nellorunner Postat Noiembrie 22, 2008 Partajează Postat Noiembrie 22, 2008 Am facut modificari si in loc de turbina stock de toyota(CT20), am montat o turbina cu geometrie de mercedes sprinter si am facut-o sa lucreze la 0,9 bar. Pana aici totul ok. Numai ca dupa 5-6 luni....surpriza....se blocheaza geometria,(motorul nu scoate fum negru), iar dupa inca o luna ii vine sfarsitul. Turbina "cica" a fost noua si "garantata" si nu inteleg cum in mai putin de un an de zile s-a f...t....,asta in cazul in care masina mai mult a stat decat a circulat.... Astept si eu ceva pareri de la aia mai meseriasi.(poate sunt eu mai slab de minte). multam fin. Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Noiembrie 22, 2008 Partajează Postat Noiembrie 22, 2008 Re: Turbina..... cum adica nu mai lucreaza geometria? vrei sa spui ca ai facut-o sa si lucreze desi masina nu are nici un fel de control pt geometrie, ea fiind initial cu wastegate? Zi-mi si mie cum ai facut, de unde ai luat un vacuum care sa "stie" atite de multe despre turatie, sarcina, etc? Dupa umilele mele cunostinte in domeniul asta m-as fi asteptat sa o faci cu geometrie fixa... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Noiembrie 22, 2008 Partajează Postat Noiembrie 22, 2008 Re: Turbina..... Uite un link despre turbina cu geometrie variabila http://paultan.org/archives/2006/08/16/ ... etry-work/ Si eu sunt interesat depre cum a fost facut controlul acestei turbine in cazul tau. In mod normal este electronic si depinde de anumiti parametri. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kherim Postat Noiembrie 22, 2008 Partajează Postat Noiembrie 22, 2008 Re: Turbina..... am montat si eu o turbina de vw LT28 cu geometrie variabila dar n-am reusit sa o fac sa functioneze(geometria) asa ca i-am blocat paletii pe undeva pe la jumatate de cursa. nu sunt rezultate spectaculoase dar totusi pot sa merg cu 110 cu cauciucuri pe 33. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
svejk Postat Noiembrie 22, 2008 Partajează Postat Noiembrie 22, 2008 Re: Turbina..... salut kherim, si te astept la medgidia:D cu 110 mergi si eu. si tot asa la anvelope, ba chiar mai. si am ct20....:D hai sa vezi cu troliul ce si cum.... :) nello, salutare si scuze de offtopic frate Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Noiembrie 22, 2008 Partajează Postat Noiembrie 22, 2008 Re: Turbina..... Eu sincer va spun ca merg cu 130-140km/h cu 33-uri. Cu turbina originala, la 295000km. Intr-adevar nu sunt turbine performante dar fiabile sigur sunt. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Noiembrie 22, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2008 Re: Turbina..... cum adica nu mai lucreaza geometria? vrei sa spui ca ai facut-o sa si lucreze desi masina nu are nici un fel de control pt geometrie, ea fiind initial cu wastegate? Zi-mi si mie cum ai facut, de unde ai luat un vacuum care sa "stie" atite de multe despre turatie, sarcina, etc? Dupa umilele mele cunostinte in domeniul asta m-as fi asteptat sa o faci cu geometrie fixa... dupa cum bine stii, waste-gate-ul initial care era pe vacuum, l-am inlocuit cu unul pe presiune, iar turbina intra in functiune la 1000de ture si merge de rupea. Cand ii dadeam a 2-a rotile scartiau pe asfalt. Asta in conditiile cand turbina nu era comandata de alti parametri electronici. Cu alte cuvinte era o turbina cu geometrie....dar care functiona ca una traditionala. Si a functioan vreo 5-6 luni,pana cand am observat ca motorul nu mai trage(nu se mai tura mai mult de 2500-3000). Ca sa controlez geometria(pe care o si banuiam), am desfacut parghia de la waste-gate si am incercat sa actionez parghia turbinei manual. Dar cum ma si asteptam.,...canci....blocata. Si surprizele nu sunt terminate...Cand controlez una alta....observ ca si pe admisie am ulei....si mirare...pt o turbina "noua"...cum e posibil ca uleiul sa ajunga in gura filtrului? In fine....dupa o luna si ceva.....cred ca s-a rupt axul si ceata totala. Inca nu am desfacut-o, dar sunt si eu curios ce s-a dus. Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Noiembrie 22, 2008 Partajează Postat Noiembrie 22, 2008 Re: Turbina..... axul s-a rupt de la supraturare. asta iti spun sigur si asta iti va spune oricine la care te vei duce cu ea in punga. zici ca mergea de rupea, cu scartait intr-a doua? nu cumva scotea "ceva" mai mult decit cei 90 cp pe care ai avea initial motorul? De fapt nu mai intru in polemici cu tine. Tu esti convins ca turbina era "facatura" si eu ti-am dat teapa, asa cum mi-ai sugerat si in pm si la telefon. Asta pare sa fie explicatia cea mai la indemana pentru tine, in loc sa incerci sa iti dai seama ca e o problema la ingineria facuta de tine cu care vei strica si alte turbine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Noiembrie 22, 2008 Partajează Postat Noiembrie 22, 2008 Re: Turbina..... Este posibil ca wastegate-ul pe presiune sa nu fi miscat vanele cum trebuie si intr-un tarziu acestea s-au blocat. Mi-a mai spus cineva care a facut asemenea conversie ca a patit ceva asemanator. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Noiembrie 22, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2008 Re: Turbina..... axul s-a rupt de la supraturare. asta iti spun sigur si asta iti va spune oricine la care te vei duce cu ea in punga. zici ca mergea de rupea, cu scartait intr-a doua? nu cumva scotea "ceva" mai mult decit cei 90 cp pe care ai avea initial motorul? De fapt nu mai intru in polemici cu tine. Tu esti convins ca turbina era "facatura" si eu ti-am dat teapa, asa cum mi-ai sugerat si in pm si la telefon. Asta pare sa fie explicatia cea mai la indemana pentru tine, in loc sa incerci sa iti dai seama ca e o problema la ingineria facuta de tine cu care vei strica si alte turbine. Oare de ce la alti 2 baieti turbinele functioneaza de rup? si au aceiasi montura ce am facut si eu......si au inlocuit si ei wastegateul cu unul pe presiune.....It raspund si aici....au pus o turbina de o capacitate mai mare si nu invers.....domnule inginer. Daca tu esti tot asa convins ca o turbina de 2.0 merge pusa pe un motor de 2.5 sau chiar 3.0 , atunci inginerii de la toyota sau nissan, etc etc...sunt niste prosti....iar tu ai "descoperit apa calda" Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Noiembrie 22, 2008 Partajează Postat Noiembrie 22, 2008 Re: Turbina..... eu ti-am dat turbina ca alternativa la ct-20 care e una dintre cele mai proaste turbine facute vreodata (randament mic, materiale slabe). Asta insemna ca pentru 90 CP, poate si ceva mai mult era foarte ok. Daca nu te lacomeai sa-i tragi de ea peste ce poate, asa cum si tu ai zis (scart intr-a doua nu luai cu 90 CP nici daca o incaltai cu biscuiti), te-ar fi tinut 10 ani. Turbina aia a scos maxim si a tinut putin, nimic mai simplu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Noiembrie 22, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2008 Re: Turbina..... eu ti-am dat turbina ca alternativa la ct-20 care e una dintre cele mai proaste turbine facute vreodata (randament mic, materiale slabe). Asta insemna ca pentru 90 CP, poate si ceva mai mult era foarte ok. Daca nu te lacomeai sa-i tragi de ea peste ce poate, asa cum si tu ai zis (scart intr-a doua nu luai cu 90 CP nici daca o incaltai cu biscuiti), te-ar fi tinut 10 ani. Turbina aia a scos maxim si a tinut putin, nimic mai simplu.Explica-mi si mie la ce presiune lucreaza turbina aia pe o masina pe care a fost proiectata. Eu am facut-o sa lucreze la 0.9 bari. A lui DAGTOYOTA lucreaza pana la ATENTIE,.....1,7 BARI. Oare am cerut eu prea mult de la fierul ala? Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Noiembrie 23, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2008 Re: Turbina..... Asteptam si alte pareri...dar se vede ca mai @meserias ca suzuker nu este....Asta e....invat si eu pe pielea mea. Daca vreti sfaturi, poate vi le pot oferi eu...pe PM. Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Noiembrie 23, 2008 Partajează Postat Noiembrie 23, 2008 Re: Turbina..... Credeam ca intre timp ai aflat si tu ca turbina originala de pe motorul tau scoate sub 0,5 bar... deci la 0,9 cit zici tu ca "abia" scotea cea de la mine e... cam dublu. Eu cred ca ti-am dat deja toate explicatiile, daca tu ai alte pareri esti liber sa le spui oricui e dispus sa ti le asculte/creada. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Noiembrie 23, 2008 Partajează Postat Noiembrie 23, 2008 Re: Turbina..... Turbina de pe 2LT poate merge fara probleme la 0.7-0.9 bar, am un prieten care merge asa de vreo patru ani. Si nu e nicio problema. Depinde cum reglezi wastegate-ul. Problema la CT20 este ca dupa 0.7 bar nu mai este asa eficienta. Primele versiuni de CT20 care nu erau racite cu apa erau foarte slabe. Exista versiuni de CT20 puse pe Celica care aveau pale ceramice de exemplu, care mergeau fara probleme la 1bar. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Noiembrie 23, 2008 Partajează Postat Noiembrie 23, 2008 Re: Turbina..... Turbina de pe 2LT poate merge fara probleme la 0.7-0.9 bar, am un prieten care merge asa de vreo patru ani. Si nu e nicio problema. Depinde cum reglezi wastegate-ul. pai la carte zice ca cu wastegate complet nefunctional ajunge aproape de 0,9 bar... dar zau ca nu e bine. Acum daca ai un control bun la talpa si o mai ierti, te mai tine.. dar ideea e ca CT-20 e primul model de turbo facut de toyota si.. e cam slab. Deasemenea, injinerii de la vremea aia au vrut s-o faca universala... sa mearga si pe motoare pe benzina... Uite aici un link util din pataniile unui utilizator care arata exact ce s-a intimplat: http://www.bchawkins.com/cracked_turbo.html Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Noiembrie 23, 2008 Partajează Postat Noiembrie 23, 2008 Re: Turbina..... CT20 este facut de Hitachi pentru Toyota si au existat mai multe versiuni in functie de motorul pe care a fost montata. Alternative la CT20 sunt mai multe modele de Garrett care sunt mai fiabile. Revenind la topic, cu turbina respectiva se puteau intampla multe si a ajuns sa se strice. Nu ar fi primul si nici ultimul caruia i se intampla. Se poate vedea daca respectiva turbina este o copie (desi ma indoiesc). Nici cele chinezesti nu se strica asa repede. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kherim Postat Noiembrie 23, 2008 Partajează Postat Noiembrie 23, 2008 Re: Turbina..... nello, spune-mi si mie cum fac sa functioneze geometria Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Noiembrie 23, 2008 Partajează Postat Noiembrie 23, 2008 Re: Turbina..... nello, spune-mi si mie cum fac sa functioneze geometria pot sa-ti raspund eu? vezi de unde trage servofrana... pui de acolo un vacuum si il conectezi la capsula turbinei. Vei avea o super-Toyota... 3 zile. Si acum raspunsul serios: nu ai cum sa faci geometria sa functioneze, sunt prea multe componente care lipsesc de pe masina ta si care.. zic eu ca sunt destul de importante ( calculator, pompa de vacuum, debitmetru, o groaza de sonde si senzori...) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Noiembrie 24, 2008 Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 Re: Turbina..... Am vorbit si eu cu cineva de la Bucuresti destul de priceput in domeniul trubinelor pentru ca vroiam sa montez si eu la LJ-ul meu. Si i-am povestit despre DAGTOYOTA ca are si merge bine etc., si era foarte curios cum a facut controlul geometriei variabile, pentru ca a spus ca mecanic (fara control electronic) nu prea isi da seama cum. L-am intrebat si eu pe DAGTOYTA dar a spus sa vorbesc cum mecanicul lui (cel care a montat turbo). Din ce am citit poate fi controlata si cu un actuator pe baza de presiune fara control electronic. http://www.honeywell.com/sites/ts/tt/tu ... Tworks.htm (o explicatie cat de cat simpla) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Noiembrie 24, 2008 Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 Re: Turbina..... Mai bine lasi turbina asa, ii mai maresti putin presiunea (si debitul la motorina) si pui intercooler. E mai putin de munca si rezultatele sunt multumitoare. Depinde si cum folosesti masina. In conditii de concurs ar trebui alta pentru performante mai bune. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kherim Postat Noiembrie 24, 2008 Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 Re: Turbina..... ar fi interesant sa facem nitel schimb de masini ca sa vedem cum functioneaza fiecare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Noiembrie 24, 2008 Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 Re: Turbina..... Eu am mers cu mai multe LJ-uri si sunt multumit cum trage motorul la a mea. Acum urmeaza sa-i pun un FMIC (Front Mounted Intercooler) de VW. Nu prea gasesc furtune siliconate speciale (cu astea e cel mai simplu de montat). Motorul de pe HDJ merge de 10 de ori mai bine decat 2LT-ul, dar ce sa faci, alta generatie (injectie directa) si aproape de doua ori mai mare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Noiembrie 24, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 Re: Turbina..... Credeam ca intre timp ai aflat si tu ca turbina originala de pe motorul tau scoate sub 0,5 bar... deci la 0,9 cit zici tu ca "abia" scotea cea de la mine e... cam dublu. Eu cred ca ti-am dat deja toate explicatiile, daca tu ai alte pareri esti liber sa le spui oricui e dispus sa ti le asculte/creada. BAI FRATE TU ESTI BATUT CU PARUL RAU DE TOT. Am zis ...ca am reglat turbina sa bage cel mult 0.9. Asta pt ca sa nu o zapacesc. Adica sa o menajez. Daca o faceam sa lucreze la 1.5- 1.7 ...dupa cum lucreaza la prietenii mei, atunci in 2-3 zile ii zburau mucii prin intercooler. Asta e problema. Cum dracu la mine la 0.9 s-a f...t, iar altii cu 1,7 merg la concursuri? Acum ai priceput man? Cat despre CT20 sunt total convins ca e cea mai de kkt turbina din cate au fost inventate. Din pacate Toyota stie doar sa faca masini nu si turbine. Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Noiembrie 24, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 Re: Turbina..... Eu am mers cu mai multe LJ-uri si sunt multumit cum trage motorul la a mea. Acum urmeaza sa-i pun un FMIC (Front Mounted Intercooler) de VW. Nu prea gasesc furtune siliconate speciale (cu astea e cel mai simplu de montat). Motorul de pe HDJ merge de 10 de ori mai bine decat 2LT-ul, dar ce sa faci, alta generatie (injectie directa) si aproape de doua ori mai mare. Intercooler si racire la ulei am pus si eu. Cat despre motorul cu injectie directa, sunt total de acord. Poate pana in primavara o sa aveti ocazia sa vedeti un motor 2LT modificat cu injectie directa. Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate