calin SB Postat Iulie 17, 2017 Partajează Postat Iulie 17, 2017 Buna ziua! Avem la serviciu o Toyota LC120 (af 2007-2008) ce are trecut in CIV dimensiunea anvelopelor de 225/70R17. Aceasta e si dimensiunea cu care a fost echipata din fabrica. Intrucat nu gasim anvelope AT de aceasta dimensiune, vrem sa inscriem in CIV si alte dimensiuni. Ma puteti ajuta cu sfaturi documentate, cum trebuie procedat? Musai sa trecem in CIV si alte dimensiuni, cu care sa echipam masina, nu vrem sa avem probleme la ITP, sau mai grav, cu asigurarile in caz de dauna... Multumesc anticipat! Calin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Iulie 17, 2017 Partajează Postat Iulie 17, 2017 Re: Omologare anvelope Rezolvarea se gaseste la reprezentanta Toyota, prin emiterea unei hartii care sa spuna echivalentele pentru fierul in cauza. Hartie cu care se merge la RAR pentru a fi trecute in CIV dimensiunile alternative. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calin SB Postat Iulie 17, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2017 Re: Omologare anvelope Toyota Romania, sau pot sa dea hartia respectiva si cei din teritoriu? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Iulie 17, 2017 Partajează Postat Iulie 17, 2017 Re: Omologare anvelope Orice reprezentanta Toyota. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iulie 18, 2017 Partajează Postat Iulie 18, 2017 Re: Omologare anvelope Orice reprezentanta Toyota. Hmmm, m-as bucura sa fie asa simplu, dar din cate am tot vazut aici pe forum, e prima oara cand aud varianta asta pentru adaugarea altor anvelope in CIV.... Eu stiu ca RAR este suveran in aceasta chestiune si nu se stie din ce baza de date isi iau ei informatiile referitoare la anvelope.... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
XTra Postat Iulie 18, 2017 Partajează Postat Iulie 18, 2017 Re: Omologare anvelope Daca tot se discuta de anvelope.... Care este dimensiunea maxima de roti pentru TJ, JK sau JKU care este omologata de RAR? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calin SB Postat Iulie 18, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2017 Re: Omologare anvelope Cei de la RAR au zis sa mergem cu un document in care sa fie mentionate dimensiunile, si ei le trec in CIV.. Nici cei de la RAR nu au fost foarte expliciti, nici colegul care s-a interesat nu a fost prea dornic sa duca treaba la capat... Deci, cu ce documente(e) sa ma duc la RAR? Si de unde le procur? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rbr Postat Iulie 18, 2017 Partajează Postat Iulie 18, 2017 Re: Omologare anvelope daca nu ai certificat de conformitate (asta e un fel de certificat de nastere pentru masini), te duci cu o hartie de la un dealer autorizat in care pt modelul tau sunt specificate dimensiunile conforme cu specificatiile producatorului Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Iulie 19, 2017 Partajează Postat Iulie 19, 2017 Re: Omologare anvelope Hmmm, m-as bucura sa fie asa simplu, dar din cate am tot vazut aici pe forum, e prima oara cand aud varianta asta pentru adaugarea altor anvelope in CIV.... Eu stiu ca RAR este suveran in aceasta chestiune si nu se stie din ce baza de date isi iau ei informatiile referitoare la anvelope.... Eu nu am zis ca e simplu, sunt dealeri care nu vor sa dea nici o hartie. Eu la Suzuki m-am lovit de refuzul lor, pentru alte anvelope, pentru constatare echipare interioara - scaune si banchete. La alte reprezentante/dealeri o fi mai usor. RAR-ul ia de bun ce zice fabricantul si trece in carte. Acum si RAR-ul poate da la intors hartia de la dealer daca de exemplu pe ea scrie ca in loc de 205/75 R15 se pot monta 38"/12.5 R15, ca se modifica radical dimensiunile acaretului, etc. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iulie 19, 2017 Partajează Postat Iulie 19, 2017 Re: Omologare anvelope Cei de la RAR au zis sa mergem cu un document in care sa fie mentionate dimensiunile, si ei le trec in CIV.. Nici cei de la RAR nu au fost foarte expliciti, nici colegul care s-a interesat nu a fost prea dornic sa duca treaba la capat... Deci, cu ce documente(e) sa ma duc la RAR? Si de unde le procur? Du-te cu alea albastre, cu Caragiale.....mergi la sigur, garantat ! :wink: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cmarin Postat Iulie 20, 2017 Partajează Postat Iulie 20, 2017 Re: Omologare anvelope Salut. Poate iti raspund colegii ce au LC 120, privitor la dimesiunile agreate in Romania. In afara de cele agreate, oficial nu merg inscrise alte dimensiuni. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calin SB Postat Iulie 23, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2017 Re: Omologare anvelope Du-te cu alea albastre, cu Caragiale.....mergi la sigur, garantat ! :wink: Daca era masina mea personala, poate intra in discutie varianta cu Caragiale. Dar e masina institutiei... bugetare... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iulie 23, 2017 Partajează Postat Iulie 23, 2017 (editat) Re: Omologare anvelope Daca era masina mea personala, poate intra in discutie varianta cu Caragiale. Dar e masina institutiei... bugetare... Si atunci de ce te agiti ? Ce scrie RAR-ul, asta e si gata ! Am inteles ca nu gasiti AT-uri de dimensiunea aia, asa ca, puneti anvelope de strada, eventual M+S si gata ! Editat Iulie 23, 2017 de Astral REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patriciu Postat Iulie 23, 2017 Partajează Postat Iulie 23, 2017 Re: Omologare anvelope o masina se naste cu COC (Certificate of Conformity)......il poti face rost la orice reprezentanta Toyota in mod normal . Numai dimensiunile trecute acolo se pot trece in CIV........legal si teoretic Practic....... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calin SB Postat Iulie 24, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2017 (editat) Re: Omologare anvelope Si atunci de ce te agiti ? Ce scrie RAR-ul, asta e si gata ! Am inteles ca nu gasiti AT-uri de dimensiunea aia, asa ca, puneti anvelope de strada, eventual M+S si gata ! Si de va fi vreodata sa ai nevoie de serviciile noastre, tot asa sa-ti raspund?! Ca nu pot ajunge la tine pentru ca am gume de strada pe masina de interventie in zona montana :sr Sunt absolut convins ca tu ai pe masina gumele din CIV... Editat Iulie 24, 2017 de calin SB Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rbr Postat Iulie 24, 2017 Partajează Postat Iulie 24, 2017 Re: Omologare anvelope Se rezolva, dar tre sa insisti putin, la o reprezentanta, la RAR, bun venit in Romania. De pe https://www.wheel-size.com/ (am bagat toyota 2007 land cruiser), pp ca motorizarea 3.0, avem asa: - 265/65R17 7.5JJx17 ET30 - 225/70R17 6Jx17 ET50 - 265/60R18 7Jx18 ET30 De la https://www.bfgoodrichtires.com/upload/bfgoodrich/specifications/specs-all-terrain-t-a-ko2.pdf: - 16681 265/17R65 120 S Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rdk84 Postat Iulie 25, 2017 Partajează Postat Iulie 25, 2017 Re: Omologare anvelope Salut, Vezi ca pentru dimensiunea ta gasesti de la General Grabber (AT si AT3). In plus, au si indicii de incarcare si de viteza mai mari (108T). O zi faina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maxian paul Postat Iulie 25, 2017 Partajează Postat Iulie 25, 2017 (editat) Re: Omologare anvelope In cazul care R.A.R. nu doreste sa treaca in C.I.V. alte dimensiuni am vazut acesta anvelopa Kumho Road Venture MT51 225/70 R17 110/107Q la 509 lei/buc. Anvelope AT am gasit si mai multe marci si modele, voi de care doriti de nu gasiti? Editat Iulie 25, 2017 de maxian paul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iulie 26, 2017 Partajează Postat Iulie 26, 2017 Re: Omologare anvelope o masina se naste cu COC (Certificate of Conformity)......il poti face rost la orice reprezentanta Toyota in mod normal . Numai dimensiunile trecute acolo se pot trece in CIV........legal si teoretic Practic....... Da, ai dreptate, dar omiti faptul ca RAR-ul are propriile baze de date care, din tot ce am auzit/citit, nu au nicio legatura cu niciun COC. Ei sunt un de fel de "stat in stat". Punct. REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ctinu Postat August 16, 2017 Partajează Postat August 16, 2017 Re: Omologare anvelope Incepe sa se stranga latul si manevrele vor fi tot mai greu de facut. Spun asta in urma pataniei avute azi cu ocazia ITP. Tocmai o terminasem si asteptam actele care intarziau, cand mecanicul mi-a spus ca masina a fost retinuta pt supracontrol RAR. Pe baza datelor primite online, un calculator din Bucuresti programeaza un control statistic suplimentar, pe cateva masini. A cazut magareata pe mine. Pt. cauciucuri 225/75/16, in loc de 215/65/16, sau 235/60/16 inscrise in CIV nu mi-a dat ITP. Daca ai norocul sa fi controlat in trafic, risti sa ramai fara certificat de inmatriculare si sa umbli pe la RAR dupa el. Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patriciu Postat August 17, 2017 Partajează Postat August 17, 2017 Re: Omologare anvelope Da, ai dreptate, dar omiti faptul ca RAR-ul are propriile baze de date care, din tot ce am auzit/citit, nu au nicio legatura cu niciun COC. Ei sunt un de fel de "stat in stat". Punct. Astral.....daca te duci cu COC , RAR este obligat sa-ti treaca anvelopele in carte vorbesc numai de cele de pe COC , restul e ...... si crede-ma ca si RAR are o baza de date bunicica :) aha...si mai exista , culmea , COC-uri incomplete :)))))) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate