Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie Toyota LC 120

Vizitator vladimir.popa

Postări Recomandate

Vizitator vladimir.popa
Sunt interesat de o Toyota LC 120 si doresc caeva sfaturi in acest sens: fiabilitate, probleme, de unde pot sa achizitionez un la un pret bun, etc.Va multumesc
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sfat Toyota LC 120

Este foarte fiabila, eu am una de noua si nu am avut probleme cu ea, acum avand 20000 km. Am mers cu ea in toate conditiile, pe spate are arcuri, ca auzise-m ca alea cu perne mai fac figuri. Pret acum in germania 35500E + tva, a cumparat Piciu una de o luna.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Este foarte fiabila, eu am una de noua si nu am avut probleme cu ea, acum avand 20000 km. Am mers cu ea in toate conditiile, pe spate are arcuri, ca auzise-m ca alea cu perne mai fac figuri. Pret acum in germania 35500E + tva, a cumparat Piciu una de o luna.

Am intrat in site-ul toyota.fr si toyota.de, sunt interesat de o toyota LC120 scurta, in Romania nu se mai aduc, la nemti zice ca varianta cea mai ieftina ca dotari poate avea diferential blocabil electric pe spate, la celelalte 2 categorii superioare nu, dar in schimb la astea se poate bloca diferentialul central torsen. Fiind interesat de a folosi masina si in teren, sunt interesat de aceste detalii. Pretul de mai sus se refera la varianta vip? Daca o iei din Germania, noua , pe firma poti recupera TVA-ul lor la iesirea din tara, care este procedura? Preturile care le comunica nemtii in site sunt fara TVA? Masina pe care o ai tu (LC 120?) ce varianta de dotari este? Suapensia pe arcuri in locul celei pneumatice este dotare la o anumita varianta? Blocarea diferentialului central este valabila, ca dotare, si la categoria inferioara de dotari? La categoria inferioara se prevede incalzire scaune? Multumesc anticipat!

Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi!
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator Giobica

daca vrei sa o folosesti cat de cat la capacitate (in teren) uita-te mai atent la versiunea cea mai ieftina care se aduce la noi. Nu e scurta in schimb e mai ieftina ! si e singura versiune cu dif. blocabil pe spate, in locul electronicii de control al tractiunii/stabilitatii.

Deci simplu si eficient, e si mai mica dpdv dimensiuni, schimbi jantele si ai o masina fiabila, pe care o poti tine 10 ani fara griji. Eu am de gand sa o tin 20.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

daca vrei sa o folosesti cat de cat la capacitate (in teren) uita-te mai atent la versiunea cea mai ieftina care se aduce la noi. Nu e scurta in schimb e mai ieftina ! si e singura versiune cu dif. blocabil pe spate, in locul electronicii de control al tractiunii/stabilitatii.

Deci simplu si eficient, e si mai mica dpdv dimensiuni, schimbi jantele si ai o masina fiabila, pe care o poti tine 10 ani fara griji. Eu am de gand sa o tin 20.

Deci te referi la varianta cu 5 usi cea mai ieftina cu diferential blocabil pe spate? Asta o ai? Nu am inteles ce vrei sa spui cu : "e si mai mica dpdv dimensiuni" Eu eram interesat de varianta scurta cu 3 usi si am ramas surprins la reprezentanta cand mi-au spus ca varianta scurta nu se mai poate comanda. Fiind la limita cu banii, ma gandeam si eu la varianta cea mai ieftina, urmand ca ulterior sa-i pun alte jante si roti si chiar tapiterie de piele (daca cumperi tu pielea se poate monta la un pret rezonabil).

Link spre comentariu

Pretul de 35500+TVA din Germania se refera la varianta cu 3 usi cea mai ieftina? M-am uitat si eu in toyota.de, preturile de acolo sunt cu sau fara TVA? Daca o iei noua din Germania, pe firma, se poate recupera TVA la iesire?. Eu sunt interesat de varianta cea mai ieftina, cu 3 usi, care are diferential blocabil pe spate.

Link spre comentariu

TVA-ul se plateste in Germania (la sursa). Nu se mai plateste in tara, deci nu mai ai ce recupera. Asta era o data, dar apoi se platea in tara. Si oricum procentul este acelasi.

In Germania il poti recupera inainte de a iesi, sau trebuie sa iesi, sa-ti stampileze actele si sa te intorci ulterior?

Link spre comentariu

@ Stanley

Vrei sa cumperi ca persoana fizica, care este sau pe firma?

Daca iei pe PF, nu recuperezi nimic, esti consumator final UE ... bafta, neamtul iti factureaza CU TOT cu TVA.

Daca cumperi pe firma platitoare de TVA (cod fiscal RO xxxxx) ai 2 variante:

1. Soliciti facturarea direct fara TVA! Vezi ca unii s-ar putea sa-ti ceara un certificat fiscal, altii doar verifica codul fiscal.

2. Platesti cu tva, factura normal cu tva pe care o inregistrezi in contabilitate ca orice factura cu tva.

PS Ce sti tu se aplica inainte sa intram in UE

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu

Si eu am una tot de noua varianta cu perne de aer pe spate,am acum 90000km si nu am avut absolut nici o problema,si credema ca am circulat chiar in toate conditiile cu aceasta masina :grin:

Toyota LandCruiser120

kamikaze offroad team

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

La varianta "Confort" cu diferential blocabil care vine cu roti 225/70R17 se pare ca bandourile in zona rotilor sunt mai inguste decat la celelalte 2 variante care vin cu roti late de 265/65R17. Nu apare o problema daca pui roti mai late (adica sa nu iasa roata din planul caroseriei)? Macar de ex. 245/70R17, de si la dimensiunea asta janta trebuie sa fie lata de minim 6,5", iar jantele de otel standard sunt de 6x17", deci trebuie schimbate si jantele. Ai vorbit cu cineva care are varianta "Confort" si a schimbat rotile? Si inca o problema, la 120 nu merg roti pe 16"? A incercat cineva? (pe 16 gama de cauciucuri disponibile este mult mai mare)

Link spre comentariu

Vezi ca Koala are niste jante pe 16 de vinzare pe care John helot nu a apucat sa le mai probeze.....pe 17 nu gasesti decit At.....John a luat de la cineva BFG AT x17.....cere-i detalii pe PM.

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Vizitator Giobica

La varianta "Confort" cu diferential blocabil care vine cu roti 225/70R17 se pare ca bandourile in zona rotilor sunt mai inguste decat la celelalte 2 variante care vin cu roti late de 265/65R17. Nu apare o problema daca pui roti mai late (adica sa nu iasa roata din planul caroseriei)? Macar de ex. 245/70R17, de si la dimensiunea asta janta trebuie sa fie lata de minim 6,5", iar jantele de otel standard sunt de 6x17", deci trebuie schimbate si jantele. Ai vorbit cu cineva care are varianta "Confort" si a schimbat rotile? Si inca o problema, la 120 nu merg roti pe 16"? A incercat cineva? (pe 16 gama de cauciucuri disponibile este mult mai mare)

Varianta Confort nu are bandouri de loc. Latimea este mai mica cu aprox 70mm (35mm pe fiecare parte). Si lungimea s-ar putea sa fie afectata, are 4715 mm.

Din cate stiu merg jante pe 16, dar se pot pune pe 17 fara probleme. De iesit in afara caroseriei... se poate, depinde de offset-ul jantelor noi.

Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

sunt si eu in cautrea unui LC 120 cu transmisie automata.

am vazut ca in 2003 si 2004 sunt cutii cu 4 viteze, si dupa cutii cu 5 viteze.

e diferenta mare intre aceste cutii? (consum, fiabilitate, zgomot...)

am citit aici ca aia cu 4 viteze are joja de ulei si ii faci schimbul mai usor, in rest nu stiu nimic...

mersi anticipat!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare