Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

probleme freelander 1 TD4 an 2005

ionuttoma

Postări Recomandate

Salutari

Am o problema la freelander 1 an 2005 diesel proaspat achizitionat ...mai exact cand apas ambreiajul sa schimb viteza se simte o franare usoara cu un zgomot/trepidatie in zona motorului. ( in orice treapta face figura asta dar pregnant se simte in 1,2,3)

Ori este de la ambreiaj ( care are pedala cam tare, dar schimba perfect in orice viteza) ori de la la cardan sau alt subansamblu al transmisiei ( VCU sau IRS)

Va rog daca stiti unde sa ma duc pentru o verificare atenta ..poate imi recomandati un meserias bun/service bun ..mi-ar fi de mare ajutor orice sfat.

Editat de ionuttoma
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: probleme freelander 1 TD4 an 2005

Suna a problema in IRD si VCU blocat, trebuie sa ridici masina pe elevator si inspectata de un mecanic priceput in transmisii 4x4 permanent.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

din ce am putut verifica nu franeaza foarte tare la viraje stranse facute cu a doua viteza ...deci posibil ca VCU sa fie inca in mintile lui ...

Astept de la utilizatori o recomandare de profesionist in land rover

Link spre comentariu

Salutari

Am o problema la freelander 1 an 2005 diesel proaspat achizitionat ...mai exact cand apas ambreiajul sa schimb viteza se simte o franare usoara cu un zgomot/trepidatie in zona motorului. ( in orice treapta face figura asta dar pregnant se simte in 1,2,3)

Ori este de la ambreiaj ( care are pedala cam tare, dar schimba perfect in orice viteza) ori de la la cardan sau alt subansamblu al transmisiei ( VCU sau IRS)

Va rog daca stiti unde sa ma duc pentru o verificare atenta ..poate imi recomandati un meserias bun/service bun ..mi-ar fi de mare ajutor orice sfat.

Daca simti infranare cand motorul nu mai trage (cand calci ambreajul decuplezi motorul de la transmisie) tre sa vezi daca nu cumva franele sunt de vina. Pentru asta pune mana pe jante dupa un drum si verifica sa nu fie una mai fierbinte ca celelalte. Daca este de aici infranarea . daca nu VCU blocat. Cat despre sunet incearca daca stand pe loc suna sau numai in mers. Daca numai in mers posibil cruci cardanice defecte(30 lei bucata) daca si stand pe loc probabil rulment de presiune si sau placa de presiune.

Link spre comentariu

Pe loc nu se intampla nimic ...totul se intampla in miscare ..exact cum ai spus tu, cand calc ambreajul pentru schimbarea treptei de viteza si practic motorul si transmisia ar trebui sa fie pe liber. Legat de infranarea rotilor o sa verific atent acest lucru dar am lasat-o pe liber in viteza a 3-a si masina mergea fara infranare inainte ceea ce a face sa cred ca nu am probleme la frane ...dar o sa verific acest aspect. Legat de crucile cardanice nu ma pricep si trebuie sa o vada cat mai repede un om priceput pe care il caut printre utilizatorii acestui forum minunat.

Daca totusi stie cineva un mecanic bun in Bucuresti care a mai reparat freelandere astept cu recunostinta un mesaj.

Link spre comentariu

Pe loc nu se intampla nimic ...totul se intampla in miscare ..exact cum ai spus tu, cand calc ambreajul pentru schimbarea treptei de viteza si practic motorul si transmisia ar trebui sa fie pe liber. Legat de infranarea rotilor o sa verific atent acest lucru dar am lasat-o pe liber in viteza a 3-a si masina mergea fara infranare inainte ceea ce a face sa cred ca nu am probleme la frane ...dar o sa verific acest aspect. Legat de crucile cardanice nu ma pricep si trebuie sa o vada cat mai repede un om priceput pe care il caut printre utilizatorii acestui forum minunat.

Daca totusi stie cineva un mecanic bun in Bucuresti care a mai reparat freelandere astept cu recunostinta un mesaj.

Crucile se verifica usor si anume: te bagi sub masina le localizezi(pe cardan ,sunt 3 la numarsi arata ca niste cruci) iei o surubelnita si verifici daca au joc,si daca au sunt defecte.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare