Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ce, cit, unde la Y60

marcel

Postări Recomandate

Re: Ce, cit, unde la Y60

seriile unde sunt?

La mine sunt

Serie sasiu pe lonjeronul dreapta, deasupra in fata, se vede pe la compartimentul motor.

Serie motor pe dreapta motorului in spate, se citeste de sus,

1995 Nissan Patrol 2.8

Timpul este cel mai bun profesor. Din pacate, isi omoara toti elevii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 71
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salutare!!

La un Y60 lung,unde ar trebui sa stea manivela,prelungitorul de la cricul original?

Multumesc! :h5

0743380016 sau 0731443451

I ♥ APUSENI

:cort

Link spre comentariu

Salutare!!

La un Y60 lung,unde ar trebui sa stea manivela,prelungitorul de la cricul original?

Multumesc! :h5

Sub bancheta spate (locurile 3-4-5)

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Vezi ca atunci cand alegi un ulei pentru masina ta trebuie sa iei in calcul mai multe aspecte printre care:

- ce fel ed drumuri face masina: scurte ( TBN mare 10 normal 12 de preferat ) lungi ( TBN nu mai e asa de important dar e demn de luat in seama si nu as merge pe ceva mai mic de 8) . TBN - total base number - capacitatea uleiului de a neutraliza acizii care se formeaza in motor in timpul mersului. Cu cat e mai mare cu atat mai bine.

De asemenea ar trebui sa te mai interesezi si de Flash Point - pragul te temperatura la care uleiul incepe sa se evapore si in combinatia cu aerul se aprinde dar arderea nu este sustinuta. avand in vedere ca masia are o utilizare in teren deci turatie mare si racire slaba datorita air-flow-ului redus ar tb sa cauti un ulei cu flashpoint cat mai ridicat.

Daca mai ai intrebari nu ezita sa mi le adresezi pe PM pentru ca daca as sta acum sa fac un tutorial despre uleiuri m-ar prinde dimineata :)

inca un mic detaliu. indicativele gen 10w40 nu spun mare lucru despre un ulei.

Cifra 10 respectiv cea de dinaintea W-ului reprezinta clasa de iarna si determina temperatura minima pana la are uleiul isi mentine fluiditatea. Cifra de dupa W e clasa de vara si reprezinta temperatura maxima pana la care uleiul isi pastreaza unele din proprietati printre care si vascozitatea. Atentie insa ca aceste clase se refera la temperatura ambientala ;)

Editat de Astral
Link spre comentariu

Ce vaselina credeti ca este mai buna pentru ungerea angrenajelor din punti, rulmenti, articulatii etc?

Sa presupunem ca nu se face economie... da' sa fie bun!

Pt. Y61, in manual, capitolul intretinere, scrie asa:

- Multipurpose grease - NLGI No.2 (lithium soap base)

- Propeller shaft grease - NLGI No.2 (Molybdenum disulphide lithium soap grease)

nu-ti pot recomanda o marca anume, pt. ca nu ma pricep si nu as avea argumente.

cand am facut revizia in puntea fata, am comandat vaselina universala si vaselina pt. rulmenti.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Nu sunt la fel. Aia de cutie sunt ceva mai mici.

Cutie: http://www.ebay.com.au/itm/Gearbox-Mount-Patrol-GQ-GU-Maverick-/230775193610?pt=AU_Car_Parts_Accessories&hash=item35bb46000a

[ATTACH=CONFIG]192133[/ATTACH]

Motor: http://www.ebay.com.au/bhp/nissan-patrol-gq-engine-mounts

[ATTACH=CONFIG]192134[/ATTACH]

Merci. :tk

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Ma intereseaza daca unghiul de directie trebuie sa fie putin inchis sau rotile sa fie perfect drepte? Luand in considerare ca pe asfalt se cirucla doar pe tractiune spate.

200Hp Boosted ZD30 - NADS Fitted - Oil Catch Tank - OME +5 - Cooper STT PRO 33" - 13000lbs winch - Snorkel - Roof Tent
Link spre comentariu

Convergenta rotilor trebuie sa fie cea din manual, nu are treaba cu propulsia, tractiunea sau 4x4.

La Y61 convergenta totala a rotilor fata trebuie sa fie intre 0 si max. 2 mm, la Y60 cred ca e la fel.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Pai are treaba daca e masina 4x4 sau 2x4, fwd sau rwd. Eu stiam sa fie mai inchis pe fata cu 2 mm, la cele cu tractiune spate (ma rog, in cazul asta ca se foloseste tractiune spate pe asfalt), dar cineva imi zicea ca sa fie 0.

Tu zici ca sa fie 2 mm inchis pe fata nu? Cand masina se deplaseaza practic au tendinta de a se deschide usor (din fata).

200Hp Boosted ZD30 - NADS Fitted - Oil Catch Tank - OME +5 - Cooper STT PRO 33" - 13000lbs winch - Snorkel - Roof Tent
Link spre comentariu

Eu sunt de parere ca ce prescrie fabricantul masinii este mai presus de orice.

Unghiurile alea nu se deschid sau inchid dupa bunul lor plac.

Cine vrea sa aplece urechea la basmele Seherezadei, n-are decat.

Link spre comentariu

Tocmai am gasit un manual pentru patrol y60, toate motorizarile si toate tipurile de caroserii. Dupa cum ziceam si eu, unghiul pe fata trebuie sa fie inchis putin. Atasez o poza. Cel putin eu asa am inteles :).

Am cautat pe forum dar nu am gasit manualul pentru y60. Cine vrea: manual patrol y60 http://www.micksmix.org/book/GQ%20Patrol%20Service%20Manual%20-%20Y60%20-%20Nissan/ aici il gaseste, sau il am si eu downloadat complect.

TOE.thumb.PNG.7730f2997600f9b00d1aa67dc4de69a9.PNG

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...
  • 9 luni mai târziu...

Am cumparat un set complet de bucse de poliurethan pt. Animalu`(Nissan Patrol GR Y60 LBW `95) si le-am montat. Mi-au ramas astea doua si habar n-am unde ar trebui montate. Poate cineva sa ma ajute? :pl

DSCN5217.JPG.46587c561c0c91c69ef2eeb6c61b23cc.JPG DSCN5219.JPG.ff6dd8dc82bade5f56dab8fe779ebd28.JPG DSCN5220.JPG.4cd865ec9604bc4362e558072ddee5f6.JPG

Cotele sînt:

Diam. ext.: 65mm

Diam. mare al gaurii: 34mm

Adîncimea gaurii cu diametrul mai mare: 5mm

Diam. mic al gaurii: 31mm

Grosimea bucsei: 16mm

Multumesc anticipat

Link spre comentariu

Diametrul de 65 mm la Nissan se regaseste doar la tipul de bara panhard cu articulatie sferica , daca vorbim doar de bucsele sistemului de suspensie .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Diametrul de 65 mm la Nissan se regaseste doar la tipul de bara panhard cu articulatie sferica , daca vorbim doar de bucsele sistemului de suspensie .

Merci de raspunsul promPt.

Da, vorbim doar de bucsele suspensiei.

Sa înteleg ca cele doua bucse sînt în plus, pt. ca eu nu am asemenea bara Phanrad?

Editat de Astral

Link spre comentariu

Par a fi de la tendoanele fata (la prinderea pe sasiu).

Pt. acolo am avut pt. fiecare parte cîte doua bucse în forma de "T" exact la fel cu cele de cauciuc. Nu vad unde le-as mai putea baga si pe astea. Oricum multumesc pt. raspuns. :h5

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare