omoroka Postat August 24, 2017 Partajează Postat August 24, 2017 (editat) Salutare tuturor. Deschid aceasta discutie intrucat anul acesta a fost mai rau ca niciodata. Am intalnit in aceasta vara cozi lungi de asteptare in zone prin care alta data treceam zburand, semn ca traficul din Romania a atins cote mai mari ca niciodata. Va propun deci ca prin intermediul acestui topic sa impartasim experientele noastre in ocolirea celor mai mari si aglomerate noduri de trafic sau sosele de la noi din tara cu masini de ofroad sau chiar cu turisme normale. Personal anul acesta am avut de aface cu 3 mari noduri, fiecare cu cozi de asteptare de cel putin o ora. Acestea au fost: 1. Autostrada A1 capatul dinspre Pitesti, inainte de a face stanga spre Bascov - coada de 3-5km / 1 ora 2. DN7 Pitesti - Rm. Valcea, inainte de giratoriul din Rm. Valcea - coada de 8-10km / 1.5-2 ore 3. Rm. Valcea - Sibiu (Valea Oltului), inainte de giratoriul de la Talmaciu - coada de 10-12km / 1.5-2 ore O sa va rog sa precizati si alte noduri de trafic greu din tara, precum si eventualele rute de ocolire daca le cunoasteti. Eu o sa incerc sa tratez pe rand fiecare dintre cele 3 noduri de mai sus. Editat August 24, 2017 de Astral Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marian.ilciuc Postat August 24, 2017 Partajează Postat August 24, 2017 Re: Rute de ocolire a nodurilor de trafic intens Pentru a evita Dealul Negru se poate alege ruta: Pitesti-Curtea de Arges-Rm Valcea (74 km) se circula rezonabil, asfaltul este mediu spre prost (in unele zone si in special intre Curtea de Arges si Rm Valcea) Pentru a evita Valea Oltului (nerecomandata turismelor) se poate alege traseul Calimanesti-Perisani-Boisoara-Cainenii Mari (48 km) se circula in proportie de 70% pe macadam, drum relativ ingust (la intalnirea cu camioanele de lemne cam trebuie sa te dai pe sant) Ambele trasee le-am parcurs in week-end (la dus era accidentul cu camionul cu butelii si la intoarcere nu am vrut sa stau la coada pe Dealul Negru) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat August 24, 2017 Autor Partajează Postat August 24, 2017 Re: Rute de ocolire a nodurilor de trafic intens 1. Autostrada A1 capatul dinspre Pitesti, inainte de a face stanga spre Bascov - coada de 3-5km / 1 ora O ora mi-a luat sa ies de pe A1, sa trec prin pasajul de la Bascov si sa ma inscriu pe DN7 spre Rm. Valcea. Te-ai astepta ca o data trecut prin pasajul de la Bascov deplasarea va fi mai rapida insa coada continua inca cel putin 1 km dupa care viteza de deplasarea devine cat de cat normala. Am auzit colegi spunand ca din cauza traficului foarte aglomerat din capatul A1 waze-ul i-a directionat prin Pitesti. Insa ce te faci, ca astfel tot la Bascov ajungi, alimentand mai departe traficul greu de acolo. M-am tot chiorat pe harti si am gasit niste drumuri imbarligate care ocolesc Bascovul pe la Nord. S-ar putea parcurge cu turismul insa nu le-am testat, asa ca n-are rost sa vi le arat acuma. Ce am observat insa si am testat cu ajutorul unor colegi este urmatoarea ruta care v-ar putea ajuta sa ajungeti in Rm. Valcea ocolind nodul nr.1 de la Bascov. Aceasta ruta este cu 11km mai lunga fata de cea traditionala si merita parcursa in conditii de blocaj Bascov, cu alte cuvinte atunci cand coada incepe fix din capatul Autostrazii, inainte de a face stanga spre pasaj. Mai jos va atasez track-ul ce poate fi parcfurs cu orice fel de autoturism. Curtea de Arges Aldesti.kmz Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat August 24, 2017 Autor Partajează Postat August 24, 2017 (editat) Re: Rute de ocolire a nodurilor de trafic intens Pentru a evita Dealul Negru se poate alege ruta: Pitesti-Curtea de Arges-Rm Valcea (74 km) se circula rezonabil, asfaltul este mediu spre prost (in unele zone si in special intre Curtea de Arges si Rm Valcea) Pentru a evita Valea Oltului (nerecomandata turismelor) se poate alege traseul Calimanesti-Perisani-Boisoara-Cainenii Mari (48 km) se circula in proportie de 70% pe macadam, drum relativ ingust (la intalnirea cu camioanele de lemne cam trebuie sa te dai pe sant) Ambele trasee le-am parcurs in week-end (la dus era accidentul cu camionul cu butelii si la intoarcere nu am vrut sa stau la coada pe Dealul Negru) Traseul pe Caineni voiam sa-l mentionez si eu :h5 Nu l-am mai parcurs de cativa ani insa e bine de stiut ca este inca practicabil. Pacat ca nu exista o ruta care sa ne scoata mai aproape de Turnu Rosu, am fi putut evita Talmaciul. LE. Defapt eu ma refeream la traseul Curtea de Arges - Caineni care ajuta la ocolirea Bascov, Dealu Negru, Rm. Valcea si a 2/3 din Valea Oltului. O sa-l prezint in curand, insa asa cum spuneam nu l-am mai parcurs de multi ani si nu stiu cum se prezinta. Editat August 24, 2017 de omoroka Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat August 24, 2017 Autor Partajează Postat August 24, 2017 Re: Rute de ocolire a nodurilor de trafic intens 2. DN7 Pitesti - Rm. Valcea, inainte de giratoriul din Rm. Valcea - coada de 8-10km / 1.5-2 ore Pitesti - Rm. Valcea este unu dintre cele mai de kkt drumuri de la noi din tara. Izvor nesecat de surprize, acest drum mai nou se poate sfarsi intr-o coada lunga de 8-10km inainte de intrarea in Rm. Valcea. Recent am experimentat aceasta coada care incepea in dreptul localitatii Aldesti. Cu alte cuvinte, reusesti sa ocolesti Bascov insa la intrare in Rm. Valcea te infigi intr-o mare coloana de masini. Personal m-am aventurat intr-o incercare de ocolire pe la Est a orasului Rm. Valcea si a localitatii Racovita, incercare care probabil mi-a luat cam tot atata timp cat as fi petrecut in coloana. Dar deh, ce sa zic, am experimentat ceva nou ce o sa impartasesc si cu voi. Practic am luat-o din Aldesti spre Nord, pe un drum care o data iesit din localitate s-a transformat intr-un fel de forestier. A fost usor de parcurs pana la intersectia cu un parau, loc in care treaba s-a schimbat radical. Am coborat in parau insa urcarea malului opus a fost cu probleme intrucat singurul loc mai accesibil are o buturuga mare in mijloc. Deci am ramas suspendat pe buturuga, singur fiind, insa dupa cateva manevre m-am eliberat si am putut sa merg mai departe ocolind Rm. Valcea si raul Olt prin staga pana la Caciulata :grin: Recomand aceasta varianta doar celor bine echipati si pregatiti sa faca fata traversarii paraului in situatia in care coloana de masini spre Rm. Valcea incepe din Aldesti (cel putin 1 ora de mers in coloana) Uitandu-ma insa mai tarziu peste trackul acestei ocoliri am observat ca ar putea exista un drum mult mai accesibil ce merge pe terasamentul vechii cai ferate Valcele. Nu l-am testat insa o data ce o voi face voi reveni cu informatii noi. Pana una alta va pun la dispozitie track-ul experimentat de mine: Ocolire Rm. Valcea.kmz Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat August 24, 2017 Autor Partajează Postat August 24, 2017 (editat) Re: Rute de ocolire a nodurilor de trafic intens 3. Rm. Valcea - Sibiu (Valea Oltului), inainte de giratoriul de la Talmaciu - coada de 10-12km / 1.5-2 ore Ei bine, acuma sa va vad :ha: Unu dintre cele mai aglomerate noduri de circulatie de la noi din tara este giratoriul de la Talmaciu. Aici, din orice sens vei veni: dinspre Brasov, Sibiu sau Rm. Valcea vei avea parte de o surpriza extrem de neplacuta in special vara in perioada de concedii. Voi face referire la sensul de mers Rm. Valcea - Sibiu pentru ca l-am experimentat recent. Aici timpul petrecut in coloana poate dura chiar si 2 ore atunci cand coada de masini se formeaza inainte de Boita. Nu stiu cum se poate ocoli acest nod. Ideal ar fi parcurgerea drumului Boita - Talmacel - Sadu - Sibiu insa nu am gasit o cale clara si usoara intre Talmacel si Sadu. Poate ne lamuresc colegii care au incercat aceasta fantezie? Poate colegii din Sibiu? :h5 LE: cam astea ar fi ideile mele de ocolire Talmaciu, insa nici unu din track-uri nu a fost incercat Editat August 24, 2017 de omoroka Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat August 24, 2017 Partajează Postat August 24, 2017 (editat) Re: Rute de ocolire a nodurilor de trafic intens Pe bucata Pitesti-Rm Valcea am prins odata un accident. Localnicii spuneau ca exista o varianta de ocolire prin Cotmeana si mai departe spre Pitesti. Nu am testat traseul deci nu stiu ce zone ocoleste. Accidentul era pe urcarea de dupa Draganu. Poate ne ajuta colegii din zona. :h5 Editat August 24, 2017 de pantzerrow Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tarzy Postat August 24, 2017 Partajează Postat August 24, 2017 (editat) Re: Rute de ocolire a nodurilor de trafic intens 3. Rm. Valcea - Sibiu (Valea Oltului), inainte de giratoriul de la Talmaciu - coada de 10-12km / 1.5-2 ore Ei bine, acuma sa va vad :ha: Unu dintre cele mai aglomerate noduri de circulatie de la noi din tara este giratoriul de la Talmaciu. Aici, din orice sens vei veni: dinspre Brasov, Sibiu sau Rm. Valcea vei avea parte de o surpriza extrem de neplacuta in special vara in perioada de concedii. Voi face referire la sensul de mers Rm. Valcea - Sibiu pentru ca l-am experimentat recent. Aici timpul petrecut in coloana poate dura chiar si 2 ore atunci cand coada de masini se formeaza inainte de Boita. Nu stiu cum se poate ocoli acest nod. Ideal ar fi parcurgerea drumului Boita - Talmacel - Sadu - Sibiu insa nu am gasit o cale clara si usoara intre Talmacel si Sadu. Poate ne lamuresc colegii care au incercat aceasta fantezie? Poate colegii din Sibiu? :h5 LE: cam astea ar fi ideile mele de ocolire Talmaciu, insa nici unu din track-uri nu a fost incercat [ATTACH=CONFIG]281900[/ATTACH] De la Sadu se continua spre Cisnadie ... de acolo mai departe Casnadioara si se iese Dumbrava ... de acolo se iese la alegere pe DN sau autostrada spre Deva acum 5-6 ani drumurile erau impecabile, inguste ca-s judetene, virajate dar calitate buna a asfaltului Editat August 24, 2017 de tarzy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat August 24, 2017 Autor Partajează Postat August 24, 2017 Re: Rute de ocolire a nodurilor de trafic intens De la Sadu se continua spre Cisnadie ... de acolo mai departe Casnadioara si se iese Dumbrava ... de acolo se iese la alegere pe DN sau autostrada spre Deva acum 5-6 ani drumurile erau impecabile, inguste ca-s judetene, virajate dar calitate buna a asfaltului De la Sadu e simplu. Problema este cum ajungi din Talmacel in Sadu fara prea mare deranj Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
YCE Postat August 25, 2017 Partajează Postat August 25, 2017 Re: Rute de ocolire a nodurilor de trafic intens [Off topic] Se "rezolva" cu un pic de rabdare, cand vor fi gata cioturile 1 & 5 din A1 PiSi :D - http://www.proinfrastructura.ro/proiecteinfrastructura.html#map=9/45.315/24.305/0 [/Off topic] ex-Iulika0069 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat August 25, 2017 Partajează Postat August 25, 2017 Re: Rute de ocolire a nodurilor de trafic intens Trec prin zona aproape zilnic, daca nu la doua zile. Niciodata nu mi-a dat prin cap sa incerc rutele mai sus... O sa le probez....intr-o zi ploioasa ! Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Ianuarie 1, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2018 Re: Rute de ocolire a nodurilor de trafic intens Salutare si LA MULTI ANI tuturor. Revin asupra acestui topic întrucât ieri am reușit sa verific câteva rute ocolitoare împreuna cu un prieten. Am plecat așadar pe la 7 dimineața din București spre Pitesti unde am verificat ruta ocolitoare a Bascovului... si nu numai, așa ca citiți următoarele mele postări daca subiectul prezinta interes pentru voi :grin: Am ajuns rapid in Pitesti si tot rapid, mai exact in 15 minute, am reușit sa parcurgem ruta de ocolire a Bascovului pe care v-o pun la dispoziție atât ca imagine cat si ca track. In concluzie, daca întâlniți coada la ieșirea de pe autostrada chiar înainte de curba spre pasajul Bascov, trebuie sa știți ca ambuteiajul va poate costa cam o ora de stat in coada iar ocolirea de mai jos va poate scurta suferința cu aproximativ 45 minute. Ocolirea poate fi abordata cu orice fel de autovehicul, fiind 95% drum asfaltat. Ocolire Bascov prin Glambocu.kmz Va urma! Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Ianuarie 1, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2018 Re: Rute de ocolire a nodurilor de trafic intens Dupa ce am verificat ocolirea Bascovului ne-am pus urmatoarea problema: "bine bine, dar daca ambuteiajul se intinde pe o lungime mult mai mare, oare nu exista posibilitatea de a merge in paralel cu DN7 ceva mai mult"? Si uite asa ne-am urcat pe Dealul Glambocului a carei creasta am urmat-o aproximativ 15km in paralel cu DN7, spre Rm. Valcea, pana in localitatea Dumbravesti. Traseul l-am parcurs cu Jimny stock incaltat cu cauciucuri de iarna, norocul fiind acela de a intalni pamant inghetat. Daca temperatura ar fi fost cu + nu cred ca am fi reusit urcarea pe deal fara MT-uri. In concluzie, daca aveti de a face cu abuteiaj foarte lung sau accident puteti incerca aceasta ocolire, cu conditia ca vremea sa fie uscata sau masina voastra sa fie incaltata cu MT-uri. Nu-l recomand insa SUV-urilor... n-as vrea sa ma injurati :grin: Glambocu - Dumbravesti.kmz Va urma! Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Ianuarie 1, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2018 Re: Rute de ocolire a nodurilor de trafic intens Drumul pe care am coborat in Dumbravesti este unu de exploatare, dealul fiind căptușit cu sonde, antene, stalpi electrici, etc. Este asfaltat, nu foarte bine intretinut, si face legatura intre Merisani si Dumbravesti. Cred ca acesta ar putea fi parcurs inclusiv de turisme pentru a ocoli segmentul de DN7 dintre Bascov si Dumbravesti in conditii de ambuteiaj, insa nu am apucat sa-l verific in totalitate. Merisani - Dumbravesti.kmz Va urma! Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Ianuarie 1, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2018 Re: Rute de ocolire a nodurilor de trafic intens Ne-am continuat drumul spre Rm. Valcea pentru a verifica optiunile de ocolire ale orasului, asta vara avand de a face acolo cu o coloana de 8-10km. In Aldesti, localitatea in care DN73C (drumul care vine de la Curtea de Arges) se uneste cu DN7, ne-am urcat pe vechiul terasament de cale ferata Pitesti - Rm. Valcea. Acest terasament a fost transformat defapt intr-un drum de toata frumusetea ce merge in paralel cu DN7 si Rm. Valcea pana in Goranu, aproape de barajul Nord 2. Puteti parcurge acest drum cu orice suv, exceptând poate doar finalul lui unde veti gasi o bariera ce se ocoleste prin niste sleauri. Puteti iesi de pe acest drum la intersectia sa cu strada Fantanii, cu aproximativ 1.3km mai devreme. Una peste alta, consider ca aceasta este una din cele mai bune optiuni de ocolire a ambuteiajului de la intrarea in Rm. Valcea, dar si un drum pitoresc pe care intentionez sa-l explorez mai atent, acesta fiind presarat de viaducturi si tuneluri care traverseaza zone foarte frumoase. Ocolire Rm. Valcea pe terasament.kmz Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Ianuarie 1, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2018 Re: Rute de ocolire a nodurilor de trafic intens Am continuat ieri sa mergem pana aproape de Calimanesti, urmând drumul ce serpuieste in paralel cu DN7, adica pe partea cealalta a Oltului. Acest drum "de centura" l-am gasit adesea mult mai atractiv si accesibil decat DN7, chiar daca este utilizat mai mult de camioane. Din capatul lui, din zona localitatii Jiblea Veche am facut dreapta spre Curtea de Arges, un alt drum pe care-l doream testat. Acesta masoara cam 35km, poate fi parcurs cu orice fel de autovehicul, insa trebuie sa stiti ca-i lipsesc vreo 10km de asfalt :grin: Consider totusi ca in anumite conditii, acesta poate fi utilizat cu succes, pentru a ocoli intreg tronsonul Pitesti - Rm. Valcea. Mai mult, acest drum va poate oferi sansa de a urca pe muntele Cozia, la cabana cu acelasi nume, abatandu-va pe un traseu de 18km accesibil oricarui SUV. Cabana Cozia.kmz Calimanesti - Curtea de Arges.kmz Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexb25 Postat Ianuarie 1, 2018 Partajează Postat Ianuarie 1, 2018 Re: Rute de ocolire a nodurilor de trafic intens Super, multumesc Gabi! O sa le incerc cu prima ocazie. Jimnyholic inside :j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate