Floriin Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 (edited) Salutari, Mi-am luat recent un set de BFG AT KO2 pentru Discovery-ul meu. La montare, le-am spus sa le umfle la presiunea indicata in manual pentru 235/70R16, adica 2,1 fata si 2,6 spate. Mesterii mi-au spus toti ca mai bine sa fie mai desumflate, ca sa nu topaie, si abia le-au umflat la 2.0 fata si 2.3 pe spate, dupa ce am insistau eu, ca le lasau mai moi. Am zis ca poate au dreptate, sigur au mai mult experienta si oricum erau mai multi de aceeasi parere. La ochi, par un pic lasate. Am tot cautat informatii pe net, dar nu am gasit nimic clar. Este posibil ca ei sa fi confundat AT-urile mele cu MT si de fapt trebuiau umflate ca la carte? Cei care au BFG AT poate dau un sfat. Edited March 12, 2018 by Floriin Link to comment Share on other sites More sharing options...
eul Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 Re: Presiune recomandata la BFG AT KO2 Hi! eu la Cherokee (1500 kg) merg toata ziua cu 2 pe fata si 1,8 pe spate. in teren, pentru confort si aderenta, trebuie mai putin. asta nu e sfat :) masina ta e mai grea... eu nu stiu de ce au recomandat mecanicii presiune mai mare pe spate?... poate cari chestii grele :old XJL... 4L Link to comment Share on other sites More sharing options...
Floriin Posted March 12, 2018 Author Share Posted March 12, 2018 Re: Presiune recomandata la BFG AT KO2 2,1 fata si 2,6 spate este presiunea din manualul de utilizare. Eu voiam sa stiu daca la BFG AT KO2 se umflla rotile ca in manual, ca pentru orice anvelopa, sau se lasa mai moi cum spuneau baietii de la vulcanizare? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ovidiu cica Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 Re: Presiune recomandata la BFG AT KO2 235/85/16 sub Camila de de 3,5 tone(!).....3,5 ! sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexey86 Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 Re: Presiune recomandata la BFG AT KO2 2,1 fata si 2,6 spate este presiunea din manualul de utilizare. Eu voiam sa stiu daca la BFG AT KO2 se umflla rotile ca in manual, ca pentru orice anvelopa, sau se lasa mai moi cum spuneau baietii de la vulcanizare? Eu zic sa le faci presiunea ca la carte si o sa vezi singur daca 'topaie' sau nu. Atentie , cat de des folosesti masina, exista posibilitatea daca nu o folosesti des si o lasi in parcare mai mult timp cu presiunea scazuta , in timp sa se deformeze anvelopa. Bafta! Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgei23 Posted March 13, 2018 Share Posted March 13, 2018 (edited) Re: Presiune recomandata la BFG AT KO2 Presiunea din carte este data pentru anvelopa din carte care are un anumit index de greutate. Daca pui o anvelope cu alt index de greutate si presiunea se schimba putin, ca in tabelele din linkul de mai jos. https://toyo-arhxo0vh6d1oh9i0c.stackpathdns.com/media/2125/application_of_load_inflation_tables_20170203.pdf Mesterii de la vulcanizare aveau dreptate in principiu...Bfg AT urile au flancul intarit...deci pentru a fi la fel de elastice ca rotile “din carte”, care probabil sunt HT, trebuie sa le lasi mai moi.... Mai conteaza si cat cari cu masina...vezi din nou tabelele Nici daca le lasi prea moi nu e bine...risc de dejantare, se incalzesc si se uzeaza sau chiar pot exploda, consum marit... Edited March 13, 2018 by georgei23 http://www.georgei23.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Floriin Posted March 13, 2018 Author Share Posted March 13, 2018 Re: Presiune recomandata la BFG AT KO2 Multumesc de sfaturi. Eram in dubiu daca nu cummva exista o regula clara pentru BFG AT pe care eu o ignoram. Am inteles sugestiile. Le voi aplica. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts