Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizite Wrangler Unlimited JK

leeloo

Postări Recomandate

Salut.

Sunt destul destul de hotarat sa cumpar un Wrangler Unlimited JK 2007-2008, ca masina de week-end - off-road usor - mediu si 2 concedii pe an care le fac. Imi trebuie Unlimited ca suntem 3 in familie, si vreau sa am loc si de bagaje. Masina de oras am alta. Nu am garaj, asa ca obligatoriu Hardtop, si cutie automata, manuala nu am mai servit de vreo 10 ani.

Prin Bruxelles unde locuiesc, si la vecini in Olanda am gasit cateva , Unlimited Sahara, in jur de 17k euro (probabil se mai negociaza ceva ) , de regula cu istoric de service complet, Carpass obligatoriu aici, cam 100-200 k km in general, si un dealer chiar oferea garantie un an ( nu stiu la ce, nu cred ca era bara la bara :) ) > tot ce e pe aici e dieselul de 2.8, si e si normal, in belgia e ca in ro, impozit pe cilindree. cam 1000 de euro pe an la un 2.8, la 3.6 nici nu vreau sa ma uit..

M-am uitat si prin Germania, dar preturi mult mai mari, cel putin in partea apropiata de mine ( nu am de gand sa merg la 1000 de km sa vad o masina doar sa pierd timpul.. )

Nu am de gand sa ii fac modificari gen inaltare, etc, si nu in primii 2 ani in nici un caz, poate mai tarziu sa ma duc spre overlanding, nu off- roading extrem.

As dori sa stiu la ce sa fiu atent la drive test si la ce aspecte specifice sa ma uit la modelul asta.

Am incercat sa gasesc ceva informatii legate de revizii ( interval, costuri, nu prea am vazut ) , asa ca e cam greu sa estimez costurile de mentenanta.

Microbul asta off road m-a prins vara asta mai mult, cand am facut vreo 2 ture ca pasager, si este o activitate care imi place si mie si nevestei.. :) asta ramane de vazut daca e bine sau rau.. :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sfat achizite Wrangler Unlimited JK

Costurile de mentenanta sunt decente si foarte apropiate de turisme sau suv uri cu conditia sa gasesesti oamenii potriviti sa lucreze la masina (de obicei se exagereaza gratuit la acest tip de masina) multa lume studiaza/se informeaza si isi aduc singuri piese.

2007-2008 problema cunoscuta spirala airbag volan (nu functioneaza claxon, martor airbag aprins, nu functioneaza pilot automat sau doar o parte defecte), desi in multe tari exista rechemare pentru aceasta problema in altele se taxeaza 1000 de euro pentru rezolvarea ei (cca, piesa plus manopera)

Daca este rubicon bara stabilizatoare decuplabila cu probleme

In multe intra apa chiar daca au hard top - it s a jeep thing :) nimic de speriat e normal

Daca are roti mai mari si mai agresive, si nu s toate componentele in stare buna apare fenomenul de death wobble, il simti in volan.

Senzorul din filtrul de motorina mai face figuri, apare in bord, rezolvabil cu cca 100 euro daca imi amintesc bine.

In rest nu au mari probleme.

Link spre comentariu

Multumesc de informatii.

Am mai cumparat ceva masini, dar voriam sa stiu ceva specific legat de modelul asta.

O sa verific ce pot, chiar sambata ma duc sa vad unul la vreo 100 de km de mine.

Nu mai am rabdare.. :)

Link spre comentariu

deci am fost la un drive test cu un wrangler.

Ultima data cand am mers cu unul mai mult a fost acum vreo 12 ani, era un TJ 4l automat, vara, decopertat prin oras si pe niscaiva coclauri.

Dupa ce m-am invartit ceva, am ajuns la concluzia ca nu prea va merge la mine. Problema mea e cam asa, imi place la off-road, dar e mai mult un scop sa ajung intr-un loc unde pot vedea ceva, asta inseamna ca la iesiri voi merge ceva vreme si pe autostrada, ceva sute de km, des si mii in concediu. Sincer nu mai tin oasele la asa ceva in wrangler.. si nu unde stau eu unde ploua 200 de zile pe an...

Ma gandeam ca trec peste dar nu prea cred. Ma atragea mult idea ca e ca o masina lego, o desfaci si o costumizezi cum vrei., pe langa calitatile off road evidente..

Trebuie sa ma orientez pe altceva, sambata sunt programat la un drive test cu un Pajero scurt in 3 usi.

Multumesc de sfaturi.

Link spre comentariu

:grin: inca o data se confirma ca Wranglerul nu este pentru oricine . Eu o sa fac zilele urmatoare 1700 km pe sens pentru a cumpara un JKU si mi se pare aproape . O sa vin cu el chiar in 3 roti daca este cazul

:grin:

Link spre comentariu

Tocmai intors de o saptamana din alpi dupa 4000 km pe sosea, pasuri, on, off road, autostrada, drum, fara drum, incet, tare, 5 la ora 150 km la ora, soft top la 45 grade, jku.

Nici o problema, de nici un fel.

Nu este cea mai confortabila masina dar e departe de ce a fost yj, tj, e ce trebuie in toate conditiile.

Pajero va fii in alta dimensiune ca si interior+confort, dar nu va fii jeep, si mai ales nu va fii wrangler :grin:

Link spre comentariu

De acord, wrangler nu e pentru oricine.

Am mers fix cu asta noua , masina de test de la dealer.

NU zic ca e o masina proasta, ci doar ca nu e pentru mine.

Nu mai sunt nici foarte tanar, vreau un dram de confort in plus la drum mai lung.

Iar in restul de facaturi de la FIAT am 0 incredere, Gran cherokee si Cherokee sunt masinile cu cele mai multe probleme in SUA si Australia, sunt la un pas sa fie dati in judecata de protectia consumatorului ..

Wrangler a fost oarecem imun fiind e aproximativ acelasi model de 10 ani incoace, inainte sa ii cumpere FIAT.

Am acum o masina care o urasc, si din vina mea, ca nu am testat-o suficient, si care nu mai ce am vandut-o la mai putin de un an cumparata de noua. Nu mai vreau a doua. Daca am cea mai mica indoiala, pas, nu ma mai ard a doua oara.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare