paulbratu Postat Noiembrie 25, 2008 Partajează Postat Noiembrie 25, 2008 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO si eu ma gandesc la un ALAN 42 cu antena exterioara cu magnet si un microfon- toate ies pe la 900 ron -ideea este ca sunt mult mai comode de schimbat dintr-o masina in alta. -daca as lua un ALAN 42 pretul ar iesi undeva pe la650 ron cu aceeasi antena, dar nu prea am pe unde sa le montez in nici una din masini si ar trebui sa stea pe jos sau pe sub bord in dreapta. De ce nu sunt inca ff convins este distanta pe care va bate 42 cu antena exterioara-am vazut vreo doua si baieti erau multumiti. Daca ne vedem maine iti arat cu am instalat-o eu. Am gasit si loc bun in bord asa si nici nu cred ca am stricat prea mult la masina. Ma declar multumit si putem face si ceva probe ca sa te convingi. BAFTA! It`s not that WHERE you go....it`s WHICH way you get there! Auto: TOYOTA 4Runner Moto: BMW K 100 RS, BMW K 1100 RS NU FURA!.....GUVERNUL URASTE COMPETITIA! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
HEM Postat Noiembrie 25, 2008 Partajează Postat Noiembrie 25, 2008 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Facem , facem si probe. Ideea e ca vreau sa o dau usor jos si sa o pun la fel de usor pe un P407 . Asta mobila ar intra la fis in cotiera, se alimenteaza la priza din spate , iar firul de la antena l-as scoate pu una din usile din spate. :grin: Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Noiembrie 25, 2008 Partajează Postat Noiembrie 25, 2008 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Variante sunt multe, dar pana la urma vei ajunge tot la statii fixe. La statiile mobile te vor incomoda sau enerva cablurile, antena magnetica e 0 in padure, o agati, sare, se aud incet, etc. Eu zic sa cantaresti bine optiunile inainte de a face o investtie care sa iti aduca insatisfactii. Pana acum am vandut doar 3 Alan 42 si toti 3 clientii, proprietari de maxi-taxi, mai devreme sau mai tarziu(intre 2 si 8 luni) le-au schimbat cu statii fixe. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
HEM Postat Noiembrie 26, 2008 Partajează Postat Noiembrie 26, 2008 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Inteleg ca recomanzi una fixa? Un AL 48 cu antena cu magnet ar fi ok? Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Clau4x4 Postat Noiembrie 26, 2008 Partajează Postat Noiembrie 26, 2008 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Exact asa m-am gandit: statie portabila cu antena exterioara. Data fiind criza financiara mondiala (care pe mine m-a lovit primul :ha: sau mai bine :ang2 ) , investitia s-ar reduce la jumatate sau chiar mai putin. Pentru Hem : Daca o vezi astazi , te rugam sa ne spui si noua cum ti s-a parut. Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator koala Postat Noiembrie 26, 2008 Partajează Postat Noiembrie 26, 2008 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Montarea statiei CB Alan42 : ... am incropit un suport pentru statie dintr-o bucata de lemn care intra fix in scrumiera ... suportul e prevazut cu un "ochi", de care agat carligul de fixare al statiei ... in felul asta statia sta bine fixata, nu are "joc" in mers, si o pot manevra cu mana dreapta [ squelch & volum ] ... ... microfonul sta atarnat de un dispozitiv pe care l-am fixat deasupra, pe parasolarul copilotului ... usor de ajuns la el cu mana dreapta ... ... antena e fixata pe roata de rezerva, deasupra portbagajului ... toate cablurile vin fixate pana sub scaunul soferului [ "alimentarea" si "antena" ] ... aici aveti si pozele respective : ---> viewtopic.php?f=11&t=911&start=60 <--- Ulterior am schimbat antena cu una mai performanta Sirio 5000 [ sau asa ceva ] ... statia are aceleasi performante ca si una fixa din gama ei de pret, este foarte usor de scos si de montat, nu am fire imprastiate prin masina ... sunt foarte multumit de ea si n-am avut probleme de comunicare niciodata ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sese Postat Noiembrie 26, 2008 Partajează Postat Noiembrie 26, 2008 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO si eu am un alan 42 multi , statie mobila . eu am montat o antena exterioara , cablul antenei l-am introdus prin una din gaurile pe care intrau alte cabluri de la motor la bord. capatul cablului la care conectez statia l-am bagat pe sub componentele consolei centrale si nu se vede aproape deloc. singurele chestii care par incomode sunt cele doua cabluri ale statiei , unul de alimentare la bricheta si unul de conectare la antena exterioara . distanta la care "bate" depinde doar de puterea antenei exterioare si daca este calibrata corespunzator . are tot 4 W ca si o statie "fixa". sunt multumit de ea. i have a pajero , don't be jealous :) Samurai '88 >Suzi Quatro. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
HEM Postat Noiembrie 26, 2008 Partajează Postat Noiembrie 26, 2008 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Exact asa m-am gandit: statie portabila cu antena exterioara. Data fiind criza financiara mondiala (care pe mine m-a lovit primul :ha: sau mai bine :ang2 ) , investitia s-ar reduce la jumatate sau chiar mai putin. Pentru Hem : Daca o vezi astazi , te rugam sa ne spui si noua cum ti s-a parut. Am vazut statia unde era fixata, cea fixa, si locul e dedicat la Toyota 4 runner, dar daca vreau sa o pun si pe cealalta lucrurile se complica, existand varianta "pe jos". Nu de alta, dar pe cealalta nu vreau "sa o gauresc" si sa insir matele. Ieri am fost si am vazut si Alanul 42, nu l-am folosit , nu pot spune cum fct in comparatie cu una fixa, dar ca dimensiune si mobilitate este clar mult mai buna. Trebuie pusa in schimb antena exterioara, deci antena sus oricum, partea mai nasoala ca microfonul este separat si mai costa vreo 170 roni, fiind special pt aceasta statie. Cei de la magazin ziceau ca, cu o antena exterioara atasata si microfon este c-am ca una fixa ca date, ce mai era mai nasol era difuzorul care e doar de un Watt si e incorporat, deci nu poti sa o bagi in cotiera si sa inchizi capacul. Mai vedem pt ca oricum momentan nu aveau nici microfoanele pe stoc. Sa vedem daca merita cei aprox 30% investitie suplimentare, ma duc cu masina si vedem care? ce si cum am putea monta si muta usor. Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Noiembrie 26, 2008 Partajează Postat Noiembrie 26, 2008 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Ai sa ajungi exact la vorbele mele. Un Alan 42 cu toate acareturile te va ajunge mai scump decat una fixa, iar ca sa faci sa nu se vada cablurile renunti la mobilitate. Iti urez succes. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
b97all Postat Decembrie 5, 2008 Partajează Postat Decembrie 5, 2008 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Exact asa m-am gandit: statie portabila cu antena exterioara. Data fiind criza financiara mondiala (care pe mine m-a lovit primul :ha: sau mai bine :ang2 ) , investitia s-ar reduce la jumatate sau chiar mai putin. Pentru Hem : Daca o vezi astazi , te rugam sa ne spui si noua cum ti s-a parut. Am vazut statia unde era fixata, cea fixa, si locul e dedicat la Toyota 4 runner, dar daca vreau sa o pun si pe cealalta lucrurile se complica, existand varianta "pe jos". Nu de alta, dar pe cealalta nu vreau "sa o gauresc" si sa insir matele. Ieri am fost si am vazut si Alanul 42, nu l-am folosit , nu pot spune cum fct in comparatie cu una fixa, dar ca dimensiune si mobilitate este clar mult mai buna. Trebuie pusa in schimb antena exterioara, deci antena sus oricum, partea mai nasoala ca microfonul este separat si mai costa vreo 170 roni, fiind special pt aceasta statie. Cei de la magazin ziceau ca, cu o antena exterioara atasata si microfon este c-am ca una fixa ca date, ce mai era mai nasol era difuzorul care e doar de un Watt si e incorporat, deci nu poti sa o bagi in cotiera si sa inchizi capacul. Mai vedem pt ca oricum momentan nu aveau nici microfoanele pe stoc. Sa vedem daca merita cei aprox 30% investitie suplimentare, ma duc cu masina si vedem care? ce si cum am putea monta si muta usor. salut, pentru 4 runner, statia se poate agata cu clama din spate pe capacul scrumierei ( in cazul in care nu folosesti scrumiera ) se inchide scrumiera si va sta destul de fix acolo, astfel scapi de cumpararea microfonului, toate firele sunt jos, cel de alimentare in priza de bricheta langa scrumiera, cel de antena pe langa scaunul soferului sina din dreapta, antena cu talpa magnetica o poti aplica pe plafon la mijloc, langa trapa( astfel in padure o poti lasa jos cu mana foarte comod ( trapa deschisa ) iar firul antenei coboara in masina pe usa din spate stanga pe langa stalp....pe sub covorasul din spate......pe langa scaun; ca antena, ar fi foarte buna o 145 dar e cam lunga, eu imi fac treaba bine cu una mai mica, cea cu bobina pe mijloc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Decembrie 5, 2008 Partajează Postat Decembrie 5, 2008 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Am observat ca se confunda statutul de statie mobila cu cel de statie fixa. Statie portabila (handy) - statia care se foloseste tinand-o in mana si care are o sursa de tensiune proprie. Statie mobila - statia care este montata pe un autovehicul si foloseste sursa de tensiune a acestuia. Statie fixa - statie care are un amplasament fix si este in general alimentata din reteaua electrica. Koala a transformat o statie portabila intr'una mobila. 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Clau4x4 Postat Decembrie 5, 2008 Partajează Postat Decembrie 5, 2008 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO @yo2bt : Koala a transformat o statie portabila intr'una mobila. Pai da , asta e si ideea , sa fie atat de portabila , incat sa devina mobila . :h5 Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sensei Postat Decembrie 6, 2008 Partajează Postat Decembrie 6, 2008 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Saptamana asta FJ-ul a primit cadou de Mos Nicolae o statie Alan 8001S cu antena Sirio Performer 5000. Deocamdata m-am delectat numai prin oras ascultand injuraturile din canalul 22, sunt tare curios insa cum bat in afara. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pvf Postat Ianuarie 2, 2009 Partajează Postat Ianuarie 2, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Salut Sa nu deschid al topic, Vreau sa stiu daca cumpar o antena de 30cm si o montez la 3,5m inaltime este acelasi lucru cu o antena de 1,5- 2 metri montata la 1,5 metri inaltime? Sper ca ati inteles intrebarea. Mersi :tk Nissan Terrano 2, 2001, 2.7tdi, 125cp.:dr1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Clau4x4 Postat Ianuarie 2, 2009 Partajează Postat Ianuarie 2, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Din cate stiu eu , nu doar inaltimea este importanta ci si multi alti factori . Eu am avut o antena de 30 cm si o statie slabuta (folosite asa, ca hobi) , pe o dacie logan , pt . oras si in momente de glorie :ha: auzeam baieti din cealalta parte a orasului . Din pacate pt. mine , mi-au rupt-o baietii buni. Strict la intrebare , cred ca e acelasi lucru , daca se face calibrare(obligatoriu ). Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hamat5 Postat Ianuarie 2, 2009 Partajează Postat Ianuarie 2, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Salut Sa nu deschid al topic, Vreau sa stiu daca cumpar o antena de 30cm si o montez la 3,5m inaltime este acelasi lucru cu o antena de 1,5- 2 metri montata la 1,5 metri inaltime? Sper ca ati inteles intrebarea. Mersi Nu! Lungimea fizică a antenei se transformă de fapt în lungime electrică - raportată la lungimea de undă a frecvenÅ£ei emise (na că am fost tehnic). Optimul este să foloseÅŸti o antenă de sfert de lambda cu un plan de masă cât mai mare. Adică o antenă de 2...2,5 m lungime montată pe capota maÅŸinii, adică pe un plan de metal conductor cât mai mare. Asta dacă vrei să ai randamentul cel mai bun pentru comunicaÅ£ii. Altă treabă e, că această configuraÅ£ie nu e cea mai potrivită pentru offroad în pădure... dar eu asta o folosesc. Compromisul îl realizează fiecare în funcÅ£ie de scopuri. 73 de Zoli / YO5CRQ http://www.yo5crq.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pvf Postat Ianuarie 2, 2009 Partajează Postat Ianuarie 2, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Multumesc de raspunsuri Si se poate alege un canal in care sa vorbeasca doar un grup anume? :tk Nissan Terrano 2, 2001, 2.7tdi, 125cp.:dr1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Noobius Postat Ianuarie 3, 2009 Partajează Postat Ianuarie 3, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Ai 40 de canale din care poti sa-ti alegi. Majoritatea sunt libere si puteti vorbi, dar daca intra si altcineva din afara grupului nu-l puteti opri ca nu-i ca pe net :grin: Suzuki Samurai '90 "Stuka" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Clau4x4 Postat Ianuarie 3, 2009 Partajează Postat Ianuarie 3, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Dar , deontologic :ha: este sa nu intri , daca auzi pe altii folosind canalul respectiv. Salut Sa nu deschid al topic, Vreau sa stiu daca cumpar o antena de 30cm si o montez la 3,5m inaltime este acelasi lucru cu o antena de 1,5- 2 metri montata la 1,5 metri inaltime? Sper ca ati inteles intrebarea. Mersi Nu! Lungimea fizică a antenei se transformă de fapt în lungime electrică - raportată la lungimea de undă a frecvenÅ£ei emise (na că am fost tehnic). Optimul este să foloseÅŸti o antenă de sfert de lambda cu un plan de masă cât mai mare. Adică o antenă de 2...2,5 m lungime montată pe capota maÅŸinii, adică pe un plan de metal conductor cât mai mare. Asta dacă vrei să ai randamentul cel mai bun pentru comunicaÅ£ii. Altă treabă e, că această configuraÅ£ie nu e cea mai potrivită pentru offroad în pădure... dar eu asta o folosesc. Compromisul îl realizează fiecare în funcÅ£ie de scopuri. Antena cu L : 1,5 m , pe plafon = Antena cu L : 2,5 m pe capota ???? Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Ianuarie 3, 2009 Partajează Postat Ianuarie 3, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Antena cu L : 1,5 m , pe plafon = Antena cu L : 2,5 m pe capota ???? Nu. Cea de 2,5m e mai buna (daca gasesti una :grin: ). Pentru performante cat mai bune trebuie instalată pe autovehicul în zona cu cea mai întinsă suprafaţă metalică (plană). In consecinta, e posibil ca o antena de 1,5m motata pe plafon sa dea rezultate mai bune deacat una de 2m montata pe bara. Unde vrei de fapt sa montezi antena? "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hamat5 Postat Ianuarie 4, 2009 Partajează Postat Ianuarie 4, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Antena cu L : 1,5 m , pe plafon = Antena cu L : 2,5 m pe capota ???? Scuze, din greÅŸeală am scris capotă în loc de plafon. Eu am antena montată fix, pe plafon. La orice antenă de emisie randamentul e cu atât mai bun, cu cât înălÅ£imea efectivă a ei este mai mare. ÃŽn teren de multe ori această amplasare este dezavantajoasă (se agaţă de crengi), dar atunci când e cazul, o rabat. O antenă de calitate fiind făcută din oÅ£el foarte elastic, problema se pune doar la crengi ce ar lovi antena în apropierea bazei. Lungimea efectivă (nu înălÅ£imea!) se măsoară de la planul (metalic) de bază a antenei până la vârf. ÃŽnălÅ£imea efectivă este înălÅ£imea bazei antenei de la sol. Lungimea este ideal să fie de sfert de lungime de undă, adică la canalul 16 cca. 2,7 m (ÅŸi nu "cât mai lung") ca să fie în rezonanţă. Iar înălÅ£imea să fie cât mai mare cu putinţă. 73 de Zoli / YO5CRQ http://www.yo5crq.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Clau4x4 Postat Ianuarie 4, 2009 Partajează Postat Ianuarie 4, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO :g Da , lucruri interesante , bine de stiut . Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mertan Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO sa nu uitam ca, cele cu montura de magnet, au o masa mai putin buna. sunt indicate cele cu prindere fixa de caroserie. masa este buna in acest caz. si pentru o mai buna performanta este necesara acordarea antenei. se pune un aparat de masura special intre statie si antena. ori se ridica antena din surubelele ei sau se mai taie din ea!. acum puteti sa aveti si statii de 50 de wati sa zic.. dar e important sa aveti si preamplificare. adica daca unu emite cu 5 wati si e departe o sa il auzi si pe el. dar el nu te va auzi.... importanta e si preamplificarea asta. am statie de aproxomativ 2 ani si nu am avut probleme. am o antena sirio turbo 5000 de 2 metri, si ca statie am un tti 770. isi face treaba si nu s-a stricat niciodata. va recomand cu, caldura aceste statii, dar sa nu abuzati de ele, cum am vazut eu pana acum cateva zile, niste smecheri cu masini bengoase si-au pus pe ele statiim ca asa cred ei ca au auzit ca e bine. si erau mai multi si se intreceau intre ei, numai prostii faceau in trafic. au avut noroc ca la drum se pierdeau, ca se urca un prieten cu tiru peste ei. in teren imi dau seama ca este un real folos al statiilor. toate au in general 40 de canale. in padure nu stiu cam la ce distanta bate... conteaza si de vreme si de mai multe chestii.... asfalt uscat si spor la bani. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pvf Postat Ianuarie 8, 2009 Partajează Postat Ianuarie 8, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Sal, de exemplu eu le vreau pentru niste tractoare cu carapacea de pe cabina de fibra de sticla, cum sa fac? Nu pot sa pun magnetica, ca deee nu se lipeste, ce sa fac pun fixe, asta inseamna ca nu prind distanta mare? eu cred ca 10-15km e destul daca vrei vorbire intre ele. Acum caut ce cineva care ofera reducere pentru mai multe bucati :h5 , multe magazine nici nu.si dau interesul sa raspunda la mailuri, ciudat :uameni Cum prindeti cu antenele pe bullbar? Sunt ok? :tk Nissan Terrano 2, 2001, 2.7tdi, 125cp.:dr1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gepetto Postat Ianuarie 8, 2009 Partajează Postat Ianuarie 8, 2009 Re: Sfat achizitie STATIE RADIO Asa se pot prinde , cu chestia din poza .solutie care o folosesc multe tiruri ca sa nu gaureasca masina din motive de leasing ,garantii etc. ce statii si cate vrei VB pe PM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate