Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Discovery I sau Discovery II pentru Off road EXTREM?

Palapostol

Postări Recomandate

Salut!

Ma numesc Attila ,sunt din judetul Cluj ,un pescar inrait ,dar tocmai mi-am descoperit si o alta pasiune ,off road ul. Am citit postarile de pe forum si as fi incantat daca as putea schimba idei si pareri cu voi .

Am un Jeep grand cherokee dar nu l-as modifica pt off road extrem ,de aceea m-am gandit sa-mi achizitionez un LR DISCO ...dar sunt foarte nehotarat in privinta seriei ..sa cumpar discovery 1 sau 2 .

Am un grup de cunostinte care au doar LR DISCO 1 si ei imi spun sa nu cumpar de nici un fel disco2 pentru ca ar fi mult mai sensibile pt off road ,desi eu am gasit un disco2 care are cateva modificari (kitt de inaltare,britpart +5 ,safari snorkel si o bara de protectie fata ARB ) arata foarte ingrijita ,dar sunt foarte nedumerit.

Poate ma ajutati si voi cu pareri :wink:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Discovery I sau Discovery II pentru Off road EXTREM?

1 - "SIC" este o localitate sau faci misto de noi ?

Capture.JPG.35a9baa37bb9ace726e2ff059fc7da7d.JPG

2 - Ai idee ce inseamna clasa extrem in actualul campionat ?

3 - Te-au sfatuit bine amicii tai....pentru extrem (practic chiar si pentru clasa open...) iti trebuie o masina ca alea de le poti vedea la Mica Publicitate/Masini de competitii :

https://forum.club4x4.ro/forumdisplay.php?801-Masini-de-competitie

Editat de Astral
Link spre comentariu

Salut din nou!

Multumesc pentru raspuns. Sic este un sat din jud. Cluj ...nu fac misto de nimeni .cred ca nu trebuia sa folosesc off road extrém...-ci doar off road simplu...doar ca participand la cateva iesiri cu prietenii mi se parea ca am nevoie de o masina destul de pregatita...dar nici chiar asa ca cele din link-ul pe care mi l-ai trimis.sa ramanem la Disco 1 sau 2 ..pt off road normal. Chiar m-as bucura daca ai imparti cu mine cateva pareri...

Editat de Astral
Link spre comentariu

1 - "SIC" este o localitate sau faci misto de noi ?

[ATTACH=CONFIG]289209[/ATTACH]

2 - Ai idee ce inseamna clasa extrem in actualul campionat ?

3 - Te-au sfatuit bine amicii tai....pentru extrem (practic chiar si pentru clasa open...) iti trebuie o masina ca alea de le poti vedea la Mica Publicitate/Masini de competitii :

https://forum.club4x4.ro/forumdisplay.php?801-Masini-de-competitie

Astral, nu cred ca se refera la extrem...pentru concurs...mai mult ca sigur sa referit la o masina mai pregatita pentru iesirile cu prietenii.

Attila ,ca fost posesor de discovery 2 , pentru modificari mai radicale si pentru mai putine batai de cap in teren îți recomand discovery 1.

Discovery 1 este mai tractoras...mai simplu ca mecanica si electronica...aproape zero...mai usor de reparat in varf de munte...

Discovery 2...o bijuterie...confort...putere...daca nimeresti si unul cu toate sistemele in mintile lor...nu se compara cu nimic...dar este mai pretentios la intretinere si mai sensibil in teren...multa electronica...

Sunt sigur ca ai sa primesti si sfaturi mai pertinente de la cei cu mai multa experienta pe acest model.

Ca fost posesor de disco2...imi este dor de el...

vitara - an 1995 - motor1.6L - 16V cutie automata - de padure

toyoya rav 4 - an 2005 - motor d4d - cutie manuala - de strada

SE FURA IN DRACI....DAR NIMIC NU LIPSESTE...TOTUL SE FACE REPEDE...DAR NIMIC NU-I GATA

Link spre comentariu

Multumesc!

Acelasi lucru ma sfatuiesc si prietenii ...mai ales ca multi dintre ei au disco1...-dar eu gasisem un disco2 care chiar arata f bine si cat de cat echipat. Dar cred ca mai astept si ma mai documentez.

Link spre comentariu

Ok !

Chiar habar nu aveam ca exista o astfel de localitate a carei denumire sa semene cu "sâc" ! :wink:

Referitor la Discovery, cel mai pasionat, si care cred ca a investit cel mai mult in masina lui, este colegul @Mugur si mai jos poti citi despre investitiile facute :

https://forum.club4x4.ro/showthread.php?37002-Proiect-Troian-Mugur

Pozele s-au pierdut de-a lungul timpului, eu am ceva poze salvate cu masina in stadiul final si sper sa reusesc sa le gasesc si sa le pun la loc....

Ceva poze si o descriere sumara poti vedea si aici :

http://www.4x4offroads.com/overlanders-dream.html

In ceea ce priveste parerea mea, acum, ca am inteles la ce fel de "extrem" te referi, te sfatuiesc sa-ti cauti o masina deja preparata ca sa scutesti timp, nervi si bani incercand sa reinventezi....apa calda !

O astfel de masina tocmai a vandut Tommy....:wink:

https://forum.club4x4.ro/showthread.php?96234-Discovery-2-din-2000-167-000-km

Link spre comentariu

Salut. Dupa cum a fost pusa problema pana acum eu iti dau un sfat direct si fara ocolisuri. Ia-ti Disco 1 manual cat mai vechi si mai bine echipat din start. Macar ai si experti in LR DISCO 1 care a te ajute din experienta proprie cu D1 ca daca zic ei ca D2 e slab oricum nu ar sti cu ce se mananca iar daca D2-ul e facut de vreun isteric sa fie "macho" cu roti mari si alte acareturi externe dar nu a fost modificat cum trebuie pe partea de management si racire o sa te lase motorul sau transmisia apoi o sa spui si tu ca alti ignoranti ca e ''sensibil"(ma refer la ignoranti doar cand e vorba la DISCO 2 ca sa nu ofensez pe nimeni). Bafta

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Va multumesc mult pt sfaturi si raspunsuri!

sincer ma gandesc acum sa iau un Disco1 dar e destul de greu sa gasesc unul pregatit cat de cat.daca are cineva de vanzare va rog sa ma contactati ,sa-mi trimiteti linkuri sau poze .

o zi faina tuturor!

Link spre comentariu

Care-i bugetul in care vrei sa te incadrezi?

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Salut,

Eu zic Disco 1, fara electronica si cu un buget de modificare cat mai redus.

Problema este ca nu cred ca o sa gasesti unul modificat si bine intretinut.

Eu iti recomanda sa gasesti unul cat mao stock si sa il faci tu cum iti doresti.

Bafta.

Cu stima, Alexey.

Nissan Patrol Y61 SWB - Pif

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

din Cluj https://www.olx.ro/oferta/land-rover-discovery-1-IDaoeqt.html#807c08e44d

Editat de sierrafery

Link spre comentariu

Care-i bugetul in care vrei sa te incadrezi?

Salut!

cred ca voi cumpara unul din '98 neechipat si voi cheltui pe el vreo 3500 eu...

sper sa gasesc unul ok.

o zi faina!

Editat de Astral
De unde naiba tot scoateti doi de i ...?!?
Link spre comentariu

Salut!

cred ca voi cumpara unul din '98 neechipat si voi cheltui pe el vreo 3500 eu...

sper sa gasesc unul ok.

o zi faina!

https://www.olx.ro/oferta/vand-land-rover-discovery-2-IDbe39f.html#f2b7802b2e

L-am vazut si este foarte intretinut, nu are rugina de loc, interiorul este aproape nou, foarte legata, in schimb are cutie automata. Personal imi place cutia automata, nu stiu cum duce in offroad asta de la LRD , am avut experienta cu o cutie automata in offroad pe in Patrol Y61, 3.0 ...a fost super. In schimb LRD-ul asta e cam puturos. Eu nu l-am luat din singurul motiv ca in spate este foarte inghesuit desi e huiduma. Eu abia reuseam sa ma dau jos din spate. Nu stateam in spate niciodata dar l-am verificat pentru familie :)

Link spre comentariu

https://www.olx.ro/oferta/vand-land-rover-discovery-2-IDbe39f.html#f2b7802b2e

L-am vazut si este foarte intretinut, nu are rugina de loc, interiorul este aproape nou, foarte legata, in schimb are cutie automata. Personal imi place cutia automata, nu stiu cum duce in offroad asta de la LRD , am avut experienta cu o cutie automata in offroad pe in Patrol Y61, 3.0 ...a fost super. In schimb LRD-ul asta e cam puturos. Eu nu l-am luat din singurul motiv ca in spate este foarte inghesuit desi e huiduma. Eu abia reuseam sa ma dau jos din spate. Nu stateam in spate niciodata dar l-am verificat pentru familie :)

Daca te apuci si ii modifici suspensia, roti mai mari, bari de fier nu cred ca o sa reziste prea mult, eu am prajit o cv automata la disco 1.

Sa nu uitam ca o masina de genul asta are imediat 20 de ani si peste 200000km.

Cu stima, Alexey.

Nissan Patrol Y61 SWB - Pif

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare