Wildexplorer Postat Iunie 17, 2018 Partajează Postat Iunie 17, 2018 Salutare. In frana de motor sau in mers cu spatele si viraj spre maxim, se aude un zgomot in zona grupului spate, un scartait fier pe fier, nu stiu cum sa-l descriu altfel. La fel, se aude si la denivelari mari cand una din roti coboara destul de mult. La un service, fara o diagnoza amanuntita, mi-au spus ca zgomotul e din interior. Ati intalnit situatia asta? Mie imi pare a fi scartaitul de la suportii grupului, sau ceva articulatii, dar nu ma pricep sa diagnostichez. P.s. Nu am stiut unde sa intreb, daca se incadreaza discutia intr-un topic existent, rog adminii sa mute. Dau o bere cand treceti prin Bran! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ambrono Postat Iunie 20, 2018 Partajează Postat Iunie 20, 2018 Re: Zgomot grup spate Salutare, Pot fi multiple cauze posibile, din ce imi dau seama zgomotul depinde de pozitionarea axei spate de principiu, prin urmare poate fi o cruce cardanica, asta o data. Doi, poate VCU e pe duca si se pune tensiune mare in IRD si in grupul spate. Ca idee, tractiunea pe spate in conditii de drum normal (asfalt) ar trebui sa fie nesemnificativa, nu mai stiu exact proportia de tractine fata-spate, ideea e ca ar trebui sa fie undeva la 20% maximum daca imi aduc aminte corect. Poti da jos cardanul sa vezi daca simptomele descrise mai au loc. Daca nu, desfa grupul spate si vezi cum arata in interior. De asemenea si o verificare a IRD-ului ar fi bine venita si evident, schimbarea VCU. Asteptam vesti daca o rezolvi intre timp, Ambrono Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Wildexplorer Postat Iunie 21, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2018 Re: Zgomot grup spate VCU e buna, e verificata in urma cu cateva luni. La service mi-au spus ca e ceva in grup, insa e un zgomot ciudat, prea ascutit ca sa vina din interior. Imi pare a fi de la suporti. O sa verific grupul, revin cu info dupa ce-l rezolv. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mate Andrei Vlad M.D. Postat Iunie 22, 2018 Partajează Postat Iunie 22, 2018 (editat) Re: Zgomot grup spate VCU e buna, e verificata in urma cu cateva luni. Aceasta afirmatie da-mi voie sa o clarific ... a fost testata orientativ si este posibil buna ! Revenind la zgomote....Verifica tampoanele grupului spate , verificat articulatiile puntii spate si axele planetare. Daca e din grup ar fi recomandat sa schimbi si VCU si rulmentii ! Grupul ala nu se strica asa degeaba numai daca nu are ulei suficient ! Asteptam vesti Editat Iunie 22, 2018 de Astral 1 Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Wildexplorer Postat Iunie 27, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2018 Re: Zgomot grup spate Update: Cod galben de ploi, urmat de portocaliu. Rezulta ca am circulat foarte mult prin apa, balti, noroi, masina s-a murat pe toate partile. Nu mai scartaie, nu mai face niciun zgomot... Concluzia mea e ca scartaie o articulatie sau ceva la suspensie. Apa e buna. Partea a doua e ca imi curge apa prin lampa de pe plafon, pic-pic, dar o hidratare nu a omorat pe nimeni. Astept sezonul uscat sa pun silicon la barele longitudinale, pe acolo banuiesc sa fie problema. Si am incalecat pe-o sa... Revin cu detalii cand descopar exact ce scartaia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lu Postat Iunie 27, 2018 Partajează Postat Iunie 27, 2018 Re: Zgomot grup spate Verifica antena, de acolo vine apa in plafoniera. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Wildexplorer Postat Iunie 27, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2018 Re: Zgomot grup spate Multam fain, maine o demontez si izolez. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iunie 27, 2018 Partajează Postat Iunie 27, 2018 Re: Zgomot grup spate Multam fain, maine o demontez si izolez. Pentru alta problema decat cea anuntata in titlul discutiei, te rugam, pe viitor, sa deschizi o alta discutie ca sa nu se amestece "mere cu pere" si in felul asta sa poata gasi si altii rezolvarea respectivei probleme ! Multumim pentru intelegere ! 1 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate