cace Postat Ianuarie 8, 2018 Partajează Postat Ianuarie 8, 2018 De ceva timp aveam o bataie in diferentialul fata m-am hotarat sa il duc la mecanic sa il desfaca.Zis si facut de vina boltul si satelitii trebuiau inlocuiti ...pentru economie de timp pt ca aveam nevoie de masina am comandat de la second hand un diferential complet.Dupa montaj insa am problema urmatoare : in viraje se aprinde “TC” si imi infraneaza masina dc accelerez.Este posibil sa fie alt raport in diferential si asta sa fie motivul? Exista vreo posibilitate sa pacalesc cu testerul traction controlul sau sa schimb raportul in ecu sau ceva de genul? -precizez ca am nanocom Discovery 2 2004 facelift 2.5 diesel cutie manuala Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Ianuarie 8, 2018 Partajează Postat Ianuarie 8, 2018 Re: Probleme diferential fata De ceva timp aveam o bataie in diferentialul fata m-am hotarat sa il duc la mecanic sa il desfaca.Zis si facut de vina boltul si satelitii trebuiau inlocuiti ...pentru economie de timp pt ca aveam nevoie de masina am comandat de la second hand un diferential complet.Dupa montaj insa am problema urmatoare : in viraje se aprinde “TC” si imi infraneaza masina dc accelerez.Este posibil sa fie alt raport in diferential si asta sa fie motivul? Exista vreo posibilitate sa pacalesc cu testerul traction controlul sau sa schimb raportul in ecu sau ceva de genul? -precizez ca am nanocom Standard, rapoartele din punti la LR sunt 3,54! Fiind vorba de 4x4 permanent, daca ai avea rapoarte diferite, in foarte scurta vreme, ceva s-ar rupe pe acolo! Mai degraba as paria pe un reglaj incorect al diferentialului SH, mecanicul ar fi trebuit sa stie sa-l verifice inainte de montaj! Verifica totusi si diferentialul central, (daca ai blocant la el), sa nu fie blocat! It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Ianuarie 8, 2018 Partajează Postat Ianuarie 8, 2018 Re: Probleme diferential fata Salut, nu e o chestie care se poate rezolva cu setari din tester nici de raport, trebuie verificat ca senzorii ABS sa fie bine montati la locul lor, scosi, curatati si batuti finut cu un ciocan de cauciuc sa intre bine la loc apoi strans surubul, niste spray contact in mufe ar mai fi bine ... daca si dupa asta face figura mai vorbim NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cace Postat Ianuarie 8, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2018 Re: Probleme diferential fata Standard, rapoartele din punti la LR sunt 3,54! Fiind vorba de 4x4 permanent, daca ai avea rapoarte diferite, in foarte scurta vreme, ceva s-ar rupe pe acolo! Mai degraba as paria pe un reglaj incorect al diferentialului SH, mecanicul ar fi trebuit sa stie sa-l verifice inainte de montaj! Verifica totusi si diferentialul central, (daca ai blocant la el), sa nu fie blocat! Nu am blocant central si mecanicului i s-a parut totul in regula la diferentialul SH Discovery 2 2004 facelift 2.5 diesel cutie manuala Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cace Postat Ianuarie 8, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2018 Re: Probleme diferential fata Salut, nu e o chestie care se poate rezolva cu setari din tester nici de raport, trebuie verificat ca senzorii ABS sa fie bine montati la locul lor, scosi, curatati si batuti finut cu un ciocan de cauciuc sa intre bine la loc apoi strans surubul, niste spray contact in mufe ar mai fi bine ... daca si dupa asta face figura mai vorbim I-am spus mecanicului sa verifice senzorii apoi mai vedem. Discovery 2 2004 facelift 2.5 diesel cutie manuala Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cace Postat Ianuarie 10, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2018 Re: Probleme diferential fata Verificat senzorii nu e de acolo.. aceleasi simtome Discovery 2 2004 facelift 2.5 diesel cutie manuala Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Ianuarie 10, 2018 Partajează Postat Ianuarie 10, 2018 Re: Probleme diferential fata TC intervine daca inputul de pe o roata sau media de pe o punte difera de cealalta deci numai din zona aia poate fi... vezi inputurile live de la senzori cu nanocom a vezi ce voltaje iti da pe stationar ca din oacate in mers se deconecteaza peste 10km/h NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cace Postat Ianuarie 10, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2018 Re: Probleme diferential fata Acum tc intra numai daca e roata virata cu rotile drepte nu Discovery 2 2004 facelift 2.5 diesel cutie manuala Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Ianuarie 10, 2018 Partajează Postat Ianuarie 10, 2018 Re: Probleme diferential fata Scoate releul ABS(R10) si fa niste teste asa, TC nu va mai intra dar daca simti ceva infranare mecanica totusi inseamna ca e ceva cu diferentialul si asta ma depaseste... sistemul are setat din fabrica o anumita toleranta exact pt a neglija in curbe diferenta de rotatie datorata faptului ca roata pe interior se invarte mai incvet iar cea din exterior mai tare, daca butucii nu mai sunt cei originali cu senzori wabco ci ieftinituri sau unii sunt wabco altii nu ceea ce poate da deja o diferenta de input, daca nici rotile nu sunt dimensiune std toate astea coroborate pot duce la asemenea simptom ca toate acumulate dezechilibreaza sistemul care e destul de sensibil...asta e cand masina e reparata cu chestii SH care nici nu se stie de pe ce masina au fost luate sau chinezisme ieftine ... chiar si daca rotile au uzura sau profil diferit si presiunea nu e ca la carte egala intre roti pe fiecare punte... sistemul e sensibil si calibrat pentru piese originale NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cace Postat Ianuarie 12, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2018 Re: Probleme diferential fata Se pare ca diferentialul cumparat ar avea ceva probleme am impresia ca este de discovery 1 cei de la dezmembrari mi-au zis sa il trimit retur.Am vorbit la Land Atelier da costa 3700 lei sa il repare complet pe al meu. Mi se pare mult pentru ca unul din anglia costa in jur de 400 lire. O sa cumpar unul nou dar nu stiu ce sa iau sa iau de la aschroft sau de pe padock unul standard Vreo recomandare ? Discovery 2 2004 facelift 2.5 diesel cutie manuala Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Ianuarie 15, 2018 Partajează Postat Ianuarie 15, 2018 Re: Probleme diferential fata Ia de la Ashcroft un ATB sau si mai indicat ar fi unul pneumatic pentru puntea fata. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cace Postat Februarie 4, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2018 Re: Probleme diferential fata Pana la urma am descoperit problema ... La demontarea diferentialului vechi si montatea celui second hand a fost afectat senzorul abs de pe dreapta fata l-am inlocuit si problema s-a rezolvat Discovery 2 2004 facelift 2.5 diesel cutie manuala Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate