EDM Postat Februarie 1, 2018 Partajează Postat Februarie 1, 2018 (editat) Va salut. Anul acesta doresc sa imi achizitionez alta masina si sunt foarte indecis. Bugetul e cam restrans momentan (7000e) Dupa mai multe cautari, am ajuns la concluzia ca, pentru mine ar fi important costul de intretinere aL masinii si aspectul. Am gasit foarte multe X5 pana in 2007, Touareg etc. Intrebarea mea ar fi: Se descurca aceste modele cand vine vorba de zapada, teren umed? Masina va fii folosita 50% in afara orasului. Asta nu inseamna ca voi face off-road cu ea, dar locuiesc intr-un sat si drumurile sunt foarte rele in unele zone in conditii nefavorabile. Cateodata va fi nevoie sa duc o remorca pentru transport lemne/materiale de constructii. Stiu ca motoarele pe benzina sunt mai putin costisitoare decat cele diesel, deci ma gandesc ca un benzinar e alegerea potrivita. As putea sa mai pun ceva bani sa iau ceva mai nou, dar nou e tot timpul bun? Costul de intretinere ar putea creste. Initial am vrut un Pajero MK3 3.2 DI-D, dar a avut un prieten si problema cu pompa de injectie nu l-a ocolit. Dar mi-a placut foarte mult aspectul si nu a intampinat alte obstacole. O alta varianta ar fii un SUV sau Crossover nou pana in 25.000e, achizitionat in leasing. Dar se descurca mai bine decat o masina din 2007? Ce parere aveti ? Ce imi recomandati? Editat Februarie 1, 2018 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rdk84 Postat Februarie 1, 2018 Partajează Postat Februarie 1, 2018 Re: Sfat achizitie Variante sunt multe, mai important este starea in care gasesti masina. Cauta sa iei una cu un istoric stiut/dealer autorizat, eventual masini la bay-back (aici depinde si de seriozitatea dealarului). Poate gasesti si aici pe forum. Parerea mea este ca nu merita un X5 sau din gama aia, prea scumpe la piese. Mai bine un SUV mai micut, dar mai OK. Si neaparat cu tractiune integrala, chiar daca nu se compara cu un 4x4 adevarat. La ce vrei tu, sunt suficiente. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Februarie 1, 2018 Partajează Postat Februarie 1, 2018 Re: Sfat achizitie Inainte sa te gandesti la marca ...vezi ce posibilitati ai in zona sa faci service. In bugetul ala si in pielea ta (locatie mai izolata) m-as orienta mai degraba catre ceva cu cat mai putina electronica . In alta ordine de idei ...as ocoli suvurile unde intretinerea e scumpa, problemele sunt multe si meseriasi nu prea gasesti. Daca te-ai orientat la MK3 de la Mitzu cauta dupa 2005, la astea n-am auzit de probleme cu injectia. In alta ordine de idei as lua in calcul si aceste variante: -LR Disco 2, LR Disco 3 (convertite la suspensie clasica) -Toyota LC90-95 -Nissan Patrol Y61 2004+ -categoria utilitara cu bena (daca e cazul): Mitzu L200, Nissan Navara D25, Toyota Hilux Astea cam aici se inscriu in categoria de buget 5-10.000 euro. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Februarie 1, 2018 Partajează Postat Februarie 1, 2018 Re: Sfat achizitie duster clar chiar daca mai umbli la buget Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
EDM Postat Februarie 1, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2018 Re: Sfat achizitie SUV @rdk84: Bineinteles ca voi alege ceva de la un dealer, chiar daca platesc in plus. M-am uitat la piese si intr-adevar, sunt scumpe consumabilele. Ai auzit ceva de rau ce tine de fiabilitatea BMW-ului sau Touareg-ului? @Yonutz: Mitzu prietenului meu era din 2007... Imi recomanzi o alta motorizare? Din cate stiu, nu a gasit nicaieri sa reconditioneze pompa de injectie. Una noua nu isi permite... Din dezmembrari nu a gasit.. De ce Discovery si nu Range Rover sport? Difera mult fiabilitatea? Toyota arata bine, dar putine oferte cu motoare pe benzina.. Chiar as dori sa incerc una. Nissan Patrol... destul de scumpe dupa parerea mea. Cum stau cu fiabilitatea in timp? Pick up-urile nu ma atrag... In ceea ce priveste meseriasii, cred ca am unde sa duc masina in caz de necaz. Dar nu as vrea sa iau o masina care sa imi faca probleme mari. Zici sa imi iau gandul de la SUV-uri ? Greu... Chiar ma atrage look-ul lor. Dar de asta as evita sa iau una noua in leasing...prea multa electronica pe ele. @zep: nu ma atrage deloc aspectul lor. Nu stiu nimic de performante si fiabilitate dar as trece pe la reprezentanta sa fac un mic test cu ultimul model. Va multumesc tuturor pentru opinii! Astept in continuare parerile dvs. si ale altor colegi de forum, poate posesori de SUV :grin::we Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi69 Postat Februarie 2, 2018 Partajează Postat Februarie 2, 2018 Re: Sfat achizitie SUV Mitsubishi dupa august 2007 sunt MK4 si nu au pompa de injectie sunt commonrail.Cu putin noroc poti gasi unul cu istoric curat si fara DPF. Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tegzes Postat Februarie 2, 2018 Partajează Postat Februarie 2, 2018 Re: Sfat achizitie SUV Daca costul de întreținere este foarte important pentru tine, atunci cu siguranța si costul de exploatare e la fel de important. Iar faptul ca atât X5-ul cat si Tuaregul beau motorina fara nicio rusine, atunci acestea nu sunt pentru tine. La benzina nici sa nu te gândești ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
EDM Postat Februarie 2, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2018 Re: Sfat achizitie SUV Nu e problema sa pun benzina mai multa. Important pentru mine e sa nu las masina mai mult la service si sa platesc sume imense pentru reparatii. Strict asta ma intereseaza. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mexx20_ro Postat Februarie 3, 2018 Partajează Postat Februarie 3, 2018 Re: Sfat achizitie SUV Nu e problema sa pun benzina mai multa. Important pentru mine e sa nu las masina mai mult la service si sa platesc sume imense pentru reparatii. Strict asta ma intereseaza. Din punctul meu de vedere, o Toyota Rav 4 ti s-ar potrivi la marele fix. Generatia o alegi in functie de buget si in functie de ofertele corecte pe care le gasesti. Ca motorizare ai 3 variante fiabile: - motorul de 2.0 benzina care poate avea 128-150 cp ...depinde de generatia aleasa -motorul de 2.0 D care avea 116 cp -motorul de 2.2 D dar exclusiv variantele de 136 sau 150 cp Referitor la transmisie, poti alege linistit si cutia automata care este fiabila indiferent de generatia de Rav 4 aleasa. Doar ca sa iti faci o idee de consumul maxim pt varianta de 2.0 benzina si cutie automata, mie imi ia cam 9.5 afara si cam 11-12 in oras ...stil de condus normal, cu depasiri sportive acolo unde este necesar. In teren te descurci decent daca ai cauciucuri bunicele sau niste MT uri. Consumul din teren va varia destul de mult in functie de dificultatea terenului, stilul de condus, noroi sau cat de mult patinezi....daca patinezi. Maximul a fost cam 15 pe Low cu butonul ECT apasat....dar sa te gandesti ca m-am descurcat la fel de bine/prost ca alte Toyota LJ-uri sau Land Crusiser-re sau Vitare cu acelasi tip de anvelope=AT uri. Una peste alta, dupa cateva masinute 4x4 avute in timp, pot sa iti spun ca Toyota este altceva desi mi-au fost foarte dragi si Vitara sau Patrol-ul....toate au avantaje si dezavantaje, dar cerintele tale de la un 4x4 sunt foarte aproape de ale mele si din acest motiv mi-am permis sa iti fac aceasta recomandare!:1100643094: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NICU007 Postat Februarie 3, 2018 Partajează Postat Februarie 3, 2018 Re: Sfat achizitie SUV Daca costul de întreținere este foarte important pentru tine, atunci cu siguranța si costul de exploatare e la fel de important. Iar faptul ca atât X5-ul cat si Tuaregul beau motorina fara nicio rusine, atunci acestea nu sunt pentru tine. La benzina nici sa nu te gândești ! Ca posesor de Touareg 2.5 Tdi, manual, te contrazic putin la capitolul cu consumul de carburant. Mergand normal/legal consumul este de 7.5-8.5 la sosea si 12-13 in oras (Bucuresti), consum decent de altfel pentru o masina de 2400 kg. Ca si costuri de intretinere, comparativ cu pretul pieselor la Rav-ul sotiei, pot spune iar ca este o masina mai economica. Piese se gasesc pe toate drumurile si de toate natiile. Este o masina fosrte versatila, poate tracta fara nici o problema o remorca oricat de incarcata (174 cp si 400 Nm), este foarte confortabila si ruleaza foarte frumos la sosea. In plus fata de majoritatea suv-urilor are reductor si blocant central. ex. SUZUKI SAMURAI 1992 - little red car Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate