Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Omologari masini Polonia

korben

Postări Recomandate

Salut.

Stie careva de ce da cu virgula prin RAR-uri omologarea unei autoplatforme de transport vehicule adusa din Polonia?

S-a lovit cineva de astfel de situatii?

Am gasit un Sprinter autoplatforma tractari si la RAR cu actele in care este trecuta ca atare imi zise ca nu o omologheaza la noi.

Pam-Paaam ... de ce ?

E tot stat UE ...actele sunt in regula, dimensiunile in regula, masele in regula, etc.

Ca numai Bucurestiul decide soarta omologarilor.

Orice sfat este bine primit.

Cu stima.

______ P38-2.5 & PAJERO-2.5 > VS < MAN-8.163 ________

...azi am derapat un pic ...... oare maine va fi altfel ?!? :))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Omologari masini Polonia

Cam orice autoplatforma este practic un fel de constructie artizanala (adica nu exista un standard ptr asa ceva). Omologarea acestor "constructii" si solutionarea acestor cazuri ...la Bucuresti in general se face.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

si totusi exista un standard in romania

daca in romania standardul spune ca trebuie sa existe un sasiu continuu pe toata lungimea platformei

in polonia e ok ca suprastructura sa se prelungeasca peste lungimea sasiului masinii

daca in ro scrie clar carligul de remorcare trebuie sa fie prins de sasiul masinii-in polonia e ok sa fie prins de suprastructura caroseriei

sunt multe diferente dar in polonia se omologheaza si lucruri care nu ar trebui . fabrica constructoare da de ex. la un model -maxim remorcabil 2000kg si polonezi pot omolga remorcabil 3500kg....''veri intristing?''

korben - de obicei cei de la RAR sunt niste incuiati indiferenti, dar legat de autoplatforme de polonia am vazut niste masini facute in fundul curtii noaptea pe intuneric cu niste solutii tehnice de neimaginat pune daca vrei poze cu suprastructurata cu prinderea ei de sasiu cu prelungirea consolei spate sa vedem daca e cazul .

Link spre comentariu

Au invatat polacii de la englezi "cum se face" :grin:

Primul lucru la care s-au uitat cand am fost in RAR cu autoplatforma (UK), a fost ca suprastructura sa nu "leviteze" in partea din spate. Adica sa fie prelungire a sasiului pentru a o sustine. Dupa ce a fost ok cu asta intrucat era facuta aproape cu cap, au verificat prinderile prelungirii si a suprastructurii. Intradevar, carligul nu voiau sa-l omologheze intrucat era prins de prelungire si nu de sasiu. Ma rog... am avut 4 reveniri, apoi o cadere nervoasa, iar la final mi-am bagat p..icioarele si am inmatriculat-o in BG. :uameni

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

....... si am inmatriculat-o in BG. :uameni

Si acum circuli bine-merci cu ea in RO, nu ?

Deci, unde mortii lor mai este vorba de siguranta in trafic pe care o invoca RAR ?!?

Adica inginerii aia care au proiectat masina si inginerii aia de la RAR-urile din alte tari sunt imbecili cu totii si doar boii care au facut normele la noi sunt cu geniali sau cum ?!?

Link spre comentariu

@Astral:fiecare tara are propriile norme tehnice de omologare individuala. E vorba deci de vehicule artizanale sau cu modificari de acest gen. In ceea ce priveste autoplatfomele , regulile de omologare pt aspectele descrise sunt de bun simt si impuse pt siguranta circulatiei , in baza unor evenimente neplacute din trecut. Sa iti argumentez cu cateva intrebari?

1. matali la masinile tale de ce nu ai carligul de remorcare prins pe caroserie si este prins pe sasiu ?

2. daca mie imi vine maine sa tai un Patrol , sa ii lungesc sasiul cu niste fiare apoi sa pun o suprastructura ( de autoplatforma de exemplu) , pe care o fixez cum ma taie pe mine capul (fiind poate si un pic retard) cu niste suruburi de la o canapea veche si cu 10 bucse SH ramase de la niste tendoane vechi , suprastructura de care leg carligul de remorcare cu 2 suruburi de care agat o remorca platforma pe care pun un Patrol ...ti se pare normal? Crezi ca ai fi safe daca soarta te-ar face sa mergi in spatele meu pe vreun drum public ? As zice ca soarta ta si a familiei tale e numai in mana lui D-zeu

Nu am nici o treaba cu RAR-ul sau birocratii de acolo, am stat la cozi, ghisee , reveniri ...cred ca 5 ani din unica viata, dar cand e vb strict de tehnica , altele sunt criteriile de apreciere ale unor norme.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

nu e safe , trece doar mai usor prin durerile omologarii la altii

sunt o gramada de autoplatforme de polonia unde marirea ampatamentului pana la dimensiuni ridicole era o practica banala, vandute in romania unele blocate de RAR si nu se pot inmatricula la noi in veci , cateva totusi trecute ca gasca prin apa si inmatriculate la noi ,cu care daca esti oprit in trafic in austria sau germania te impusca direct nemtii.

acuma s-au linistit si polonezii cu multe chestii dar fac altele in continuare

sistemul lor e mai permisiv nu neaparat corect sau mai bun

mici exemple ....gandeste-te ca ei pot omologa asa ceva

Editat de zep
Link spre comentariu

183664297_8_644x461_autoplatforma-mercedez-sprinter-_rev007.jpg.07a538beb8f18a21aed92401f50b10bc.jpg

sprinter-fotografii_rev007.jpg.9531a44ea0f6d926b5cd3c419de398aa.jpg

sprinter-autoutilitare_rev008.jpg.f183f09cfc6337351ec05f700d629055.jpg

Nu pare a fi artizanala. Toate dimensiunile sunt in limitele normale.

Nu sunt prelungiri dubioase, prinderi aiurea, samd.

SI dupa cum spuneam, este trecuta in certificat si carte omologarea Poloneza.

Link spre comentariu

pozele de dedesupt erau mai interesante ...

este artizanala dar pare bine facuta , consola spate a fost adaugata ulterior dar nu se vad detalii din pozele date

pe ce motiv ai fost respins?

Link spre comentariu

Din ce vad eu in poze, structura pare putintel cam lunga in raport cu ampatamentul masinii ...De curiozitate intreb cat are lungime platforma?

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Salut,

Orice modificare facuta masinii trebuie sa respecte manualul de carosare al producatorului. In cazul tau al lui Mercedes-Benz 903. Masina are ampatamnet de 4025mm, in acest caz consola maxima spate poate fi max 2060mm asta inseamna o lungime maxima de 1000+4025+2060= 7085mm. Orice depasire a valorii de 2060mm trebuie agreata in scris de producator. Prelungirea de consola nu are nicio legatura cu manualul de carosare mai sus amintit, trebuie facuta din niste profile omega puse cap in cap in interior trebuie profile U de intarire cu sudura in gauri. Prinderea carligului de remorcare....:grin: nu are legatura cu manualul amintit un plus este un plus faptul de e piesa OEM(cel putin din poze). Masina daca are peste 6000mm si latime mai mare de 2100mm trebuie sa aiba iluminare laterala respectiv lampi de gabarit fata pe cabina si spate( din poze nu prea vad asta). Masina ca sa fie omologata trebuie sa aiba masa utila de cel putin 1200kg conform legilor romanesti(rntr+legi interne RAR) in vigoare.

Succes la omologare.

EX-NISSAN :tk
Link spre comentariu

Si acum circuli bine-merci cu ea in RO, nu ?

Deci, unde mortii lor mai este vorba de siguranta in trafic pe care o invoca RAR ?!?

Am circulat 3 ani si aproape 120.000 km, timp in care am fost oprit in trafic de 2 controale RAR, fara sa constate probleme tehnice majore si 1 control ISCTR.

M-au respins la inmatriculare deoarece greutatea proprie era de 2410 kg si nu respecta utilul de 1200.

Dar da, am circulat in Romania, Bulgaria, Ungaria, Ucraina si Rep. Moldova fara probleme.

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Salut,

Orice modificare facuta masinii trebuie sa respecte manualul de carosare al producatorului. In cazul tau al lui Mercedes-Benz 903.

Salutari.

Masina nu a intrat inca in RAR ...doar am mers cu copii la acte si poze la masina sa intreb si mi-am luat flit.

Coada masinii ... pe care am masurat-o de la mijlocul axului este de aprox 2300mm.

Un amic are un Sprinter 313 inmatriculat-omologat, si coada lui masurata de la mij axului este 2450mm.

Asta este consola spate ?

Greutate utila in acte este 1450.

Link spre comentariu

Nu mai retin exact cat avea coada masinii, dar stiu ca au masurat-o in RAR din toate pozitiile si corespundea standardelor. Platoul avea total 510/115, iar "coada" sigur trecea de 220... pe un Ford Transit `96, cabina simpla. Nu aveam in schimb masele trecute in actele de UK, era doar MTMA-ul de 3500 si 2000 pe carlig.

Bate un drum pana la un Remat, sau la un stand ITP si cantareste sa vezi cat are real masina, sa nu ai surprize. Daca e grasa, mai "slabeste-o" de ici-colo :wink:

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

O autoplatforma de 5300 kg au "reusit" la RAR la Bucuresti sa o faca de 3500 kg ... deci se poate.

Am 12 autospeciale (PRB) care sunt toate in carte cu 3500 kg, dar pe cantar au 3900 kg

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare