Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

GV diesel versus benzina

Postări Recomandate

Buna,

Sunt in sevraj de 4x4 ,se implineste anul de cand nu mai am asa rabla.

Suplinesc dorinta cu un surogat de duster din 2012- cea mai buna masina,de firma,- merge impecabil dar tot o caruta ramane.

Cum bine se intelege, este exclus trancanitul prin padure, juliturile,gumele mari suspensia si alte asemenea bunatati...nu de alta dar ce exemplu as putea da...

Asadar, caut tichie de margaritar, total inutila ca si cheltuieli ,utilizare in timp si km, doar din cauza de pitic.

Am trecut de faza- Jeep-Toyota-Mitsu-Nissan-Jimny excluzand rand pe rand pe diferite motive aceste optiuni.

Nu vreau sa discut cum si de ce am exclus cele enumerate mai sus.Sunt ratiuni personale si dupa 10 ani de masini 4x4 consider ca stiu ce vreau....

Am ajuns la GV 1 . Pe motiv ca nu vreau buba diesel de peugeot, ma duc si la 98-2000 pt diesel.

NU englezoi.

Obligatoriu 5 usi, obligatoriu turism cu locuri ,manual si cu AC.

Ideal inmatriculat RO sa scap de drumuri, stres si nervi, sau macar cu cartea facuta.

Ramane dilema:

Dieselul de Mazda Vs Benzina J20A am auzit tot felul de chestii de bine si rau despre ele

Cum rezista dupa niste km? ca la vanzare toate au 150-200k , cu un minim de 100 k inapoi....

As vrea sa stiu de la proprietari ce norme E au in carte? Se pare ca va fi important in viitorul apropiat.

As vrea sa stiu plusuri si minusuri in exploatare, costuri de intretinere.

Singurul avantaj la benzina ar fi ca pot gasi ceva ca an mai bun.....eu inclin spre diesel.

Bugetul este in devenire, nu exista ceva specific dar as vrea sa limitez cheltuiala cu achizitia.

multumesc.

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: GV diesel VS benzina

Am vrut eu sa imi cumpar un GV1 pentru plimbari. Am gasit unul foarte bine ingrijit de un posesor de service, cu motor Mazda si ok ca si km.

Concluzia: e lesinata rau de tot, mai mult te enervezi. Ia-ti benzina. In afara de asta, mi-a pus la dispozitie lista cu reparatiile facute in timp de 3 ani la motor. Era lunga, stufoasa si aproape de valoarea de vanzare a masinii. Ia-ti benzina.

Eu am cautat mult benzina, dar nu am gasit unul fara gauri de rugina. Daca il gasesti tu, ia-ti benzina. Diferenta de consum este mica si irelevanta la ce vrem noi sa il folosim.

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

Ciudat....

Am fost in vizita la colegul de forum @Iulianul, are unul cu diesel de Mazda.

EGR blocat, o mica manipulare de debit la pompa si merge altfel. Cuplu jos dupa ceas turbo ,parea super ok , dar nu am mers mai deloc cu ea, sincer....

Acum ca zici asta, se impune rapid si un test drive.

Am uitat sa intreb de norma E, un lucru care ma duce spre benzina,de altfel, alaturi de anul de fabricatie. ca si consum, este o diferenta dar irelevanta la 5000 km /an la mine si la ceea ce vreau eu de la ea.....

astept provincia cu informatii noi, relevante.

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Link spre comentariu

J20A e destul de fasnetz. Nu te baga in scaun, da nici nu tre sa stai dupa el.

De reparatii la motor nu pot sa zic multe. Eu o am de un an, si n-am schimbat nimic pe acolo (tre sa schimb/sudez o teava de AC, in rest, consumabile). Fostul proprietar zicea ca a schimbat bobinele de inductie (dupa cum arata, eu as zice ca a schimbat doar una), si ambreajul de la AC.

Suzuki Grand Vitara 2.0 16valve 1998

0745-009633

cristianhaulica@yahoo.com

Link spre comentariu

Re: GV diesel versus benzina

J20A detin si eu. E suficient pt o masina de zi cu zi (cazul meu) si offroad moderat,dar, pt ceva mai hard...depinde de asteptarile tale si de adancimea gropilor cu noroi. J20A vrea neaparat o distributie calitativa si bobine + fise. In rest, consumabile...

Despre consum, am scos 8,5% in exterior, dar rulat constant cu 90-95km/h, in oras n-am avut curiozitatea ca-i mai ieftin gpl-ul.

Cam scumpa a dreaq la plasticaraie, la ornamente...la dezmembrari doar daca ai ceva prieteni/cunostinte, ca altfel te jupoaie

Roti, vine cu 235/60/16, cam mici la talon si trancane pe drumuri neasfaltate, dar devine mai comoda la o presiune de 1,4-1,5 bar.

Caroseria parca-i ma bine tratata decat la Vitara, dar depinde si cine/unde a birjarit-o.

Altfel, intretinere ca la oricare alt fier cu roti...

Link spre comentariu

........

astept provincia cu informatii noi, relevante.

Nu stiu provincia, dar informatii relevante poti capata de la amicul @Oliver aka Lichter :

https://forum.club4x4.ro/showthread.php?43682-Proiect-Grand-Vitara

PS - Intreaba-l pe Suzuker de numarul lui de telefon sau suna la 0723.398.149, dar nu stiu daca mai e valabil....:h5

Link spre comentariu

La motorul j20a pus pe gv1 si gv2 pana in anul 2006(posibil jumate 2006) este euro 3!

Eu am j20a 2007 si este euro 4.

Cu gpl landi renzo,reglat f bine,nu simti diferenta de putere,consum 10-12%!

Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!
Link spre comentariu

Nu cunosc motorizarea de la Mazda,presupunand ca este fiabila,dar la un moment dat,capu hidraulic tot se va duce la pompa de injectie(costa ceva bani)!Cunosc o grand vitara de anglia,motorizarea de 2.0 i 128 de cp,inaltata 3 cm si taiat masiv din pasajele rotilor,invarte 31 simex de nu are greturi!Pt consum exista gpl,eu fiindca un gpl ist convins!Eu va indrum spre benzina,mult mai simplu motorul in comparatie cu diesel!Este doar o parere

Today is a gift!
Link spre comentariu

Si eu am tot GV1 an 1998, 5 usi, motor J20A, achizitionata in 09.2015. Am facut deja aproape 70000 km.

Motor - nu prea fortos la turatii joase, dar daca treci de 2500 rpm isi face simtita prezenta.

Cutie - are ceva probleme cu rulmentii de la trenul fix. Daca te hotarasti la o astfel de motorizare, verifica cu atentie.

I-am pus cauciucuri bfgoodrich all terrain t/a ko2 215/65r16, pentru ca mai mari nu incap fara modificari. Nu mai vreau modificari!

In rest am schimbat ca la orice masina SH piese care tin de siguranta mea: kit ambreiaj, amortizoare, distributie, brate. In rest, uleiuri, filtre si benzina.

Consum: 8.5 afara (mers cu max. 100km/h) si 12-13 in oras.

O masina fiabila care nu te lasa in drum niciodata, excelenta de zi cu zi si foarte buna pentru un off-road mediu, avand in vedere echiparea stock.

De vreo 3 saptamani caut si eu o GV 2, dupa 2005. Bineinteles caut pe benzina. Nu exista!!! Toate sunt pe motorina, luate de la babute care mergeau la piata cu ele, impecabile, km putini. Motoarele au nesfarsite probleme cu pompe de injectie, EGR, injectoare, DPF (care au), martori aprinsi prin bord. Am vazut destule prin tara pana acum. Cazane, cazane si iar cazane. M-a luat durerea de cap. M-am lasat pagubas!

Concluzie: Eu unul nu as lua niciodata Vitara sau Grand Vitara, indiferent de an, pe motorina.

Link spre comentariu

Cei ce au GPL, puteti pune, va rog, cateva poze din care sa se vada cum este montata butelia? Spatiul este destul de mic in portbagaj si fara butelie.

Exista vreo solutie ingenioasa care sa nu iti rapeasca tot portbagajul?

Editat de Astral
VREUN / VREO ....FARA CRATIMA ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=822865&viewfull=1#post822865
Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

Nu stiu provincia, dar informatii relevante poti capata de la amicul @Oliver aka Lichter :

https://forum.club4x4.ro/showthread.php?43682-Proiect-Grand-Vitara

PS - Intreaba-l pe Suzuker de numarul lui de telefon sau suna la 0723.398.149, dar nu stiu daca mai e valabil....:h5

Info rece...

A vazut si am mers cu Gv lui, 2000 benzina . este la Zuz , masina de interventie la firma de niste ani, am intrebat, nu este de vanzare....

Irelevant si ca mers si chestii pt ca are OME si bunatati, deci schimbat feelingul de stock....

PS Oliver a vandut masina din 2012....deci info de acum 5 ani.Alte preturi, alta treaba ....

Link spre comentariu

Info rece...

A vazut si am mers cu Gv lui, 2000 benzina . este la Zuz , masina de interventie la firma de niste ani, am intrebat, nu este de vanzare....

Irelevant si ca mers si chestii pt ca are OME si bunatati, deci schimbat feelingul de stock....

PS Oliver a vandut masina din 2012....deci info de acum 5 ani.Alte preturi, alta treaba ....

Am cautat si eu Gv, la noi absolut imposibil sa gasesti una fara rugina. Singura sansa este sa mai cauti prin Macaronaria.

Si atentie la norma euro.

La mine de exemplu, desi Rocky este euro2 ca popa, mi-au trecut-o non euro in carte. :))

Dar nu-i panica ca o bag peste 2 ani la retromobil, implinind cei 30 de ani de existenta pe acest pamant. :))

Link spre comentariu

Salut RZV-ule!!

In primul rand ar trebui sa stii ca suzuki e meserias in motoare pe benzina. Tocmai de aceea, toate dieselurile sunt imprumutate de la alții.. :ha:

In al doilea rand, tendinta este sa se renunte incet la motorina, poluare etc... tocmai de aceea noile taxe vor fi mai avantajoase pt masinile benzinare.

In al treilea rand, dacă te hotărăști la gv 2.0 benzina, am eu una pentru tine :ha::ha:

Vorbind serios, sora mea isi vinde mașina cumparata anul trecut, proaspat adusa in țară, pentru ca s-au schimbat prioritățile. NU offroad, NU rugina, cutie automata, ac. etc Alte detalii la telefon, ca doar ai nr. S-ar putea we asta sa nu am semnal, dar vad apelurile ca am mesagerie.. :wink:

Link spre comentariu

@Doctoru' :grin: prost sa fii ............

Link spre comentariu

RF 2.0TD 99' 5 usi cu EGR off , E2 , stock.

Singurul dezavantaj , comparativ cu un diesel modern, este lipsa de cuplu pana la 1800-2000 de ture... lipsa bine compensata de cum se ridica dupa 2000 de ture :dr2

De asta vara a vazut ceva plimbari prin nordul tarii fara nici un fel de problema/senzor/martor sau alte bube. Per total mai mult decat multumit si oarecum deazamagit fiind obisnuit ca la restul de acareturi sa trebuiasca ceva inlocuit saptamanal sau lunar :grin: Consumul depinde de talpa, minim a fost 7% in afara orasului numai cu zeama d-aia buna de la OMV. Costuri de intretinere destul de reduse.

Rugina o fi daca stau sa o caut, a fost antifonata complet pe dedesubt cu ceva "lovitura de ciocan". Astept trecerea iernii sa ma conving de calitatea lucrarii.

Link spre comentariu

Va multumesc, dau update de concluzii si intentii:

(Aveam deja o parere,acum si mai bine impamantenita- asta ca paranteza la ce urmeaza)

Prima si universal valabila este ca fiecare-si lauda masina.Indiferent de marca,motorizare sau optiuni indiferent ca nu a mers macar o data cu Versusul grav combatut, ce detine el este mai ok... :grin: este o concluzie amuzanta dar din pacate si dureroasa.

Nu poti combate realist ceva daca nu ai detinut/condus/intretinut macar cateva luni.... de unde si greutatea de a face o recomandare realista.

Cred ca am ajuns la momementul in care decat sa dau banii e prostii mai bine ma duc in concediu..... deci studiez atent si la rece toate posibilitatile.

DIesel doar Mazda- E2...cam nasol. Motorizarea asta este ceea ce mi-as dori. Ramane sa-mi asum E2 si diesel si sa si gasesc una ok ca tabla si motor...sau invers Motor si ceva tabla... consum decent 7-8%

Benzina doar J20A - consum marisor-9-10-12% (aia automata chiar mare)- E3 si ceva mai multe sanse la tabla ok....

Diesel de Peugeot gura targului zice ca-i pacator si costisitor pe injectie si pompa, l-am cam exclus....

Bugetul , atat ca bani cat si ca timp,va trebui ajustat in sus.De cand este frig si zapada, zici ca vand viata samsarii de asa ceva.

Clar dieselul costa ceva mai mult intretinerea si pusul la punct fata de benzina.Probabil ca si rezista mai mult in timp.

Costurile cu gume,accesorii si chestii dedicate pregatire offroad sunt aceleasi.

astea-s doar concluziile mele, dupa nevoile si posibilitatile mele. consum combustibil il pot acoperi integral pentru diesel fara costuri . ce va fi E2 fata de E3 in cateva luni ca impozit si taxe , va trebui sa-mi asum...sau sa astept.

Sau norocul sa gasesc un benzinar ieftin si bun,ceea ce pana acum nu prea am vazut...

Link spre comentariu

despre GV2 ce ziceti?

exista posesori sau ati testat ? suporta modificari? macar un SL 5cm ... mi se pare cam joasa ...

ma cam sperie zvonurile privind taxa anuala de poluare care cica s-ar plati din 2018 si poate ajunge la 200eur ....

daca se adevereste voi fi nevoit sa renunt la cele 2 masini de suflet pe care le detin si sa ma orientez spre una .... dar inca nu stiu spre ce sa tind ...

Link spre comentariu

despre GV2 ce ziceti?

exista posesori sau ati testat ? suporta modificari? macar un SL 5cm ... mi se pare cam joasa ...

ma cam sperie zvonurile privind taxa anuala de poluare care cica s-ar plati din 2018 si poate ajunge la 200eur ....

daca se adevereste voi fi nevoit sa renunt la cele 2 masini de suflet pe care le detin si sa ma orientez spre una .... dar inca nu stiu spre ce sa tind ...

Pai da un topic pt trairile proprii si intrebarile dedicate.

Aici este doar GV 1 ...GV 2 iese din discutie in topicul asta.

Eu am in plan pentru 2018 un GV nou sau noul lansat Duster. Acum studiez situatia cu plusuri , minusuri si cheltuieli . GV 1 este moftul meu care in cazul in care se va dovedi prea scump, prefer sa ma duc in concediu de banii aia....

Link spre comentariu

Am vazut 2 bucati la vanzare ...ciur. motorul sa spunem ca ar fi ok, sau acceptabil, dar tabla...

3000-3500 cu o minima investitie de 1000...minim.Deci discutam de 5000 pana in vara, sa fie apta de o iesela lejera...

zilele astea merg sa vad si GV noua ... .

deja calculele reci si rele spun ca eliminand elementele zambet pe bot si suflet in rai orice rabla din asta este o gaura fara fund....si cand spun asta,ma refer si la alea enumerate la inceputul odiseei asteia.

Combinata situatia cu inca o masina de familion,intretineri,taxe,consumuri, asigurari....cam maron situatia

Link spre comentariu

Am vazut 2 bucati la vanzare ...ciur. motorul sa spunem ca ar fi ok, sau acceptabil, dar tabla...

3000-3500 cu o minima investitie de 1000...minim.Deci discutam de 5000 pana in vara, sa fie apta de o iesela lejera...

zilele astea merg sa vad si GV noua ... .

deja calculele reci si rele spun ca eliminand elementele zambet pe bot si suflet in rai orice rabla din asta este o gaura fara fund....si cand spun asta,ma refer si la alea enumerate la inceputul odiseei asteia.

Combinata situatia cu inca o masina de familion,intretineri,taxe,consumuri, asigurari....cam maron situatia

Sa ne intelegem, nu incerc sa-ti vand masina!

Dar de ce sa dai 3500e pe o masina necunoscuta, fara un minim istoric, cu posibile "cheltuieli" mai mari de 1000e, cand poti da o suma un pic mai mare si nu te doare capul? Intreb si eu...

De Duster nu zic nimic ca nu am ce sa spun de bine.

Bafta cu GV noua. Sa ne spui si noua impresiile.

Link spre comentariu

Sfat: daca iei totusi gv, nu lua sub nici o forma una manjita pe dedesubt, doar una cu varuielile de fabrica. Cat despre motorizare m-am lamurit, toate motorizarile la gv sunt fiabile atat timp cat sunt intretinute cum trebuie. Eu am diesel de peugeot, si merge brici de 1 an. Initial am vrut sa iau un Duster dar diferenta de buget era considerabila si mai era si piticul de pe creier care vroia sa fie cu sasiu si reductor clasic.

4x4
Link spre comentariu

:fr2:fr2:fr2

Am fost la test cu Vitara noua....1,6 benzina 4x4 120 cai.

Muuuuu.....multa.

Minusuri:

NU trage...este lesinata. Pe modul sport merge ca dusterul meu de 5 ani....nu este problema pt sotie, dar ca masina de familie allround este cam nasol...

Garda la sol inexistenta...cat loganul.Nu ma intrebati cati cm ca nu retin dar vizual nu inspira incredere deloc,esti victima sigura la primul sleau...carlig de trctare in fata ca de turism-ochi cu filet..Bleah...

Puntea spate- un fier,nu tu bascule,chestii moderne si comode -lasa de dorit la confort.exact comportament de logan sau duster 2x4, mult mai bine antifonat.

Doar 5 trepte....la un concediu de 2000 km te omoara,langa mersul ala de caine obosit si confortul diminuat 130-140 la 3000+ ture .....poate imi plac mie dieselurile de 130 km/h - 2000 ture in treapta 6...

Plusuri- foarte frumoasa.sotia (aia care si-a luat Peugeot rosu sport cu plafon panoramic in Ro, comanda speciala asteptata 6 luni) a plecat incantata.

Interior cu o stea peste Duster. ergonomic, scaune ok,display multumedia 7inch care stie cu telefonul si face mirroring -Vezi waze,navigatia masinii este oricum varza- (ceea ce la duster este doar vis umed,momentan), clima, scaune incalzite, camera mers inapoi,asistenta la coborare,oglinzi ce se rabateaza electric, tot felul de inutilitati daca vorbim de capacitate offroad la nivel de logan si dotari de Land Cruiser...... ce mortii mamii sa faca userul ala , om normal ,cu asistenta la coborare? de unde sa coboare?in Predeal de la Cioplea la gara? asistat? WTF...

Sisteme, 5 stele NCAP- aici vorbesc doar de masinile cu de toate,varf de gama,Vitara Spirit,care binenteles este singura care satisface ochiul si mofturile astea familiale de siguranta.....au si showroomurile rostul lor...

Vitara foarte misto pt orice metrosexual care vrea sa fie interesant si pe partie si vrea sa vada cum functioneaza cruise control cu radar pe pielea lui.....offroad praf datorita garzii la sol minuscule

astept pretul care daca este diminuat cat sa ramna si de o trancanea din 2000,ar putea sa bata calculele alea realiste cu Dusterul.

Din pacate,raman minusurile ce masina de familie pe care pretul nu le poate scoate ....

Astea-s concluziile mele,pentru ceea ce am eu nevoie si la ce folosesc eu masina.

Este un compromis ok daca nu vrei si offroad mai deloc,sau folosesti 4x4 sa mergi pe zapada prin Bucuresti....

cred ca fac mofturi si am un comportament de nabab... un LC 200 m-ar multumi :ha:

Link spre comentariu

Pai nu ai inteles, exceptand LC...

Toti se lauda ca fac masini de teren...majoritatea sunt doar pt mimoze.:old

La mine, dupa ce nevasta-mea mergea cu GC de placere, ce crezi ca vrea acum? Pana si fi-mea ma intreaba daca putem sa bagam putin masina prin noroi sa fie murdara ?!?!... are 3,5 ani si nu as vrea sai tai din avantul cu care se bucura de cort, natura si dormitul in sac de dormit. :grin:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare