Clau4x4 Postat Martie 5, 2009 Partajează Postat Martie 5, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO @Atar : am o talpa magnetica la care vreau sa adaptez un Sirio 5000 , crezi ca se potriveste la filet ? Talpa are diametrul destul de mare si nu vreau sa renunt la ea . Tu ai de vanzare Sirio 5ooo ? Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Martie 5, 2009 Partajează Postat Martie 5, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Talpa trebuie sa arate asa. Trebuie sa aiba 150mm. Am vazut montate si pe 120mm dar nu stiu cum se comporta la vitezasau in padure.. Da am si Sirio Turbo 5000 si Sirio Performer 1000 tot de 2m "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Clau4x4 Postat Martie 5, 2009 Partajează Postat Martie 5, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Da , talpa e ok , dar a fost de la alt model , nu Sirio si vreau sa pun pe talpa acea o antena Sirio si nu stiu daca se potriveste la filet (sti ca spicul se prinde de talpa prin infiletare) . Nu asi mai da bani si pe o talpa magnetica , atat timp cat am una. Asi vrea numai antena propriuzisa , numai spicul cu bobina sau ce naiba are , fara fir si fara nici un sistem de fixare. Filetele sunt universale sau fiecare model cu dimensiunea lui? Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Martie 5, 2009 Partajează Postat Martie 5, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Talpile magnetice au 2 tipuri de prindere: 1. Cu inel pentru prindere tip "fluture" 2. Cu filet. Acestea sunt la randul lor de 2 tipuri, cu filet exterior si cu mufa "mama" cel mai des, si foarte rar mai sunt cu mufa "tata", dar acestea din urma vin numai cu antena cu tot. (Goganu de aici de pe forum a avut una asa si ne-am chinuit putin cu ea). Daca talpa ta are filetul ca cea din poza atunci merge la Sirio 5000. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Martie 5, 2009 Partajează Postat Martie 5, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Mai apare si diferenta de pret, una e 530-540 ron Ti-am trimis PM ! 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Clau4x4 Postat Martie 5, 2009 Partajează Postat Martie 5, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Talpile magnetice au 2 tipuri de prindere: 1. Cu inel pentru prindere tip "fluture" 2. Cu filet. Acestea sunt la randul lor de 2 tipuri, cu filet exterior si cu mufa "mama" cel mai des, si foarte rar mai sunt cu mufa "tata", dar acestea din urma vin numai cu antena cu tot. (Goganu de aici de pe forum a avut una asa si ne-am chinuit putin cu ea). Daca talpa ta are filetul ca cea din poza atunci merge la Sirio 5000. Mersi , fac o poza dupa amiaza si-ti arat exact. :h5 Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Martie 9, 2009 Autor Partajează Postat Martie 9, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO In seara asta mi-am montat statia pe masina.... Am ramas surprins de faptul ca functioneaza doar cu firul + permanent....nu are nevoie de masa (sau o ia prin antena sau carcasa?) Ma maninca sa tai antena ca mi se pare prea inalta(are 2 m) si as reduce-o la 1,3-1,5 m maxim....sau sa cumpar alta mai mica? Multumit de emisie si receptie cu antena montata pe plafon in mijoc pe axa stilpilor. Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Martie 9, 2009 Partajează Postat Martie 9, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Cum adica Am ramas surprins de faptul ca functioneaza doar cu firul + permanent....nu are nevoie de masa (sau o ia prin antena sau carcasa?). Fara antena montata? Sau e cu talpa magnetica? Ma maninca sa tai antena ca mi se pare prea inalta(are 2 m) si as reduce-o la 1,3-1,5 m maxim....sau sa cumpar alta mai mica?. Nu taia antena. Vrei mai scurta, ia ala. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Martie 9, 2009 Autor Partajează Postat Martie 9, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Antena cu talpa magnetica si merge doar cu + ....firul de masa sta in aer(alimentarea statiei). Sa iau o antena mai mica si tin una pe masina si una in portbagaj pentru zonele unde am nevoie de o receptie mai buna.Daca sta curbata in portbagaj cam dupa cit timp deformarea ramane permanenta? Aspectul estetic cu o "teapa" de 2 metri infipta in plafon lasa de dorit,si ma gindesc la la 100-120 km/h cred ca se cam indoaie...cam care ar fi ungiul maxim de inclinare admis? Multumesc pentru promtitudine si timpul consumat pentru elucidarea problemelor noastre :h5 Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Martie 9, 2009 Partajează Postat Martie 9, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Facea masa prin carcasa. Nu te baza pe asta, pune masa calumea. Nu cred ca trebuie sa mai dai bani pe inca o antena, pune-o in alta parte, pe capota, o poti pune cu prindere fixa pe bara, etc. Nu trebui neaparat tinuta pe mijlocul plafonului, acolo e optim dar nu obligatoriu. La viteza o antena de 2 metri (sirio 5000) cu talpa de 150mm nu s-a miscat deloc pe A2 la 140-150km/h probat de mine pe Focus. De indoit se indoaie la viteza, dar nu cat sa-ti faci vre-o grija. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Martie 9, 2009 Autor Partajează Postat Martie 9, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Multumesc inca odata :h5 ! Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator FLORIN Postat Martie 12, 2009 Partajează Postat Martie 12, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO In seara asta mi-am montat statia pe masina.... Am ramas surprins de faptul ca functioneaza doar cu firul + permanent....nu are nevoie de masa (sau o ia prin antena sau carcasa?) Ma maninca sa tai antena ca mi se pare prea inalta(are 2 m) si as reduce-o la 1,3-1,5 m maxim....sau sa cumpar alta mai mica? Multumit de emisie si receptie cu antena montata pe plafon in mijoc pe axa stilpilor. Nu se poate taia sub nici o forma din antena.Toate antenele de x/lambda au aceiasi â€�lungimeâ€�chiar daca spicul difera,diferenta de dimensiune este compensata de bobina.Astfel o antena mai scurta va avea sarma mai lunga pe bobina pentru a compensa si invers.Scurtarea antenei atat de mult duce la imposibilitatea de a o mai folosi in cb. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Martie 12, 2009 Partajează Postat Martie 12, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Salut la toata lumea Am citit cu atentie discutiile voastre si am si eu o intrebare.Eu ma dau foarte des pe dealurile din jurul Tg Secuiesc.Ce statie i-mi recomandati ptr masina si ce statie pentru casa de vacanta de unde plec?Aria de acoperire tre sa fie in jur de 20-30 km.Ati enumerat foarte multe tipuri,dar ptr cerintele mele exista ceva pe piata? NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Martie 12, 2009 Partajează Postat Martie 12, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Vrei sa folosesti una baza si una mobila? "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Martie 12, 2009 Partajează Postat Martie 12, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO da da asta este formularea corecta.Anul trecut eram la vreo 15 km intr-un bolovanis, in vad de parau si s-a dus discul de ambreaj la suzi.Atunci m-am hotarat sa-mi iau statie sa pot chema "caltractarile"din sat.Oricum am avut bafta ptr ca a trecut prin zona un carutas cu doi cai mari si m-a tractat ca pe Borat inapoi in sat :ha: NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Martie 12, 2009 Partajează Postat Martie 12, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Am inteles cevrei, insa e dificil de apreciat distanta la care veti putea comunica, din cauza reliefului sau obstacolelor. Cu statie CB cu antena fixa calumea poti vorbi la 30-40km si poate chiar mai mult, dar daca intervine vre-un deal sau munte intre voi, gata. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Martie 12, 2009 Partajează Postat Martie 12, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Am inteles cevrei, insa e dificil de apreciat distanta la care veti putea comunica, din cauza reliefului sau obstacolelor. Cu statie CB cu antena fixa calumea poti vorbi la 30-40km si poate chiar mai mult, dar daca intervine vre-un deal sau munte intre voi, gata. si.... cam intervine. Nu cred ca au ramas prea multi in varf de munte cu masina. In orice caz, o solutie ar fi sa ai la tine pe linga antena de pe masina, inca o antena din segmente, un sirio 827 si sa dai in ea cu un amplificator puternic. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Martie 12, 2009 Partajează Postat Martie 12, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO m.......da cam sunt dealuri mari,vai adanci.Dar voi ptr aceasta situatie ,pe concret ce retetar ati propune? NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gepetto Postat Martie 12, 2009 Partajează Postat Martie 12, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO @Atar : am o talpa magnetica la care vreau sa adaptez un Sirio 5000 , crezi ca se potriveste la filet ? Talpa are diametrul destul de mare si nu vreau sa renunt la ea . Tu ai de vanzare Sirio 5ooo ? la 5000 nu prea cred ca exista talpa magnetica pentru prinderea ei In mod cert se potriveste la sirio 4000, sau incerca cu santiago 1200 este la fel de buna Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Martie 12, 2009 Partajează Postat Martie 12, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Turbo 5ooo cu talpa. Exista O iei cu tot cu talpa pana in 300 Ron. Are o adaptare la prinderea de la baza, acolo unde normal intra surubul. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gepetto Postat Martie 12, 2009 Partajează Postat Martie 12, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Ma mai bag si eu , ca sa fac posturi nu de alta , clauho vroia sa puna pe talpa existenta antena S5000 , nu sa le ia cu totul , asa ca.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator FLORIN Postat Martie 12, 2009 Partajează Postat Martie 12, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Eu de nevoie am inceput sa invat una alta despre antene...ideea e ca am vazut sirio 5000 in ambele variante si fixe si cu posibilitatea de rabatare la 90 grade.Diferenta intre ele e nu numai la sistemul de prindere,ci pur si simplu sunt diferite total.Cea fixa are bobina rf cu priza undeva la mijlocul ei si necesita si masa,cea rabatabila are bobina serie si functioneaza numai cu firul cald. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Martie 12, 2009 Partajează Postat Martie 12, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Ma mai bag si eu , ca sa fac posturi nu de alta , clauho vroia sa puna pe talpa existenta antena S5000 , nu sa le ia cu totul , asa ca.... Da, ai dreptate. Scuze. :p Pe talpa lui nu va putea pune decat un Megawatt, sau altceva cu prindere pe filet, echivalent ca performanta. Nu te supara pe mine, vroiam sa spun doar ca exista talpi pt. 5000, nu ca nu ai dreptate. la 5000 nu prea cred ca exista talpa magnetica pentru prinderea ei "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Martie 17, 2009 Partajează Postat Martie 17, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO hei baieti! ajutati-ma sa-mi iau si eu o statie! maine poimaine iesim impreuna si n-am cum sa comunic :T NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Martie 19, 2009 Partajează Postat Martie 19, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO daca ieri n-ai spus nimic....ca te lamuream eu :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate