miklovan Postat Octombrie 16, 2017 Partajează Postat Octombrie 16, 2017 Aveam o eroare la senzorul dreapta fata si am decis sa il schimb. Senzorul nou (Wabco) a fost schimbat dar imediat dupa TC se activeaza tot timpul. Am demontat (adica ala de la service) si curatat excesul de vaselina (citisem pe net ca asta ar fi o posibila cauza) dar nimic. In miscare senzorul nu isi schimba valoarea (1.7 parca tot timpul) voltajul e la fel pentru toti senzorii si nu e nici un cod de eroare. Rulmentul nu a fost schimbat (cel putin de cand am luat masina). Masina merge normal doar ca din cand in cand se activeaza TC ( destul de des). Am scos mufa sa pot merge si cred ca mai am un senzor sa incerc sa il schimb. E posibil sa fie senzorul defect din fabrica? Am mai schimbat vreo 2 pana acum fara probleme... "A bon entendeur, salut!" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 17, 2017 Partajează Postat Octombrie 17, 2017 (editat) Re: TC se activeaza dupa schimbare senzor La cod de eroare pe senzori in majoritatea cazurilor e defectiune de "hub"(rulment) si trebuie schimbat cu totul, senzorul care a fost schimbat ca fiind defect nu dadea semnal pe stationar? ... era intrerupt sau avea rezistenta in afara plajei admise?... cat timp voltajul de self check al senzorilor e identic pe stationar(intre 2 - 2.4V) problema e in butuc, am mai explicat asta aici: https://forum.club4x4.ro/showthread.php?93113-Martori-bord&p=1069340&viewfull=1#post1069340 , chestia aia cu vaselina e o aberatie, senzorii sunt inductivi nu au treaba cu vaselina, aia care au scris de vaselina habar nu aveau cum functioneaza sistemul, faptul ca a ajuns vaselina in exces la inelul reluctor e semn ca trece prin rulment deci ala e varza... TC e sensibil si reactioneaza la diferente de input si astea pot aparea la rulaj chiar si daca senzorii/rulmentii sunt de marci diferite, senzorul wabco lucreaza bine doar cu butuc original si poate sa se manifeste diferit ca aftermarketurile au senzori calibrati pe ei din fabrica, au si aparut pe piata huburi care au 55 de dinti in loc de 60 pe inelul reluctor si aia dau peste cap tot sistemul, stiu ca nu sunt ieftini dar un hub original tine peste 100.000km pe cand cei aftermarket fac tot felul de figuri, mai sunt asa numiti OEM care nu sunt cu rulment timken dar senorul e wabco, schimba rulmentul cu senzor cu tot si senzorul asta tine-l de rezerva pentru cazul in care vei avea o defectiune clara de senzor... asta e inainte de asta verifica sa ai presiunea in roti egala pe fiecare punte in parte si cat mai aproape de cea recomandata, chiar si o uzura diferita intre roti poate crea probleme din astea totodata sisstemul devine cu atat mai dezechilibrat cu cat diferenta dintre dimensiunea standard si cea a rotilor de pe masina e mai mare Editat Octombrie 17, 2017 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate