calbazuc Postat Ianuarie 4, 2018 Partajează Postat Ianuarie 4, 2018 Salutari dragi forumisti si Un An Nou Deosebit va doresc! Am intrat intr-un nou an si speram sa va pot prezenta masina asa cum se cuvine, voioasa si pusa pe treaba :grin: , dar din pacate inca nu e asa, totusi nerabdarea m-a invins :al. O sa va prezint masina , care inca este in stadiul de restaurare, sper sa ne sfatuim aici cu toate problemele, situatiile inconfortabile si etc care o sa mai apara pe parcursul acestei "aventuri" :) Masina dupa cum spune si titlul, este Discovery 1 300tdi 1995, achizitionat in urma cu 2 ani din Anglia (din pacate nu am poze cu masina cand am luat o dar, masina era stoc, fara modificari, singura modificare majora a masinii era ceea adusa de Prietenul bun al Engleziilor adica RUGINA:)) , da si era fabulous de multa :(. Dupa un an de aventuri si nedespartiti, mi-am luat inima in dinti si mi-am dus masina la "Terapie intensiva" Dupa groznicul chin al tinichigerului de a scapa de infectia ruginei, masina a fost si putin imbunatatita :) pana acum : Motor: -Schimbat toate garniturile si semeringurile aferente -Alternator nou -electromotor reconditionat -schimbat kit furtunase retur motorina injectoare -schimbat termostat -schimbat distributie kit -egr anulat -full esapament (straight pipe) TerraFirma Suspensie: -Kit +4" Arcuri Raptor 4x4 HD + terra firma prosport- Fata, terrafirma "remote resevoir long travel" - Spate -Body lift 3 cm -KIT coborare amortizoare -5cm fata/spate Britpart -Conuri relocare arcuri fata/spate TerraFirma -Furtune frana HD +2" Terrafirma -Brate fata +6 grade HD terrafirma -Brate spate HD terrafirma -Pivot Rose Joint - A Frame - "Wildbear EXTREME HD " -kit bucse poliuretan superflow + tampoane sasiu poliuretan +2" Transmisie: -Cardan Fata Wide Angle HD Terrafirma -Cardan spate Wide Angle HD Terrafirma + Flansa diff in 4 gauri pentru anularea cupla cauciuc -Kit Ambreaj HD Valeo -Furca ambreaj HD Britpart Directie: -Bari directie + capete bara HD Terrafirma -Kit relocare AMORTIZOR DIRECTIE HD Terrafirma -Amortizor directie HD cu spirala Terrafirma inca mai am in cap mai multe upgrade uri :)) 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calbazuc Postat Ianuarie 4, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi poze [ATTACH=CONFIG]285606 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calbazuc Postat Ianuarie 4, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2018 (editat) Re: Discovery 1 300 tdi La un moment dat am crezut ca nu se mai termina infectiaaa.. Bagajul clandestin care il plimbam de colo colo :))) Editat Ianuarie 4, 2018 de calbazuc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calbazuc Postat Ianuarie 4, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi dar totusi dupa ce am vazut sasiul am rasuflat linistit, spre surprinderea mea si al tuturor sasiul era intr-o stare foarte buna :h5 aici deja s -a inceput la munca :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calbazuc Postat Ianuarie 4, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi Si incet incet , s-a inceput la treaba putin mai serioasa :D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calbazuc Postat Ianuarie 4, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi Acum SASIUL :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calbazuc Postat Ianuarie 4, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2018 (editat) Re: Discovery 1 300 tdi In present lucrarea arata asa, da stiu inca mai este de munca dar, daca am invatat ceva din toate astea e ca trebuie sa ai rabdare :) Deocamdata doar atat, dar o sa postez tot ce se mai munceste :) P.S. Orice sfat este mai mult decat bine primit :) Editat Ianuarie 4, 2018 de calbazuc 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bejanconstantin Postat Ianuarie 4, 2018 Partajează Postat Ianuarie 4, 2018 (editat) Re: Discovery 1 300 tdi super lucrare! felicitari! Editat Ianuarie 4, 2018 de sierrafery a nu se pastra pozele in citate Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calbazuc Postat Ianuarie 4, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi super lucrare! felicitari! Multumesc! Meritele le aveti si voi pentru ca de aici am luat febra :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DMM74 Postat Ianuarie 4, 2018 Partajează Postat Ianuarie 4, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi Felicitări pentru dedicare, mai ai putina răbdare și o sa iasă treabă bună. Cam aceeași operație a avut și a mea, credeam ca nu o sa mai termin. Înca o data felicitari:br LR Discovery 300 TDI, 1998 LR Freelander TD4, 2005, automat http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drayan Postat Ianuarie 4, 2018 Partajează Postat Ianuarie 4, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi Felicitari pentru lucrare, staruinta si echipare:h5 Ii mai trebuie si un blocant spate :grin: Don't believe everything you think! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calbazuc Postat Ianuarie 4, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi Felicitari pentru lucrare, staruinta si echipare:h5 Ii mai trebuie si un blocant spate :grin: Daca o sa fie Sănatate si putere de munca, crede-ma ca am planuri mai mari decat un blocant spate, Toata transmisia o sa fie HD raport diff schimbat pentru a se impaca cu rotile care vor fi 35 blocante fata spate , o geometrie variabila si un intercooler urias:dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drayan Postat Ianuarie 4, 2018 Partajează Postat Ianuarie 4, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi Daca o sa fie Sănatate si putere de munca, crede-ma ca am planuri mai mari decat un blocant spate, Toata transmisia o sa fie HD raport diff schimbat pentru a se impaca cu rotile care vor fi 35 blocante fata spate , o geometrie variabila si un intercooler urias:dr2 Sa fie asa cum iti doresti! Destul de mari rotile...33 sunt chiar OK.Catre ce transmisie te-ai orientat...Kam....Ashcroft si ce fel de blocant? La ce raport te-ai gandit sa-i pui in punti....4.12....4.37? Tre' sa-i faci si diff peggin'.....e nitel de munca iar bugetul e pe masura!:dr4 Don't believe everything you think! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calbazuc Postat Ianuarie 4, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi Sa fie asa cum iti doresti! Destul de mari rotile...33 sunt chiar OK.Catre ce transmisie te-ai orientat...Kam....Ashcroft si ce fel de blocant? La ce raport te-ai gandit sa-i pui in punti....4.12....4.37? Tre' sa-i faci si diff peggin'.....e nitel de munca iar bugetul e pe masura!:dr4 Ashcroft planetare ,cap planetare, la raport in diff am sa optez KAM 4.75 , diff peging din cate am vazut/documentat este o contra masura mai mult decat speciala care este recomandata nu zic ca nu dar in special pentru competitii extreme, normal ca m am gandit la toate dar incet sper sa fac tot deocamdat vreau sa o vad gata , dupa .. clar alta aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drayan Postat Ianuarie 4, 2018 Partajează Postat Ianuarie 4, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi Nu-i rau.....astept primele impresii din teren :grin: Don't believe everything you think! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calbazuc Postat Ianuarie 4, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2018 (editat) Re: Discovery 1 300 tdi Nu-i rau.....astept primele impresii din teren :grin: Deci.. daca nu aveam impresii bune in teren..nici nu ma legam de cap cu asa ceva , niciodata! , fan land rover sunt de acum 7 ani, am avut si inca am un disco 300tdi care saracu a fost cel mai tare pacient care a rezistat celei mai mari supradoze de; pot sa zic batjocură , deci masina aia a fost rasturnata o data cu rotile in sus si de 4 ori in dunga si merge deci merge, crede ma ca nu exista exprimare cooerenta ca sa iti zic prin ce a trecut masina aia , in ciuda faptului ca este vai si amar de caroserie , dar in rest totul functioneaza si chiar neasteptat de binesi crede ma ca a fost folosita in 99% pe post de tractor, bineinteles ca o sa devina donator de organe , dar faptele ei vitejesti m a facut sa imi iau alta "masina prezentata mai sus" si m am jurat ca asta o sa o fac brici si o sa fac in asa fel incat toti care o vad sa tânjeasca dupa LR , scuzati nostalgia dar , domne cati imi tot zic sa nu imi bat capu si sa imi iau.. ghici ce.. Patrol , wtf ! :uameni NU VREAU SA FAC CONCURENTA DAR NU VREAU NICI CONCURENTA IN COMPARATII! Va multumesc Editat Ianuarie 4, 2018 de calbazuc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calbazuc Postat Ianuarie 4, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi Felicitări pentru dedicare, mai ai putina răbdare și o sa iasă treabă bună. Cam aceeași operație a avut și a mea, credeam ca nu o sa mai termin. Înca o data felicitari:br Va Multumesc! dar munca si rabdarea de acum incepe, Mda.. poate ca sunt mai tanar si "nelinistit " dar vreau sa iasa o treaba calumea Vorba aia: O fac pentru mine si nu am de gand sa o vand ! doar prin testament :old :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Ianuarie 5, 2018 Partajează Postat Ianuarie 5, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi Maxime felicitari pentru facatura! :g Fiind fan japoneze, tot am alergat de jumatate de an dupa una, dar nu s-a lipit, asa ca m-am procopsit cu un 300 tdi. Am inceput anul cu bine, a ramas timoneria de la central in locked si intr-un viraj pe asfalt a facut poc cutia automata. Apoi am inceput sa asociez tot mai des masina cu un Aro...Mai modern. Uitandu-ma pe firul asta, se pare ca poate iesi si ceva frumos din ele. Mda, e de bine, hai ca o sa-i arat niste TLC in viitorul apropiat :grin: OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Ianuarie 5, 2018 Partajează Postat Ianuarie 5, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi Pai daca ai grija de ea, are si ea grija de tine... Mie imi place acum Land Rover, merge bine, flexeaza frumos, si ai mereu cate ceva de facut, nu te plictisesti. Frumos de tot proiectul... nu vreau sa imi imaginez cat costa, dar merita... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calbazuc Postat Ianuarie 5, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi Maxime felicitari pentru facatura! :g Fiind fan japoneze, tot am alergat de jumatate de an dupa una, dar nu s-a lipit, asa ca m-am procopsit cu un 300 tdi. Am inceput anul cu bine, a ramas timoneria de la central in locked si intr-un viraj pe asfalt a facut poc cutia automata. Apoi am inceput sa asociez tot mai des masina cu un Aro...Mai modern. Uitandu-ma pe firul asta, se pare ca poate iesi si ceva frumos din ele. Mda, e de bine, hai ca o sa-i arat niste TLC in viitorul apropiat :grin: Multumesc! orice scula se strica poate fi ea orice natie ! Daca o sa folosesti masina mai mult in teren decat asfalt , eu te sfatuiesc sa pui cutie manuala e mai putin pretentioasa ca automata:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calbazuc Postat Ianuarie 5, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi Pai daca ai grija de ea, are si ea grija de tine... Mie imi place acum Land Rover, merge bine, flexeaza frumos, si ai mereu cate ceva de facut, nu te plictisesti. Frumos de tot proiectul... nu vreau sa imi imaginez cat costa, dar merita... Satisfactia merita tot banutul :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SMC Postat Ianuarie 6, 2018 Partajează Postat Ianuarie 6, 2018 (editat) Re: Discovery 1 300 tdi dar totusi dupa ce am vazut sasiul am rasuflat linistit, spre surprinderea mea si al tuturor sasiul era intr-o stare foarte buna :h5 Nu stiu daca ai demontat de pe sasiu traversa de la cutia de transfer , dar ar fi bine sa verifici pentru ca in acea zona este posibil sa apară coroziune,eventual doar pentru intretinere/vopsire.Sa ai grija in partea dreapta fata sa nu acoperi cu vopsea seria de sasiu. Felicitari pentru lucrare. Editat Ianuarie 6, 2018 de SMC Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calbazuc Postat Ianuarie 6, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2018 (editat) Re: Discovery 1 300 tdi Nu stiu daca ai demontat de pe sasiu traversa de la cutia de transfer , dar ar fi bine sa verifici pentru ca in acea zona este posibil sa apară coroziune,eventual doar pentru intretinere/vopsire.Sa ai grija in partea dreapta fata sa nu acoperi cu vopsea seria de sasiu. Felicitari pentru lucrare. Observatie bine punctata! Da, traversa a fost data jos curatata izolata tot , nu am poze dar s a facut si treaba care a ti punctat-o ! Va multumesc pentru sustinere:h5 Editat Ianuarie 7, 2018 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calbazuc Postat Februarie 8, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi Lucrarea continua... Dupa restaurarea instalatiei electrice a urmat schimbul de conducte frana ,cele vechi erau coapte ( din pacate nu am poze, eu nefiind in zona, mecanicii nu au timp de poze :ft) Aici am cateva :)) Terminat tot ce tine de suspensie, gasit si un loc destul de sigur pentru rezervoarele de la amortizoare spate.. URMEAZA SNORKELUL, l-am achizitionat in urma cu 2 ani nu mai stiu exact de unde ( partea ciudata a fost ca , paraca nu e de discovery :)) nu stiu de ce ar putea fi :roll: ,la vremea respectiva nu l-am verificat :al si tot am amanat montarea acestuia) da nu-I bai, ce nu face romanul :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shark Postat Februarie 8, 2018 Partajează Postat Februarie 8, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi Frumos proiect, bravo! Ce diametru au tevile alea de PP gri? 75mm? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate