Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie Patrol cu putini km

Crystty

Postări Recomandate

Buna ziua am nevoie de un sfat de la cunoscători in domeniu de ceva timp caut un patrol cu km puțini și în stare bună și m-am oprit la un anunț din bucurești. Masina arată bine in imagini si are 115 mii.credeti ca e țeapă sau nu?nu am apucat sa o vad in realitate. Mulțumesc https://m.olx.ro/oferta/nissan-patrol-IDa4zQz.html

untitledgardhsfdjgh.thumb.JPG.60d6bb3f21cbc9ad17fd28b9115b0539.JPG

Editat de Astral
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sfat achizitie Patrol cu putini km

Pana nu vezi masina si nu o testezi...si nici atunci nu poti fi 100% sigur. In poze arata foarte bine. Depinde de noroc.

Spre exemplu acum un an si ceva cautam o masina fara pretentii pentu sotie dar obligatoriu automata. O perioada a dus copiii la gradinita cu acaretul din doatare si toata lumea se uita ciudat cum coboara o femeie cu doi copii din ditamai cotetul de multe ori plin de noroi de nu se mai vedea nici culoarea. Am cautat prin tara si nu am gasit nimic pe placul meu. Ideea era sa iau o masina ieftina sa nu imi para rau daca o mai zgarie pe ici pe colo dar nici sa fie pericol public sau sa ma coste reparatiile mai mult decat dau pe ea. Am gasit in Germania un Opel Astra din 2002, primul proprietar, cu vreo 97000 km. Nu mi-am facut mari sperante dar am gandit ca daca ajung acolo gasesc eu ceva sa imi placa. Surpriza. Proprietar o femeie in varsta cu deficiente locomotorii. Masina avea montat un sistem de parghii prin care putea fi actionata acceleratia si frana cu mainile (l-am demontat in 20 min) si arata excelent. Am adus-o pe platforma si am inceput revizia. Am fost surprins cand am vazut stantata data de fabricatie pe discurile de frana si pe capetele de bara (erau cele originale din fabrica). A facut vreo 15000 de km pana acum si in afara de revizia initiala, distributie, ulei, filtre si combustibil nu a fost necesar altceva. Poate v-am plictisit cu povestea asta si e si off topic dar am vrut sa spun ca sunt sanse probabil de unu la un milion sa gasesti o masina veche cu km putini. Si in final, daca as vrea sa o vand, ar crede cineva ca acest km sunt reali?

Editat de wolfman

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Da asa este majoritatea oamenilor folosesc masina zilnic și km se adună iar când apărea o masina mai veche cu km puțini pare o mare țeapă.dar spre exemplu ca și colegul și eu am luat in 2010 din germania un audi a5 nou pe care nu apuc sa-l folosesc două trei zile pe luna si așa am reusit sa fac cu el doar 48000 km sa-l vand nu am reusit, și acum am familie, copiii am nevoie de o masina mare. Patrolul din anunț arată cum ca ar avea km reali dar teama mea este de a nu avea pb la cutie sau motor.sper sa ajung sa-l văd dar fără cineva care se pricepe cam degeaba.

Link spre comentariu

Masina trebuie vazuta si pipaita apoi testata si la sfarsit se da verdictul. Pana atunci doar discutii. Am vandut anul trecut masina cu 87.ooo km si 14 ani vechime aratand ca din fabrica. Neincrederea interesatilor si dorinta mea de a reduce parcul auto personal (la vremea aceea 7 masini in curte) m-a facut sa o dau cu 2000 E. Mai am un Hyundai IX35 care in 3 ani si jumatate are 21.000 km. Daca l-as vinde, cat as putea cere pe el? Asa ca revenind la subiect, testarea ar rezolva 80% din incertitudini.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Am văzut mașina arată bine interior exterior dar pb este ca a avut cam 5 proprietari până acum iar proprietarul de acum nu o are pe nume și nu are nici un istoric de service asa ca am renuntat la idee.mai cautam.

Link spre comentariu

PAS ...direct ...fara sa stai pe ganduri ...numai cand te uiti la pret fara macar sa te uiti la poze ...iti cam dai seama ce masina se vinde! A mea e din 2004 am luat-o de la batranica si are 370.000 ...am aflat ca o folosea decat duminica la biserica ...doar ca biserica era undeva in Estonia ...:ha:

Editat de Astral

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

In 90 % din cazuri sunt tepe. Si totusi raman cei 10 %.

Am cautat actuala masina vreo 8-9 luni de zile si peste tot dadeam la vizionare numai de povesti cu doctori, babe, defecte care apareau fix cand vedeam eu masina sau in cele mai multe din cazuri pozele nu corespundeau cu realitatea.

Am batut ceva km pentru treaba asta...

Am achizitionat masina doar la insistentele unui coleg de forum care m-a rugat sa ma duc sa o vad caci nu am nimic de pierdut.

Am gasit un Nissan Terrano 2 ce fusese masina de ambasada iar dupa ce a fost adus in tara a fost tinut exclusiv in garaj.

Desi este din 1996 l-am achizitionat la 140 000 km cu istoric de service.

In afara de uleiuri si placute nu cred ca s-a schimbat ceva la ea deoarece multe piese erau in stare impecabila iar sub scaune inca era tipla de fabrica.

O incercare dublata de o testare suplimentara pe masura nu strica niciodata.

Chiar daca astfel de cazuri sunt foarte rare, cine stie, poate ca Patrolul sa se incadreze in acei 10 %.

Bafta !

Azi refuzi sa participi la viata publica.

Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai !

Link spre comentariu

Da ai dreptate și eu caut de ceva vreme si nimic de încredere desi am mărit bugetul pt un patrol ok până la 12000 de euro,am vrut o masina întreținută. Dacă până în primăvara nu găsesc în țară o sa ma orientez si spre germanica.

Link spre comentariu

Orienteaza-te cu incredere spre Spania, eu de acolo am luat-o. Nu au rugina aproape deloc, mai ales cele din sud. Eu am luat-o din Malaga, singurele probleme erau cele cauzate de soare. (volanul copt si chederul de la parbriz, pe care le-am schimbat). milanuncios.com

Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi

Honda Dominator nx 650 , 1993

Link spre comentariu

@suvi

A ta e fabricata in Spania sau Japan ? Ma gandesc ca alea din Spania sunt majoritatea asamblate la Barcelona. La samuraie din ce am inteles alea de Spania ar fi mai slabe calitativ, la patrol nu stiu.

Editat de Astral
Link spre comentariu

Japan, dupa cate stiu Y60 nu sau fabricat decat in Japonia. Cele dinainte de y60 sau facut in Spania si tot din auzite sunt mai rele. Am avut cumparate din Germania Y60 din 95 si din Danemarca y61 din 2006 si aveau probleme destul de mari cu rugina pe cand astea din sudul Europei unde nu este iarna deci nici sare pe drum zici ca sunt noi pe dedesubt la varsta de 24 de ani.

Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi

Honda Dominator nx 650 , 1993

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Putin pe langa subiect, dar nu pot sa ma abtin.

Intr-adevar, la faza cu kilometri, 80% sunt tepe, dar 20% sunt pe bune, iar acele 20% au "sanse" sa se vanda sub pretul celor 80%, din cauza habarnistilor, care ori cred ca le cunosc pe toate, ori se cred ceea ce nu sunt (potential mecanici).

Din ce am eu:

1. varsta 11 ani impliniti - cca 95.000 km

2. varsta aproape 3 ani - cca 14.000 km

3. varsta aproape 21 ani - cca 154.000 km

4. varsta aproape 27 ani - cca 188.000 km (la asta e posibil sa fie reali, dar nu garantez; de asemenea, este posibil sa aibe cu maxim 100.000 km mai mult decat indica bordul)

Garantez km pentru 3 masini de mai sus. Toate 4 sunt masinile mele, iar 2 sunt cumparate de noi; nu ma ocup cu samsaria, dar daca nu sunt reali, eu le fac cadou aluia care imi demonstreaza chestia asta (valabil pt 1-3).

De cate ori am fost sa vad o masina (pt mine sau pt vreun cunoscut) nu am pus pret pe ce scrie in bord, ci pe starea masinii. Daca vrei o masina buna, asta trebuie sa faci. Nr de km nu iti va spune modul in care a fost exploatata si intretinuta acea masina. Gasesti masini la 300.000 km in stare net superioara fata de masini la 100.000 km. Vorbim de km reali.

Singurul avantaj pe care ti-l poate furniza nr de km din bord este sa vezi daca stai de vorba cu un vanzator serios sau mincinos, atunci cand iti poti da seama cat de cat de uzura masinii.

Cum circula o mare vorba... "romanului ii place sa fie mintit", de aici si mentalitatea asta proasta de a achizitiona o masina in baza nr de km, iar apoi se mira de aparitia problemelor.

Daca nu esti in masura sa decizi (nu ai cunostintele necesare), ia un mecanic de incredere cu tine (fie ca iti e prieten, fie ca ii platesti deplasarea) sau du masina la o reprezentanta pt verificare (sau la un service unde stii ca sunt oameni de incredere).

PS: nu sunt nici mecanic, nici un mare cunoscator in domeniu, dar ma ghidez dupa niscaiva cunostinte elementare si aleg sa imi asum sau nu riscul de a ma duce singur sa vad o masina sau de a nu o duce la o verificare in service. Banii mei, teapa mea (daca se va intampla). Uneori am fost singur, uneori am ales sa nu ma risc (atunci cand am cumparat o masina pt mine).

PPS: mesajul asta nu este adresat cuiva anume, este la modul general

Link spre comentariu

@tannu: absolut de acord cu tine.

Totusi...zi-mi si mie apropo de urmatoarea situatie ipotetica:

Ai un Patrol stock cu 400,000km in stare impecabila, ai bagat multi bani, efort, timp ca sa-l aduci in starea asta.

Toate Patroalele de la noi, vreo 30buc pe OLX, se stie, au 200 000km, evident "toti sunt reali", dar au scaunele rupte, volanele rupte pana la osatura metalica, nu le functioneaza dif lock sau stabi de ruginite ce sunt, dar toate au lift kit 5cm, MT-uri si/sau troliu. Evident in poze arata perfect, nu se vad scaunele rupte, iar toti vanzatorii precizeaza ca "nu bate, nu troncane, boss"

Vrei sa-ti vinzi masina si o pui si tu pe OLX si treci si KM, eventual si pozezi bordul. Treci un pret corect, care sa fie in concordanta cu starea masinii.

Cam cate telefoane crezi ca vei primi? Cam cat de repede crezi ca o poti da, avand in vedere ca "alea cu 200 000km" si "accesorizate" vor fi in cel mai bun caz la acelasi pret sau mai ieftine cu ce vrei tu sa vinzi ?

Aici e problema de fapt...

Dupa 6-8luni in care stai cu masina nevanduta, incepi sa te intrebi daca nu ar merita sa dai vreo 250 000km inapoi, ca rezultatul rulajului sa fie in concordanta cu starea masinii, avand in vedere cum arata alea de "200 000"...

Link spre comentariu

1.Masinile bune, cu istoric si la un pret decent nu prea mai ajung pe oleix.

2.Exista masini cu probleme mascate care aparent sunt superoferta (rezolvate din fire, strapuri, vopsit volane, borduri, reparat scaune, gletuite pe burta, terosonate "antizgarieturi" etc)

3.Exista masini fara probleme dar care sunt foarte scumpe si nu prea le ia nimeni

4.Partea cu km (in majoritatea cazurilor dati inapoi)... In egala masura depinde in ce conditii a fost condusa ...de catre cine ...cum a fost ingrijita samd.

5.Este sinucidere direct sau mai pe scurt ... direct terorism la propriul buzunar daca achizitionezi un fier de 20 de ani fara sa ii faci minime verificari ...acte, serie si un control banal de rampa.

6.Marea majoritate a olandezelor (cam 75% din ce masini sunt la vanzare la noi "proaspat" aduse din import) au lucrat in agricultura sau tras/impins barci...adica umezeala, sare intr-un cuvant "cancer" ptr masina.

7.Nu km sunt criteriul de alegere al masinii ci starea tehnica si pretul in raport cu piata la momentul respectiv.

Probabil ca sunt si mai multe criterii care le scap acum in vedere. Revin cu completari... :grin:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Total de acord. Lasand deoparte negustorii necinstiti din nastere, mentalitatea vanzatorului ajunge (uneori) sa se modeleze dupa cea a cumparatorului, care, in foarte multe cazuri, nu are cunostintele necesare achizitionarii, intretinerii si exploatarii unei masini, dar el... trebuie sa aibe o masina. Mai nasol e cand se crede atat de bazat pe propriile cunostinte, incat refuza sa testeze masina sau sa vina cu un mecanic (competent).

Pare putin ilar, dar cunosc cazuri in care vanzatorii (nu samsari; masini personale) au mai adaugat niste km la rulajul real al masinii, dupa cateva "vizite" de la cumparatori care vroiau masina cu km putini, dar nu puteau sa accepte ca masinile respective aveau km reali.

Link spre comentariu

Pare putin ilar, dar cunosc cazuri in care vanzatorii (nu samsari; masini personale) au mai adaugat niste km la rulajul real al masinii, dupa cateva "vizite" de la cumparatori care vroiau masina cu km putini, dar nu puteau sa accepte ca masinile respective aveau km reali.

Hai d-le ,

Chiar asa ???? Cum au facut, au marit km de pe bord ??!!

Rog seriozitate !

Florin

LJ70, ex Jimny, ex IMS M461
Link spre comentariu

Da, d-le, s-a marit nr de km din bord !!!!!!!!!!!

Daca n-ati intalnit pana acum nici o situatie de genul asta, foarte bine. Nici nu va doresc sa aveti o masina mai veche, foarte putin rulata si pt a o putea vinde sa mai fiti nevoit sa si platiti pe cineva pt a-i adauga km.

Si mai usor cu solicitarile astea de seriozitate ! Nu mi aduc aminte sa ne cunoastem sau sa fi stat pana acum de vorba, deci nu cred ca sunteti dvs. in masura sa ma catalogati ca fiind neserios.

Link spre comentariu

Usor domnilor nu va inflamati ...ca nu e cazul...

Adevarat. Regret iesirea, dar totul pana la situatia in care sunt considerat mincinos.

Pana la urma, cine vrea sa creada, bine, cine nu... treaba lui. Doar sa isi pastreze "atributele" pt el. Un simplu "eu nu cred" era suficient.

Link spre comentariu

Adevarat. Regret iesirea, dar totul pana la situatia in care sunt considerat mincinos.

Pana la urma, cine vrea sa creada, bine, cine nu... treaba lui. Doar sa isi pastreze "atributele" pt el. Un simplu "eu nu cred" era suficient.

Te aprinzi prea usor.

Expresia "rog seriozitate" este (era) doar usor malitioasa...din anunturile secolului trecut.

Suntem intr-un forum de oameni cu preocupari similare pe anumite directii si nu ne formalizam

la "virgula''

Sper ca ai inteles ce vreau sa spun.

============================================================

Si la final: nu vad de ce un om cinstit ar minti ca sa fie in "linie'" cu alti mincinosi

E naiv ? (spus in mod fin) si e doar alt mincinos (mai mic - daca asta conteaza ?)

===========================================================

Florin

LJ70, ex Jimny, ex IMS M461
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare