shadow Postat Octombrie 29, 2008 Partajează Postat Octombrie 29, 2008 Salut, Sunt verde posesor de Isuzu Trooper 2.2 TD din '87. Cauciucurile de pe fata sunt slick-uri si as fi tentat sa le schimb. Cu unele SH. Ce trebuie sa stiu despre cauciucurile de teren? Sunt de mai multe feluri in functie de ce vrei sa faci cu ele? Eu vreau sa ies pe drumuri moderate, ceva noroi, ceva zapada ... dar nu off-road extrem. Ce ar trebui sa caut? 1984 Stangul si Dreptul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Octombrie 29, 2008 Partajează Postat Octombrie 29, 2008 Re: Mi-am luat un Trooper 1. Schimba TOATE cele patru (eu as zice chiar cinci) cauciucuri cu gume de acelasi tip si marime. 2. Daca vrei sa intri in noroi cauta neaparat caucicuri MT (Mud Terrain) - solutia optima ar fi BF Goodrich MT originale. Se descurca f bine in teren si sunt OK si pe asfalt. 3. Dimensiunea CONTEAZA! Inaltarea reala a masinii e numai din cauciucuri. Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Clau4x4 Postat Octombrie 29, 2008 Partajează Postat Octombrie 29, 2008 Re: Mi-am luat un Trooper :1 pentru achizitie. Niste poze ar fi binevenite. Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALF-DMAX Postat Octombrie 29, 2008 Partajează Postat Octombrie 29, 2008 Re: Mi-am luat un Trooper :1 Eu am Cooper Discoverer S/T, nu esti asa de agresiv ca MT-uri dar esti mai agresiv ca AT-uri pt teren dar tot depend de cant se foloseste masina la teren, niste Bf Goodrich A/T sunt buni pt 60% strada 40% teren. Oricum Cooper Discoverer STT sau BFGoodrich MT este o alegere f buna daca mergeti mai mult pt teren. Bine ati venit la Isu ZOO, si vedeti ca :less Open mind for a diferent view.... and nothing else matters Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shadow Postat Octombrie 30, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2008 Re: Mi-am luat un Trooper Revin cu o intrebare legata de cuplajele 4x4. Eu am 2H, 4H si 4L. Mi s-a zis ca pe 4L se blocheaza si diferentialele. Si ca dupa ce mut de pe 4 pe 2 trebuie sa misc masina cel putin un metru in directia opusa ca sa se deblocheze ... Are cineva rabdare sa-mi explice ce se intampla mecanic cand actionez aceste comenzi? 1984 Stangul si Dreptul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Octombrie 30, 2008 Partajează Postat Octombrie 30, 2008 Re: Mi-am luat un Trooper Felicitari ca ai reusit sa iei 4x4! :h5 Asteptam foto! Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shadow Postat Noiembrie 3, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2008 Re: Mi-am luat un Trooper Multumesc pentru raspunsuri, Cred ca o sa ma orientez spre niste MT-uri SH. Mersul pe asfalt ma intereseaza numai ca sa ajung la locul unde ... nu mai e asfalt. Am nevoie si de sfaturi referitoare la dimensiuni. In talon scrie 215 R 15, iar masina are acum 225x 70x 15. De care sa-mi iau? Ca in talon sau mai late? Si cat de late? O sa ii fac si niste poze dupa ce o spal, oricum nu va tineti rasuflarea ca are destula "patina". 1984 Stangul si Dreptul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Clau4x4 Postat Noiembrie 3, 2008 Partajează Postat Noiembrie 3, 2008 Re: Mi-am luat un Trooper Daca va ajuta: In primul rand - de ce au unele masini nevoie de reductor . Practic pentru a transmite cuplu puntii fata atunci cand masina are nevoie de aderenta sporita. Mai simplu spus este o cutie de transfer. Orice vehicul care foloseste 4WD part time ruleaza in conditii normale cu spatele. Adica toata puterea masinii este transmisa printr-un cardan puntii spate. In conditii de drum alunecos ( apa, zapada, noroi sau macadam ) constatam adesea ca " fuge de spate " mai ales in momentele cand acceleram brusc. Atentie ! Cuplarea primei trepte a reductorului nu va imbunatati cuplul masinii ( nu realizeaza o multiplicare de cuplu ) ci doar imparte cuplul existent fata / spate intr-un raport 50% / 50%. In mod logic aderenta la sol se mareste ( acum ai 4 puncte de contact activ in loc de 2 ) dar cam atat. Ce NU TREBUIE FACUT in 4x4 high sau prima treapta a redutorului. In primul rand trebuie inteles ce se intampla sub tine cand ai activat 4x4 high . Tu apesi pedala de acceleratie, motorul produce un cuplu pe care il transmite mai departe cutiei de viteze, apoi reductorului care o distribuie pe punti. Ce se intampla mai departe cu fiecare roata ??!! Pai practic primeste JUMATATE din puterea destinata fiecarei punti. Cat timp masina merge drept totul e ok, indiferent de natura suprafetei sau - MAI ALES - viteza de rulare. Atat cele doua punti cat si fiecare dintre roti primeste un cuplu egal si MAI ALES acelasi numar de ROTATII PE MINUT. Dar ce se intampla la viraje ??? Fiecare roata parcurge un arc de cerc de diametru diferit si pentru a putea face asta si mai ales pentru a PUTEA VIRA fiecare roata va parcurge respectivul arc de cerc cu o rotatie diferita FORTAND cele 2 diferentiale - fata si spate . Este acel moment in care, in 4x4 simti ca masina trage de volan. Tot din cauza asta e foarte greu de manevrat un viraj PE LOC pe asfalt uscat. Efectul acestui abuz poate fi extrem de trist - DISTRUGEREA DIFERENTIALULUI / DIFERENTIALELOR . Atata timp cat se ruleaza pe teren alunecos tensiunile NU sunt la fel de mari; in mod bizar exact ce vrei sa eviti cand cuplezi 4x4 se intampla, adica rulezi intr-un derapaj controlat si permanent ; astfel rotile tensionate aluneca ( derapeaza )pe masura ce se tensioneaza dar efectul global e insesizabil sau slab sesizabil ( masina " trage de volan " ) si e relativ stabila . Insa tensiunile rezultate duc in timp la uzura celor 2 diferentiale. Concluzie : NU se merge in 4x4 pe asfalt uscat niciodata si in nici un caz cu viteza mare. CAND SE CUPLEAZA REDUCTORUL pe 4WD LOW Reductorul are 2 pozitii de baza pentru 4x4 : cea discutata mai sus si inca una care presupune o multiplicare de cuplu. Astfel, acelasi motor transmite celor 4 roti un cuplu mai mare . Se foloseste in cazul in care se simte nevoia de tractiune suplimentara : la urcat / coborat pante abrupte, in noroi sau zapada mare sau in teren dificil cand se doreste controlul TOTAL al masinii. Ce trebuie stiut : NU SE merge niciodata cu viteza mare ( in LOW la cca 40 km /h esti in viteza a cincea la limita. Masina accelereaza mult mai bine si frana de motor e mult mai eficienta . Foarte rar se foloseste viteza 1 ; reductorul permite plecarea de pe loc cu a 2-a fara a forta ambreiajul - asta e de fapt pe langa cuplul multiplicat principala lui utilitate. CONCLUZIE : La parasirea asfaltului e utila cuplarea reductorului in 4WD High pentru a imbunatati aderenta.La majoritatea masinilor se poate face asta in mers pana intr-o anumita viteza ( specificata de fabricant). Rulati asa pana cand terenul da PRIMUL SEMN ca devine dificil, moment in care cuplati 4WD LOW . E bine sa faceti asta INAINTE de a ramane impotmoliti nu DUPA, s-ar putea sa nu ajute la nimic. In plus, in teren dificil nu puteti rula cu mai mult de 40 km / h - care e limita reductorului la majoritatea masinilor - in schimb aveti control total asupra masinii atat la acceleratie cat si la frana de motor ( cea mai indicata in teren ). In schimb protejati ambreiajul pe care altminteri il fortati la fiecare damb sau sleau. Folositi cat mai putin frana - in special atunci cand coborati o panta . Pantele se coboara in frana de motor ( orice franare instinctiva cu ambreiajul calcat rupe aderenta si te transforma in saniuta) si se urca in viteza a 2 -a sau chiar a 3-a daca nu sunt foarte abrupte. Daca motorul e bine reglat nu se opreste indiferent cat de incet mergi deci uita de ambreiaj si foloseste-l doar 1 secunda cat schimbati viteza. Nu rulati pe sosea in 4x4 decat pe plaie mare sau zapada. Nu se merge cu 160 km/h in 4x4 - in ACEST sistem de 4x4 - pentru ca stricati masina . Oricum daca simtiti nevoia sa mergeti cu viteza asta inseamna ca NU AVETI NEVOIE de 4x4. Avantajele acestui sistem : fiabilitate, robustete, performanta sporita offroad. Poate fi imbunatatit prin instalarea pe fiecare punte a unui diferential blocabil. E folosit la majoritatea masinilor vechi ( anii 80-90 ) si multe dintre cele noi ( in special pickup ). Si despre cauciucuri: Ce nu inteleg multi, atat incepatorii in offroad cat si cei cu " ceva km pe coclauri " este ca profilul anvelopei cat si calitatea ei in sine au o importanta majora in performantele masinii. Oricat de puternic ar fi motorul si oricat de performant sistemul de transmisie - puterea sau mai bine zis cuplul - se transmite in sol prin intermediul anvelopei. Logic. Daca nu ai aderenta degeaba ai cuplu, te vei invarti pe loc precum titirezul. Anvelopele reprezinta mai presus de toate un compromis. Fiecare marca are un raport calitate pret, fiecare profil in parte e destinat unui scop. Din pacate nu s-a inventat - sau cel putin nu a iesit pe piata - anvelopa universala. Cele care exista - asa numitele AT ( all terain ) sunt practic cel mai mare compromis dintre toate . E mediocra pe orice suprafata de teren dar nu e efectiv " BUNA " de nimic. Probabil ca multi si-au pus intrebarea de ce o masina de teren vine "incaltata" din fabrica cu gume HT ( highway track - adica anvelope de SOSEA ). Din acelasi motiv pentru care Mercedes G sau Toyota Landcruiser sau Nisan Patrol pot atinge 180-200 Km / h. Adica destinatia cea mai frecventa a masinii, mai bine spus utilizarea ei majoritara. Producatorul se asigura prin asta ca masina pe care o cumperi are maximul de performanta pe sosea. Ca tu ai cumparat-o s-o bagi in padure sau s-o dai de copaci - e o optiune personala pentru care trebuie sa platesti. Sigur aceste HT sunt total neindicate oricarui tip de offroad. Nu le-a gandit nimeni in senul asta si oricat de performanta ar fi masina va derapa in toate partile sau va ramane impotmolita intr-un noroi de nivelul gleznei. Singurul lucru pe care il poti face e sa abordezi fiecare obstacol " cu gaz " adica cu o inertie suficient de ,mare pentru a-l depasi. Dar aici intervine mult experienta soferului si incepatorii o fac pe riscul / buzunarul lor. In plus, orice sistem de genul diferential autoblocant / blocabil manual sau reductorul cuplat ajuta, dar masina va da mult sub ce POATE . Pasul 2 - ANVELOPELE AT ( all terrain ). Cel care a trecut de la HT la AT va constata de la bun inceput 2 diferente . 1. Masina nu mai merge la fel de bine pe sosea - incep sa scartaie rotile la viraje ...etc. Dar diferenta nu e foarte mare. 2. In teren i se pare deja ca l-a apucat pe Dzeu de-un picior. Masina se comporta mult mai bine, aderenta a crescut simtitor deja poate sa faca unele " fitze " la care inainte nici nu se gandea, pe scurt - deja are masina de teren. Pentru majoritatea oamenilor si in majoritatea situatiilor o masina cu un sistem de tractiune performant " incaltata " cu asa ceva e arhisuficient. Si imbina in mod ideal soseaua cu coclaurile. Pasul 3 - Anvelopele MT ( MUD terrain - ( exemplu ) Deja vorbim despre pasionati de offroad sau macar de cei nevoiti sa parcurga trasee mai dificile cu noroi mare, pietre colturoase etc. Intr-un cuvant anvelope Offroad. Deja diferenta pe sosea e destul de mare, atat ca performante cat si in punct de vedere al nivelului de zgomot. Am ales BF Goodrich pentru raportul excelent calitate / pret. Si in plus pentru ca dintre MT-uri au cel mai mare coeficient de viteza ( se comporta bine pana la 16o km/ h ). Trebuie mentionat faptul ca desi NU sunt caucicuri de sosea se comporta onorabil. Nivelul de zgomot e acceptabil la fel si limitarea de viteza si viraj impusa de profilul agresiv . In offroad poti sa faci cam orice cui ele - personal am mers cu acest profil pe Mercedes G inclusiv la concurs . Atat AT cat si MT cel mai bun raport calitate / pret il au in Romania 2 marci : BF Goodrich si Goodyear. Personal AT- ul mi se pare mai bun la BFG iar MT-ul la Goodyear. In continuare exista profile si mai specializate ( gen Super Swamper sau Rock Crawler ) dar alea deja implica un " fanatism " mult peste medie si consider ca e suficient doar sa le pomenesc. Pana aici am vorbit doar de caucicuri NOI . Foarte populare in RO sunt cele resapate ( de genul Malatesta - Cross country ) care au un cost imbatabil si un profil foarte agresiv ( superior MT-ului in teren ) dar cu dezavantajele de rigoare unor anvelope resapate ( pene dese, dezechilibrate - am avut cauciuc Malatesta care a necesitat 0,5 Kg de plumb pentru echilibrare) . Bine alese pot fi foarte ok, le-am folosit si le folosesc - dar pe sosea iti trebuie nervi tari ca sa mergi cu asa ceva. UN TRUC EFICIENT - si pe care putini il cunosc si-l folosesc - este presiunea aerului din anvelope. Astfel un profil AT se comporta mediocru in teren la o presiune de 2-2,2 atmosfere dar devine spectaculos pe masura ce " dai aerul afara ". Trucul se poate folosi pe orice cauciuc NOU - ATENTIE !!! NOU!!! LA CELE RESAPATE riscul de dejantare este foarte mare . Cum functioneaza ? Simplu. La un cauciuc umflat pentru sosea suprafata de contact este relativ mica - de unde si lipsa de aderenta. In momentul in care micsorezi presiunea suprafata de contact se dubleaza sau chiar tripleaza - functie de cat aer scoti - si aderenta se mareste spectaculos. Am folosit Goodyear MT in concurs la presiune de 0,5 atmosfere ( la limita dejantarii ) si efectul a fost spectaculos. Sigur, smecheria cu pricina presupune sa scoti aer cand iesi de pe sosea si sa-l bagi la loc atunci ca reintri pe asfalt. Dureaza maxim 15 min cu un compresor ARB montat pe masina ( cca 200 Euro ) dar merita si munca si banii ! :hi si nu uita de :ft 1 Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Noiembrie 3, 2008 Partajează Postat Noiembrie 3, 2008 Re: Mi-am luat un Trooper :g :g :g Am mai invatat si eu ceva! :h5 Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
svejk Postat Noiembrie 3, 2008 Partajează Postat Noiembrie 3, 2008 Re: Mi-am luat un Trooper Daca va ajuta: In primul rand - de ce au unele masini nevoie de reductor . Practic pentru a transmite cuplu puntii fata atunci cand masina are nevoie de aderenta sporita. Mai simplu spus este o cutie de transfer. Orice vehicul care foloseste 4WD part time ruleaza in conditii normale cu spatele. Adica toata puterea masinii este transmisa printr-un cardan puntii spate. In conditii de drum alunecos ( apa, zapada, noroi sau macadam ) constatam adesea ca " fuge de spate " mai ales in momentele cand acceleram brusc. Atentie ! Cuplarea primei trepte a reductorului nu va imbunatati cuplul masinii ( nu realizeaza o multiplicare de cuplu ) ci doar imparte cuplul existent fata / spate intr-un raport 50% / 50%. In mod logic aderenta la sol se mareste ( acum ai 4 puncte de contact activ in loc de 2 ) dar cam atat. Ce NU TREBUIE FACUT in 4x4 high sau prima treapta a redutorului. In primul rand trebuie inteles ce se intampla sub tine cand ai activat 4x4 high . Tu apesi pedala de acceleratie, motorul produce un cuplu pe care il transmite mai departe cutiei de viteze, apoi reductorului care o distribuie pe punti. Ce se intampla mai departe cu fiecare roata ??!! Pai practic primeste JUMATATE din puterea destinata fiecarei punti. Cat timp masina merge drept totul e ok, indiferent de natura suprafetei sau - MAI ALES - viteza de rulare. Atat cele doua punti cat si fiecare dintre roti primeste un cuplu egal si MAI ALES acelasi numar de ROTATII PE MINUT. Dar ce se intampla la viraje ??? Fiecare roata parcurge un arc de cerc de diametru diferit si pentru a putea face asta si mai ales pentru a PUTEA VIRA fiecare roata va parcurge respectivul arc de cerc cu o rotatie diferita FORTAND cele 2 diferentiale - fata si spate . Este acel moment in care, in 4x4 simti ca masina trage de volan. Tot din cauza asta e foarte greu de manevrat un viraj PE LOC pe asfalt uscat. Efectul acestui abuz poate fi extrem de trist - DISTRUGEREA DIFERENTIALULUI / DIFERENTIALELOR . 'ai sa-mi trag ceasu'! pe bune? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
macinici Postat Noiembrie 3, 2008 Partajează Postat Noiembrie 3, 2008 Re: Mi-am luat un Trooper @shadow: felicitări pentru agregat. :j Să îl stăpâneÅŸti sănătos ÅŸi sa te plimbe peste tot. ... ÅŸi încă mai aÅŸteptam poze. @Clauho: super post - incepatorii mulÅ£umesc frumos :tk " I don't always know what I'm talking about, but I know I'm right" -- Muhammad Ali Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
silviub Postat Noiembrie 3, 2008 Partajează Postat Noiembrie 3, 2008 Re: Mi-am luat un Trooper :W in lumea colorata "Isuzu". Te asteptam cu poze si poate si pe la iesiri ... Daca esti incepator in ale off-road-ului, atunci tine cont de cele scrise mai sus. Nu uita, iesirile in natura implica riscuri, asa ca incerca sa nu mergi singur. Este o regula de aur care spune ca in iesirile de tip off-road trebuie sa fie cel putin doua masini (bine inteles pentru cei ce ies cu masinile). Toate cele bune si sa o stapanesti sanatos si fara reparatii majore most sports require only one ball, real sports require two.... www.corb44.ro [www.corb44.ro/challenge Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Isuzu Rider Postat Noiembrie 7, 2008 Partajează Postat Noiembrie 7, 2008 Re: Mi-am luat un Trooper @ clauho - :g, excelenta informatia si cred ca cei mai noi in lumea 4x4 i-ti vor fi recunoscatori vreodata. :x . In plus argumentele cu scos aerul din cauciucuri sunt superverificate de toti cei care ies :h5 dar cu o mentiune (daca nu te superi) :old Atentie la abordarea obstacolelor dure din teren atunci cind nu ai presiune, (gen stanci, laterale de teren uscat, etc.) Dejantarea este sigura si daca nu ai compresor e naspa. Poti folosi metoda exploziei dar e pour le coneseurs altfel ai ocazia sa lasi masina pe acolo si te papa ursu' Hell is my Paradise Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Isuzu Rider Postat Noiembrie 7, 2008 Partajează Postat Noiembrie 7, 2008 Re: Mi-am luat un Trooper Multumesc pentru raspunsuri, Cred ca o sa ma orientez spre niste MT-uri SH. Mersul pe asfalt ma intereseaza numai ca sa ajung la locul unde ... nu mai e asfalt. Am nevoie si de sfaturi referitoare la dimensiuni. In talon scrie 215 R 15, iar masina are acum 225x 70x 15. De care sa-mi iau? Ca in talon sau mai late? Si cat de late? O sa ii fac si niste poze dupa ce o spal, oricum nu va tineti rasuflarea ca are destula "patina". Daca te ajuta cu ceva eu am niste malatesta si cross country profil cobra le dau cu tot cu jenti (e bine sa mai ai un rand de jenti oricum pentru schimb sosea/off road ca sa nu te tot plimbi pe la ateliere). Si le dau ieftin 3000 eur (cu tot cu Isuzu :ha: :ha: :ha:) Fara gluma daca esti amator suna-ma pe 0722 251 225 Hell is my Paradise Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Isuzu Rider Postat Noiembrie 7, 2008 Partajează Postat Noiembrie 7, 2008 Re: Mi-am luat un Trooper Multumesc pentru raspunsuri, Cred ca o sa ma orientez spre niste MT-uri SH. Mersul pe asfalt ma intereseaza numai ca sa ajung la locul unde ... nu mai e asfalt. Am nevoie si de sfaturi referitoare la dimensiuni. In talon scrie 215 R 15, iar masina are acum 225x 70x 15. De care sa-mi iau? Ca in talon sau mai late? Si cat de late? O sa ii fac si niste poze dupa ce o spal, oricum nu va tineti rasuflarea ca are destula "patina". Daca te ajuta cu ceva eu am niste malatesta si cross country profil cobra le dau cu tot cu jenti (e bine sa mai ai un rand de jenti oricum pentru schimb sosea/off road ca sa nu te tot plimbi pe la ateliere). Si le dau ieftin 3000 eur (cu tot cu Isuzu :ha: :ha: :ha:) Fara gluma daca esti amator suna-ma pe 0722 251 225 Hell is my Paradise Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Clau4x4 Postat Noiembrie 7, 2008 Partajează Postat Noiembrie 7, 2008 Re: Mi-am luat un Trooper Isuzu Rider spune : Atentie la abordarea obstacolelor dure din teren atunci cind nu ai presiune, (gen stanci, laterale de teren uscat, etc.) Dejantarea este sigura si daca nu ai compresor e naspa. Poti folosi metoda exploziei dar e pour le coneseurs altfel ai ocazia sa lasi masina pe acolo si te papa ursu'. :g , asa e , am si patit-o , dar spre norocul meu , in conditii mai pasnice. Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shadow Postat Noiembrie 7, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2008 Re: Mi-am luat un Trooper Multumesc foarte mult pentru informatii! Mie mi-a spus vanzatorul ca in 4L, in afara de reductie, se blocheaza si diferentialele fata/spate, dar pe 4H se distribuie liber tractiunea. Maine ies cu masina pe teren sa vad cum sta treaba, ca in momentul de fata nici nu stiu daca intr-adevar functioneaza cuplajele. 1984 Stangul si Dreptul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator kecske Postat Noiembrie 7, 2008 Partajează Postat Noiembrie 7, 2008 Re: Mi-am luat un Trooper Multumesc foarte mult pentru informatii! Mie mi-a spus vanzatorul ca in 4L, in afara de reductie, se blocheaza si diferentialele fata/spate, dar pe 4H se distribuie liber tractiunea. Maine ies cu masina pe teren sa vad cum sta treaba, ca in momentul de fata nici nu stiu daca intr-adevar functioneaza cuplajele. Nu ti-a zis bine vanzatorul din pacate nu cred ca ai diferentiale blocabile.pe 4L ai 4x4 fara reductor si pe 4H cu reductor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Noiembrie 8, 2008 Partajează Postat Noiembrie 8, 2008 Re: Mi-am luat un Trooper Hai si cu niste poze ca murim de curiozitate...nu ne mai fierbe :ha: Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Isuzu Rider Postat Noiembrie 8, 2008 Partajează Postat Noiembrie 8, 2008 Re: Mi-am luat un Trooper Multumesc foarte mult pentru informatii! Mie mi-a spus vanzatorul ca in 4L, in afara de reductie, se blocheaza si diferentialele fata/spate, dar pe 4H se distribuie liber tractiunea. Maine ies cu masina pe teren sa vad cum sta treaba, ca in momentul de fata nici nu stiu daca intr-adevar functioneaza cuplajele. Nu ti-a zis bine vanzatorul din pacate nu cred ca ai diferentiale blocabile.pe 4L ai 4x4 fara reductor si pe 4H cu reductor. kecske stie. :h5 Isuzu nu se naste cu diferentiale blocabile (G klasse -DA). Poate prin cine stie ce imprejurari sa fi capatat ceva upgrade (LSD ori Blocant) Sincer ma indoiesc :sr Hell is my Paradise Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shadow Postat Noiembrie 10, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2008 Re: Mi-am luat un Trooper download/file.php?id=21410&mode=view Pe 4H are 4x4 normal si pe 4L are reductor. H=high, L=low. Cand sunt pe 4L am observat ca daca iau curba, rotile din spate trepideaza putin si "sar". O chestie deranjanta este ca sare din 4H in 2H dupa ce merg o vreme, desi ramane 4x4 cuplat ... mai studiez. 1984 Stangul si Dreptul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
eadrian_mlr Postat Noiembrie 10, 2008 Partajează Postat Noiembrie 10, 2008 Re: Mi-am luat un Trooper iti poti da seama dupa grupuri daca ai blocant dar treb sa te uiti la unul simplu si la al tau daca ai timp si ajungi prin ploiesti dami un semn si ne uitam si iti dau si ceva documentatie uitasem ...felicitari pt achizitie , Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shadow Postat Noiembrie 10, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2008 Re: Mi-am luat un Trooper Detalii despre masina: -1987, 2.22 TD, 4x4 cu reductor, bleumarin -servodirectie, aer conditionat, bull-bar, carlig de remorcare Cateva impresii despre masina: -Trage! Am urcat pe drum forestier prin namoale cu gume HT tocite si n-am avut nici un fel de problema. -Merge bine pe sosea, are stabilitate in curbe, viteza de croaziera cam 100 km/h. -Consumul este excelent! Am mers 400 de km in regim mixt sosea/padure si mi-a consumat in jur de 10%. -Este foarte zgomotoasa, nu stiu daca asa e normal sau ii lipseste vreo tabla de antifonare, insa ai senzatia ca stai cu motorul in brate. Per total sunt multumit de ea. Urmeaza sa-i cumpar gume de noroi, sa schimb un semering sau ceva la motor ca picura ulei si sa-i schimb termostatul. Voi reveni si cu poze. 1984 Stangul si Dreptul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
10NUT Postat Noiembrie 10, 2008 Partajează Postat Noiembrie 10, 2008 Re: Mi-am luat un Trooper Detalii despre masina: -Este foarte zgomotoasa, nu stiu daca asa e normal sau ii lipseste vreo tabla de antifonare, insa ai senzatia ca stai cu motorul in brate. E posibil ca mansoanele de la schimbatoare sa nu fie montate corect(eu am patit-o) si atunci ai senzatia cu motorul, in rest nu e galagioasa rau. Sa ai noroc de masina. :hi ISUZU TROOPER II / zuzu, zuzu iese ursu...! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shadow Postat Noiembrie 10, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2008 Re: Mi-am luat un Trooper Ce parere aveti despre aceste pneuri? http://www.forte.bizoo.ro/vanzare/32865 ... 215-80-R15 1984 Stangul si Dreptul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate