Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Mercedes ML

MMC

Postări Recomandate

Citesc de mai multa vreme forumul asta dar nu prea am postat pt ca nu-mi venea sa spun ce masina posed.

Daca Dan a spart gheata cu Touaregul si a scapat cu capul "nespart" :grin: , m-am hotarat sa postez si eu masina mea, ML320CDI cu pachet OffRoad Pro si garda la sol variabila.

Deci masina are 2 dif-uri blocabile(centru si spate) , reductor, scuturi fata si spate(fara mijloc) , garda la sol pana la 300 mm.

Motorul dezvolta 224 cp si 510 nm. Din pacate si din vina mea exclusiva masina e neagra si nu argintie. Fosta masina a fost argintie si am zis sa mai schimb ; BIG Mistake !!!

Masina nu a vazut decat asfalt si nisip, pt ca desi am multi prieteni cu masini cu pretentii(Pajero , Landcruiser si Range) niciunul dintre ei nu vrea sa iasa pe nicaieri si singur imi este frica sa nu raman pe undeva. Asa ca mi-am luat copii si m-am dus cu ei pe plajile de la Corbu si Vadu.

Vroiam sa-mi iau cauciucuri mai bune "de teren" dar pe dimensiunea mea nu se prea gasesc.

Dupa multe cautari am gasit Dunlop Grandtrek SJ6. Sunt bune de ceva ? Pentru ca sunt destul de scumpe. Daca reusesc sa-mi iau cauciucuri sper sa-mi fac curaj si sa vin si eu la o intalnire de-a voastra din asta mai usoara. Daca se poate evident.

In rest , va doresc o zi buna.

Mitshubishi Pajero 3000V6 Canvas Top

Off-Road PRO Pack

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator koala

Re: Mercedes ML

Bun venit, tie si masinii tale !

Nu trebuie sa-ti fie rusine, "nu mancam oameni" ! :ha: :ha: :ha: ... probabil ca masina ta are jante mari [ 17-18 inch ] de aceea nu gasesti gume ... lasa rotile alea pentru strada, si cauta sa-ti cumperi un set de jante pe 16 inch, pentru care vei gasi cauciucuri si ieftine si bune ...

Link spre comentariu

Vizitator koala

@koala : nu cred ca merg pe 16 din cauza franelor...

Pai atunci, pentru roti de 17", poa' sa caute cauciucuri Cooper Discoverer STT

... sunt cam ca si BF-urile din cate stiu eu ...

Dupa multe cautari am gasit Dunlop Grandtrek SJ6. Sunt bune de ceva ?

... alea sunt gume de strada, nu ai ce sa cauti cu ele in teren ...

Link spre comentariu

Dupa parerea mea nu merita sa cumperi cauciucuri.

Cu orice masina "de strada" nu poti merge in Off Road deoarece exista ..... crengi.

Aceste crengi localizate in copaci si tufisuri :ha: zgiriie vopseaua foarte eficient mai ales la culori inchise , eu am o Toyota Verde.

Salutari,

Calinvas

http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj

Trolii Kingone

Trolii BestWinch

Link spre comentariu

Vizitator koala

Plecam de la premisa ca omul, daca vrea sa iasa in teren, nu se supara ca zgarie lacu' de pe acaret ... ca asa, si in parcare daca o lasi, trece un idiot si-ti foote o cheie de-a lungu' masinii ...

Link spre comentariu

Vizitator koala

Da, cauciucurile acelea sunt deja alta mancare de peste ... sunt capabile exact atat cat trebuie, ca sa nu te faci de ras cu ele ...

... incearca totusi sa montezi o janta de 16 inch, du-te la unii care vand jante si pune-i sa incerce ... sa-ti dea jos o roata de pe fata, pune janta de 16" si vezi daca intra bine ... fa acelasi lucru si pentru una din rotile de pe spate ...

... s-ar putea ca sa nu mearga din cauza [ cum bine a zis deja nanuk ] etrierilor de frana supradimensionati ... si eu am avut aceeasi temere [ tot cu jante de 17" a venit si masina mea dotata ] ... la mine a mers schimbarea jantelor cu unele mai mici ...

Link spre comentariu

Bun venit!

Este foarte adevarat ca locatia nu ne prea ajuta si nu avem pe unde sa ne plimbam acareturile.

Poate nu stiti dar mai este un coleg..... VLADRUSE de aici dar si de pe clubmercedes(care si-a luat ML ) si astfel se mareste numarul posesorilor de 4x4 Mercedes.Asa ca in cel mai scurt timp cred ca va posta si dinsul pentru schimb de impresii...

Va urez numai de bine si plimbari placute :h5

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

Am facut o escapada pe un drum forestier destul de utilizat.

Nevasta a fost scoasa din masina si in ciuda protestelor ei :banana a tinut de "craci"

Dupa escapada .... nespectaculoasa in nici un fel .

M-am trezit ca am o zgirietura , este mica dar cand masina este spalata se vede clar.

Cu Toy albastra am fost in padure si ...... :P rezultatele se vad mult mai bine.

Mitsu Argintiu a fost scos de curind prin padure si nu se vad pe el zgirieturile de la distanta.

Si apropo cu MT pe asfalt este naspa si daca accelerezi acceptabil la frana ..... o sa simti ca ai MT uri.

Par negativist dar astea sunt experientele mele si ma gandesc ca decat sa cumperi cauciucuri ~ 1000 Eur poti merge linistit cu cauciucurile tale oriunde vrei fiindca sunt convins ca nu o sa ai probleme la ce echipare ai spus ca are masina.

Eu cu cauciucuri stoc am scos un microbuz din nisip la Vadu si Toyota nu a simtit NIMIC ....

Am pus reductorul am blocat centrul si am apasat incet acceleratia ... nu am facut nimic special .

Am fost si eu uimit , oamenii erau cam disperati ... aveau deja sub roti tot ceea ce gasisera pe plaja ....

Au fost foarte bucurosi si nu le venea sa creada nici lor ...

Salutari,

Calinvas

P.S. Rulota nu am simtit ca o am cand am mers prin nisip standard

Trolii Kingone

Trolii BestWinch

Link spre comentariu

Vizitator koala

...Si apropo cu MT pe asfalt este naspa si daca accelerezi acceptabil la frana ..... o sa simti ca ai MT uri.

Chiar nu vreau sa intru in vreo polemica !

... MT-urile sunt cauciucuri ce-ti impun o anumita conduita rutiera, deloc dificila sau deranjanta ... cine pune gume cu profil MudTerrain pe o namila de fier de 3 tone, si mai apoi are pretentia ca aceasta sa franeze ca o masina de strada, ei bine, omul acela are niste asteptari oarecum exagerate ... majoritatea celor de pe aici folosim acest tip de gume si n-am auzit pe nimeni care sa se planga de ele ...

... e limpede ca gumele de strada franeaza mai bine, e si normal, insa la primul metru de noroi / zapada te caci in ele si te dai jos din masina, ca sa impingi acaretul ...

... decat sa cumperi cauciucuri ~ 1000 Eur poti merge linistit cu cauciucurile tale oriunde vrei fiindca sunt convins ca nu o sa ai probleme la ce echipare ai spus ca are masina...

... Acesta e un sfat pe care eu personal nu l-as da ! ... si nici nu l-as urma ! ... fara aderenta [ adica fara cauciucuri adecvate ] dotarile masinii nu fac nici cat o ceapa degerata ... ai toate sansele ca sa devii si tu unul din aceia pe care ii tot scoatem iarna de pe marginea drumurilor, unde raman intepeniti in zapada ... jmekeri internatzionali, cu scule de masini dar cu gume "de viteza" ...

Link spre comentariu

bine ai venit :W :W si sa stii ca si masina mea e neagra...si se zgiriie imediat de la prima crenguta in padure, dar dupa indelungi deliberari s-a ivit o idee: colantarea si scapi de griji

sfatul meu in legatura cu cauciucurile este sa iei minim at-uri si vezi daca poti schimba jantele cu unele mai mici dar sa ai in vedere sa aiba aproximativ acelasi diametru exterior si sa nu loveasca etrierii pe interior

cauciucurile de strada sint bune pe strada sau pe teren uscat....vei vedea imediat diferenta pe pamint ud....si te vei minuna cum am facut si eu de altfel. acum merg cu BFG MT sint minunate si nu le voi schimba decit atunci cind se uzeaza tot cu BFG MT

in rest uita-te pe forum si vezi iesiri, posteaza intentia de participare si vezi ce conditie de participare este. iesirea cu Vali alias Babu este o iesire frumoasa, instructiva si cu o acumulare de cunostinte mare. fii fara grija daca ramii blocat pe undeva se va gasi o sufa, un cablu sa te scoate cineva ca asta e unul dintre motive sa se mearga mai multe masini.

in rest numai de bine :hi :h5

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

Koala nu te mai enerva.

Recomandarea e simpla si clara:

vrei extrem -cauciuri cat mai profilate -nu strada

vrei open si noroi- MT-uri

vrei 50% drum forestier 50% strada AT MS

vrei strada - orice

vrei curse -slicuri

Atata timp cat ai masina 4x4 si o protejezi cu niste scuturi si nu-ti pasa ca o sgarii merge- vezi dupa ce vrei sa mai faci cu ea si cu ce vrei sa o modifici.

Masina intacta si numai pt ochii vecinului - se tine in garaj sau mai bine in showroom.

In rest sa le stapanim sanatosi si sa ne duca unde vrem fara evenimente

Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old
Link spre comentariu

Vizitator koala

Nu sunt deloc nervos, am vrut doar sa-mi spun parerea si atat ... in rest, fiecare isi vede de zgarieturile lui, fiecare isi stie buzunarul, si nu e cazul sa ne uitam unii la altii in ograda ...

Link spre comentariu

Sunt curios din ce an este aceasta masina

" ML320CDI cu pachet OffRoad Pro si garda la sol variabila."

Oricum spunea cineva ca la 4x4 piesele care nu sunt necesare masinii ramin pe teren :ha:

Eu am urcat cu anvelope stoc pe pirtia de la Azuga pe iarba , nu am urcat mult fiindca eram cu nevasta care stereotip a inceput sa strige :banana

Masina mai putea sa urce din cate am simtit eu si inclinatia era mare dupa standardele mele.(probabil modeste :grin: )

Salutari,

Calinvas

P.S. si un pic de agitatie nu strica Koala , ne mai pune sangele in miscare :W

Poate MT sunt cauciucuri de Iarna :ha: o sa testez la prima ninsoare , pe gheata sigur se descurca minunat la cat de ferme stau pe asfalt :bannana

Trolii Kingone

Trolii BestWinch

Link spre comentariu

Va multumesc la toti pt mesaje. E frumos si cald aici la voi in familia asta mare 4x4.

In concluzie eu o sa-mi caut niste cauciucuri. Trebuie sa gasesc ceva.

Asfalttango nu gasim si noi un loc sa ne ocupam cateva ore in weekend prin Dobrogea ?

Sunt curios din ce an este aceasta masina

" ML320CDI cu pachet OffRoad Pro si garda la sol variabila."

Masina e din 2008. De ce?

Mitshubishi Pajero 3000V6 Canvas Top

Off-Road PRO Pack

Link spre comentariu

Am tot cautat si eu locatie....dar nu prea am gasit.

Si prin jud Tulcea am cautat...Doar padurea BABADAG si zona Enisala...Delta este alta poveste...

Ceva frumusel ar fi spre Dunareni,Rasova etc ..pe malul Dunarii...Poate ne propun colegii ceva!

Eu am permisul suspendat acum dar poate merge sotia pina la fata locului si pe aratura o iau eu la tavalit...si la noi a plouat 2 zile :h5

Link spre comentariu

Suna interesant!Poate se mai insenineaza vremea...tinem legatura pe PM....poate ne iese si noua o "prieteneasca" :ha: (eu am liber la :x :x :x )

Link spre comentariu

Referitor la cauciucuri , eu am niste Pirelli A/T , 245/70/16 cu care am atacat "cu mult curaj" toate zapezile de iarna trecuta , si la munte si la oras , si nu in spatele lamei care dezapezea . M-am cocotat efectiv prin nameti si am si tractat alte masini pe pante abrupte si acoperite de zapada si jur ca nu-mi aduc aminte sa fi avut nici cea mai mica problema.

Deci cred ca in conditii soft , nu trebuie cine stie ce. :hi :W

Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp.
Link spre comentariu

Daca as avea un ML cu astea l-as incalta, ca sunt si pe 17"

http://www.coopertire.com/html/products ... coverer_st

Oricum, tinind cont ca vine iarna, un set de MTuri nu prea se justifica. Si in plus, sa nu uitam ca exista lanturi, daca intradevar vrei sa te bagi pe undeva nasol. Si inca... in plus, poti tine un compresor portabil bun, aruncat prin portbagaj, ca sa poti lasa presiunea din roti fara grija pentru nisip, zapada, iarba, si alte hazarde, iar cind iesi inapoi la asfalt refaci presiunea si mergi in deplina siguranta.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare