Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Brushed or brushless?

yknot

Postări Recomandate

Privitor la sculele cu motor fara perii am gasit numai avantaje, insa pe termen mai lung servisabilitatea are mult de suferit daca este vorba de componente ale motorului. Stator, rotor si controller, scumpe de mai bine iei alta scula. Asta fara sa discutam de pretul initial. Editat de yknot
4x4
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Brushed or brushelss?

Discutabil dar tind să cred că sistemele bazate pe BL-uri devin din ce în ce mai bune.

Tehnologia avansează și, de principiu, prețurile componentelor scad.

Pentru sculele cu motoare BL cred că perioada de timp de scădere, consistentă, a prețurilor echipamentelor/pieselor de schimb este de cam 12/16 luni.

E adevărat, comparativ și doar pentru moment, piesele de schimb pentru periate sunt mult mai ieftine chiar dacă prețul de achiziție nu diferă, proporțional, la fel de mult.

AJUNGE!

Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”!

Link spre comentariu

Re: Brushed or brushless?

Adevarat ce spui, totusi la brandul pe care il folosesc eu(makita) BL este lansat de cel putin 3 ani. Eu am mai reparat scule cu perii makita si pe partea electronica chiar, si am.incercat sa repar controllerul pt una BL.... No chance! Partea proasta ca statorul vine împreună cu controllerul.

4x4
Link spre comentariu

Re: Brushed or brushless?

Salut, exista controlere BL "universale" (adica usor adaptabile oricarui motor ) foarte mici.

BL e clar avantajat de fiabilitate, servisare mult mai rara, si putere /cuplu mai mare la consum de curent mai mic + si la volum mai mic (pe scurt randament mai bun), singurul dezavantaj este pretul mai mare. concluzie: BL fara ezitare.

still not black enough
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare