Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme Electrica RR Sport 2006 (de la ploaie)

LucaG

Postări Recomandate

Buna seara,

Tot postez pe forum dar nu prea sunt bagat in seama, se poate sa nu ma adresez indeajuns de pertinent, in fine.

In ultimele zile, in urma ultimelor ploi, de fiecare data dupa ce merg cu masina si deschid usa din dreapta se scurge apa.

Dupa ce am observat chestiunea aceasta a doua zi nu mai mergeau oglinzile (s-au dereglat singure), nu merge geamul din partea soferului iar cand am deschis masina, ATENTIE :)), m-am urcat intr-ansa, NU am bagat cheia in contact dar contactul s-a pus, masina a aprins farurile si bordul.

M-am gandit ca a intrat apa undeva si a ramas acolo, poate ca s-au infundat scurgerile aferente... dar mi se pare foarte penibil si incep sa regret achizitia.

Va rog mult de tot, cu un sfat, ce sa verific- cum- unde ( electrician bun). Cat de grava presupuneti ca ar fi problema?

Mi se pare jenant la o asemenea masina sa-ti ia electrica razna, sa nu te mai intelegi cu ea, dupa o ploaie... aia e..

Va rog mult sa mi spuneti ce se gaseste sub scaunul pasagerului din dreapta, poate a intrat apa acolo, atasez poze sa vedeti la ce ma refer.

image.thumb.jpeg.8f320e7d8e3714f2539035e6d3be4833.jpeg

Multumesc

Editat de LucaG
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Probleme Electrica RR Sport 2006 (de la ploaie)

Imi raspund singur.

Am rezolvat!

Problema: Intra apa pe la trapa -> circula pe stalp in jos -> pe langa usa si in final ajunge si sub podea

Practic podeaua este mereu umeda (cat timp ploua) iar acolo este un mediu umed

Este o problema care a mai fost intalnita. Sper sa nu vor ramane probleme cu electrica odata ce se va usca.

Bafta...

Link spre comentariu

Nu stiu la RRS dar la Disco 3 e o problema cunoscuta (si chiar recunoscuta de LR) cu scurgerea de trapa ce se infunda si toarna apa in masina (cu problemele electrice aferente)

Furtunele de scurgere trebuie neaparat desfundate (sau se mai intampla sa iasa din locasul din spatele rotii si apa sa nu mai ajunga afara, in acest caz trebuie reconectate) altfel problema va persista si problemele electrice se vor agrava.

Orice service LR decent stie de problema asta si poate sa o rezolve.

Din nou, zic din ce stiu la Disco 3, dar pana la urma sunt cam aceeasi masina :D

Uite aici discutii pe tema asta:

http://www.disco3.co.uk/forum/topic22757.html

Si aici TSB-ul dat de LR pentru Disco 3:

https://www.2carpros.com/questions/land-rover-other-2005-other-rover-models-water-leak-from-sunroof

Link spre comentariu

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Revin cu rezolvarea problemei in caz ca cineva va avea nevoie vreodata.

Deci, din cauza scurgerilor infundate, cele care vin de la trapa pana la grilele din laterale, apa a ajuns sub scaunul pasagerului din dreapta fata, am desfacut mocheta si am lasat-o doua zile cu o aeroterma ca sa se usuce (sa nu puta apa aceea) iar problema electrica am rezolvat-o luand cele trei seturi de fire din manunchiul lung de fire de pe langa prag (sunt cate 3) aferente oglinzilor, scaunului soferului si geamurilor electrice, astfel trebuie sa gasiti trei seturi de fire a cate trei (rosu cu alb, negru, gri cu negru si mai era unul mov cu galben parca care mi s-ar fi parut ca are probleme), in fine, ele din fabrica la capatul lor au un "mustiuc" de plastic care le uneste pe toate trei facand legatura. Taiati mustiucul si firele la capat unde sunt oxidate din cauza apei ajunse acolo si refaceti legaturile.

Bafta in caz ca are cineva nevoie... ma gandesc doar cati bani ar fi cerut un service pt aceasta operatiunea "complicata"

Editat de LucaG
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare