Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Dilema soft top vitara.

VladStr

Postări Recomandate

Salut !

Am o vitara din '92 1.6, 8v, varianta CAMI.

Si acum dilema mea : soft topul care se gaseste momentan pe masina este putin deteriorat, suportabil sa zicem. Problema cea mai mare e ca prin unele locuri este descusut si dupa ploile recente cand a batut si vantul din directia optima a reusit sa imi ude putin scaunul fata dreapta. "Necajit" de situatie am inceput sa caut un soft top sa il inlocuiesc pe cel vechi si am constata ca sunt mai multe tipuri/genuri. In alte cuvinte, din ce am observat eu, ar fi soft topuri din 2 bucati (cum sunt cele care sunt pe grand vitara) si sunt si dintr-o bucata. Evident eu am din 2 bucati. Zic "evident" pentru ca cele mai frecvent intalnite sunt dintr-o bucata.

Si acum intrebarile :

1. Este compatibil soft topul dintr-o bucata cu sistemul meu de prindere pt 2 bucati ?

2. S-ar potrivi soft topul din 2 bucati pt grand vitara pe vitara?

P.S. din ce am observat prinderea soft top-ului la trapa este cu capse , la mine e cu lamele/tablite.

Editat de Astral
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Dilema soft top vitara.

Eu am tot cu lamele la trapa si este dintr-o bucata,daca vrei iti fac cateva poze.

Eu am alta problema,partea de sus a softului este atat de uzata incat e plina de pori si se vede tesatura materialului(a fost vinyl).Am vazut pe net solutii pentru restaurare pe baza de gel,care cumva lasa un strat protector la aplicare.A folosit cineva asa ceva,sau cunoasteti alte metode ?

Link spre comentariu

Am tot citit in stanga si in dreapta si cred ca o sa incerc sa il restaurez,cel putin trapa si plafonul iar ca solutie m-am gandit la ceva pe baza de cauciuc lichid,aici avem mai multe variante,de la plasticDip spray,pana la vopsele cauciucate.Va tin la curent cu lucrarea cand ma apuc.

Link spre comentariu

Link spre comentariu

Mie ica imi apar pozele postate.

Asa ma gandesc si eu pentru ca singura diferenta la sistemul de prindere este acea "bara" sa ii zicem pe care este prins soft topul si care se prinde de stalpul din mijloc al masinii.

Sunt curios daca nu cumva am sistem de prindere ca la Grand Vitara si daca mi se potriveste un soft de la GV.

Pun atatea intrebari pentru ca softurile nu par sa fie chiar atat de ieftine si nu prea ma incanta ideea de a cumpara 2. :)))

Incep sa iau in calcul si reconditionarea pentru ca soft-ul nu e rupt(panza ma refer) este doar descusut in anumite locuri ceea ce nu ar fi o problema foarte mare dar nu stiu unde sau daca as putea sa gasesc ceva sa pun in locul "plasticului de la geamuri"(mie imi suna foarte ciudat dar in momentul asta din nefericire nu am alta idee) pentru ca sunt destul de deteriorare.

Link spre comentariu

Salut,

Si eu sunt in aceeasi situatie si vreau sa incerc sa o reconditionez.In cazul tau daca te duci la un tapiter bun,iti poate inlocui geamuriile de plastic(se gaseste folie groasa de pvc,cum sunt la terasele inchise pentru sezonul rece).A mea are materialul destul de copt la plafon si e plina de pori iar cand ploua e jale :grin:

O sa incerc sa ii dau un strat de vopsea cauciucata,diluata cat se poate si sa vedem ce iese.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare