Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Unghiurile de atac, de degajare si de inclinare laterala GV 1.9 ddis 2010

Postări Recomandate

Re: Unghiurile de atac, de degajare si de inclinare laterala GV 1.9 ddis 2010

:ha:

Unghiul de atac si de degajare le afli cand spargi barile fata/spate. Cu cat le spargi mai tare cu pervesiuni (lipsa bucati din ele) cu atat creste unghiul de atac. Cel de inclinatie ...cand o rastorni...

Sa-ti mai spun ca daca o iei prin balta descoperi si alte "unghiuri" ? Cum ar unghiul din care nu vezi martorii de bord aprinsi pe diverse chestii inundate?

Pe bune? Ce dracu topic e asta? :ha:

Cand deschideti un asemenea topic ...va folositi neuronu ala? Sau il lasati asa cu streangul de gat sa moara in tacere?

Sa nu intelegi ca am avut vreo secunda intentia de a te lua la misto ...Ma simt vinovat, deja plin de remuscari si nici carne in frigider nu mai unde baga ... :ha:

Editat de Astral
  • Like 1

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

SALUTARE si... sa-ti zic cum masuratu-le-am io. (Si nu zic ca ase ar hi ghine!:grin:)

Masina trasa pe o suprafata perfect orizontala:

1. Unghi de atac: pus un fier-beton de sub roata din fata si pina la partea cea mai joasa a barei din fata. Propriu-zis de sub roata si sprijinit de bara fata a masinii. Daca ai troliu care-i mai jos ca bara sau scuturi joase de protectie.... se schimba ... masuratoarea. Apoi... iei raportorul si masori unghiul dintre orizontala si fier-beton.

2. Unghi de degajare.... mai lejer, cu aceeasi tehnica. Aici doar scutul de la rezervor sa nu fie prea jos...

Daca ai cirlig de remorcare.... ala cam... maninca fo' zeace-douaj' de grade din alea de ...o vodka buna (60-70)!:ha:

3. La inclinarea laterala... am folosit un prieten mai ....copt :old. Pus Hi-Jack-ul sub un prag lateral al masinii (stinga) si ridicat usurel. Prietenul [tot pe partea cu Hi-Jack-ul (stinga) a masinii] legase o sfoara de portbagajul de deasupra masinii si o tinea sa nu o rastorn io cu Hi-Jack-ul.

Si ridicai usurel masina cu Hi-lack-ul pina cel amic :old , proptit bine pe picioare si tragind zdravan de funie, ca atunci cind duci vaca la buhai, dete zbieretul: ("Ho ba, ca se rastoarna!!!"). No, atunce iei acelasi fier beton si-l pui sub rotile din fata ale masinii si masori unghiul dintre el si orizontala. :g

Unghiul asta il marchezi clar pe inclinometrul masinii, ca-I bai mare cu el!

NOTA IMPORTANTA!

Daca esti doar tu in masina (deci greutatea e mai mare pe stinga), poti fara grija sa te inclini spre dreapta pina la valoarea ta masurata, dar sa ai grija la inclinarile spre stinga! In plus, daca masuratoarea asta o faci cu masina fara bagaje (mai ales cele de pe portbagajul de deasupra), sa lasi o marja de macar 10 grade in teren, pentru evitarea.... tumbelor....

(Chestie simpla, cu forta de Greutate si descompunerea ei dupa un unghi, invatata prin clasa a IX-a....):grin:

Daca facui gresit.... asta e.... Astept pareri.

Editat de IlieGeologie
  • Like 1

........ A Woman's Rule of Thumb: If it has tires or testicles,You're going to have trouble with it. ......... :2dr

... For men: Any hobby with tits or wheels will leave you broke...:h5

Link spre comentariu

In teorie cu masina in pozitie statica pe o suprafata unde poti avea aderenta totul e beton ...cum si in cat timp mai "calculezi" sau "verifici" unghiurile astea cand terenul este denivelat si ca sa adaugam si nitica sare si piper te afli si pe o suprafata clisoasa (alunecoasa) cu trei-patru morcovi in cur si cu inca vreo doi in asteptare si cand trebuie sa o "faci din gaz" sa nu mori ca prostu de Romanian Entuziast Ainstain cu creta in mana inainte sa pui formula pe tabla si sa vezi cum ies sfarcurile prin bluza de la domnisoara invatatoare?

Nu e vorba aici de aere sau de altele ...Sunt situatii cand chiar nu a timp de asa ceva (majoritatea situatiilor in afara drumului)...ii dai sa treci ...sau julesti pe spinare vaca aia care paste in vale.

• Like 1

Link spre comentariu

In teorie cu masina in pozitie statica pe o suprafata unde poti avea aderenta totul e beton ...cum si in cat timp mai "calculezi" sau "verifici" unghiurile astea cand terenul este denivelat si ca sa adaugam si nitica sare si piper te afli si pe o suprafata clisoasa (alunecoasa) cu trei-patru morcovi in cur si cu inca vreo doi in asteptare si cand trebuie sa o "faci din gaz" sa nu mori ca prostu de Romanian Entuziast Ainstain cu creta in mana inainte sa pui formula pe tabla si sa vezi cum ies sfarcurile prin bluza de la domnisoara invatatoare?

Nu e vorba aici de aere sau de altele ...Sunt situatii cand chiar nu a timp de asa ceva (majoritatea situatiilor in afara drumului)...ii dai sa treci ...sau julesti pe spinare vaca aia care paste in vale.

Ionut are perfecta dreptate...in teren nu ai timp sa te uiti pe indicatoarele din masina sa vezi cand ai atins punctul maxim cu masina....este un lucru care variaza la fiecare metru parcurs cu masina in traseu....esti inclinat...aproape de punctul maxim pe care l-ai masurat in conditii optime...este suficenta o mica denivelare pe una din roti...si toate datele problemei se schimba...si daca norocul si indemanarea conlucreaza perfect...o sa poti povesti la un pahar ce zmeu ai fost...daca nu o sa ridice colegi o piatra comemorativa...undeva intr-o rapa....sau pe o creasta...gasesti exemple si aici pe forum...si pe youtube...

Editat de Astral
  • Like 1

vitara - an 1995 - motor1.6L - 16V cutie automata - de padure

toyoya rav 4 - an 2005 - motor d4d - cutie manuala - de strada

SE FURA IN DRACI....DAR NIMIC NU LIPSESTE...TOTUL SE FACE REPEDE...DAR NIMIC NU-I GATA

Link spre comentariu

Alooooo, buna dimineata a tutti !!!

A pus omul o intrebare !

Cine-i poate raspunde concret (felicitari, Ilie, si multumiri ! :h5), bine, cine nu, ce naiba aveti cu omul ?!?

Deocamdata, omul vrea doar niste valori, care pentru multe din masinile veritabile off-road (culmea, chiar si pentru fosta mea Mazda BT-50, 2007..) erau precizate in manualul masinii !

De ce ii sunt necesare ? Aveti putintica rabdare si o sa ne lamurim, dar , va rog, nu fiti "mai catolici decat Papa" !

Link spre comentariu

Buna ziua... personal, m-am lamurit cu acest site... de ce?... pentru ca am pus o intrebare simpla si, cu atatia cunoscatori, ma asteptam la un raspuns... "n-ai timp sa" "pune-o pe plan" "treci prin balta" si multe alte raspunsuri cu IQ 200... mai desteptilor 1+1=2 ... va dati seama? ...poate ati fumat ceva interzis? ... sau nu aveti unde scrie fara sa faceti teoria chibritului ?!??...

Intre timp am aflat ca ungiul de atac este 29 si cel de degajare este 27... ce INCLINATIE LATERALA permite masina asta?... asta a mai ramas de aflat...

Si daca AM DERANJAT pe cineva prin atitudine, rog pe dl administrator sa ma excluda.

Cele bune expertilor.

Link spre comentariu

Cred ca n-ai citit bine. Alea sunt standard. Orice modificare a masinii (bara noua, scut, inaltare, cauciucuri mai mici/mari, carlig, greutatea suplimentara cu care este incarcata) modifica aceste valori. In final, am si eu o curiozitate: la ce-ti trebuie? Nu vrei sa masori unghiurile masinii, dar o sa-l masori pe cel al terenului? Sau sa vezi daca masina-i mai buna decat a prietenilor?

Link spre comentariu

Eu mi-am luat masina asta ca sa merg la pescuit... nu am spus ca am o masina modificata... uneori mi se pare ca ma inclin prea mult lateral si as vrea sa stiu ce unghi suporta... exista niste mici dispozitive sferice, cu lichid, care arata ungiul de inclinare...

Link spre comentariu

Eu mi-am luat masina asta ca sa merg la pescuit... nu am spus ca am o masina modificata... uneori mi se pare ca ma inclin prea mult lateral si as vrea sa stiu ce unghi suporta... exista niste mici dispozitive sferice, cu lichid, care arata ungiul de inclinare...

Hint:

• in teren, nu vei avea niciodata timp sa te uiti la clinometru... decat cand va fi prea tarziu!
  • cum zicea si @Astral: fa-ti rost de manualul masinii si incearca sa o cunosti cat mai bine inainte de a intra in teren cu ea!

Bafta!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Alooooo, buna dimineata a tutti !!!

A pus omul o intrebare !

Cine-i poate raspunde concret (felicitari, Ilie, si multumiri ! :h5), bine, cine nu, ce naiba aveti cu omul ?!?

Deocamdata, omul vrea doar niste valori, care pentru multe din masinile veritabile off-road (culmea, chiar si pentru fosta mea Mazda BT-50, 2007..) erau precizate in manualul masinii !

De ce ii sunt necesare ? Aveti putintica rabdare si o sa ne lamurim, dar , va rog, nu fiti "mai catolici decat Papa" !

2011 Varful lui Roman Astrale ...cu Printesa vietii ...cand am dat de drum rupt si teren clisos ...si a trebuit sa ne intoarcem cu totii ...Aduti aminte de cate ori te-ai uitat sa verifici limitele de rasturnare, alunecare si cam cati morcovi aveai in cur pe lat, plm ...si in ce conditii am ajuns inapoi sus...si mai ales ce s-a intamplat cu sticla aia de Glenlivet din care tu din fericire nu ai gustat ...Io nu vreau ma sa fiu catolic ... da o tuica cu popa ala din Maramures oricand m-as duce sa beau ...

Link spre comentariu

Hint:

• in teren, nu vei avea niciodata timp sa te uiti la clinometru... decat cand va fi prea tarziu!
  • cum zicea si @Astral: fa-ti rost de manualul masinii si incearca sa o cunosti cat mai bine inainte de a intra in teren cu ea!

Bafta!

Copile, am manualul... valorile nu le-a stiut nimeni ca sa ma "informeze"... tot asa cum nu stie nimeni unghiul de inclinare laterala... masina asta are si frana... o opresti cand se apropie valoarea respectiva... dar ce va rog, nu va mai aflati in treaba... nimeni nu s-a nascut invatat... Dvs. aveti alta impresie? ... nu de profesori duc eu lipsa, ci de persoane avizate... consider topicul inchis... cele bune

Link spre comentariu

Copile, am manualul... valorile nu le-a stiut nimeni ca sa ma "informeze"... tot asa cum nu stie nimeni unghiul de inclinare laterala... masina asta are si frana... o opresti cand se apropie valoarea respectiva... dar ce va rog, nu va mai aflati in treaba... nimeni nu s-a nascut invatat... Dvs. aveti alta impresie? ... nu de profesori duc eu lipsa, ci de persoane avizate... consider topicul inchis... cele bune

Ti-am vorbit civilizat, te rog sa-mi raspunzi la fel! Ca nu ne-am ciocnit valizele in gara!

Valorile pe care le-ai cerut sunt specificate in orice manual al unei masini tot-teren!

Nici eu nu m-am nascut invatat... dar am citit manualul masinilor mele din scoarta in scoarta! Si multe altele pe langa ele!

Controleaza-ti atitudinea si, poate, vei primi si raspunsuri la obiect!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Cel in 3 usi:

- unghi de atac: 29 de grade;

- unghi de degajare: 36 de grade;

- unghiul maxim pe care il poate avea creasta pe care o treci perpendicular: 20 de grade (altfel ramai suspendat);

Nu am idee de unghiurile de inclinare laterala/ruliu dar tine cont ca daca masina e inaltata fara a fi si ecartamentul marit aceste valori ale unghiurilor critice de inclinare laterala scad. Tot asa daca ai roofrack si ai greutate pe el iti ridica centrul de greutate al masinii care duce tot la marirea instabilitatii la ruliu. Sigur ca, cu cat ai bagaje mai grele pe plafonul masinii sau cu cat sunt mai iesite din gabarit in sus, cu atat se modifica pozitia centrului de greutate al masinii, lucru care duce la o crestere a instabilitatii.

Editat de MihaiK
  • Like 1
Link spre comentariu

Intre cifrele care doresti sa le stii tu, adica alea care crezi tu ca sunt "icoana cu sfantu gheorghe" si realitate e o foarte mare diferenta... Cu tot cu franele lui peste te duci pe teren alunecos ca broasca pe faianta spre farfuria italianului flamand. Cand ai denivelari, inclinatie si teren alunecos in orice combinatie vrei tu ...la simplu, la dublu sau 3 in 1 ... s-a cam terminat cu "gradele" din manual...Adicatelea in traducere ca sa fim siguri ca ne-am inteles desi o spun a treia oara...frana te baga adanc in cacat si spanul te scoate ...bineinteles colaborate cu arta covrigului...si oleaca de sange...N-ai nici span, nici talent si nici sange ...mori cu hartia in mana ...inainte sa apuci sa citesti "formula"!

Ptr toate celelalte situatii cand imbraci blana de lup ...exista ...REMAT si daca ai ghinion se lasa cu monument ...lautari la capatai si mese periodice...

Ti-o spun "avizat" ...vezi ca de multe ori 4x4 ... nu e chiar 16 cum crezi tu ... mai da si cu virgula...uneori...in functie de "pasta din pix" :wink:

Link spre comentariu

Ti-am vorbit civilizat, te rog sa-mi raspunzi la fel! Ca nu ne-am ciocnit valizele in gara!

Valorile pe care le-ai cerut sunt specificate in orice manual al unei masini tot-teren!

Nici eu nu m-am nascut invatat... dar am citit manualul masinilor mele din scoarta in scoarta! Si multe altele pe langa ele!

Controleaza-ti atitudinea si, poate, vei primi si raspunsuri la obiect!

Stimabile, unui copil mereu i se vorbeste frumos si din suflet... ce este necivilizat in asta?! ... Dvs. insa, in calitate de ce, si cu acordul cui, ma luati la per tu? valize, gara... etc. ... in afara de manuale auto puteti citi si codul bunelor maniere... o sa aflati acolo diverse... sa stiti ca am cunoscut automobilisti cu foarte mult bun simt... pentru asta nu iti trebuie sa fii academician... si taranii adevarati au un comportament mostenit, corect... Dvs. duceti lipsa... :off

Link spre comentariu

Cel in 3 usi:

- unghi de atac: 29 de grade;

- unghi de degajare: 36 de grade;

- unghiul maxim pe care il poate avea creasta pe care o treci perpendicular: 20 de grade (altfel ramai suspendat);

Nu am idee de unghiurile de inclinare laterala/ruliu dar tine cont ca daca masina e inaltata fara a fi si ecartamentul marit aceste valori ale unghiurilor critice de inclinare laterala scad. Tot asa daca ai roofrack si ai greutate pe el iti ridica centrul de greutate al masinii care duce tot la marirea instabilitatii la ruliu. Sigur ca, cu cat ai bagaje mai grele pe plafonul masinii sau cu cat sunt mai iesite din gabarit in sus, cu atat se modifica pozitia centrului de greutate al masinii, lucru care duce la o crestere a instabilitatii.

Va multumesc... cu inclinarea laterala nu am lamurit-o...

Link spre comentariu

https://www.autobytel.com/suzuki/grand-vitara/2010/specifications/ - pare a fi 5 usi

APPROACH ANGLE: 28 deg

DEPARTURE ANGLE: 26 deg

GROUND CLEARANCE (MIN): 188mm (7.4")

RAMP BREAKOVER ANGLE: 18 deg

>

Unghi atac: 28 grade

Unghi degajare: 26 grade

Garda sol (minim) 18,8 cm

Unghi rampa (diagonala): 18 grade

Unghiul de inclinare laterala variaza pe diferite site-uri insa cel mai des intalnit este 21 grade.

Editat de Sefulik
Link spre comentariu

https://www.autobytel.com/suzuki/grand-vitara/2010/specifications/ - pare a fi 5 usi

APPROACH ANGLE: 28 deg

DEPARTURE ANGLE: 26 deg

GROUND CLEARANCE (MIN): 188mm (7.4")

RAMP BREAKOVER ANGLE: 18 deg

>

Unghi atac: 28 grade

Unghi degajare: 26 grade

Garda sol (minim) 18,8 cm

Unghi rampa (diagonala): 18 grade

Unghiul de inclinare laterala variaza pe diferite site-uri insa cel mai des intalnit este 21 grade.

Cu alese multumiri... stima.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare