Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

alternator 300tdi nefunctional

bejanconstantin

Postări Recomandate

salut,

am o rugaminte poate cineva s-a mai confruntat cu o astfel de problema.

la un moment dat mi s-a stins bordul, nemaifunctionand turometru, vitezometru, indicator motorina si temperatura apa.

am considerat ca nu e o problema daca pana la o diagnosticare mai fac ceva km.

am observat insa ca efect secundar ca nu mai incarca alternatorul. Din tabloul de sigurante de sub bord am verificat si schimbat siguranta de 10A numarul 14.

la relanti totul este ok, dar cand ma pun in miscare sigurante se arde.

am inteles ca excitatia de la alternator, prin contact ajunge la becul din bord care inchide circuitul, motivul nefunctionarii alternatorului fiind legat de tabloul de bord.

aveti vreo idee ce verificari suplimentare trebuie executate?

multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: alternator 300tdi nefunctional

Salut, ce spui tu nu nu am patit, am avut doar cu turometrul probleme dupa ce am reconditionat alternatorul.

L-am dus unde l-am reconditionat si a schimbat un circuit si s a rezolvat problema.

Bafta!

Cu stima, Alexey.

Nissan Patrol Y61 SWB - Pif

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

....schimbat siguranta de 10A numarul 14....a relanti totul este ok, dar cand ma pun in miscare sigurante se arde.

Poate daca iti comlpetezi profilul cum trebuie(scrie in semnatura mea cu rosu) ca exista diferente intre anii de fabricatie si nu stiu la care schema sa ma uit dar cert pt mine e ca nu e problema cu alternatorul ci cu ceva care face F14 sa se arda pe langa MFU ca ala nu are nimic cu pus masina in miscare si pt asta trebuie stiut daca e manuala sau auto .... ceea ce din profil nu se vede de aia tot insist cu profilele astea ca de era complet iti dadeam raspunsul din prima

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Poate daca iti comlpetezi profilul cum trebuie(scrie in semnatura mea cu rosu) ca exista diferente intre anii de fabricatie si nu stiu la care schema sa ma uit dar cert pt mine e ca nu e problema cu alternatorul ci cu ceva care face F14 sa se arda pe langa MFU ca ala nu are nimic cu pus masina in miscare si pt asta trebuie stiut daca e manuala sau auto .... ceea ce din profil nu se vede de aia tot insist cu profilele astea ca de era complet iti dadeam raspunsul din prima

scuze, m-am luat cu problema si am omis acest lucru

discovery 300tdi, an fabricatie 1994, schimbator manual,

serie sasiu SALLJGMF8MA098140

ACLB181311J78E2

motor 2.5 diesel

va multumesc

Link spre comentariu

Era vorba de profil sa apara anul si ce cutie are ca data viitoare iar nu stim despre ce e vorba... deconecteaza mufa de la transducerul de viteza de pe cutia de transfer si vezi daca mai sare siguranta sau nu si daca nu acolo-i buba

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Era vorba de profil sa apara anul si ce cutie are ca data viitoare iar nu stim despre ce e vorba... deconecteaza mufa de la transducerul de viteza de pe cutia de transfer si vezi daca mai sare siguranta sau nu si daca nu acolo-i buba

multumesc, executam operatiunile saptamana viitoare si spargem buba :wink:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare