SMC Postat Aprilie 9, 2018 Partajează Postat Aprilie 9, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi Dupa părerea mea cea mai mare diferenta fata de rotile standard va fi când se va incerca o franare de urgenta la viteza mare pe drum cu aderenta mare.Asa cum este construit sistemul de frânare va fi greu sa creeze o forta de frânare care sa producă blocarea rotilor, sistemul ABS nici nu intervine , la aceeasi forta de apasare pedala frana timpul de frânare va fi mai mare. Eu la Discovery nu am ABS si ca sa produc blocarea rotilor pe asfalt uscat trebuie sa franez destul de puternic, in cazul rotilor de 37 fata de 29 cred ca forta de apasare pedala frana trebuie sa fie mai mare cu aprox.27% cat este si diferenta dintre roti. Discurile si plăcutele de frana ar trebui sa aibă un coeficient de frecare mai mare si sa reziste la temperaturi mai înalte, apar pe paddockspares unele de la EBC Brake.Poate este un coleg care a folosit si poate sa dea mai multe detalii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Aprilie 9, 2018 Partajează Postat Aprilie 9, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi Nu am abs la def și nici nu-mi trebuie... Pentru o mașină pe care o omori abs-ul este total inutil Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Aprilie 9, 2018 Partajează Postat Aprilie 9, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi ....Asa cum este construit sistemul de frânare va fi greu sa creeze o forta de frânare care sa producă blocarea rotilor, sistemul ABS nici nu intervine , ...... Eu zic sa nu incarcam foarte mult topicul de prezentare al omului vorbind despre ABS mai mult decat e nevoie... iti spun doar pe scurt sistemul e mult mai complex de atat iar cand drumul e aluecos se blocheaza rotile destul de usor indiferent de dimensiuni ca nu intampina rezistenta....iar ABS e conceput sa nu le lase sa se blocheze de aia e numit ANTI-LOCK braking system. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Chronos Postat Aprilie 10, 2018 Partajează Postat Aprilie 10, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi Eu unul nu stiu nici o varianta de discuri de frana cu diametru mai mare. Pentru o franare mai buna singura optiune e sa pui placute de frana cu frecare marita , gen EBC Green etc. Au dezavantajul ca vor uza discul mai repede. Despre franarea cu frane stoc, placute Mintex, pot sa va spun ca pot sa blochez rotile de 37 pe asfalt uscat. Nu ca recomand si nici nu e nevoie. Cauciucuri gen Trepador, Silverstone, vor incepe sa emita un sunet cu ceva timp inainte de a se bloca complet si poti sa te joci din frana . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Aprilie 10, 2018 Partajează Postat Aprilie 10, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi Eu unul nu stiu nici o varianta de discuri de frana cu diametru mai mare. Pentru o franare mai buna singura optiune e sa pui placute de frana cu frecare marita , gen EBC Green etc. Au dezavantajul ca vor uza discul mai repede. Despre franarea cu frane stoc, placute Mintex, pot sa va spun ca pot sa blochez rotile de 37 pe asfalt uscat. Nu ca recomand si nici nu e nevoie. Cauciucuri gen Trepador, Silverstone, vor incepe sa emita un sunet cu ceva timp inainte de a se bloca complet si poti sa te joci din frana . Si ca o recomandare, sa refaci toata instalatia de franare (conducte si furtune). Mie personal mi-a pocnit un furtun de frana la abuz. Bafta! Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Aprilie 10, 2018 Partajează Postat Aprilie 10, 2018 (editat) Re: Discovery 1 300 tdi Hai ca mai invat si eu cate ceva :grin:, in legatura cu franele , sunt variante pentru a le upgrada ? Astia au cam tot ce trebuie https://www.devon4x4.com/performance-upgrades/performance-braking.html?p=6 , nu stiu care-i povestea cu astea Ultimax https://www.devon4x4.com/brake-pad-rear-ultimax-46572.html , la furtune recomand goodridge nu terrafirma ca mie mi-a pleznit...vezi ca-s 14 pagini la sectiunea frane Editat Aprilie 10, 2018 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calbazuc Postat Aprilie 10, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2018 (editat) Re: Discovery 1 300 tdi Multumesc pentru sfaturi Domnilor, Toata instalatia de frana este revizuita conducte noi si furtune ranforsate Terrafirma, in legatura cu franarea la defender, din cate stiu, corectati-ma daca gresesc dar la Def etrierele pe fata si placutele sunt mai mari, greutatea masinii daca e 90 clar mai mica, vazusem pe ceva forumuri din uk ca altii opteaza pentru etriere si placute de def la disco 1, o sa ma mai interesez Sper ca azi sa ii dau o vopsea:banana Editat Aprilie 10, 2018 de calbazuc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Aprilie 10, 2018 Partajează Postat Aprilie 10, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi Multumesc pentru sfaturi Domnilor, Toata instalatia de frana este revizuita conducte noi si furtune ranforsate Terrafirma... Tocmai ce spusese Fery ca i-a pleznit un furtun d-ala... Si nu este singurul care s-a plans de calitatea lor It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calbazuc Postat Aprilie 10, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi Din pacate am auzit de fiabilitatea lor dupa ce le am achizitionat, oricum ma bate gadul sa le schimb , astea sunt +2 suspensia +4 nu o sa se impace bine, ma gandesc sa iau +4 de la goodrige , are cineva? Sunt mai bune? Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Aprilie 10, 2018 Partajează Postat Aprilie 10, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi Din pacate am auzit de fiabilitatea lor dupa ce le am achizitionat, oricum ma bate gadul sa le schimb , astea sunt +2 suspensia +4 nu o sa se impace bine, ma gandesc sa iau +4 de la goodrige , are cineva? Sunt mai bune? Multumesc Mie mi-a pleznit goodrige, am schimbat pompa si la o franare de test mai brusca a pleznit. Acum nu stiu daca furtunul a fost prost sau a fost ciupit/lovit in teren. Bafta. Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Aprilie 10, 2018 Partajează Postat Aprilie 10, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi Al meu de terrafirma nu a fost atins deloc si a pleznit cu vreo luna dupa ce a expirat garantia NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calbazuc Postat Aprilie 10, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi Si cat are garantie? Ca sa ma pregatesc din timp:ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Aprilie 10, 2018 Partajează Postat Aprilie 10, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi Si cat are garantie? Ca sa ma pregatesc din timp:ha: 12 luni NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calbazuc Postat Aprilie 10, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi Am inteles:grin: Oricum tin sa va multumesc pentru sfaturi, fara Dumneavoastra Domnilor proiectul ar fi mult mai complicat. Care cum aveti drum pe la Maramu, un semn si tuica pe loc:2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Aprilie 10, 2018 Partajează Postat Aprilie 10, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi Am inteles:grin: Oricum tin sa va multumesc pentru sfaturi, fara Dumneavoastra Domnilor proiectul ar fi mult mai complicat. Care cum aveti drum pe la Maramu, un semn si tuica pe loc:2dr Hai la intalnirea anuala sa ne cunoastem. Este aproape de tine. Bafta! Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calbazuc Postat Aprilie 12, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi Hai la intalnirea anuala sa ne cunoastem. Este aproape de tine. Bafta! Mi- ar placea enorm, Daca o sa imi permita timpul, o sa trag o fuga:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calbazuc Postat Aprilie 12, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi Paint Job:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calbazuc Postat Aprilie 22, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2018 (editat) Re: Discovery 1 300 tdi un mic update, lucrarea e pe sfarsit:grin: Avem si jantele Modular 10j et-32 R16 de la paddock:grin: Au stat putin si la praf pana la poza:ha: Editat Aprilie 22, 2018 de calbazuc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calbazuc Postat Aprilie 25, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi Upp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Aprilie 26, 2018 Partajează Postat Aprilie 26, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi Cat au fost overfeenderele si cat au costat.Mersi ! Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calbazuc Postat Aprilie 26, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi Cat au fost overfeenderele si cat au costat.Mersi ! Astea sunt: http://shop.landatelier.ro/overfender-tf114-land-rover-discovery-range-rover , de aici le am luat si eu:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Aprilie 26, 2018 Partajează Postat Aprilie 26, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi Astea sunt: http://shop.landatelier.ro/overfender-tf114-land-rover-discovery-range-rover , de aici le am luat si eu:grin: Am avut si eu asa ceva pe masina, pot sa spun ca le recomand, sunt f rezistente, nu se sparg. Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calbazuc Postat Iunie 28, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi Salutari! Cu intarziere revin :grin: masina este finalizata , mai putin transmisia HD care urmeaza sa o comand (planetare, cap planetare, diff-uri, rapoarte) si uite aici un disco 1 asezat pe trepadoare de 37" :grin:, de doua luni m-am dat cu ea 20%asfalt/80% teren/offroad, atentie! cu transmisia stoc! chiar ma mir si eu, invarte giganturile astea de roti muult mai bine decat ma asteptam :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jineas Postat Iunie 28, 2018 Partajează Postat Iunie 28, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi Frumos acaretu'!! Felicitari! "If you see someone repairing a Daihatsu, call 112. Daihatsu don't have problems " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Iunie 28, 2018 Partajează Postat Iunie 28, 2018 Re: Discovery 1 300 tdi Felicitari, arata belea. Sper sa te tina transmisia si cardanele:) Bafta! Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate