Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

directia lu` jinmilika

urszilla

Postări Recomandate

am cumparat un jimny prin martie ( m-am laudat eu un pic atunci) , 2006, dragalas, jante, soft-top...MTV edition...ma rog...super pana cand am descoperit ca a fost crunt lovit pe dedesupt, la roata dr. fata ( multumesc cu aceasta okazie geambasului de suzuki din cluj, si sper sa-i ajute dumnezeu cum mi-a ajutat el mie!!!)

masina nu avea nimik pana cand nu ajungeai la 80-90km/h, ori incercai sa franezi la peste 60 km/h.

atunci , tremura volanul de-ti sarea din mana...

dupa indelungi chinuri si scremeri, am schimbat tot pe fata. nou nout, nu sh : punte ( care era sudata...) , planetare, disc frana, butuc...si alte nu mai stiu cate piese, de la rotile din fata...inclusiv janta+pneu

am bagat-o in probe: la 82-85 km/h mai are un fff mic tremurat in volan, nu mai tremura la frana deloc...

tremuratul se simte si in acceleratie, si in deceleratie, si pe liber ( scoasa din viteza)...

mecanicii zic ca ar putea fi din cauciucuri..care ce-i drept nu sunt noi...

ar mai putea fi si altceva????

super

urszilla hilux 2.5 : jimnilika 1.3
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: directia lu` jinmilika

maine am sa-i echilibrez si rotile, dupa service...

le-am mai echilibrat odata, dupa ce am cumparat-o...crezand ca asta e problema...

amortzoru de directie...nu stiu ce e...dar...am sa-l verific...banuiesc ca tre sa fie fra scurgeri, intact, simpatic...nu?

Link spre comentariu

Vizitator m_adolf2000

vezi probleme de directie la suzuki jimny" si eu am facut tot ce am putut,bine nu am pus amortizor directie dar la fel face ca al tau si nu a fost lovit nici macar zgariat, n u mai stiu ce sa fac,poate mai afli si tu ceva

o zi buna in continuare

Link spre comentariu

am gasit topicul ( era la vedere doar, dar...de...ce sa mai zic... :P )

da` nu-mi vine sa cred ca e o problema asa de mare...si domnii aia de la fabrica nu s-au gandit la o solutie...

banuiesc ca nu e fff grav, mai ales ca e abia perceptibil...da` e enervant...mai ales dupe ce-am vazut factura... :ang2

in rest....l-as forja pe jimnilika pe-un pripor, la cata bataie de cap mi-a dat, da nu ma lasa propritara!!!

Link spre comentariu

Vizitator reallifehunter

toate Jimny vibreaza sau sunt pe cale sa vibreze e problema de conceptie gresita a casetei de directie plus LIPSA IMPARDONABILA a unui amortizor de directie.Pana si Wv passat are amortizor de directie...e jenanta greseala.Pot sa pun pariu ca nu are absolut nimic faptul ca fusese lovit,puntea fata e rigida si nu se putea deforma fara a se rupa planeta inauntru.Baietii dau cu ele crunt la competitii,la extrem, si nu au nici pe dracu.Geometrrie nu are decat cel mult unghi de ripaj,adica deschidere/inchidere,caderea fiind data din fabrica in nuca-fuzeta prin 2 rulmenti,unul sus si unul jos care nu permit deplasari ci eventual mici jocuri rarisim care nu au treaba cu vibratiile din volan .

Vezi topicul meu sau al altora despre adaptarea unui amortizor de directie si scapi de problema.Rotile echilibrate te vor tine maxim cateva mii de km pana la prima incarcare a gentilor pe interior cu noroi si/sau praf cand tremuratul va aparea.Pe la 80km/ora in conformatie pneuri originale stok sau 65-70km/h in conformatie BFG sau alte minuni.Plus ca masina fara amortizor de directie e periculos de instabila,eu era sa sar cu ea la o curba la 60km/h in combinatie cu un hop al asfaltului,literalmente mi-am vazut moartea la ce voleu a facut,derapaj combinat cu salt abia am redresat-o.

Cand m-am bagat in samurai,parca era lipita de sosea,desi mai rigida,stabilitatea nu avea legatura cu jimny.

Dupa ce mi-am adaptat un amortizor de directie-SD32 OME de Defender,masina este de nerecunoscut la stabilitate si precizia directie,este literalmente alta masina.(o ofer spre test celor interesati).

Succes!

Link spre comentariu

puntea a fost cu sigurnta rupta si sudata ( poate confrma dl. cfantana, care a pus diagnosticul, de altfel...)...nu pot sa-mi imaginez cum a putut sa o loveasca respectivul, daca zici ca sunt destul de rezistente...

oricum , acum nu mai conteaza...mirarea mea a aparut dupa ce am schimbat totul, nu-nout, sa tremure iar, ce-i drept fff putin...dar nu am stiut de problema din fabricatie...pe care mi-ai explicat-o...

numai ca , proprietara nu prea vrea sa accepte situatia, si cred ca va trebui sa-l vand...desi, e o masina senzationala...

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Se pare ca mai vine unu' in clubul "vibratorilor" ... :hi deh, fac shi eu haz de necaz, insa ma bucur ca nu sunt singur :h5

Eu am observat ca se modifica intervalul de vibratii cand am pus gume noi de vara, a crescut de pe la 70 la 85 momentul cand vibreaza, interesant este ca daca treci de interval se stabilizeaza insa nu te simti prea sigur.

Ok, pe unde se gasesc aceste amortizoare de directie, stie cineva un site , adresa, telefon ????

SUZUKI JIMNY 1,3 (2005)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare