alexandru0001 Postat Ianuarie 15, 2018 Partajează Postat Ianuarie 15, 2018 Are cineva idee referitor la temperatura la care ajunge lichidul de racire la RR P38 DIESEL, la mine nu ajunge sub nicio forma la 90 de grade si nu stiu ce ar putea fi, am crezut ca a ramas termostatul deschis, azi intentionam sa il schimb insa cand am desfacut furtunele, stupoare termostatul era inchis. Intrebarea mea este, exista posibilitatea ca un termostat defect sa deschida la o temperatura mai mica si pentru motivul asta apa sa nu urce la 90 de grade? Daca apa sta la 75-80 de grade afecteaza in vreun fel motorul sau consumul de combustibil? Multumesc anticipat! RANGE ROVER P38 Vogue 2.5 diesel 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MaddoX Postat Ianuarie 15, 2018 Partajează Postat Ianuarie 15, 2018 Re: Termostat RR P38 diesel Salut, ai observat cumva acest aspect, acum, cu temperatuile astea negative? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Ianuarie 15, 2018 Partajează Postat Ianuarie 15, 2018 Re: Termostat RR P38 diesel Se poate ca termostatul sa aiba arcul slabit si sa deschida prea repede.... nu e sanatos sa mergi cu motorul rece, creste si consumul si merge supraalimentat ceea ce afecteaza turbina pe termen lung.... ar trebui sa iei un termometru cu laser sa masori temperatura chiulasei ca se poate si ca senzorul sa fie degradat sa arate mai putin in timp ce de fapt temperatura motorului sa fie buna.... ca prim pas schimba termostatul ca sa fie eliminat din ecuatie NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexandru0001 Postat Ianuarie 19, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2018 Re: Termostat RR P38 diesel Salut, ai observat cumva acest aspect, acum, cu temperatuile astea negative? Nu, asa se intampla si cand era cald, problema e ca am avut acelasi model cu ceva timp in urma si sub nicio forma nu consuma cat asta! RANGE ROVER P38 Vogue 2.5 diesel 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Ianuarie 20, 2018 Partajează Postat Ianuarie 20, 2018 Re: Termostat RR P38 diesel Care este problema de fapt? - indicatorul din bord nu ajunge la 90 grade - motorul nu se incalzeste, nu ai caldura in cabina - consum mare de motorina Ideea este sa descrii mai acurat. Eu am doua gioarse, identice ca motorizare, una sta cu acul la 1/2 din cadran, cealalta sta cu acul la 1/4 din cadran. La cea "slaba" am verificat la reprezentanta, parametri furnizati de senzori sunt normali, acul e dubios:ha: Ambele consuma ca draku:ha::ha: Sa revenim: care este probema? Consumul? Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexandru0001 Postat Ianuarie 21, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2018 Re: Termostat RR P38 diesel Care este problema de fapt? - indicatorul din bord nu ajunge la 90 grade - motorul nu se incalzeste, nu ai caldura in cabina - consum mare de motorina Ideea este sa descrii mai acurat. Eu am doua gioarse, identice ca motorizare, una sta cu acul la 1/2 din cadran, cealalta sta cu acul la 1/4 din cadran. La cea "slaba" am verificat la reprezentanta, parametri furnizati de senzori sunt normali, acul e dubios:ha: Ambele consuma ca draku:ha::ha: Sa revenim: care este probema? Consumul? Cam da, si consumul, pentru ca am avut un model similar si nu imi consuma atat de mult sub nicio forma, ce este drept avea cu 100.000km mai putin! RANGE ROVER P38 Vogue 2.5 diesel 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexandru0001 Postat Ianuarie 21, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2018 Re: Termostat RR P38 diesel Cam da, si consumul, pentru ca am avut un model similar si nu imi consuma atat de mult sub nicio forma, ce este drept avea cu 100.000km mai putin! si nici acul nu ajunge niciodata la 90 grade RANGE ROVER P38 Vogue 2.5 diesel 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Ianuarie 21, 2018 Partajează Postat Ianuarie 21, 2018 Re: Termostat RR P38 diesel Am incercat sa explic niste chestii in postarea nr3 dar daca vrei sa le ignori treaba ta, repet, e normal sa consume mult daca motorul e rece sau ECU "crede" ca motorul e rece.... cauza trebuie investigata NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexandru0001 Postat Ianuarie 22, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2018 Re: Termostat RR P38 diesel Am incercat sa explic niste chestii in postarea nr3 dar daca vrei sa le ignori treaba ta, repet, e normal sa consume mult daca motorul e rece sau ECU "crede" ca motorul e rece.... cauza trebuie investigata Stiu si va multumesc tuturor pentr sfaturi, ramane sa schimb saptamana asta si vedem pe urma ce iese! RANGE ROVER P38 Vogue 2.5 diesel 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexandru0001 Postat Februarie 10, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2018 Re: Termostat RR P38 diesel AM schimbat termostatul , acul sta la 90 de grade, desi aparent functiona cred ca cel vechi dechidea prea devreme. RANGE ROVER P38 Vogue 2.5 diesel 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate