Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vibratie motor mazda 2.0 TD

Postări Recomandate

Salutare! Va rog sa-mi dati un sfat, legat de cele de mai jos.

Problema a inceput prin aparitia relativ brusca a unei vibratii ciudate in pedalier, in cursul unor urcari mai grele la o iesire pe munte.

Dupa ce am ajuns la sosea si am putut sa fac mai multe verificari, am constatat urmatoarele:

- vibratia este clar perceputa doar in zona turatiilor de 900 si 1800-1900 rpm ale motorului, atat in mers (in sarcina) cat si pe loc, cu motorul in gol. Apasarea ambreiajului nu schimba nimic. Vibratia se suprapune cu un zgomot usor mai pregnant al motorului la turatiile amintite.

- mai nou, dupa 2 saptamani in care masina nu a fost miscata, turatia de ralanti este de 1000 rpm ( in loc de 800 cum era inainte) si urca singura, usor, pana la 1100.

- in afara de acestea, motorul trage la fel ca inainte.

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Vibratie motor mazda 2.0 TD

Problema rezolvata;

Era de vina un suport al tevii de esapament, care atingea de sasiu; asta in urma unei lovituri incasate "in burta", care a facut ca tot esapamentul sa fie deplasat spre spate cu cativa cm.

Cat despre ralanti... era de fapt de la o mana "criminala" care a ridicat turatia fara sa-mi spuna.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare