Big.Ursu Postat Octombrie 11, 2017 Partajează Postat Octombrie 11, 2017 Am un amic cu un LR Freelander 1 (nu stiu an fabricatie, nu am VIN), care pierde antigel. Banuiala mea a fost ca pe la "dopul tehnologic" din imediata apropiere a pompei de apa (deasupra pompei de apa). Astazi s-a adeverit banuiala mea. Intrebari: 1. Dopul ala se poate schimba ? 2. Daca se poate schimba, un cod de piesa ? Are cineva din intamplare vreunul pe stoc ? 3. Daca se schimba, cat de dificila si ce presupune schimbarea acestuia ? NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 11, 2017 Partajează Postat Octombrie 11, 2017 Re: Dop antigel Poate anul de fabricatie nu e chiar asa de important dar motorizarea e pt asa intrebare ;)... eu unul nu am auzit inca terminologia de "dop tehnologic" dar daca stii exact unde si cum e se poate identifica aici http://new.lrcat.com/ si apoi doar dat pe google codul NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Octombrie 11, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2017 (editat) Re: Dop antigel Motorul este Diesel (BMW daca retin exact). Exista si terminologia "dop tehnologic", poate ca [] contextul ales de mine nu este tocmai fericit (google-it) - tocmai de aia am pus si ghilimelele de rigoare (un fel de scuze anticipate pentru ce am facut, sic !). Pana una alta, pot spune ca pozitia este de 2 lei si cativa banuti, greu de ajuns cu motorul "pe pozitie".... PS. Mor de drag cand fac pe telefonul fara fir.... Editat Octombrie 11, 2017 de Big.Ursu NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 11, 2017 Partajează Postat Octombrie 11, 2017 Re: Dop antigel Si eu mor cand informatiile sunt ''inadecvate''... Freelander 1 are 2 feluri de motorizari diesel si nu se aseamana prea mult intre ele NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Octombrie 11, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2017 (editat) Re: Dop antigel Atunci probabil maine o sa aflu VIN si o sa-l scriu aici. Mea culpa ca nu stiam ca LR Freelander are. 2 motorizari diferite pe acelasi tip de masina, nici nu-mi traversa neuronul macar. Am lasat un mesaj amicului sa-mi scrie VIN si dupa aia, discutam pe subiect ...altfel se pare ca discutam "discutii". Ca o observatie, vasul de expansiune este "ruginit" la interior .... sa incerce oare o curatire a intreg circuitului de racire cu oarece otet ? Sau sa o lase asa cum e ? Si mai presus de toate ... oare de ce mictioneaza pe la acel dop ? Mancat de rugina la interior ? Cel mai slab punct pe unde si-a gasit sa iese buba ? Editat Octombrie 11, 2017 de Big.Ursu NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 11, 2017 Partajează Postat Octombrie 11, 2017 Re: Dop antigel Doar ca idee, Fl1 a fost facut cu 4 feluri de motorizare 2 diesel si 2 benzina si pentru a identifica acel "core plug"(daca bine presupun ca google nu m-a ajutat prea mult cu "dop tehnologic") trebuie stiuta exact motorizarea, nu e rar sa supureze la dopurile alea mai ales daca e motor de Rover, cauza nu o cunosc, cel mai probabil utilizare de lichid de racire inadecvat (adica nu 50% antigel) din cauza caruia rugina si-a facut de cap.... la chestii din astea cea mai buna metoda e o solutie profesionala de eliminat scurgeri, varianta de top care nu creaza depuneri sau infunda circuitul, sunt pe piata variante 100% safe si nu recomand otet, sunt substante dedicate si pt asta NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Octombrie 12, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2017 Re: Dop antigel Referitor la "dop tehnologic" ... Prima strigare a lui "gugal". https://forum.club4x4.ro/archive/index.php/t-84540.html (vezi ce zice maestrul @cos) si mai mult http://sistema.com.ro/ro/produse/fitinguri/dop-tehnologic-de-proba/ Ca sa finalizam discutia pe marginea termenului ales. Referitor la curatire, am folosit de la Liqui Moly in trecut o solutie la un Renault Twingo, fara succes. Stratul de jeg din vasul de expansiune era considerabil mai "lights" decat ce am vazut acum. Dupa folosirea otetului s-a curatat excelent. Am aplicat o solutie de reparatie fisuri (avea radiatorul fisurat) tot de la Liqui Moly, si masina functioneaza si in ziua de azi cu acelasi radiator si antigel (intamplator am vazut-o acum vreo luna). A fost singura data cand am folosit o solutie din gama "stop leak" care a dat rezultate. Astept recomandari (excludem fanteziile cu albus de ou, mustar - incredibil, dar inca exista persoane care apeleaza la asa ceva). Pana una alta, singurul lucru aflat este ca amicul are TD4. Masina e in service, el e la job prin delegatii si iar sunt "telefonul fara fir". NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 12, 2017 Partajează Postat Octombrie 12, 2017 Re: Dop antigel Depunerile pe plastic curatate de otet(pt ca si decoloreaza) e una si introducerea unui acid(acetic) in motor e alta, nu e recomandata folosirea substantelor acide, cea de la Liqui Moly nr 5189 am folosit-o eu si functioneaza pt ca dupa administrare si spalare mi-a scazut temperatura din sistem cu 8*C inainte fiind cam mare in jur de 100 apoi statea frumos in jur de 92... cu toate ca pe vas nu s-a vazut mare branza am vazut jegul ce a iesit din sistem. Stiu ca este ceva de la Liqui Moly si pt scurgeri apa dar eu nu l-am incercat, depinde cat de tare curge, mai am un Santa Fe cu vreo 400.000km la bord care a inceput sa curga pe la toate incheieturile, am decis ca nu mai bag bani multi in el si cand crapa il dezmembrez asa ca am importat solutia care avea cele mai bune reviewuri numita "Blue devil head gasket sealer" a fost vreo 50 USD, asta acum vreun an si pana acum a functionat miraculos, nu mai curge deloc si nu am observat efecte secundare... trebuie facute sapaturi si ales un produs potrivit in functie de gravitate, daca curge tare atunci trebuie intervenit mecanic NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Octombrie 12, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2017 (editat) Re: Dop antigel Stiu despre "Blue Devil Head Gasket", vazut o gramada de review-uri pozitive pe YT, dar din nefericire nu-l gasesti pe Europa. Comanda din afara UE nu prea e o optiune - pierd mult timp la vama, programul este 10-14 ... coada e pe masura....tipic romanesc. Daca mai ai solutie, mai poti face rost ... sunt interesat pentru sufletelul meu. PS. Si eu am o pierdere de antigel la Patrol, si am incercat mai multe variante dar nu am gasit nimic nimic sa functioneze din pacate pentru mine. Ma ruga un amic australian acum ceva vreme cu un praf (nu stiu exact cum se cheama), care avea rata de succes maxima, ei o foloseau in service in care treceau de la Mertz-uri la Patroale. Faptul ca nu il avea ambalat m-a facut sa evit discutii inutile cu vama....care nu deosebeste o frunza de artar de una de canepa...(vorbesc din experienta proprie aici). Editat Octombrie 12, 2017 de Big.Ursu NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 12, 2017 Partajează Postat Octombrie 12, 2017 Re: Dop antigel MIe mi-a luat blue devil un coleg care a fost in delegatie in SUA si l-a adus in valiza :wink: NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Octombrie 12, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2017 Re: Dop antigel Unlucky me :( NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Octombrie 12, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2017 Re: Dop antigel Constat ca interesul colegului vis-a-vis de problema este aproape de 0, drept pentru care declar nul acest topic. Ii spun omului ca are cardanul lovit, ca are o "brida" pe dedesubt (la cardan) de zici ca i-a dat cu bomba acolo, caseta de directie de Opel (volan mutat) care ii face precum techno-beat-ul si uleiul de la servo ii e scarba sa ramana in circuit ... il doare la supapa ... asa ca ... topic closed. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 12, 2017 Partajează Postat Octombrie 12, 2017 Re: Dop antigel Inteleg perfect, chestia asta cu facerea de bine e F.... .. mama am patit-o de nenumarate ori NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Octombrie 12, 2017 Partajează Postat Octombrie 12, 2017 Re: Dop antigel arata asa ca asta? vezi ca la discovery merg doapele de calorifere de 1/2.din bronz. macar se deterioreaza dopul nu pompa sau alte subansamle. Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Octombrie 12, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2017 Re: Dop antigel @RETI - multumesc pentru interventie, dar am abandonat subiectul ca daca pentru proprietarul acaretului nu prezinta interes ... eu de ce am fost stupid sa ma intereseze ? NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate