Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

problema inchidere centralizata disco 3

shpagasinu

Postări Recomandate

salutare!

Am o problema cu inchiderea centralizata.

Am verificat ambele chei si emit. Ma puteti ajuta cu vreun sfat ?

Ideea este ca am lasat masina undeva in soare, timp de 2 zile, iar cand m-am intors am deschis-o doar mecanic.

Land Rover, Discovery 3- 2005, 2.7, 190 CP
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: problema inchidere centralizata disco 3

Primul suspect e receptorul RF de pe tavan

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Nu prea ai cum sa-ti dai seama ca e bulit sau nu daca nu ai tester sa-i faci RF test, de obicei are probleme la conexiunea de masa sau moare de tot... ca sa vezi despre ce e vorba da pe google YWY500210, pozitia trebuie sa fie cam ca la RRS pe la mijlocul tavanului, nu stiu ce poti intelege din filmuletul asta

... cam atat pot sa-ti spun, totusi poate sa fie si alta problema dar asta trebuie eliminata din start

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

povestea este un pic mai lunga in sensul ca am lasat-o 2 zile in soare iar la plecare nu am mai deschis-o.

Cand am plecat am pus in portbagaj o punga de gheata, intr-un sac care pe drum s-a topit, iar sacul fiind spart..apa s-a dus sub mocheta si a băltit la propriu la picioarele pasagerului. Am reusit sa o trag cu un aspirator.

Faza este ca ea nu s-a mai deschis inainte de episodul cu apa, dar este posibil sa se fi agravat din cauza apei?

Am dat la o parte mocheta de la picioarele pasagerului fata si am vazut un manunchi de fire

Link spre comentariu

Pozitia lui vezi si in pdf-ul asta, prima pagina.

Pe tavan oarecum in dreapta luminilor din randul 2. Cam pe acolo unde incepe la Disco 3 "cocoasa".

Nu-i chiar lejer de ajuns la el din cate stiu.

Prima oara as verifica si siguranta lui.

In primul rand F43 (10A) speciala pentru receiver.

Mai poti verifica si F49 (30A) care e pt tot sistemul de inchidere centralizata.

Amandoua sunt in spatele torpedoului de jos. Apesi pe bridele din laterale ca sa cada de tot usa torpedoului si sa ai acces.

Description and Operation.pdf

Link spre comentariu

povestea este un pic mai lunga in sensul ca am lasat-o 2 zile in soare iar la plecare nu am mai deschis-o.

Cand am plecat am pus in portbagaj o punga de gheata, intr-un sac care pe drum s-a topit, iar sacul fiind spart..apa s-a dus sub mocheta si a băltit la propriu la picioarele pasagerului. Am reusit sa o trag cu un aspirator.

Faza este ca ea nu s-a mai deschis inainte de episodul cu apa, dar este posibil sa se fi agravat din cauza apei?

Am dat la o parte mocheta de la picioarele pasagerului fata si am vazut un manunchi de fire

Masina merge inchisa/deschisa de la butoanele de pe consola centrala?

Se inchide singura la plecare de pe loc?

Detecteaza usi/capota deschisa?

Link spre comentariu

Masina merge inchisa-deschisa de la butoanele de pe consola centrala- DA

Se inchide singura la plecare de pe loc- DA

Detecteaza usi/capota deschisa - DA

Link spre comentariu

Masina merge inchisa-deschisa de la butoanele de pe consola centrala- DA

Se inchide singura la plecare de pe loc- DA

Detecteaza usi/capota deschisa - DA

Eh atunci continuam cu ideea ce e RF receiver-ul. Vezi siguranta si daca poti sa ajungi la el

Link spre comentariu

astazi vad sigurantele si sper sa reusesc sa ajung si la receiver .

Nu am mai facut vreodata o operatiune de inlaturare a tapiteriei cupolei dar sper sa reusesc.

Ca de obicei, nu am cuvinte de multumire!

Link spre comentariu

De obicei se intrerupe firul de alimentare cu 12V de la receptorul RF de pe tavan. In pragul din dreapta apare multa rugina si cumva izolatia de plastic de la acest fir se crapa astfel ca apare oxidul. Trebuie demontata plafoniera din mijlocul tavanului (nu de la oglinda) si undeva in dreapta vei vedea 2 fire (unul albastru si unul verde cu alb) care ajung la receptorul RF. Trebuie scoasa mufa de la receptor si verificat ca pe firul verde cu alb sa ai 12V (inainte verifica siguranta 43 de 10 A din panoul de sub cutie acte pasager). Daca nu ai 12V pe acest fir, trebuie tras de undeva sau cautat in pragul din dreapta unde este intrerupt acest fir verde cu alb.

0724066100
Link spre comentariu

Personal nu am umblat vreodata la RF receiver dar daca se poate ajunge prin plafoniera de la randul 2 scapi ieftin, e usor de dat jos.

Are 9 clipsuri pe margini ce ies destul de usor.

Poza din manual

plafoniera.JPG.846dc78f0d8895533381d342c67e37dd.JPG

Editat de SkanderV
Link spre comentariu

Din ciclul nici o zi fara probleme...

De fapt apa de care va vorbeam ieri nu e de la gheata ci de la AC. Acum am vazut cum se prelinge pe covorasul din dreapta.

A mai patit cineva asta?

Ciudat este ca masina a fost parcata undeva 2 zile, in soare ce-i drept iar la plecare nici inchiderea nu mai merge si imi curge si apa dela ac.

Editat de shpagasinu
Link spre comentariu

Din ciclul nici o zi fara probleme...

De fapt apa de care va vorbeam ieri nu e de la gheata ci de la AC. Acum am vazut cum se prelinge pe covorasul din dreapta.

A mai patit cineva asta?

Ai trapa? Daca da, e posibil sa fie asta: https://disco3.co.uk/forum/topic22757.html

Link spre comentariu

Parbrizul are o crapatura in dreptul pasagerului. Crapatura capatata tot acum, la acest drum. Trebuia sa fie o simpla iesire in delta, dar se pare ca nu. Ca sa nu mai zic ca am stat doar o zi din cele 5 programate pentru ca sotia a avut un accident

Link spre comentariu

Daca filtrul de polen e ud e posibil sa intre apa pe la marginile parbrizului sau poate pe la ornamentul de plastic de sub parbriz.

Deci o iesire in delta de care o sa-ti amintesti? :D

Link spre comentariu

Pare ca vine intr-adevar dinspre evacuarea de la AC.

Ai poze in link-ul de mai devreme. Furtunasul e sub masca de plastic din stanga picioarelor pasagerului.

Cauti crapaturi sau decuplezi furtunul si torni apa sa vezi daca ajunge sub masina.

Daca nu ajunge sub masina trebuie dat scutul jos sa jaungi la evacuari si sa vezi unde sunt infundate.

Link spre comentariu

problema apei in habitaclu am rezolvat-o.

Ramane problema inchiderii centralizate. am desfacut ieri consola de lumini din randul 2 si am urmarit firul verde/alb, care merge in pragul din stanga, intr-un manunchi de fire. La cum am vazut eu acolo nu sunt urme de coroziune.

La prima masurare nu imi dadea valoarea de 12v pe el.

mai incerc astazi o masurare

Link spre comentariu

problema apei in habitaclu am rezolvat-o.

Ramane problema inchiderii centralizate. am desfacut ieri consola de lumini din randul 2 si am urmarit firul verde/alb, care merge in pragul din stanga, intr-un manunchi de fire. La cum am vazut eu acolo nu sunt urme de coroziune.

La prima masurare nu imi dadea valoarea de 12v pe el.

mai incerc astazi o masurare

Se pare ca este in regula acest fir. Celalalt fir, albastru, este firul de comunicare cu CJB (central jonction box). Nu se poate masura decat continuitatea acestui fir, dar pentru asta trebuie sa ajungi la CJB.

Inainte de a continua cu firele incearca sa verifici cheia (daca emite sau nu). Sunt unele aparate pentru programare/citire senzori de presiune anvelope care au functia de verificare semnal telecomanda.

0724066100
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare