, suspensile lor sunt my scumpe dacat masina mea :):)

Deci nu intra in discutie.

Pe la un 1000-1300 Eu ma duce buzunarul, nu mai mult.

Merci,

Ben

Link spre comentariu

Luigi, vrei sa spui ca daca sunt pe lichid nu raman tot timpul intinse la maxim?

Nu stiu de acea intreb.

La toate masinile care am avut am schimbat, dar amortisoarele erau tot timpul intinse la maxim.

Cand am desfacut la patrol nu se misca deloc, il inpingi cu mana sus jos cum vrei si ramane acolo unde te opresti.

De acea am zis ca sunt moarte , bune de aruncat.

Ben

Link spre comentariu

amortizoarele ...ce marca sunt? Zi ca sa ne lamurim

Amortizorul pe lichid absoarbe socul prin plimbarea uleiului intre 2 camere , prin intermediul unor valve. El sta in pozitia in care il pui .

Amortizorul nitrogas , absoarbe socul atat prin plimbarea lichidului cat si prin compresia gazului , acesta fiind PRECOPMPIMAT in cea de-a doua camera. Acest tip de piesa sta tot timpul in "erectie" ( scuze dar nu stiu cum sa iti descriu fenomenu).

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

Uite cam cum lucreaza tehnologia nitrogas

Uite cum lucreaza Foamcell , si o comparatie cu Nitrogas

Foarte bune :g

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Mersi, nu stiu cum le aduc, este un rep in Franta?

Ben

Foarte simplu, ca orice magazin online. Le pui in cos , iti calculeaza automat transportul si dai Buy . Daca e ceva neclar , Antonio e un baiat ok , poti sa il contactezi prin email. Daca le poti cumpara pe firma ca si achizitie intra-comunitara ti le livreaza chiar si fara tva.

P.S. Sunt italieni , nu francezi.

- G 300 TD - W460 - '90
Link spre comentariu

Buna,

asta este oferta de la terrain tamer.

Sunt aproape de mine , este un factor important, in 3 zile am piesele in fata usi, am luat toate piesele de la ei pt punte fata, foarte multumit

O sa ii incec si la suspensie, dupa 5 ani o sa pot sa imi spun parerea

Off road nu am facut deloc cu masina inca, doar cand am adus lemnele daca se poate spune offroad la asa ceva, nic nu am planuri, pt mine este o masina de munca.

Daca ar trebui sa platesc pe cineva sa imi faca transportul pe care le- am facut eu doar in 2 luni masine este platita deja.

Deci, chiar daca este veche , 300 mii kmnu imi permit sa fac offroad doar de dragul de a rupe, sparge, repara, chiar daca sa fiu sincer miar placea foarte mult sa pot sa imi permit luxul asta.

Suspensia o cumpar cu extra load 300-500 kg pe spate, sunt aproape tot timpul cu remorca dupa mine , 2.7 t, reporca cu material si tot timpul incarc mai mult pe fata la remorca sa fie mai stabil patrolul.

Merge super bine, cu 90 km/h nu ma plang deloc, daca vine o panta cu a 4a lejer 80km/h, panta mare cu a 3a cu 50km ora,

Dupa cum a spus Ionutz, important sa iti alegi in functie unde folosesti masina.

Ben

All Parts included in SK038 Terrain Tamer Suspension Kit

2 x TGS12491 FRONT SHOCKER ABSORBER GAS HEAVY DUTY EXPANDED BODY

2 x TGS12492 REAR SHOCKER ABSORBER GAS HEAVY DUTY EXPANDED BODY

1 x TSBK0012 CASTOR CORRECTION BUSH KIT 2.5 DEGREE SUIT 50MM RAISED SUSPENSION

1 x TTCS-2009 SET OF FRONT COIL SPRINGS UP TO 50MM RAISED suits 100KG PLUS WITH BAR & WINCH

1 x TTCS-1735 SET OF REAR COIL SPRINGS UP TO 50MM RAISED PROGRESSIVE RATE HEAVY DUTY 300-500KG

rear coil springs will need to be ordered from Australia and take around 10 days once you have confirmed order by return email.

(Progressive rate springs give you a more comfortable ride when you are not carrying a load or have your trailer.)

1 X T14501 HEAVY DUTY STEERING DAMPER (eye both end type)same as in emailed photo

NB: REAR COILS WILL NEEDED TO BE ORDERED EX AUSTRALIA 7-10 DAYS DELIVERY TO FRANCE once order is confirmed by you.

Total cost of kit including VAT is 1319.32 euro + freight 77.00 euro Total payment required 1396.32 euro.

Payment will not be required to be made until we receive the rear springs from Australia.

Editat de Ben 07
Link spre comentariu

Patrolu' nu-i tractor , incarca remorca echilibrat cu cele 150 kg regulamentare pe carlig ca ai sa-i rupi suportii de arc spate de pe sasiu ... si pe urma ai sa te intrebi de ce ....

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Uite cam cum lucreaza tehnologia nitrogas

Uite cum lucreaza Foamcell , si o comparatie cu Nitrogas

Merci mult pt linkuri, acum inteleg diferenta.

Amortizoarele sun original nissan, pt ca scrie nissan pe ele, pot sa scriu si nr piesei dar maine, nu mai intru in garaj, cred ca sunt piese standard care au 300 mii de km pe ele.

Link spre comentariu

Patrolu' nu-i tractor , incarca remorca echilibrat cu cele 150 kg regulamentare pe carlig ca ai sa-i rupi suportii de arc spate de pe sasiu ... si pe urma ai sa te intrebi de ce ....

Mam invartit de cateva ori cu terrano pe autostrada si este un feeling foarte neplacut pt ca nu sti cum se termina invarteala.

Si cu remorca am facut un derapaj asa zis 1 printre camionisti, iti inpinge remorca spatele de la masina si masina se intoarce spre remorca cu fata si eram doar 50km ora.

Asta a fost motivul de ce am schimbat de la terano la Patrol.

Din prima clipa am simtit ca patrol este mai stabil, bineinteles si din cauza greutati.

dar acum de frica prefer sa incarc mai multa greutate pe puntea din spate dacat recomanda legea.

Mai bine schimb suspensia odata la 3 ani decat sa faca remorca ce vrea cu mine.

Dupa acea daca incarci o masina ( terrano lung) unde ai multa greutate in fata si remorca are doar 4 m( doar 4m, ca cateodata pare sa fie tren cand mergi pe strazi mici, sau dai cu spatele 40m inte 2 case si ai doar 2.9m) pur si simplu nu ai alta optiune, masina trebuie sa o pui unde ai loc nu sa mai si balansezi greutatea.

Deci una recomanda legea, alta fac si cateodata fac cum pot :):).

Merci pt sfaturi la reparatie punte, sa sti ca ma gandesc cand/cum sa ma revansez

Ben

Editat de Ben 07
Link spre comentariu

Si eu impartasesc aceleasi temeri despre mersul cu remorca , mai ales ca n-am aproape deloc experienta in domeniu . Doar zic ca talerele de arc de pe sasiu au tendinta de rupere sub sarcina si ar fi indicat sa fie ranforsate .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Re: OME versus Terrain Tamer

Hmmm, ceea ce citesc ca faci cu masina aia si la cati bani te pregatesti sa dai pe kitul de suspensie, as zice ca mai bine puneai un kit de suspensie pe perne de aer, ofera avantajul ca suporta sarcini f mari si in plus iti poti regla inaltimea masinii sau asieta ( orizontalitatea) indiferent de sarcina pe carlig.

Nu prea cred ca ai travel la punte, adica esti limitat pe incrucisarea de punti ... dar in rest ar prezenta numai avantaje.

2120.jpg.cf1bfb7173f7d993ed72b0dbbc7c894f.jpg

LA-90.thumb.jpg.c4a65f0d929fc66839e0705fc9f0ca6b.jpg

m8rkKzrdsI_oghb4FblvdFA.jpg.129df1927f64a64615ae7ab320377180.jpg

Editat de nissan4x4

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

Intr-o alta ordine de idei ...din punctul meu de vedere e mult mai importanta alegerea setarii suspensiei in raport cu alegerea marcii. Majoritatea la alegerea unei noi suspensii omitem cateva aspecte zic eu destul de importante:

1. Cea mai confortabila suspensie de asfalt ramane suspensia de fabrica

2. O suspensie de offroad niciodata nu va fi mai confortabila pe asfalt decat cea de serie in conditii normale de exploatare

3. In momentul in care mai intervin si altele ...ex tractare remorca, platforma, rulota sau masina incarcata (de multe ori mult peste sarcina utila, sau sarcina pe cui)...cu atat mai mult ar trebui mers pe o suspensie cu inclinatii spre asa ceva. In nici un caz suspensie folosita in offroad.

4. Majoritatea suspensiilor de offroad (mers in afara drumurilor) sunt gandite in general ptr tarile unde este piata ptr asa ceva... si implicit ptr drumurile/cararile de acolo.

5. Nu poti avea niciodata un "all-in" indiferent ce marca/setare de suspensie vei alege.

Nu stiu cat de fiabil este un kit de suspensie pe perne de aer in situatia data. Pe utilitara (duba) am analizat atent aceasta situatie ptr ca recunosc am fost si eu tentat...

Dupa cativa ani de comparatie am constatat ca suspensia clasica (in cazul meu pe foi de arc spate) este exploatabila altfel (cu limitari ce e drept) fata de cea pe perne ptr ca nenea ala care a pus perne intai contorsionat sasiul si dupa aia l-a rupt. Iar un sasiu rupt oricat de bine l-ai repara / reconditiona / ranforsa tot SASIU RUPT ramane la baza.

In acest sens nu am vazut nici un avantaj ...

Acest punct de vedere e unul personal, adica asa vad eu lucrurile ...si nu e neaparat necesar sa fie comun cu al altora.

Link spre comentariu

@Yonutz, de acord cu cele scrise de tine , cu o mica corectie:

- in situatia dubelor, pernele de aer se monteaza suplimentar, in paralel cu arcurile pe foi deja existente pe masina, avand rol de e prelua o superasarcina , peste cea gandita de fabricant, dar:

1. acele perne de dube se monteaza in niste zone ale sasiului neranforsate, spre deosebire de solutia tehnica prezentata de mine in care pernele se monteaza in locul arcurilor. Deci e alta Marie cu alta Palarie !

2. evident ca cine pune perne de aer ( solutia standard pt camioane asa cum arcul lamelar pe spate e solutia standard pt dube) pune ca sa supraincarce masina, poate chiar pana la ruperea sasiului. E treaba omului ... "coafura rezista" !

Pe de alta parte daca :

-ai probleme ca nu iti incape masina in garaj sau

- vrei sa folosesti tipuri diferite de dimensiuni de anvelope ( stok pe sosea si 35" in teren) deci trebuie sa urci sau sa cobori masina , elegant, din butoane..

- ai sarcini mari la carlig si nu vrei sa vezi masina precum un avion in decolare

- faci expeditii si vrei sa variezi "taria " suspensiei pt diverse tipuri de teren abordate

....cam asta ar fi solutia

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

E interesant ce propui tu nene Luigi ca si suspensie ...dar dami voie sa am oarece dubii in urmatoarea situatie (e foarte posibil sa ma insel): cand rulezi cu pernele "lasate" sau "suite" la maxim ...cum vor lucra amortizoarele? Vei avea situatia in care vor fi aproape pe capete de cursa ...Si as mai avea o dilema: ce se intampla in situatia incrucisarii de punti? Ce se intampla atunci? Banuiesc ca in situatia de fata barile stabi sau orice alt dispozitiv care sa limiteze travelul puntii e ceva cam obligatoriu...

Intrebarea urmatoare: acest kit propus de suspensie vine si cu amortizoare cu multisetare (gen koni reglabile) si ...cat ajunge "halatu" la final?

Eu as experimenta niste perne de arc in arcul elicoidal (in special in cele spate)...mai degraba ...asta ca sa ne ducem nebunia pana la capat... :grin:

Link spre comentariu

1.am incercat eu solutia cu pernele de aer in arc , nu e o experienta buna, basicile sunt din plastic si subtirele , frecarea continua + noroi si pietricele , conduce la perforarea lor.

2. ref la discutia anterioara privint pernele de cauciuc , si eu, sunt in acest moment, la stadiu de studiu al solutiei, dar cu certitudine cum dau de niste bani , ma pricopsesc cu asa ceva. Din experienta mea de 25 de ani de service + CITROEN + MINI cu suspensii hidroelastice:

- amortizoarele trebuie sa fie long arm pt a acoperi gama de inaltime variabila, cu caracteristici constante

- pernele sunt conectate intre ele la o butelie elastica ( cu 2 compartimente) , din jonglarea presiunilor in comparimente rezulta inaltime mai mare sau mai mica si elesticitate mai mare sau mai mica ...evident

Intradevar , singurul neajuns pe care il vad este travelul limitat , deci o limitare in incrucisarea de punti , sa zic ca pe puntea spate pt ca fata , datorita greutatii motorului , oricum e mai mica .

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare