Draecon Postat Iunie 11, 2017 Partajează Postat Iunie 11, 2017 Buna ziua, Vreau sa achiziționez o mașina pentru vânătoare și as aprecia niște sfaturi. Caut ceva ușor care sa poată sa acceseze teren accidentat in zona de munte. Ma gândesc la un KJ de 2.8. Este fiabila/ușor de întreținut? Are perfomante bune ca un offroad? Va fi folosită doar pentru vânătoare/ieșiri cu familia in Weekend. Este KJ o alegere buna? Cunoaște cineva un mecanic bun pentru Jeep in Sibiu, eventual care face și modificări? Va mulțumesc pentru sfaturi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Iunie 11, 2017 Partajează Postat Iunie 11, 2017 Re: KJ - mașina de vânătoare Pentru ce spui tu ca vrei sa faci cu masina este ok . Fiabilitatea depinde si de modul si conditiile de exploatare si de starea masinii in momentul achizitiei . Usor de intretinut -depinde de buzunarul fiecaruia . Sfat la capitolul modificari : las-o asa cum au conceput-o americanii . Oricum mari modificari nu poti sa-i faci decat cu un buget mare si nu cred ca e cazul . Un lift de 5 cm ar fi suficient pentru a putea monta roti de 31 fara a-i modifica considerabil confortul ,stabilitatea si consumul . :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Draecon Postat Iunie 11, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2017 (editat) Re: KJ - mașina de vânătoare Multumesc pentru raspuns. Recunosc ca nu m-am documentat prea mult. Am ajuns la KJ pentru aspect. Cum se compara cu un Pajero cu 2/3 usi ca performanta/fiabilitate? Ca modificari ma gandesc la un lift, cauciucuri de noroi, snorkel si troliu. Un mecanic bun in Sibiu care sa cunoasca acest gen de masina cred ca este printre cele mai importante lucruri. Nu am gasit inca. Sper sa existe. Editat Iunie 11, 2017 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogus Postat Iunie 11, 2017 Partajează Postat Iunie 11, 2017 Re: KJ - mașina de vânătoare snorkel-ul il rupi repede in spini mai grosi, desis etc... ti-o spun ca vanator care am vazut asta pe viu Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianfd Postat Iunie 12, 2017 Partajează Postat Iunie 12, 2017 Re: KJ - mașina de vânătoare 31' nu incap pe KJ. poate pe XJ :wink: care poate fi o alternativa mai buna la vanatoare, cu motorul de 4l, mai ales daca merge doar in padure (nu-l mai declari la primarie pt impozit). e si mai usurel decat un KJ. dimensiunea optima e 245x75R16, si cu asta si un kit OME o sa frece pe spate in flex, daca nu schimbi bump-stopper-ele. OME are lift mic, de doar 1.5'. safe pt planetarele de pe independenta de pe fata. arcurile stoc ale masinii se lasa repede. la piese e relativ ok atat timp cat iti comanzi din afara. fiind o masina de generatie mai noua, pot fi ceva mai scumpe, ca unele sunt "cu totul", spre exemplu rulmentii pe fata ii schimbi cu tot ansamblul. termostatul costa nitel si mai pica, impreuna cu vasco-cupla (exista varianta HD buna la pret). de aici si probleme cu fiertul motorului. si pompa de apa pe original costa ceva, daca ii chimbi toata distributia, si pe comanda de afara te duce pe original daca tin minte la vreo 600-700$. piesele originale sunt destul de zdravene, spre exemplu planetarele daca nu exagerezi cu lift-ul. daca dai jos fusta de sub bara fata, ii maresti mult unghiul de atac. la noroi prin padure cu burdufurile de cauciuc de la planetarele fata, deh independenta, tre' sa verifici dupa fiecare iesire daca nu ai taiat vreunul. motorul misca bine masina, si consumul e ok. pe strada, forestiere te ajuta independenta de pe fata la confort. masina e destul de grea, pe la vreo 2t, desi pare mititica. poate avea in mod normal LSD pe spate. desi par a fi cateva pe strazi, priceperea mecanicilor de la noi la modelul asta cam lasa de dorit. mno, poate or mai fi invatat ceva de cand am avut eu masina. o masina robusta, cat am avut-o nu m-a lasat niciodata in drum, oricat am chinuit-o sau tavalit-o, chit ca a ajuns la service destul de sifonata, mecanic sau la caroserie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Iunie 13, 2017 Partajează Postat Iunie 13, 2017 Re: KJ - mașina de vânătoare Singurul lucru la care te contrazic Adriane e asta: 31' nu incap pe KJ. 31 10.5 R15 ( jante de xj, zj cu flanse de minim 30mm) incape fara probleme. Bumpstopere pe spate poti sa adaptezi de la alta masina ( vezi cele de patrol fata ). Iar pe fata la viraje, coafat putin din partea inferioara ( este o imbinare de tabla sub protectia de plastic a masinii care trebuie indoita ). Daca depasesti un ET de -25 la roti de 31 incepi sa ai probleme la viraje, asta iti spun din experienta, ca le-am incercat pe toate. Inaltare de 2 inch am pe masina, cu Hankook dynapro MT 31 10.5 R15. Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianfd Postat Iunie 13, 2017 Partajează Postat Iunie 13, 2017 (editat) Re: KJ - mașina de vânătoare la mol/pe strada sau in teren, sa ne intelegem despre ce vorbim. despre mers pe strada sau tavalit in teren. :wink: cu dimensiunea mentionata de mine fara et modificat minim -25 fata de stoc freaca deja bara stabi fata. daca nu tai coltul de la aripa fata, iti freaca in viraj. pe spate freaca rau de tot in flex, cm buni (ar trebui taiat minim vreo 3cm din metal dupa ce ai dat plasticul jos), doar daca ai un kit slab fara flex nu freaca. sau o unduiesti la mol pe trepte :wink: si se poate obtine si mai mult flex pe spate... avand in vedere ce flex ai pe fata, nu prea vrei sa limitezi pe spate... si din nou pe fata, poti sa te trezesti ca iti loveste arcul in bratele de sus (daca exagerezi doar un pic cu lift-ul), ca si alea se pot schimba. daca te duci cu ET-ul mult la modif la cat costa rulmentii pe fata si la cat de repede uzeaza pivotii in teren, ma indoiesc ca vrei modificari mari acolo. daca, chiar faci off-road cu masina, 245x75R16 e dimensiunea maxima safe pt buget/fiabilitate. mai sus schimbi masina, doar daca nu ai un buzunar larg... e o masina ceva mai "moderna", care cere ceva banuti la intretinere nu e pe stilul apa, paie si bataie, eu unul nu prea vad sensul sa o faci sa ceara si mai mult. am incercat calea asta, si ... si ca idee, motorul misca mult mai bine la dimensiunea asta o roata usoara decat un MT greu, diferenta se simte in teren, vorbind de rapoartele stoc. cu MT pe 31 o sa simta si mai mult. cand sunt noi, si OME o sa te duca la 2' lift daca pui load-ul maxim pe fata si medium pe spate... pe fata chiar mai mult in functie de ce are in bot pus. [edit] din experienta mea personala cu masina de vreo 2 ani, iesit weekend de weekend vara/iarna/toamna/primavara in teren, doar cand era in service a stat pe dreapta, eu unul nici macar nu as mai pune lift pe ea. o alta guma ce iti creeza mult mai putine complicatii decat 245x75R16 e 245x70R16. doar data jos fusta bara fata, arcuri/amortizoare bune, un troliu usor in bara stoc si pus blocant spate (poate si fata) impreuna cu scuturi usoare pe dedesubt. restul sunt cheltuieli inutile ce nu o sa imbunatateasca dramatic performantele masinii in teren. cel putin eu asta as face acum daca as mai cumpara una. atentie multe sunt autoutilitare, pretul poate fi "imbietor", dar vin din Italia si pot fi prost intretinute. Editat Iunie 13, 2017 de adrianfd Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Calin Jeep Postat Iunie 13, 2017 Partajează Postat Iunie 13, 2017 Re: KJ - mașina de vânătoare Si eu am 31x10,5 r15. Pe spate am pus cate 2 pucuri de hockei in partea inferioara pe post de bumpstop, in interiorul arcurilor. Pe fata trebuie decupata si din bara. In rest masina e ok, motorul are power iar piesele nu sunt f scumpe. Problemele apar la service, nu sunt mecanici specializati si crede-ma ca ai nevoie. Ps sunt si mecanici buni. Unul a si postat mai sus. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Iunie 13, 2017 Partajează Postat Iunie 13, 2017 (editat) Re: KJ - mașina de vânătoare Si eu am 31x10,5 r15. Pe spate am pus cate 2 pucuri de hockei in partea inferioara pe post de bumpstop, in interiorul arcurilor. Pe fata trebuie decupata si din bara. In rest masina e ok, motorul are power iar piesele nu sunt f scumpe. Problemele apar la service, nu sunt mecanici specializati si crede-ma ca ai nevoie. Ps sunt si mecanici buni. Unul a si postat mai sus. Da ...e ok @ Symy139 :hi P.S. La cum am prezentat noi masina ,omu o sa-si ia Pajero desi o sa sufere cumplit pe urma :grin: Editat Iunie 13, 2017 de alin-jeep Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
abunea Postat Iunie 14, 2017 Partajează Postat Iunie 14, 2017 Re: KJ - mașina de vânătoare Mai bine sa stii la ce te inhami. Si americanii au ciudatenii dar si japonezii se complica la unele chestii..... - O | | | | | | | O - - O IIIIIII O - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate