Floriin Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 Salut, Sunt in cautarea unor anvelope AT pentru Disco 2 si incerc sa vad care ar fi o alegere mai buna. O sa o folosesc pentru drumetii offroad, dar nu extrem, fara mlastini sau asa ceva, un 50-50. Fiind din Bucuresti, trebuie sa merg cel putin 100km pana la un munte. Initial ma gandeam la BFG AT KO2, dar la dimensiunea din carte 255/55/R18 par cam scumpe, cam 850 lei Exista si variante mai ieftine, Toyo Open Country, Maxxis 771, General Grabber AT sau AT3, care sunt in jur de 500 lei. Intrebarea mea catre cei care au avut una/unele dintre ele, merita diferenta de pret un BFG fata de restul? Adica, vorba englezului "value for the money", este un BFG AT cu 70% (cat este diferenta de pret) mai bun decat celelalte? Parerea mea este ca nu banii sunt problema, ci cheltuirea lor fara rost :) Multam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
b80xox Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 Re: O altfel de comparatie intre AT-uri: BFG vs mai ieftine Eu am folosit Cooper AT3 si am fost foarte multumit. Review excelente am vazut pentru Open Country dar nu am folosit. Am folosit si General Grabber AT2 dar nu am fost impresionat. Mircea, Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgei23 Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 Re: O altfel de comparatie intre AT-uri: BFG vs mai ieftine Eu am folosit General Grabbet AT si BFG At, modelul vechi...Nu am vazut mare diferenta intre ele....In niciun caz +70%....Probabil ca asta e bugetul de marketing al BFG.. http://www.georgei23.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgel Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 Re: O altfel de comparatie intre AT-uri: BFG vs mai ieftine Pe The Grey am pus BFG AT modelul vechi, luate second hand, nu stiu cati km aveau atunci. Am parcurs 30000 km cu ele, si nu vad nicio diferenta fata de atunci, la adancimea profilului ma refer.:wink: Despre alte caracteristici nu ma pot pronunta, la cum merg eu cu masina ar fi bune toate cred:old Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yknot Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 Re: O altfel de comparatie intre AT-uri: BFG vs mai ieftine Pentru ce vrei tu este cooper discoverer at3. Eu asa am ales, dupa ce imi facusera cu ochiul bfg-urile. Sunt foarte multumit. 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxian paul Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 (edited) Re: O altfel de comparatie intre AT-uri: BFG vs mai ieftine Dupa un set de Bfg AT acum folosesc Nokian Rotiiva AT si pot spune ca sunt mai multumit de Rotiiva decat de Bfg mai ales iarna Un plus dar nu foarte important pentru mine al AT Bfg este ca are margine de protectie pentru janta. Pretul mai mare pentru Bfg este si din cauza transportului de peste ocean nu doar din cauza calitatii. Edited February 21, 2018 by maxian paul Link to comment Share on other sites More sharing options...
Floriin Posted February 21, 2018 Author Share Posted February 21, 2018 (edited) Re: O altfel de comparatie intre AT-uri: BFG vs mai ieftine Multumesc pentru opinii. Din pacate, la dimensiunile trecute la mine in carte, 255/55 R18, nu exista variante pentru Cooper Discoverer AT3 si nici Nokian Rotiiva. Edited February 21, 2018 by Floriin Link to comment Share on other sites More sharing options...
teddybear Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 Re: O altfel de comparatie intre AT-uri: BFG vs mai ieftine Multumesc pentru opinii. Din pacate, la dimensiunile trecute la mine in carte, 255/55 R18, nu exista variante pentru Cooper Discoverer AT3 si nici Nokian Rotiiva. Dimensiunea asta e doar una din variantele de echipare ale D2. Ai ramas doar cu astea in carte? Pentru ca, dimensiunea asta de gume nu prea e "de teren", e mai mult de autostrada! Celelalte variante indicate de producator se preteaza mai bine terenului accidentat (balon mai inalt). Si, evident, pe celelalte variante, ai atat oferta mai bogata, cat si preturi ceva mai civilizate! It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Floriin Posted February 21, 2018 Author Share Posted February 21, 2018 (edited) Re: O altfel de comparatie intre AT-uri: BFG vs mai ieftine Mai am 215/70 R16, dar nu cred ca ajuta. Si asta dupa cei de la RAR nu au putut sa imi dea cartea decat dupa 3 zile. Asa ca nu am ce face, raman la 255/55 R18 Edited February 21, 2018 by Floriin Link to comment Share on other sites More sharing options...
tannu Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 Re: O altfel de comparatie intre AT-uri: BFG vs mai ieftine Nu vorbim despre no-name-uri sau despre branduri chinezesti, unde pot exista urme de indoiala asupra calitatii, ci despre branduri consacrate. Nu stiu ce ATuri se gasesc la noi pe dimensiunea asta, dar banuiesc ca ar trebui sa existe Nexen, Bridgestone, Federal, Kumho si altele (pe langa Toyo si General). Nu contest calitatea BFG, ci pretul, care, intr-un procent insemnat, plateste un brand si nu neaparat ceva in plus. Pana la urma, atat calitatea materialelor, cat si profilul conteaza, dar sunt convins ca oricare din brandurile enumerate mai sus le ofera. Timpul si rulajul dupa care o anvelopa cere schimbare este cam acelasi. Nu cred ca un BFG va imbatrani cu 2 ani mai greu decat alt brand sau ca va rula cu 10.000 km mai mult pana sa se toceasca la limita. In schimb, o diferenta de 1200 lei la un set de anvelope cred ca face o diferenta, in momentul in care vine vremea sa le schimbi. Pana la urma, totul se mai raporteaza si la finantele fiecaruia (sau la puterea influentei marketingului asupra fiecaruia). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 Re: O altfel de comparatie intre AT-uri: BFG vs mai ieftine Cand alegi anvelopa sa ai in vedere cateva aspecte: 1. care este greutatea ei (diferenta intre una grea si una usoara o vei plati in carburant si reparatii) 2. cum se echilibreaza (sunt anvelope greu echilibrabile ...ex Matador) 3. cum se comporta pe diferse suprafete de rulare. Din tot ce ai enumerat tu aici ...BFG AT cred ca ar fi cel mai potrivit care e un mix ...asfalt, ideal pe zapada iarna si forestiere usoare ...sau "calea grea" anvelopa dedicata asfalt si alt rand dedicat padure. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
Floriin Posted February 22, 2018 Author Share Posted February 22, 2018 Re: O altfel de comparatie intre AT-uri: BFG vs mai ieftine La sapaturi pe net, a mai iesit la suprafata un clasament pentru AT-uri. Chiar daca este scos de un vanzator, e inca o sursa de informare https://www.tirerack.com/tires/surveyresults/surveydisplay.jsp?type=ORAT Acolo e trecut Grabber AT2 doar. Grabber AT3 este varianta noua, mai silentioasa si probabil imbunatatita, zice General Tire. Deci putem sa mai ridicam procentul de confort in cazul lui AT3 si mai urca in clasament un pic. E clar ca BFG AT KO2 este cel mai bun. Dar daca la performante, Grabber AT3 este la 95% fata de BFG AT KO2, iar la pret numai la 65% fata de BFG, ma mai gandesc putin. Ca 1200 lei diferenta la un set, tot in masina ii bag. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbr Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 Re: O altfel de comparatie intre AT-uri: BFG vs mai ieftine am bagat o dim si un cod postal ca sa vad si preturi, am pus si raport calitate/pret (mai mare = mai bun), imi da asa: [size=4][color="#0000FF"]cauciuc calitate pret calitate/pret -------------------------------------------- kumho at51 97 128 0.7578125 cooper at3 94 139 0.6762589928 yoko geo 94 143 0.6573426573 firestone 96 160 0.6 wrangler 90 152 0.5921052632 bfg ko2 100 195 0.5128205128 michelin 92 208 0.4423076923[/color][/size] aparent kumho e cel mai tare :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Floriin Posted February 22, 2018 Author Share Posted February 22, 2018 Re: O altfel de comparatie intre AT-uri: BFG vs mai ieftine Foarte interesanta observatie. Practic ai cuantificat raportul calitate/pret (value for money, vorba olteanului) :grin: Asa ca m-am apucat sa vad cum e cu Grabber, caci doar pe asta il pot compara la BFG. Initial am mers pe preturile de pe site, dar mi-am dat seama ca sunt in tara "gresita", asa ca am bagat preturile de la noi. Ce sa vezi, la BFG a iesit 0,12 iar la Grabber 0,17. Practic BFG are raport calitate/pret 70% din cat are Grabber, cam cat este diferenta de pret. Deci, daca Grabber este calitativ la 95% din calitatea lui BFG, atunci BFG este la 70% din valoare fata de Grabber. Binenteles, daca acel clasament este corect... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mahtub Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 (edited) Re: O altfel de comparatie intre AT-uri: BFG vs mai ieftine Cooper AT3 (nu sport), deja 11.000km cu ele. Folosesc masina cam in aceasi stil pt ce zici tu acolo (concedii, forestiere, off usor, ajuns peste tot unde am vrut). Daca vrei fix din carte... aia e. Dar pacat :) Luate la pret decent din afara de la gumi7, din pacate am stat 3 sapt la ele dar am iesit la 2/3 din pretul loco. Edited February 23, 2018 by Mahtub Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgel Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 Re: O altfel de comparatie intre AT-uri: BFG vs mai ieftine Alta discutie care tinde sa devina interminabila, cu diagrame, grafice, comparatii 0.12 vs 0,17, ce-o fi aia nu stiu, pentru niste amarate de anvelope. Vad ca nu pomeneste nimeni de Federal, oare astea ce raport calitate/pret au, sau nu exista AT-uri in gama? La MT-uri stau bine cred. Poate ca o componenta a pretului la BFG este rezistenta, le poti rula mult, sau nu ai de gand sa tii masina macar un rand de BFG-uri?:ha::ha: As putea fi rautacios, sa gandesc ca poate nu mai duce masina atata rulaj, dar nu vreau sa cred asta:wink: Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Floriin Posted February 24, 2018 Author Share Posted February 24, 2018 Re: O altfel de comparatie intre AT-uri: BFG vs mai ieftine E un forum, cerem sfaturi, dam sfaturi, ne mai dam cu parerea, poate o mai lungim, nu vad ce ar deranja asta. Daca pare plicticos sau greu de inteles, sunt sigur ca sunt si alte subiecte mai interesante pe acest forum. Apreciez toate parerile constructive, multumesc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristian Irimescu Posted February 24, 2018 Share Posted February 24, 2018 Re: O altfel de comparatie intre AT-uri: BFG vs mai ieftine Din grafice nu stiu, in schimb, din experienta: BF -uri de 4 ani, au 60.000 km, mai duc lejer 20.000. la jantele pe 16, au fost undeva la 730 lei bucata. FALKEN WPAT01 au 3000 km, vedem cat duc, la jantele pe 17, au fost 500 lei bucata. Ca prima observatie, bf-urile asa uzate cum sunt stau mai bine pe zapadata tare/gheata. Sunt mai zgomotoase, consuma motorina mai multa. :grin: Sunt folosite 80% asfalt, si doar 20% forestier. Luaz 969, Aro 244, L200 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommy crocodilu Posted February 24, 2018 Share Posted February 24, 2018 Re: O altfel de comparatie intre AT-uri: BFG vs mai ieftine Florin... din experienta... _ BF AT am avut pe Vitara...foarte rezistente la uzura...destul de silentioase la rulare...foarte bune...pe zapada, mazga, macadam, forestiere etc....MOARTE in noroaie mari...dar pe vitara nu aveam TC...care te ajuta foarte mult. _BF MT am acum de discovery...nu le recomand...rezistenta la uzura medie dar peste Khumo (au alti prieteni pe masini)...destul de zgomotoase la rulare...sunt bune pe macadam, zapada afanata, forestiere...dar MOARTE PE GHEATA...si noroi mare...dar aici intervine si greutatea masinii de 2.5T Cand faci alegerea tine cont si de ce ti-a recomandat Ionut...si gandestete foarte bine pe unde vrei sa bagi masina. Anvelopele pe 18 sunt bune pe asfalt..dar daca o sa bagi masina pe forestiere...ai toate sansele sa spargi janta sau sa rupi anvelopa...eu iti recomand sa mai achizitionezi un set de jante pe 16 cu anvelopele aferente...si pe astea de 18...vindele. Mult noroc in luarea deciziei corecte. vitara - an 1995 - motor1.6L - 16V cutie automata - de padure toyoya rav 4 - an 2005 - motor d4d - cutie manuala - de strada SE FURA IN DRACI....DAR NIMIC NU LIPSESTE...TOTUL SE FACE REPEDE...DAR NIMIC NU-I GATA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Floriin Posted February 26, 2018 Author Share Posted February 26, 2018 Re: Comparatie intre AT-uri: BFG versus mai ieftine Dupa ce am citit sfaturile voastre, ma gandesc sa trec pe cauciucuri pe 16". Am si un set de jante de 16 de otel pe care am cauciucurile de iarna, dar nu arata asa de frumos ca cele de aliaj :grin: Asa gasesc si cauciucuri mai ieftine si oferta este mai bogata. Initial am zis sa merg pe 18", ca e pe cartea de identitate si sa nu am probleme inutile cu Garcea. Dar vad pe talonul masinii de firma ca nu sunt trecute cauciucurile, asa ca emotii vor putea fi la ITP, o data la 2 ani. Dar acum la RAR am fost cu anvelopele de 235/70/16, care nu sunt in carte si nu a contat. Multumesc pentru ajutor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted February 27, 2018 Share Posted February 27, 2018 Re: Comparatie intre AT-uri: BFG versus mai ieftine Sa nu uiti ca daca alegi gaura mai mare (de la 15" la 16") vei pierde in inaltimea talonului, pentru aceeasi dimensiune de anvelopa, iar un talon mai inalt eu cred ca este mai avantajos in orice fel de off-road. REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
teddybear Posted February 27, 2018 Share Posted February 27, 2018 Re: Comparatie intre AT-uri: BFG versus mai ieftine Sa nu uiti ca daca alegi gaura mai mare (de la 15" la 16") vei pierde in inaltimea talonului, pentru aceeasi dimensiune de anvelopa, iar un talon mai inalt eu cred ca este mai avantajos in orice fel de off-road. De data asta, el alege gaura mai mica: de la 18" la16":grin: It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Floriin Posted February 27, 2018 Author Share Posted February 27, 2018 Re: Comparatie intre AT-uri: BFG versus mai ieftine Acum daca tot iau in considerare anvelope de 16, ce ar fi optim pentru Discovery? 235/70R16 sunt cele recomandate in carte, dar ma gandesc ca pot incerca si 245/70R16 sau 235/75R16, fiind foarte apropiate. E recomandabil o dimensiune de mai sus ori sa nu imi bat capul caci diferentele sunt mici? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted February 27, 2018 Share Posted February 27, 2018 Re: Comparatie intre AT-uri: BFG versus mai ieftine Acum daca tot iau in considerare anvelope de 16, ce ar fi optim pentru Discovery? 235/70R16 sunt cele recomandate in carte, dar ma gandesc ca pot incerca si 245/70R16 sau 235/75R16, fiind foarte apropiate. E recomandabil o dimensiune de mai sus ori sa nu imi bat capul caci diferentele sunt mici? Pentru Discovery sau orice alta masina, intai dai o cautare in sectiunea respectiva dupa cuvantul "anvelope", iar apoi, daca nu te satisfac multele discutii pe aceasta tema, deschizi acolo o discutie ! Altfel, discutia de aici se va transforma rapid intr-o mare amestecatura si nu-i va mai folosi nimanui care una citeste in titlu si alta gaseste inauntru ! Multumim pentru intelegere ! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts