costelcar Postat Noiembrie 29, 2017 Partajează Postat Noiembrie 29, 2017 Salut, Recent am schimbat Nissanul Terrano cu un Discovery 3, 2007, HSE, 2.7D, 245.000 km. As vrea sa fac schimbul de consumabile, ulei si distributie. Am citit in multe locuri si am primit si mai multe recomandari, insa sunt atat de diferite incat incerc sa fac un rezumat si sa va deranjez cu o concluzie. - ulei cu specificatii WSS-M2C913-B, o recomandare comuna pare a fi Motul sau Castrol 5w30 A5 - filtre (aer, ulei, combustibil, polen) - mi se recomanda Mann sau Mahle - distributie - aici am citit ce s-a discutat in threadul separat, insa am aceeasi dilema: la service-urile specializate LR din Bucuresti mi se oferteaza/recomanda Dayco, iar la "cunoscatori" piese auto imi zic sa pun Gates sau Conti. Am vazut discutiile ca Dayco exista si original si OEM - eu inclin sa-i ignor pe prietenii care se pricep si sa vin la unul din cele 2 service-uri specializate LR si sa-i las pe ei sa faca ce stiu si cu ce piese recomanda - e buna decizia? - ce alti lubrifianti/consumabile/altele ar fi recomandat de schimbat la masina pentru intretinerea corecta? Daca aveti ceva resurse - manual utilizare, manual reparatii - as aprecia un PM. Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 1, 2017 Partajează Postat Decembrie 1, 2017 (editat) Re: Consumabile, ulei, distributie Discovery 3 manual de utilizare descarca de aici http://www.disco3.co.uk/dl/Disco3_WSManual.pdf , la uleiuri nu te juca cu asa zise "alternative" baga doar ce e recomandat, la distributie e cel mai simplu: original LR...restul e loterie dar daca nu-ti permiti original preferabil Contitech decat Dayco.... nu prea cred ca la nivel de aftermarket ar fi Dayco mai performant la D3 decat la D2(ca si la D2 tot OEM e) cat despre asta....eu inclin sa-i ignor pe prietenii care se pricep... nu inteleg de ce mai intrebi aici in cazul asta...pe prietenii care se pricep(in adevaratul sens al cuvantului) de obicei nu ii intereseaza sa faca profit de pe urma ta Editat Decembrie 1, 2017 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
costelcar Postat Decembrie 4, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2017 Re: Consumabile, ulei, distributie Discovery 3 Multumesc pentru link si imagini. Acolo la "se pricep" lipseau niste ghilimele, scrisesem mai sus, era vorba de asa-zisi "cunoscatori" de la magazine de piese auto, deci era sensul figurat, scuze daca nu a fost clar. Tocmai de-asta am intrebat aici, pentru ca aici sunteti voi cei care va pricepeti in adevaratul sens al cuvantului, pe care-i apreciez pentru efortul de a ajuta pe altii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dsabau Postat Decembrie 4, 2017 Partajează Postat Decembrie 4, 2017 Re: Consumabile, ulei, distributie Discovery 3 Manuale de service gasesti si aici: http://workshop-manuals.com/landrover/ Indicat este cand schimbi distributia sa schimbi si pompa de ulei... un search pe google iti va da suficiente informatii de ce ar fi bine sa faci asta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate