Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Care 4x4 are mai mult spatiu pentru conversie camper?

matteo_tgv

Postări Recomandate

Re: Care 4x4 are mai mult spatiu pentru conversie camper?

eu acum am un santa fe, primul model. Am dormit in ea pe saltea gonflabila foarte bine. Nu am masurat cat loc e, dar am 1.86 si a mai ramas ceva spatiu.

Nu e prea capabila la offroad, dar are garda destul de inalta fata de alte suv-uri, mai ales ca i-am pus cauciucuri mai mari, insa sunt foarte multumit de consum si se intinde bine la drum lung.

Frontera A Sport 2.0

freelander 2001 td4

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ai aici câteva variante de Mercedes G Class lung, cred că e și utilitar.

Nu știu cât e de lung in spate, dar pare suficient pentru ce ai tu nevoie. Eventual, ca să maximizezi spațiul, poți adăuga un cort pe roof rack.

https://www.otomoto.pl/oferta/mercedes-benz-klasa-g-gd240-w463-warszawa-super-stan-ID6zSa7X.html#c2b4c6d9fa

https://www.otomoto.pl/oferta/mercedes-benz-klasa-g-mercedes-benz-230g-kombi-zarejestrowany-9-osobowy-4x4-okazja-ID6AFVb7.html#c2b4c6d9fa

https://www.otomoto.pl/oferta/mercedes-benz-klasa-g-mercedes-w460-g300-prawdziwa-okazja-zobacz-300gd-ID6ACQHb.html#c2b4c6d9fa

902546872_16_1080x720_mercedes-benz-230g-kombi-zarejestrowany-9-osobowy-4-4-okazja-.thumb.jpg.7937c10e76f4a0178135c35eb7b0083c.jpg

Link spre comentariu

Matteo !

Dupa ce ai facut ultimele precizari ceea ce descrii tu nu este altceva decat un 4x4 cu posibilitate de a dormi in el !

Camperul de expeditie presupune un alt nivel de confort !

Nu stiu ce inseamna pt tine expeditie lunga insa iti spun ca dupa 2 zile in plina vara daca nu ai posibilitatea sa faci un dus devii precum un sconx !

Cand ajungi la peste 1500 m altitudine si campezi peste noapte fara o incalzire termostata nu vei avea un somn bun(mai ales la inceput sau sfarsit de vara).

Sa nu mai vorbesc de cantitatea de provizii si apa pe care le poti lua cu tine fara sa fii fortat sa cobori in civilizatie pt a realimenta

Pt cei care aveti rabdare va propun sa urmariti calatoriile a 2 romani ce stau in SUA si in fiecare an merg prin lume cu campere inchiriate

https://www.forumrulote.ro/topic/6573-o-plimbare-mai-veche/

sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin!
Link spre comentariu

Shamus, G-Klasse? As vrea eu dar e peste bugetul meu. Cu mult!

Ovidiu - pentru spalat ai dus solar si, daca nu e soare, decat sa puti, sa vezi cum te speli si cu apa rece. Un sac de dormit bun elimina nevoia incalzirii.

• Like 1
Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro
Link spre comentariu

Ovidiu - pentru spalat ai dus solar si, daca nu e soare, decat sa puti, sa vezi cum te speli si cu apa rece. Un sac de dormit bun elimina nevoia incalzirii.

Am pus 3 masini cu 3 preturi diferite, neștiind bugetul.

Dar cea mai ieftină e la 4000€, negociabil.

Dacă asta ți se pare cu mult peste bugetul tau, atunci nu știu ce să îți recomand.

Link spre comentariu

Nu am apucat sa vad link-urile, sunt pe tel si prefer sa le vad pe calc. G la 4000? Interesant! Bugetul meu pt masina asta este de cel mult 6000, poate fi si cu volan pe dreapta. Ma voi uita pe link-uri de indata ce ajung la laptop.

Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro
Link spre comentariu

Bozo, multumesc de info. Am o rugaminte: masoara-mi si mie de la usa din spate si pana in scaunul soferului, inaltimea interioara in spate si latimea dintre usile spate, daca nu iti cer prea mult.

Link spre comentariu

In alta ordine de idei, am vazut ieri un Patrol Y61 autoutilitara cu tavanul bombat. In aia clar e spatiu ca lumea pentru ce am eu nevoie, doar sa gasesc una buna.

Link spre comentariu

Nu ai nici un fel de spatiu in plus la Y61 autoutilitar.Bombeul ala de deasupra e de fapt un plastic lipit cu o rasina a dracului de buna de plafonul masini.In plafon in partea din spate este decupata o suprafata cam de marimea unei turele.Iti ramane un spatiu de vreo 10 cm intre plafonul masini si plafonul de plastic in care nu prea ai ce depozita.Faza tare la mine este ca turela se deschide fix in acea cocoase.Cocoasele alea sunt un artificiu al olandezilor de a le inmatricula utilitare,ceva legat de volumul interior.

Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu

Multumesc de info!

In cele din urma, stau intre LR Discovery TD5 si Toyota LC 90 Colorado. Greu sa aleg intre ele.

Disco are punte rigida pe fatza dar usile laterale spate inguste in partea de jos (acolo as vrea sa montez frigiderul, sa se acceseze pe acolo) si distanta dintre scaunele fata si usa spate e mai mica. Are traction control.

LC90 are suspensie fata pe bascule (e un minus), are diferential spate blocabil (nu e mai eficient decat un traction control general dar e mai fiabil per total), are usile laterale spate mai late in partea de jos (plus pt frigider) si distanta dintre scaunele fata si usa spate e cu cca. 9 cm mai mare ceea ce iarasi e important (poti face patul fara sa tragi sau sa inclini scaunele fata - la fel cum am in Sharan).

Discovery am mai avut 200TDI si 300TDI. Destul de fiabile, nu stiu cum sunt astea cu motor TD5.

Land Cruiser am mai condus uneori dar versiunea 120 si nu 90, de avut nu am avut vreun LC al meu, nu stiu cat de fiabila este, mai ales ca asta e o versiune light duty. Am inteles ca au probleme cu pivotii si cu ceva piesa de plastic din grupul fata.

Idei?

Link spre comentariu

Aha, deci asa cum te-am intrebat si eu, iar ulterior a sesizat foarte bine si @Ovidiu, pe tine nu te intereseaza decat sa afli care 4x4 este mai incapator la modul general, nu ca ai dori sa-l si "camperizezi"!

Hai sa scoatem din titlu chestia cu "camperizarea" pentru ca toata lumea asteapta cu ochii cat cepele sa vada minunea "camperizarii" intr-un 4x4 !

Link spre comentariu

Ba chiar vreau sa camperizez un 4x4, ramane sa decid pe care anume. Acuma, ca, intr-un autoturism 4x4, limitarile generate de spatiul redus nu te lasa sa faci tot ce ai putea face intr-o duba, asta e altceva. Dar, conform acceptiunii generale, din tot ce am observat eu, orice masina pe care ai amenjat-o, dupa cum ai putut sau stiut tu, pentru dormit in natura, se numeste camper, chiar si fara toaleta, dus si bucatarie cu toate cele.

In ceea ce ma priveste, pentru ca atat duce spatiul dintr-un vehicol cu caroserie de tip SUV (si vreau asa ceva ca sa pot merge si pe forestiere mai dificile, altfel ma multumeam cu Sharan-ul sau ma uitam dupa o duba), inteleg sa ma rezum la strictul necesar (de restul ma descurc si la modul mai rudimentar - ma spal in rau sau de la dus solar si implinesc "chemarea naturii" in natura), anume: pat, frigider, masa, 2 ochiuri pe gaz si ceva spatii de depozitare. Scuze daca s-a inteles altceva dar eu asta inteleg printr-un camper intr-un 4x4. Adica, nu expedition vehicle ci camper.

Solutia adoptata de Ovidiu este una avansata insa dubele 4x4 sunt extrem de rare si extrem de scumpe (si nu am neaparata nevoie de tot spatiul acela pt. iesiri de cateva zile - nici nu am cum, deocamdata, sa stau plecat perioade mai lungi) dar, desigur, candva, in viitor, este foarte posibil sa fac si un proiect de acel gen.

Chiar azi plec cu Sharanul intr-o tura off-camping de cateva zile. La intoarcere, o sa am si materialul video necesar montarii unui clip in care sa arat cum am facut conversia, ce am pus si de ce am pus asa. Urmeaza sa fac ceva similar si intr-un 4x4. Poate aranjarea elementelor de configuratie nu va fi aceeasi insa tot ce am instalat in Sharan (sau cel putin atat) voi instala si pe acel 4x4.

In fine, rostul acestui topic a fost sa determin, din discutiile cu colegii si informatiile sau ideile primite de la voi, care autoturism 4x4 s-ar preta mai bine si asta fara sa vorbim de costuri care nu sunt sine qua non in cazul unei utilizari sporadice. Adica, daca as avea cu ce si chiar as avea nevoie sa stau mult plecat, as opta direct pt un Winnebago Revel. Tu nu? :)

Link spre comentariu

Matteo !

Legea spune ca un camper sau autorulota trebuie sa contina un minim de dotari: loc(uri de dormit) ce pot fi obtinute inclusiv prin rabatarea unor banchete,loc de luat masa ,toaleta,etc.

Ceea ce eu nu inteleg este faptul ca ai renuntat la spatiul din Delica(care nu era amenajata ca si masina de expeditie !) pt o masina 4x4 in care crezi ca vei avea mai mult spatiu !

Nu exista asa ceva !

Legat de ceea ce vrei sa faci cu acea masina este strict treaba ta,dar intr-o parte spui (la inceput! )ca vrei ture lungi ,iar acum spui ca nu ai timp.

Decide inainte ce anume vei face cu masina pt a nu avea investitii care sa nu te multumeasca !

sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin!
Link spre comentariu

Ovidiu, legea aia e pt. cine vrea sa omologheze o masina ca atare. Eu am spus ce si cat imi trebuie mie.

Delica nu o mai am de ani multi si, crede-ma, a cam disparut modelul asta, se mai gasesc doar harburi. Intotdeauna a fost o masina rara, mari probleme cu piesele in Europa. Consumul era imens dar nu asta era cea mai mare problema. Mie imi trebuie o masina cat de cat agila iar autobuzul de Delica numai aia nu era. Daca se putea face camper in Grand Vitara, era perfect. Dar nu ai unde sau este extrem de inghesuit totul si nici asta n-as vrea. De aia ma uit la ceva un pic mai mare insa nu prea mare.

Acum sunt pe picior de plecare si nu ma pot lansa in prea multe explicatii. Revin pe seara, daca voi avea semnal pe unde voi campa.

Link spre comentariu

Camper pentru expeditie....Cred ca in primul rand trebuie sa stim ce intelegem prin expeditie si prin camper – fiecare are o alta viziune. Daca mergem o saptamana doua prin tara sau prin Maroc – curat bulevard ( cu ceva exceptii bine ascunse ) poti sa mesteresti cam orice din aproximativ orice. Daca ai de gand sa bati Africa adevarata , asta insemnand ca iesi de pe traseele normale de overlanding, atunci nu ai decat doua optiuni de baza - fireste, mai sunt si altele, dar aste sunt cele mai practice- LCserie 70+ si LR 110, 109 ( da , nu e o greseala, 109) ambele cu problemele lor. LC va avea nevoie de ceva mai putine piese, dar mult mai scumpe, LR o sa tot schimbi una alta dar la o fractiune de pret ,te va asurzi si va trebui sa ii strangi suruburile in fiecare zi, la LC nu ai prea mlt de strans, se vor rupe cu totul si vei suda continuu, consum mare fata de LR lucru foarte important pe coclauri dar mult mai puternica decat putoarea de LR. Concluzia, amandoua niste tractoare nenorocite care ne vor manca banii si zilele, DAR au spatiul de care ne trebuie. Putine altele se ridica la nivelul lor.

Acum la camper, o foaie de placaj proptita pe laterale si eventual cu posibilitati de ridicare, cu o saltea sanatoasa, ne da un loc de dormit perfect pentru 2 oameni. Frigidere, dulapuri, bucatarii, sunt greutate moarta si chestii in plus de zdranganit prin masina> total inutile la o expeditie. Foarte interesante pentru o vacanta normala insa.Adunam in general o gramada de prostii PE care nu le folosim, dar stricam paralele in loc sa le dam pe vize sau motorina, sa nu mai spunem de timp.

Acu' nu dati prea tare, asa o vad eu.

Editat de Astral
Link spre comentariu

Te salut, te-am citit cu mare placere! :)

Sunt de acord cu tine, mai putin partea cu frigiderul. Fara ala, mananci conserve si nu sunt neaparat adeptul lor :)))))

Cu spui LC70+, sunt convins ca te referi la seria 75 sau actualele 78, adica Troopy, celelalte nu au suficient de mult spatiu pentru dormit fara sa umbli la scaunele din fata. Da, geniale masini, insa sunt extrem de scumpe si extrem de rare in Europa.

Un Defender 110, da, ar fi realizabil insa am tot citit ca pica multe si des pe ele, nici asa ceva nu mi-ar prinde bine. Vreau sa ma bucur de masina, nu sa stau cu ea mai mult prin service.

Eu nu vreau sa fac masina de expeditie, nu am in plan (si nici in tupeu) sa ma apuc de Africa, aia e o zona a lumii inca extrem de periculoasa. Vreau sa fac o chestie in care sa doarma bine 2 persoane si care sa aiba pe ea cele necesare pentru prepararea mesei. In rezumat, cam asta ar fi.

Iti multumesc pentru postare, mi-a placut maxim :)

Link spre comentariu

Am fost si am vazut mai multe LC90 lungi in tara, cu volane pe ambele parti. Pot spune oficial ca toate au fost gunoaie. M-am uitat si pe Germania, se vede din poze ca sunt gunoaie iar ce arata mai bine sunt exorbitant de scumpe. Atunci, o sa fac ce am facut si alte dati: ma sui eu frumos in avion si aduc una pe roti din UK, acolo le gasesti bune si la preturi rezonabile. Am mai trecut prin asta de mai multe ori (am undeva pe forum si un post foarte detaliat despre cum sta treaba cu adusul de masini din UK). Am zis sa incerc sa rezolv in tara dar am ajuns sa o rezolv tot in UK, asta este. Si poate o sa iau un LC120 si nu 90. Vedem ce gasesc.

Noa, am resuit sa fac clipul cu Sharanul pe care l-am camperizat, asta este:

Acuma, daca eu am facut asa ceva dintr-un Sharan, ia ganditi-va ce as putea face dintr-un LC90 sau 120 lung :)

Link spre comentariu

Case closed :D https://forum.club4x4.ro/showthread.php?96979-Pohta-ce-am-pohtit-Toyota-Land-Cruiser-J9-3-4-V6-)&p=1115075#post1115075

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare