STi_maXim Postat Noiembrie 4, 2017 Partajează Postat Noiembrie 4, 2017 Salutare, As dori sa vand masina actuala (Skoda Octavia 1 RS) si sa achizitionez un automobil 4x4. Sincer, mi s-a luat sa am grija sa nu ating cu bara la o bordura putin mai inalta, sa nu pot merge pe drumuri de munte si sa raman iarna inzapezit. As avea un buget de aproximativ 5000 de euro. In aceasta suma am gasit pe internet mai multe Land Rover-uri Freelander cu motoare de 2.0 Diesel (TD4 si modelul dinainte cu motorul facut de Rover), dar am citit foarte multe lucruri negative despre aceste masini, toate legate de fiabilitate si acel vascocuplaj (stiti voi care). In situatia in care masina este in stare buna, merita cumparat un astfel de model sau o sa-mi dea multe batai de cap pe viitor? Mie imi place Freelander-ul, mi se pare o masina frumoasa si din ce am vazut destul de capabila pentru off-road. Ma intereseaza sa fie ok si in oras si pe autostrada, cu un consum decent. Daca aveti alte recomandari, sunt deschis la ele. Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
STi_maXim Postat Noiembrie 6, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2017 Re: Achitie 4x4 Nimeni, nimic, nicio parere, nicio recomandare de 4x4? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Noiembrie 6, 2017 Partajează Postat Noiembrie 6, 2017 Re: Achitie 4x4 Stabileste mai intai niste criterii de cautare, pentru ca "masini 4x4" sunt aproape nelimitate ca variante. Conteaza si ce iti place/nu iti place. Si oricum, am mai zis-o, nu conteaza ce-ti cumperi prima data, abia la a 3-a masina vei cumpara ceea ce-ti trebuie cu adevarat. :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
STi_maXim Postat Noiembrie 6, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2017 Re: Achitie 4x4 Ca sa-ti faci o idee, am restrans cautarile la BMW X3 E83 (2.0d 150hp), Land Rover Freelander (2.0d), Toyota Rav 4 sau Skoda Yeti, dar aceasta este ceva mai scumpa. Din toate aceste modele cel mai ok ca si pret, dotari si design ar fi Freelander-ul din 1999-2007, dar daca ma uit pe Google 10 min multi spun ca este printre cele mai slabe masini facute vreodata. Si din acest motiv vream sa stiu opinia unei persoane care a condus unul o perioada mai lunga de timp si daca merita investitia. Ma intereseaza o masina pe care vreau sa o utilizez atat in oras si pe autostrazi, dar si pe drumuri grele. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Noiembrie 6, 2017 Partajează Postat Noiembrie 6, 2017 Re: Achitie 4x4 Numai suvuri ? Nu intra in calcul si tot teren ? Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
STi_maXim Postat Noiembrie 6, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2017 Re: Achitie 4x4 Da, doar de SUV-uri sunt interesat. Cred ca sunt mai potrivite nevoilor mele. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
YCE Postat Noiembrie 6, 2017 Partajează Postat Noiembrie 6, 2017 (editat) Re: Achitie 4x4 E complicat ce vrei tu (pare simplu la prima vedere, dar nu e). Optimus are dreptate, vei trece prin cel putin 3 masini pana vei ajunge la cea corecta, iar eu sunt exemplul perfect :) Deci, pot sa iti zic prin ce am trecut eu, si ce as face acum, daca as da timpul inapoi cu 10 ani - as lua un offroader direct: Toyota LC90 / Mitsubishi Pajero MK2/3/Sport, Nissan Terrano II, [Jeep Grand Cherokee..] As cauta o masina intretinuta, poate chiar deja modificata [usor] pt offroad (o suspensie, o bara HD, ceva scuturi/praguri) M-as scuti de atatia ani de cautari si bani cheltuiti aiurea, ca sa imi dau seama de fiecare data ca de fapt voiam mai mult (chiar si tu zici ca vrei ceva offroad - deci reductor, sasiu separat, AT agresiv+, inaltare decenta) Stage 1: A fost RAV-ul nevestei; dupa ce l-am inaltat din suspensie si anvelope, mi-am dat seama de la prima urcare ca fara reductor esti mort (chiar si cu ambreiaj HD, cum aveam deja :D) Tu zici de X3, Freelander, Yeti (si restul de SAV-uri); oricare dintre ele va fi ok pe forestiere si atat; dar o sa vrei mai mult (eu cel putin, am vrut), iar la prima parasire de forestier, va trebui sa chemi ajutoare (prieteni cu offroadere sau localnici cu tractoare :P) Stage 2: A fost V10-le din dotare; un Touareg 7L (prima versiune) care vine din fabrica cu reductor; ti-l recomand, este all-runner-ul perfect (mai ales cel cu perne de aer). Ma uitam acum pe olx, gasesti in buget un Touareg 2.5tdi; cu un pic de atentie (motorul e pretentios la distributie - e pe roti dintate!) vei avea cel mai ok :) compromis - super pe autostrada, comfortabil pe forestiere, si capabil undeva la 60-80% din ce poate un offroader din stage 3. In acelasi timp, o masina f scumpa la intretinere si plina de electronica.. As mai pune aici orice SUV cu reductor; GrandVitara (inclusiv cel dupa 2005) are din cate stiu reductie 1.5 : 1 (decent); un minus e cutia in 5 trepte.. Later Edit: cred ca Jeep Grand Cherokee isi are mai degraba locul aici, nu la stage 3.. Stage 3: Dupa ani si ani de cautari, vei ajunge aici, si te vei oftica; sau poate nu, vei fi intotdeauna multumit in stage 1. "Unde te vezi peste 5 ani?" :old Editat Noiembrie 6, 2017 de YCE ex-Iulika0069 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
STi_maXim Postat Noiembrie 6, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2017 Re: Achitie 4x4 Hmmm, cred ca ma voi orienta catre Grand Vitara, modelul dupa 2005. Pare un model interesant cel de 1.9DDIS. E o masina interesanta si Volkswagen-ul Touareg dar vreau ceva in care sa nu bag bani des si multi si vreau cutie manuala. Cred ca o masina japoneza iti ofera cel putin asta, plus ca are si reductor. Multumesc mult pentru mesaj. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Noiembrie 7, 2017 Partajează Postat Noiembrie 7, 2017 Re: Achitie 4x4 Mai pune niste bani si ia un duster bun. Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
STi_maXim Postat Noiembrie 7, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2017 Re: Achitie 4x4 Crezi ca e mai ok Duster-ul? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Noiembrie 7, 2017 Partajează Postat Noiembrie 7, 2017 Re: Achitie 4x4 La ce ai descris ca vrei sa faci cu masina cu siguranta da. Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
StefanP Postat Noiembrie 7, 2017 Partajează Postat Noiembrie 7, 2017 Re: Achitie 4x4 Hmmm, cred ca ma voi orienta catre Grand Vitara, modelul dupa 2005. Pare un model interesant cel de 1.9DDIS. E o masina interesanta si Volkswagen-ul Touareg dar vreau ceva in care sa nu bag bani des si multi si vreau cutie manuala. Cred ca o masina japoneza iti ofera cel putin asta, plus ca are si reductor. Multumesc mult pentru mesaj. Salut, Eu tocmai am pregatit un GV 1.9 D din 2006, te ajut cu detalii sau poti sa o si vezi daca esti prin nordul Bucurestiului. Multumesc, Stefan 0730602196 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
STi_maXim Postat Noiembrie 7, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2017 Re: Achitie 4x4 Da, am vazut masina ta, dar nu am vandut Skoda momentan si oricum imi depaseste bugetul. Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Noiembrie 7, 2017 Partajează Postat Noiembrie 7, 2017 Re: Achitie 4x4 Oare trebuie sa incercam sa ne vindem cu disperare pe toate topicurile masina? Si pe fiecare topic sa gasim comentarii de umplutura? "Bravo" Foarte fain Super lucrare Doar doar sa acumulam posturi sa putem vinde ceva, nu se sesizeaza nimeni oare? Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
StefanP Postat Noiembrie 7, 2017 Partajează Postat Noiembrie 7, 2017 Re: Achitie 4x4 Oare trebuie sa incercam sa ne vindem cu disperare pe toate topicurile masina? Si pe fiecare topic sa gasim comentarii de umplutura? "Bravo" Foarte fain Super lucrare Doar doar sa acumulam posturi sa putem vinde ceva, nu se sesizeaza nimeni oare? Salut, Nu vreau sa vand nimic, doar sa ajut pe cineva interesat de model. Masina NU mai este de vanzare. Multumesc, Stefan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Noiembrie 7, 2017 Partajează Postat Noiembrie 7, 2017 Re: Achitie 4x4 Ai umplut forumul cu bunatatea ta, si pe langa si de posturi fara continut. Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
YCE Postat Noiembrie 7, 2017 Partajează Postat Noiembrie 7, 2017 Re: Achitie 4x4 Mai pune niste bani si ia un duster bun. N-am mers cu niciun Duster in offroad, dar din ce am citit si vazut, si Duster-ul e ok, undeva intre Stage1 si Stage2 :); este oricum peste orice alt SAV / crossover! Dar, probabil mai trebe umblat un pic la buget (+2000E?) pt unul in stare decenta Nu l-as incadra in Stage2 decat dupa transformarea in Mudster ;) ex-Iulika0069 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Noiembrie 9, 2017 Partajează Postat Noiembrie 9, 2017 Re: Achitie 4x4 Ia un duster pt ce vrei tu, daca bgetul permite Un plus de 2000E. Daca nu, cauta un GV sa se incadreze. X3 este frumos si fitos dar se limiteaza la autostrada si parcarea pe bordura... plus costurile de intretinere, comparativ cu GV sunt x3 :grin:.. plus ca nu este un 4x4 veritabil, este o trascaleta unde se invart 4 roti.superb pt concediu PS: vorbesc in cunostinta de cauza - am un Duster 2x4 , anul asta am schimbat ML 2,7CDI 2003 cu X3 2,0D 2012....... Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
STi_maXim Postat Noiembrie 9, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2017 Re: Achitie 4x4 La mine este si o forma de prejudecata ca nu as da atatia bani pe un Duster. Am vazut ca cele cu km relativ putini au preturi destul de mari(7000 de euro sau peste), pe cand un GV ajunge pe la 5500 euro - 6000 euro cam cu aceeasi km. O sa mai caut pe internet informatii despre Duster si performantele lui. In acest moment X3-ul mi-a iesit din cap, nu il mai vad ca pe o varianta. Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Noiembrie 10, 2017 Partajează Postat Noiembrie 10, 2017 Re: Achitie 4x4 Din toate aceste modele cel mai ok ca si pret, dotari si design ar fi Freelander-ul din 1999-2007, dar daca ma uit pe Google 10 min multi spun ca este printre cele mai slabe masini facute vreodata. Si din acest motiv vream sa stiu opinia unei persoane care a condus unul o perioada mai lunga de timp si daca merita investitia. Daca este vorba de primul 4x4 condus vreodata uita de Freelander. Daca iti faci temele corespunzator te poti axa si pe Freelander, dar cauta Td4 cutie automata, si sa nu fie convertit in LHD din model cu volanul "pe locul mortului". In rest, este o masina la fel de buna/proasta ca si restul concurentei. Si ca sa nu crezi ca vorbesc din auzite, sotia are unul de 10 ani, eu de 7 ani si socra-miu de 5, toate luate SH. In fine, material de ̶s̶p̶e̶r̶i̶e̶t̶u̶r̶a̶ studiu gasesti suficient in sectiunea dedicata. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
STi_maXim Postat Noiembrie 11, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2017 (editat) Re: Sfat Achizitie 4x4 De ce cutie automata? Nu am avut niciodata o masina automata si stiu ca au un consum mai mare si costuri de intretinere mai ridicate decat cele manuale. Cam care este consumul unui TD4? Multumesc. Editat Noiembrie 11, 2017 de STi_maXim Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Noiembrie 11, 2017 Partajează Postat Noiembrie 11, 2017 Re: Sfat Achizitie 4x4 De ce cutie automata? Nu am avut niciodata o masina automata si stiu ca au un consum mai mare si costuri de intretinere mai ridicate decat cele manuale. Cam care este consumul unui TD4? Multumesc. Teoretic ar trebui sa consume in jur de 8%. Practic, depinde si cu ce anvelope e incaltata masina si stilul de condus. A mea,cu BFG,sare de 8,undeva pe la 10%. E un consum decent pt un 4x4 permanent,parerea mea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
de.lucris Postat Noiembrie 11, 2017 Partajează Postat Noiembrie 11, 2017 Re: Sfat Achizitie 4x4 Frontera B sau Terrano II. La 5000 E cred ca iei una foarte ok. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Noiembrie 11, 2017 Partajează Postat Noiembrie 11, 2017 (editat) Re: Sfat Achizitie 4x4 Frontera B sau Terrano II. La 5000 E cred ca iei una foarte ok. "Fiecare cioara isi lauda puiul!" Intai ar trebui sa te documentezi un pic, sa iti fixezi cateva criterii: 4x4 permanent sau part-time transmisie manuala sau automata capacitatea cilindrica maxima diesel sau benzina an de fabricatie minim si maxim Dupa aia, in bugetul pe care ti l-ai propus, vezi ce marci/modele se incadreaza, respectand criteriile stabilite. Cauta sa vezi fizic modelele la care te-ai oprit, eventual sa "te dai" un pic cu ele si sa vezi daca te-ar satisface dimensiunile, (gabarit, pozitie la volan, loc pentru pasageri, loc pentru bagaje)! Dupa toate astea, cand ti-ai fixat in minte modelul care ti se potriveste, inarmeaza-te cu rabdare si incepi sa cauti exemplarul care iti place/convine din toate punctele de vedere! Si, cel mai important: nu te baza pe ce-ti spune vanzatorul! In fond, banii-s ai tai, fierul e al lui! Ca fapt divers, eu am cautat 8 luni o masina convenabila, intr-un buget "de criza", asumandu-mi de la bun inceput niste posibile defecte si un buget pentru aducerea in mintile ei!:grin: LE: nu in ultimul rand, casca bine ochii la acte si fa-ti toate verificarile posibile, inainte sa dai banii!!! Editat Noiembrie 11, 2017 de teddybear It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
de.lucris Postat Noiembrie 11, 2017 Partajează Postat Noiembrie 11, 2017 Re: Sfat Achizitie 4x4 Omul a cerut sfaturi. Este normal ca fiecare sa spuna ce si cat cunoaste. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate