enderb Posted September 20, 2018 Share Posted September 20, 2018 (edited) Re: Caut informatii despre Grand Vitara dupa 2005 Nu exclud nici GV dupa 2005 tot benzina insa incercand sa tin bugetul jos probabil ca raman la variantele 2004-2005. In alta ordine de idei, util pentru toata lumea filmul urmator; nici nu mai stiu cum am dat de el si nu stiu daca e locul potrivit insa decat un topic nou le pun aici ; e in rusa dar se poate folosi cu incredere traducerea automata de pe youtube. Zice Vladimir Vladimirovici acolo ce e de verificat si la ce sa fie atent un cumparator de Suzuki Grand Vitara care nu-i chiar noua. Incepand cu caroseria, interiorul, motorul, suspensiile samd. Si mai e continut interesant pe canalul respectiv si cel adiacent ; am sa las linkurile mai jos: https://www.youtube.com/channel/UCXWNExSw2KO7e0xCziQly0A https://www.youtube.com/channel/UCZN7OlzcWwA5dgn6YQHeJXg Later edit - ce discutie interesanta legata de motorul pe benzina - inclusiv mult laudatul J20A ; din ce zic ei mananca ulei - din cauza unor garnituri al caror cauciuc se intareste; si ca pe la 200k in sus ar trebui segmentat sau facut ceva. plus niste probleme legate de ovalizare?! Are cineva cunostinte de astfel de probleme ? Edited September 20, 2018 by enderb Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristianhaulica Posted September 21, 2018 Share Posted September 21, 2018 (edited) Re: Caut informatii despre Grand Vitara dupa 2005 Eu am 130000km, si nu scade uleiul deloc. Chiar daca pe la baia de ulei e cam umed (nu picura). Edited September 21, 2018 by cristianhaulica Suzuki Grand Vitara 2.0 16valve 1998 0745-009633 cristianhaulica@yahoo.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
enderb Posted September 21, 2018 Share Posted September 21, 2018 Re: Caut informatii despre Grand Vitara dupa 2005 Ce-i drept discutia respectiva era legata de modelul 2005-2015 si motorul pe benzina de 2000cmc care probabil e acelasi J20A. E de retinut aspectul cu acele garnituri oricum; s-a iscat apoi o intreaga discutie legata de tipul de benzina folosit , sa fie 92, 95 , 98 ; plus ca Vladimir Vladimirovici, fiind patron de service are si el un interes in a prezenta anumite probleme ale masinilor, dar este interesant si util de urmarit - spre exemplu partea cu dezavantajele instalarii unei instalatii de gaz si ce face gazul cu motorul. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristianhaulica Posted September 21, 2018 Share Posted September 21, 2018 (edited) Re: Caut informatii despre Grand Vitara dupa 2005 Uitandu-ma la filmele alea... m-am luminat de ce nu prea e potrivita pt offroad GV dupa 2005. - Sasiu independent nu mai e :( - Transmisia e diferita cam toata fata de cea veche :( - Suspensia spate e independenta :( - Caroseria si interiorul sunt diferite (nu neaparat in rau) --- navigatia e aftermarket anyway :grin: ... numai motorul mai e acelasi. (nici macar accesoriile din jurul lui nu mai par la fel.... cel putin ca amplasare) Edited September 21, 2018 by cristianhaulica Suzuki Grand Vitara 2.0 16valve 1998 0745-009633 cristianhaulica@yahoo.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
enderb Posted September 21, 2018 Share Posted September 21, 2018 (edited) Re: Caut informatii despre Grand Vitara dupa 2005 Pe mine, nefiind interesat de offroad serios , m-a facut sa vad ca si modelul dupa 2005 e chiar destul de capabil - putin ridicata garda la sol si pneuri potrivite si gata. Ma gandesc ca totusi , e o generatie mai noua si au mai rezolvat din problemele celor din 1998-2005. Ce motive or fi avut cei de la Suzuki sa schimbe suspensia... Cat despre navigatie - e deja un moft inutil pe masina; sunt aplicatii si telefoane, gps-uri dedicate; te descurci si fara; am pe o masina de firma de 4 ani deja si l-am folosit extrem de rar. Tot rusnacul prezinta problema cu instalatia de AC pe modelele pana in 2005 - teava din aluminiu si filetele sau imbinarile din alt metal - combinatie proasta. Edited September 21, 2018 by enderb Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnydanut Posted November 29, 2018 Share Posted November 29, 2018 Re: Caut informatii despre Grand Vitara dupa 2005 Am citit tot acest topic de doua ori si tot nu sunt lamurit. Momentan am o GV 1.6 2003 si ma batea gandul sa o schimb cu una 1.6 dupa 2005 insa n-am inteles daca se apropie ca performante de cele cu reductor. Am o portiune de urcat pana la casa de 100m in care de cele mai multe ori am nevoie de acel reductor pentru ca rampa este destul de abrupta si daca mai am si greutate trebuie sa o iau cu viteza ca sa urc cu a I-a fara reductor. Credeti ca am vreo sansa sa pot folosi modelul dupa 2005 in aceste conditii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
smokefield Posted November 29, 2018 Share Posted November 29, 2018 Re: Caut informatii despre Grand Vitara dupa 2005 modelul dupa 2005 cu motor de 1.6 nu are nici un fel de control asupra 4x4. e total auto. numai motorul de 2.0 2.4 si cele diesel au si posibilitate de reglas din buton 4h 4l si lock. as zice sa nu schimbi decat daca iei ceva cu 2.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnydanut Posted November 29, 2018 Share Posted November 29, 2018 (edited) Re: Caut informatii despre Grand Vitara dupa 2005 Ok. Dar o kia sportage 2.0i 4wd cum se prezinta in conditiile date, tinand cont ca la GV1.6 nu aveam destula putere sa urc fara demaraj? Edited November 29, 2018 by johnnydanut Link to comment Share on other sites More sharing options...
matteo_tgv Posted December 3, 2018 Share Posted December 3, 2018 Re: Caut informatii despre Grand Vitara dupa 2005 Salutare, nu stiu sa-ti spun despre KIA Sportage decat ca am auzit ca nu prea sunt fiabile si ca nu stralucesc in teren. GV3 (cea dupa 2005, adica) 1.6 e, practic, o masina de strada mai inalta. Fara reductor nu vei face nimic in teren. Eu am avut GV2 1.6 si GV3 2.0 benzina (4 usi). Diferenta semnificativa in off-road, GV2 1.6 e net superioara lui GV3 2.0, asta pot sa-ti spun, contribuie si ampatamentul mai mare la scaderea capacitatii. Mai conteaza si faptul ca GV3 are suspensie independenta pe spate, in loc de punte. Insa, pe strada, GV3 e o minunatie de masina, la fel si la capitolul confort, pe cand GV2 e cam tractoristica. Nici motorul 2.0 benzina nu-ti da zvac la depasiri dar e mult mai OK decat 1.6. Cu GV2 la peste 100 km/h pe DN nu ma simteam prea bine, cu GV3 2.0 te simti OK si la 160 km/h. Daca ar fi sa-mi iau din nou un GV, as lua un GV3 cu motorul 2.4 benzina, cutie automata. Din ce inteleg eu de la tine, ti-as sugera sa ramai la actuala ta GV2 1.6 daca ai nevoie de o masina relativ capabila in teren. Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
cmarin Posted December 3, 2018 Share Posted December 3, 2018 Re: Caut informatii despre Grand Vitara dupa 2005 Nu stiu ce numesti GV3. Sunt doar doua generatii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matteo_tgv Posted December 3, 2018 Share Posted December 3, 2018 Re: Caut informatii despre Grand Vitara dupa 2005 Ba sunt 3 :) 1998-2000 = GV1; 2000-2005 = GV2; 2006+ = GV3; Mai exista si o versiune de GV3 cu facelift: https://res.cloudinary.com/carsguide/image/upload/f_auto,fl_lossy,q_auto,t_cg_hero_low/v1/cg_vehicle/ds/2013_suzuki_grand-vitara.jpg Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristianhaulica Posted December 3, 2018 Share Posted December 3, 2018 (edited) Re: Caut informatii despre Grand Vitara dupa 2005 Mda... probabil vechea confuzie intre "Vitara LWB" si GV1. Conform Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Suzuki_Vitara Generatia 1 - Vitara - 1988-2008 Generatia 2 - GV1 - 1998-2005 (ca cea din poza mea de profil) Generatia 3 - GV2 - 2005-2017 Generatia 4 - Vitara - 2015-prezent Si ceva facelifturi printre. Edited December 3, 2018 by cristianhaulica Suzuki Grand Vitara 2.0 16valve 1998 0745-009633 cristianhaulica@yahoo.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
cmarin Posted December 3, 2018 Share Posted December 3, 2018 (edited) Re: Caut informatii despre Grand Vitara dupa 2005 GV1: 1998- 2005. Are un facelift in 2003- bord schimbat. Ca a colegului Cristi Haulica. GV2 din 2005. :2dr Edited July 27, 2021 by cmarin Link to comment Share on other sites More sharing options...
matteo_tgv Posted December 3, 2018 Share Posted December 3, 2018 Re: Caut informatii despre Grand Vitara dupa 2005 LWB = long wheel base (ala in 5 usi); SWB = short wheel base (alea in 3 usi) Cele de dupa 2000 au lata grila si alte tapiterii decat cele de dinainte. In plus, busoanele de umplere de la grupuri sunt mai sus, adica grupurile pot primi mai mult ulei. Alea de dupa 2003, cu bord schimbat, se numesc GV2 SE (second edition). Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
matteo_tgv Posted December 3, 2018 Share Posted December 3, 2018 Re: Caut informatii despre Grand Vitara dupa 2005 Sunt de acord ca poate gresesc eu privind numerotarea generatiilor, nu-i bai :) Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnydanut Posted December 6, 2018 Share Posted December 6, 2018 Re: Caut informatii despre Grand Vitara dupa 2005 Salutare, Din ce inteleg eu de la tine, ti-as sugera sa ramai la actuala ta GV2 1.6 daca ai nevoie de o masina relativ capabila in teren. Problema e ca nu stiu cat ma mai duce caci are ceva km si am cam chinuit-o in ultimii ani si daca ar fi sa merg doar local nu m-as agita dar mai plec saptamanal si la oras la 60 km si parca n-as vrea sa raman prin pustiu cu ea pe vreun viscol. Acum sunt intr-o mare dilema caci nu prea stiu la ce sa ma orientez caci GV1 SWB era varianta ideala pentru ce am eu nevoie (dimensiuni reduse, reductor, garda suficienta, consum ok, fiabilitate). Din ce inteleg, reductor mai au doar cele LWB insa sunt prea mari pentru ce am eu nevoie. Cred ca singura varianta mai apropiata de dorintele mele ramane doar Duster (si asta e maricel dar e un pic mai usor si mai economic dar sunt foarte scumpe). Voi mai aveti alte idei? Link to comment Share on other sites More sharing options...
frmoett Posted December 8, 2018 Share Posted December 8, 2018 Re: Caut informatii despre Grand Vitara dupa 2005 Problema e ca nu stiu cat ma mai duce caci are ceva km si am cam chinuit-o in ultimii ani si daca ar fi sa merg doar local nu m-as agita dar mai plec saptamanal si la oras la 60 km si parca n-as vrea sa raman prin pustiu cu ea pe vreun viscol. Acum sunt intr-o mare dilema caci nu prea stiu la ce sa ma orientez caci GV1 SWB era varianta ideala pentru ce am eu nevoie (dimensiuni reduse, reductor, garda suficienta, consum ok, fiabilitate). Din ce inteleg, reductor mai au doar cele LWB insa sunt prea mari pentru ce am eu nevoie. Cred ca singura varianta mai apropiata de dorintele mele ramane doar Duster (si asta e maricel dar e un pic mai usor si mai economic dar sunt foarte scumpe). Voi mai aveti alte idei? La GV SWB dupa 2005 exista si varianta pe motorina (parca 1.9), care are reductor insa se pare ca motorizarea respectiva este cam pacatoasa. Poate ai noroc insa sa gasesti una fara probleme. Eu am cautat insa nu prea mi-a placut ce am gasit asa ca pana la urma am renuntat la reductor si m-am resemnat la varianta 1.6 benzina (SWB fara reductor) care nu are pretentii de off-road autentic insa se descurca destul de bine pe o panta cum ai tu, poate nu ar strica sa te joci putin cu una sa iti faci o idee. Link to comment Share on other sites More sharing options...
woe Posted July 20, 2021 Share Posted July 20, 2021 Eu am gv 2008 benzina 2l 5 uși . Cumpărată de noua in 11.2008 și condusă doar de mine 140.000km, București, Gorj și vara mai urc și pe forestier sau mai mult. AM pus și gpl brc pe ea in 2010 la 30.000km și folosit cu noduri până la 80.000, când renunțat, planat chiuloasă, schimbat scaune supape băgat benzină constant. Am un jurnal de bord pe Softpedia. Nu evenimente mărețe. Dislike motorul e într-adevăr cam leșinat, 140cai la 1,55to și garda la sol f. mica. Consum cam 10. Like întreținere ieftina, piese schimbate mai mult consumabile, acum clonc la caseta direcție, tre sa mă uit ce are, dar aftermarket găsesc cu 1100ron. Like reductor la jumătate și transmisia super, preț de achiziție bun. Îngustă și scurtă, durabilă. Mulțumit. Suzuki Grand Vitara 2008, 2l benz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Remusică08 Posted January 11, 2022 Share Posted January 11, 2022 Bună ziua! Sunt noul proprietar ai unul GV in 3 uși din 2005, ediție limitată. Am remarcat un uruit la grupul din spate. Inițial se auzea doar când acceleram, apoi dacă lăsam accelerația, uruitul dispărea și tot așa. Mecanicul a schimbat semeringul din grup, a mai reglat flanșa (întrucât avea un joc ) iar acum uruitul este continuu și se amplifică după ce depășesc 40-50 km/h. Vă rog, dacă cineva s-a mai confruntat cu asemenea probleme. Ce trebuie schimbat? Mulțumesc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristianhaulica Posted January 12, 2022 Share Posted January 12, 2022 Daca se aude din grup, trebuie desfacut si verificat. Daca pinioanele si rulmentii sunt ok, trebuie reglat ca lumea (intern, nu flansa...) Suzuki Grand Vitara 2.0 16valve 1998 0745-009633 cristianhaulica@yahoo.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts