Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Mi-am luat un Trooper

shadow

Postări Recomandate

• Răspunsuri 57
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Mi-am luat un Trooper

am avut eu pe Patrol....un dezastru pe noroi....dupa care am pus BFG-MT....cu totul altul comportamentul in noroi(ffff bun)......daca vrei ceva si mai bun ....Simex...copii sau originale :h5

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am avut si eu pe Patrol Cross-uri de 285/70/15. Un dezastru. Erau foarte grele, mi-a crescut mult consumul iar pe asfalt parca mergeam cu un TAB. Cand se incarcau cu noroi puteai sale f--i. La circa 4-5 luni de la montare au inceput sa crape. Un prieten a avut montate pe un Musso si la 100 km/h unul dintre cauciucuri s-a rupt in doua...

Link spre comentariu

Am inteles.

Deci cross-urile ies din discutie.

Cu MT-urile sunt probleme de acest fel?

Pot merge si pe asfalt fara sa crape?

Intreb pentru ca eu stau in Bucuresti si ca sa ajung la munte fac invevitabil 200 de km pe asfalt (numai la dus).

1984 Stangul si Dreptul
Link spre comentariu

Simexurile sunt tot MT-uri, diferenta este in profilul anvelopei. Simexurile sunt mai agresive si descarca bine noroiul de padure (Prietenii stiu de ce :grin: ). MT urile normale sunt ceva mai prietenoase pe sosea si daca deprinzi tehnicile de pilotaj in off road pot fi foarte bune in orice conditii.

Hell is my Paradise
Link spre comentariu

Dupa cativa km cu masina, revin cu niste intrebari:

-Unde trebuie sa stea acul de la indicatorul de temperatura la apa? La mine sta aproape de 0.

-Ce fel de ulei de motor trebuie sa pun si cati litri intra?

1984 Stangul si Dreptul
Link spre comentariu

Verifica daca ai termostat in primul rind......poate nu indicatorul este vagabont si dupa simptome pare sa fie plecat la colindat:grin:

Ulei cit intra nu stiu eu am pus Valvoline long life de la uleidemotor.ro parca...si este ok ...la mine cel putin,am inteles ca si mobil delvac este bun dar nu am folosit......

aici este mult de discutat si nu sunt cel mai in masura sa spun...pareri multe si impartite,depinde si de motor,citi Km,cum merge,cit de bine merge,ce a avut pina acum in el......si lista poate continua

Dupa cativa km cu masina, revin cu niste intrebari:

-Unde trebuie sa stea acul de la indicatorul de temperatura la apa? La mine sta aproape de 0.

-Ce fel de ulei de motor trebuie sa pun si cati litri intra?

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

:hi , nu te speria asa se intampla cu indicatorul de temperatura la Isuzu. Totusi sfatul lui RZV este de luat in seama (verifica daca ai termostat). La toate masinile (Isuzu Trooper) cu care am umblat doar vara (+30 grade C) si dupa urcare hotarata pe greu si maxim in treapat a 2 a, abia am reusit sa trec de jumatatea indicatorului. ATENTIE insa chiar daca temperatura, aratata in conditiile de mai sus, pare a fi mica, in realitate motorul sta sa sau chiar fierbe..... Obisnuiestete cu modul in care este indicata temperatura si ai grija sa nu treaca de jumatatea indicatorului.

Legat de ulei, foloseste dupa buget ori ce ulei pt motoare pe benzina, avand indicativul 15 W 40. Daca schimbi si filtrul de ulei atunci intra 4,75 litrii.

Sa te bucuri de masina, cel putin tot atat cat ma bucura pe mine.

most sports require only one ball, real sports require two....

www.corb44.ro

[www.corb44.ro/challenge

Link spre comentariu

A, am uitat sa te previn asupra unui fenomen tipic la Isuzu Trooper (diesel sau benzina), dupa coborari pronuntate si in frana de motor puternica, vei constata ca masina scoate pe esapament nori de fum albastru.... Nu te speria motorul nu are nimic!!!! Din cauza vacumului ce se formeaza in cilindrii la frana de motor, uleiul este absorbit in cilindrii... Paradoxal, dar asa motorul are o protectie sporita in functionarea la turatii marii. Asa ca daca ai in program astfel de coborari este bine sa ai ulei la tine pentru completare.

www.corb44.ro

[www.corb44.ro/challenge

Link spre comentariu

"A, am uitat sa te previn asupra unui fenomen tipic la Isuzu Trooper (diesel sau benzina), dupa coborari pronuntate si in frana de motor puternica, vei constata ca masina scoate pe esapament nori de fum albastru.... Nu te speria motorul nu are nimic!!!! Din cauza vacumului ce se formeaza in cilindrii la frana de motor, uleiul este absorbit in cilindrii... Paradoxal, dar asa motorul are o protectie sporita in functionarea la turatii marii. Asa ca daca ai in program astfel de coborari este bine sa ai ulei la tine pentru completare."

:g , nu stiam ce se intampla cu uleiul meu dupa ce o calaream mai zdravan pe munti.

Nu scadea mult , dar se cunostea totusi , si alte probleme vizibile nu pareau a fi. :h5

Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp.
Link spre comentariu

:sr , am uitat ca a ta este diesel. Atunci rectific 10W40 pentru motoare diesel. Legat de celelalte tipuri (5W30) depinde unde este folosita masina. Eu am reusit sa pun mana pe un catalog Agip cu tipuri de ulei si intrebuintarea acestora (inclusiv la Polul Sud...).

Pe scurt foloseste insa, cum am mai spus, uleiul pe care ti-l permite bugetul, respectand indicatiile de pe bidon (pt motoare diesel sau turbodiesel si benzina).

Apropo de uleiuri, Isuzu Trooper are in cutia de viteze acelasi ulei ca si in motor!!!!!

www.corb44.ro

[www.corb44.ro/challenge

Link spre comentariu

Poate ne intalnim o data cumva sa mai stau si eu de vorba cu posesori de Trooper, ca am o droaie de intrebari.

Dar mai incolo ca deocamdata m-a lasat electromotorul :)

Chiar ar fi interesant. :h5

Link spre comentariu

Dragilor, mi-a mai revenit inima la loc. Credeam ca nu mai propune nimeni o astfel de intalnire. Astept cu :banana propuneri.

@isuzu rider: ca sa nu rugineasca agregatu' azi l-am plimbat pana la Ploiesti, iar acolo i-am aratat putin camp sa isi aduca aminite :ha: :ha: :ha: .

www.corb44.ro

[www.corb44.ro/challenge

Link spre comentariu

Sa inteleg ca ai iesit la arat :ha: , te pregatesti de plugusor ha? Pai hai sa facem o cohorta si ne bagam cu totii :h5 ca poate mai sunt si altii amatori :wink: (sau profesionisti mai stii?)

Hell is my Paradise
Link spre comentariu

As vrea sa fac unele clarificari... poate sunt off-topic, si nici nu am ISUZU, dar sper sa fie utile si binevenite.

Daca va ajuta:

In primul rand - de ce au unele masini nevoie de reductor . Practic pentru a transmite cuplu puntii fata atunci cand masina are nevoie de aderenta sporita. Mai simplu spus este o cutie de transfer.

Nu toate masinile 4x4 au reductor, iar cutia de transfer nu este un reductor. Un exemplu este IMS-ul / M-ul / ARO M461. In versiune "de fabrica" nu are reductor, dar are cutie de transfer, pentru a comuta intre 4x2 (spate) si 4x4. Reductorul joaca si rolul unei cutii de transfer, si are un pinion in plus pentru multiplicarea cuplului.

Ce NU TREBUIE FACUT in 4x4 high sau prima treapta a redutorului.

...

Ce se intampla mai departe cu fiecare roata ??!! Pai practic primeste JUMATATE din puterea destinata fiecarei punti.

...

Efectul acestui abuz poate fi extrem de trist - DISTRUGEREA DIFERENTIALULUI / DIFERENTIALELOR .

Nu se intampla asa. Cuplul transmis de motor actioneaza ca si curentul electric - se distribuie automat spre locul cu cea mai mica rezistenta. Daca ai cutia de transfer / reductorul cuplate in pozitia 4x4 (fara treapta de reductie - "Low"), atunci toate patru rotile vor primi cuplu. In ce procent? In nici un caz nu punte fata / spate - 50 / 50 si roti stanga ./ dreapta 25 si 25 fiecare. Asta pentru ca un "DIFERENTIAL" are exact rolul de a anula diferentele de rotatie intre punti. Automat va trimite mai mult cuplu rotii cu mai putina rezistenta / rotii de pe exteriorul virajului.

O masina de teren are trei diferentiale. Central - distribuie cuplul intre punti, diferential fata si diferential spate. Cum spuneam, cuplul este distribuit automat catre puntea / roata cu cea mai mica rezistenta. Sau cu alte cuvinte daca avem trei roti pe asfalt dur si uscat, iar o roata pe gheata / mlastina / suspendata / etc - Acea roata va opune cea mai mica rezistenta la "invartire" si va primi TOT cuplul. Masina e IMOBILIZATA si sta PE LOC. Roata respectiva se invarte in GOL, avand tot cuplul motorului.

Din acest motiv s-au inventat diferentialele BLOCABILE. In momentul in care un diferential este BLOCAT abia atunci va distribui in mod EGAL la ambele punti / roti.

Majoritatea masinilor ce au 4x4 cuplabil si/sau reductor au si diferentialul central blocabil sau blocat permanent. Folosind tot IMSul ca exemplu, in momentul in care se cupleaza 4x4, cutia de transfer nu ofera rolul unui diferential, ci actioneaza ca un diferential blocat permanent. Adica mereu trimite putere egala ambelor punti indiferent care patineaza. Masini mai moderne, precum o Toyota Hilux, au diferential central, care este blocat automat cand se cupleaza SI reductorul. E o solutie foarte buna, ce iti permite sa mergi cu 4x4 pe sosea / zapada / asfalt ud FARA NICI O PROBLEMA. Cand "bagi" si reductorul, se blocheaza si diferentialul central = inaintezi bine in teren.

Nu stiu cum functioneaza reductorul la ISUZU - daca are diferential sau e "blocat permanent", daca se blocheaza cand se selecteaza reductorul.

Ideea este ca mai mult ca sigur ISUZU nu are diferential BLOCABIL pe fata, si cel mai probabil nici pe spate, decat poate in urma unor modificari. Si in acest caz nu se pune problema distrugerii diferentialelor din punti - din moment ce ele oricum anuleaza diferenta de rotatie intre roti...

Daca in schimb la ISUZU "centralul" este blocat/blocabil si se ruleaza cu el asa, pe asfalt - atunci abia pot sa apara probleme. Mai intai se acumuleaza tensiuni, catre una din punti, iar ulterior poate foarte lesne sa crape... Am patit-o sa rulez pe o suprafata tare, cu aderenta buna, cu 4x4 cuplat si "centralul" blocat... am oprit, am ridicat o roata din fata, care a inceput sa se invarta singura cu putere - datorita tensiunilor acumulate in cutia de transfer. Acestea au fost imediat eliberate la roata cu cea mai mica rezistenta - cea care statea "in aer" - rezistenta 0.

Sper sa faca sens si imi cer scuze ca am scris atat de mult.

Link spre comentariu

Sa inteleg ca ai iesit la arat :ha: , te pregatesti de plugusor ha? Pai hai sa facem o cohorta si ne bagam cu totii :h5 ca poate mai sunt si altii amatori :wink: (sau profesionisti mai stii?)

Sunt niscai ocazii , macar de socializare si de suport moral pt. colegii participanti pe 5-7 decembrie (la Ursus "nustiu cum" :ha: , parca offroad urban), sau pe 20 dec. la actiunea umanitara la care ar trebui sa participam cu totii. Sunt niste idei , iertata sa-mi fie indrazneala. :h5 :hi

Link spre comentariu

Am constatat azi ca burdufurile de la ambele manete sunt cazute. Sa fie din cauza asta atata zgomot in masina?

Si cum sa le trag la loc, ca am incercat da nu prea-mi iese ...

Cat despre diferentialele blocabile, o sa fac la iarna niste probe sa vad ce si cum.

Later EDIT: Unde se afla cricul ?!

1984 Stangul si Dreptul
Link spre comentariu

• 8 luni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Ei bine,

Am iesit cu masina, am mers, m-am impotmolit, s-a stricat, am reparat-o ...

Ma hotarasem sa o vand dar din cauza ca este caroseria foarte afectata de rugina la prinderea de sasiu nu vrea sa o ia nimeni.

Asadar ma gandeam sa o modific intr-o masina de off-road.

Cu bugetul nu stau prea roz si nici nu ma descurc cu politia daca ii fac modificari prea mari.

Asadar ce pot sa-i fac si la ce bani? Se merita?

Astept parerile voastre.

1984 Stangul si Dreptul
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare