CristianEmac Postat Noiembrie 19, 2018 Partajează Postat Noiembrie 19, 2018 salutare. cine ma poate ajuta cu o informatie din experienta personala: vreau sa stiu daca pot sa-i pun Grand Vitarei mele un set de cauciucuri de iarna cu dimensiunea de 215/70/16 indice 100H. Mentionez ca in prezent este echipata cu 235/60/16. Mi-e teama ca balonul de 70 sa nu imi creeze vreo problema pe viraje, sa nu atinga ceva pe inetrior, nu stiu, orice sfat e binevenit. Va multumesc! si sa treaca iarna cat mai repede! :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cmarin Postat Noiembrie 19, 2018 Partajează Postat Noiembrie 19, 2018 Re: dimensiune cauciucuri iarna Grabd Vitara Salut. Cred ca ai dorit sa scrii 235/70/R16. Pentru aceasta dimensiune trebuie SL 50mm. In cazul in care ai scris corect, 215/ 70/R16, este in regula, poti folosi dimensiunea pe masina stock. Cred ca e vorba de LWB. 215 va intra sub overfender si nu va fi prea aratoasa masina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CristianEmac Postat Noiembrie 20, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2018 Re: dimensiune cauciucuri iarna Grabd Vitara Salut. Cred ca ai dorit sa scrii 235/70/R16. Pentru aceasta dimensiune trebuie SL 50mm. In cazul in care ai scris corect, 215/ 70/R16, este in regula, poti folosi dimensiunea pe masina stock. Cred ca e vorba de LWB. 215 va intra sub overfender si nu va fi prea aratoasa masina. Mulțumesc ptr răspuns, cmarin. da, mașina este LWB, 5 uși. am găsit aceste cauciucuri de iarnă cu dimensiunea de 215/70/16. sunt conștient că nu va fi prea arătoasă dar, asta e, important e să trec cu bine peste iarna asta. Zi-mi, te rog frumos, ce îndemână SL-ul ăla de 50mm, la ce se referă mai exact, ce implică?! Mulțumesc mult, să trăiești! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristianhaulica Postat Noiembrie 20, 2018 Partajează Postat Noiembrie 20, 2018 Re: dimensiune cauciucuri iarna Grabd Vitara SL = Suspension Lift (ridica masina din suspensie) Minim - Adaosuri la arcuri - Adaosuri la limitatorii de cursa - Prelungire amortizoare Recomandat pt offroad mai agresiv si: - Coborare diferential fata (prelungitoare la suporti...) - Flansa cardan spate (prelungire) Pt offroad mai spre extrem e indicat sa fie si: - Grup fata cu carcasa de fonta - Planetare fata HD/verzi (mai rezistente) Suzuki Grand Vitara 2.0 16valve 1998 0745-009633 cristianhaulica@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CristianEmac Postat Noiembrie 20, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2018 Re: dimensiune cauciucuri iarna Grabd Vitara SL = Suspension Lift (ridica masina din suspensie) Minim - Adaosuri la arcuri - Adaosuri la limitatorii de cursa - Prelungire amortizoare Recomandat pt offroad mai agresiv si: - Coborare diferential fata (prelungitoare la suporti...) - Flansa cardan spate (prelungire) Pt offroad mai spre extrem e indicat sa fie si: - Grup fata cu carcasa de fonta - Planetare fata HD/verzi (mai rezistente) Mulțumesc tare mult ptr detalii, @Cristian Haulica! acum m-am lămurit cum stă treaba. Te salut, să trăiești! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cmarin Postat Noiembrie 20, 2018 Partajează Postat Noiembrie 20, 2018 Re: dimensiune cauciucuri iarna Grabd Vitara S-ar putea sa ai planetare verzi pe masina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CristianEmac Postat Noiembrie 20, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2018 Re: dimensiune cauciucuri iarna Grabd Vitara S-ar putea sa ai planetare verzi pe masina. adică sunt bio sau care e faza cu planetarele verzi?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristianhaulica Postat Noiembrie 20, 2018 Partajează Postat Noiembrie 20, 2018 Re: dimensiune cauciucuri iarna Grabd Vitara Funny. Sunt vopsite (partial) in verde, si sunt mai rezistente. Suzuki Grand Vitara 2.0 16valve 1998 0745-009633 cristianhaulica@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CristianEmac Postat Noiembrie 20, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2018 Re: dimensiune cauciucuri iarna Grabd Vitara Funny. Sunt vopsite (partial) in verde, si sunt mai rezistente. [ATTACH=CONFIG]291423[/ATTACH] ce caterincă! habar nu aveam de așa ceva! dar e bine că sunt mai rezistente. Green Power! Să trăiești, @cmarin! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cmarin Postat Noiembrie 20, 2018 Partajează Postat Noiembrie 20, 2018 Re: dimensiune cauciucuri iarna Grabd Vitara Vitara a avut pana in 1995 planetare verzi, rezistente. Apoi, odata cu facelift-ul, s-au gandit sa foloseasca planetare mai putin durabile, fata de primele, cele negre- deh sa nu fie masina pe viata. La GV1 pana in facelift cred sunt pe toate motorizarile planetare verzi. Dupa facelift, nu stiu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CristianEmac Postat Noiembrie 20, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2018 Re: dimensiune cauciucuri iarna Grabd Vitara Vitara a avut pana in 1995 planetare verzi, rezistente. Apoi, odata cu facelift-ul, s-au gandit sa foloseasca planetare mai putin durabile, fata de primele, cele negre- deh sa nu fie masina pe viata. La GV1 pana in facelift cred sunt pe toate motorizarile planetare verzi. Dupa facelift, nu stiu. cmarin tată, dă-mi te rog frumos, numărul tău de telefon să-ți trimit poză pe whatsapp cu planetarele. m-am uitat acum la ele, sunt verzi, bată-le norocul! să trăiești! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cmarin Postat Noiembrie 20, 2018 Partajează Postat Noiembrie 20, 2018 Re: dimensiune cauciucuri iarna Grabd Vitara Ai elucidat! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
johnnydanut Postat Noiembrie 20, 2018 Partajează Postat Noiembrie 20, 2018 Re: dimensiune cauciucuri iarna Grabd Vitara Salutare. Am o Grand vitara 1.6, 2003 si problema este ca pentru a ajunge acasa (in varful unui deal) pe zapada mai maricica nu prea mai ajung anvelopele M+S actuale si trebuie ceva mai spre off-road. Acum am pe ea 215/65/16 insa nu prea sunt multe oferte pentru aceste dimensiuni off-road(A/T). Se mai potrivesc si alte dimensiuni tinand cont ca sunt dispus sa cumpar si un rand nou de jante pentru ele? Puteti sa-mi dati ceva dimensiuni pt ele? Cam ce tip de anvelope ar impaca si capra (nametii) si varza (asfaltul). Multumesc si astept idei! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cmarin Postat Noiembrie 21, 2018 Partajează Postat Noiembrie 21, 2018 Re: dimensiune cauciucuri iarna Grabd Vitara Salutare. Am o Grand vitara 1.6, 2003 si problema este ca pentru a ajunge acasa (in varful unui deal) pe zapada mai maricica nu prea mai ajung anvelopele M+S actuale si trebuie ceva mai spre off-road. Acum am pe ea 215/65/16 insa nu prea sunt multe oferte pentru aceste dimensiuni off-road(A/T). Se mai potrivesc si alte dimensiuni tinand cont ca sunt dispus sa cumpar si un rand nou de jante pentru ele? Puteti sa-mi dati ceva dimensiuni pt ele? Cam ce tip de anvelope ar impaca si capra (nametii) si varza (asfaltul). Multumesc si astept idei! Tu ai SWB, iar 215/65r15 este dimensiunea gumei pentru mașina ta. BfG AT exista pe aceasta dimensiune. Pentru zăpada mai mare e mai ok acest cauciuc decât cel de iarna Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
johnnydanut Postat Noiembrie 21, 2018 Partajează Postat Noiembrie 21, 2018 (editat) Re: dimensiune cauciucuri iarna Grabd Vitara Tu ai SWB, iar 215/65r15 este dimensiunea gumei pentru mașina ta. BfG AT exista pe aceasta dimensiune. Pentru zăpada mai mare e mai ok acest cauciuc decât cel de iarna Ma gandeam ca daca sunt crampoanele mai mari si mai distantate, aderenta este mai buna. Practic, la asfalt nu-mi trebuie prea mult (cam 10% din drumurile mele) doar ca n-as vrea sa simt ca am plecat cu tractorul la oras.:banana E mai important sa ajung acasa cu masina seara fara sa trag de bagaje prin nameti decat sa merg lejer la asfalt. Mi-ar fi placut mai mult astea . Editat Noiembrie 21, 2018 de johnnydanut Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cmarin Postat Noiembrie 21, 2018 Partajează Postat Noiembrie 21, 2018 Re: dimensiune cauciucuri iarna Grabd Vitara Ma gandeam ca daca sunt crampoanele mai mari si mai distantate, aderenta este mai buna. Practic, la asfalt nu-mi trebuie prea mult (cam 10% din drumurile mele) doar ca n-as vrea sa simt ca am plecat cu tractorul la oras.:banana E mai important sa ajung acasa cu masina seara fara sa trag de bagaje prin nameti decat sa merg lejer la asfalt. Mi-ar fi placut mai mult astea . Pentru zapada batatorita si gheata: gume de iarna. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alix87 Postat Noiembrie 21, 2018 Partajează Postat Noiembrie 21, 2018 Re: dimensiune cauciucuri iarna Grabd Vitara SL = Suspension Lift (ridica masina din suspensie) Minim - Adaosuri la arcuri - Adaosuri la limitatorii de cursa - Prelungire amortizoare Recomandat pt offroad mai agresiv si: - Coborare diferential fata (prelungitoare la suporti...) - Flansa cardan spate (prelungire) Pt offroad mai spre extrem e indicat sa fie si: - Grup fata cu carcasa de fonta - Planetare fata HD/verzi (mai rezistente) Pentru ce iti trebuie flanse cardan la 5 usi ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cmarin Postat Noiembrie 21, 2018 Partajează Postat Noiembrie 21, 2018 Re: dimensiune cauciucuri iarna Grabd Vitara Pentru ce iti trebuie flanse cardan la 5 usi ? Pentru ce trebuie si la SWB. Prin modificare suspensiei, masina se va ridica, dar puntea spate ramane la acelasi nivel. Astfel pozitia cardanului se schimba, avand capatul din CT mai sus pozitionat, dupa modifcarea suspensiei, riscand sa iasa din grup. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristianhaulica Postat Noiembrie 21, 2018 Partajează Postat Noiembrie 21, 2018 (editat) Re: dimensiune cauciucuri iarna Grabd Vitara Pentru zapada batatorita si gheata: gume de iarna. :g:y Anvelopele MT sunt cele mai bune pe noroi, dar sunt slabe pe gheata/zapada batatorita, si asfalt ud. Anvelopele AT nu fac fata la noroi, dar merg destul de bine pe gheata/zapada batatorita, asfalt ud sau nu, si in offroad uscat/stanci. Anvelopele de strada sunt ideala pt strada, iar cele de iarna le bat pe cele de mai sus la gheata/zapada batatorita. La orcare de mai sus, pt cresterea aderentei se recomanda reducerea presiunii, pt a se mari contactul cu solul. (de ex de la 2 atm la 1-1.3.... daca e naspa rau chiar si mai jos) PS: Acuma...exista variatii, in functie de profilul anvelopei. De ex sunt MT sau AT-uri care au crampoanele cu taieturi fine, ca avelopele de iarna. Ceea ce le face mai bune pe zapada. Era cineva pe forum care si-a facut singur taieturile astea, si zicea ca se simte diferenta pe zapada. (https://www.google.ro/search?q=diw+tire+sipping&rlz=1C1GGRV_enRO748RO748&oq=diw+tire+sipping+&aqs=chrome..69i57.5303j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8) Editat Noiembrie 21, 2018 de cristianhaulica Suzuki Grand Vitara 2.0 16valve 1998 0745-009633 cristianhaulica@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cmarin Postat Noiembrie 21, 2018 Partajează Postat Noiembrie 21, 2018 Re: dimensiune cauciucuri iarna Grabd Vitara :g:y La orcare de mai sus, pt cresterea aderentei se recomanda reducerea presiunii, pt a se mari contactul cu solul. (de ex de la 2 atm la 1-1.3.... daca e naspa rau chiar si mai jos) Scazi presiunea, dar tinand cond de limita de dejantare, data de combinatia janta- guma. De la 2 la 1 sau 1.3 e cale lunga, trebuie sa iti permita combinatia mentionata. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alix87 Postat Noiembrie 21, 2018 Partajează Postat Noiembrie 21, 2018 Re: dimensiune cauciucuri iarna Grabd Vitara Teoretic deacord cu tine si nu spui rau de loc pt SWB Dar la LWB se schimba problema si nu este necesar. Practic la LWB cardanul este mai lung raza cercului facut este mai mare, in cazul meu SL de 3'' am incercat sa ii pun un distantier de 2cm cu masina ridicata pe cric cu rotile in aer, surpriza nu se poate monta nu permite spatiul care ramane intre cardan si grup e la limita. Am facut urmatorul experiment cu SL montat cu masina lasata pe roti + 2 baieti ( 200kg ++) in porbagaj care sar, cardanul nu se misca mai mult de 3 cm abia se vad ghinturile max 1cm (mai raman in CT 4-5 cm din cardan). Nici cei de la Jimny Bits(3' SL) nici cei de la Radzikone (4' SL) nu au pentru LWB flanse cardan. Fiecare trage concluzia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cmarin Postat Noiembrie 21, 2018 Partajează Postat Noiembrie 21, 2018 (editat) Re: dimensiune cauciucuri iarna Grabd Vitara Teoretic deacord cu tine si nu spui rau de loc pt SWB Dar la LWB se schimba problema si nu este necesar. Practic la LWB cardanul este mai lung raza cercului facut este mai mare, in cazul meu SL de 3'' am incercat sa ii pun un distantier de 2cm cu masina ridicata pe cric cu rotile in aer, surpriza nu se poate monta nu permite spatiul care ramane intre cardan si grup e la limita. Am facut urmatorul experiment cu SL montat cu masina lasata pe roti + 2 baieti ( 200kg ++) in porbagaj care sar, cardanul nu se misca mai mult de 3 cm abia se vad ghinturile max 1cm (mai raman in CT 4-5 cm din cardan). Nici cei de la Jimny Bits(3' SL) nici cei de la Radzikone (4' SL) nu au pentru LWB flanse cardan. Fiecare trage concluzia. Incearca cu 1 cm. Eu am folosit de 1 cm pentru SL 5. Si a intrat fara probleme. Si altii la fel. Nu vorbesc dintr-o singura experienta. Experimentul tau nu se compara cu situatii reale in teren. Editat Noiembrie 21, 2018 de cmarin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
johnnydanut Postat Noiembrie 21, 2018 Partajează Postat Noiembrie 21, 2018 Re: dimensiune cauciucuri iarna Grabd Vitara :g:y Anvelopele MT sunt cele mai bune pe noroi, dar sunt slabe pe gheata/zapada batatorita, si asfalt ud. Anvelopele AT nu fac fata la noroi, dar merg destul de bine pe gheata/zapada batatorita, asfalt ud sau nu, si in offroad uscat/stanci. Anvelopele de strada sunt ideala pt strada, iar cele de iarna le bat pe cele de mai sus la gheata/zapada batatorita. La orcare de mai sus, pt cresterea aderentei se recomanda reducerea presiunii, pt a se mari contactul cu solul. (de ex de la 2 atm la 1-1.3.... daca e naspa rau chiar si mai jos) PS: Acuma...exista variatii, in functie de profilul anvelopei. De ex sunt MT sau AT-uri care au crampoanele cu taieturi fine, ca avelopele de iarna. Ceea ce le face mai bune pe zapada. Era cineva pe forum care si-a facut singur taieturile astea, si zicea ca se simte diferenta pe zapada. (https://www.google.ro/search?q=diw+tire+sipping&rlz=1C1GGRV_enRO748RO748&oq=diw+tire+sipping+&aqs=chrome..69i57.5303j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8) M-ati bagat de tot in ceata si tot ce am inteles este ca cele mai bune sunt anvelopele de iarna insa din acelea am acum si nu reusesc sa urc. Drumul meu nu este circulat (mai urca doar un vecin cu Jeep) si de multe ori eu sunt deschizatorul de partie si dupa ce o chinui eu in acea rampa, ii fac urme vecinului care urca mai usor. Nefiind circulat, de cele mai multe ori, zapada este mai mult framantata decat batatorita. Si daca ajunge sa se faca gheata incerc sa schimb traseul prin zapada mai mare caci drumul este destul de larg. Ca atare, ma intereseaza niste anvelope care sa rupa nametii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cmarin Postat Noiembrie 21, 2018 Partajează Postat Noiembrie 21, 2018 Re: dimensiune cauciucuri iarna Grabd Vitara M-ati bagat de tot in ceata si tot ce am inteles este ca cele mai bune sunt anvelopele de iarna insa din acelea am acum si nu reusesc sa urc. Drumul meu nu este circulat (mai urca doar un vecin cu Jeep) si de multe ori eu sunt deschizatorul de partie si dupa ce o chinui eu in acea rampa, ii fac urme vecinului care urca mai usor. Nefiind circulat, de cele mai multe ori, zapada este mai mult framantata decat batatorita. Si daca ajunge sa se faca gheata incerc sa schimb traseul prin zapada mai mare caci drumul este destul de larg. Ca atare, ma intereseaza niste anvelope care sa rupa nametii. Penturu ce ai acolo poti folosi BFG AT sau GoodYear Duratrac. MT-urile( mai putin Simex) sunt bune pe zapada mare afanata. Acest AT de la BFG, desi este AT, este ok si pe zapada afanata, cat si pe gheata ori pe zapada batatorita( Gehata si batotorita nu ca cele dediocate de iarna) Duratrac este un MT( unii considera ceva intre MT si AT) ce are si striatii de iarna. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
johnnydanut Postat Noiembrie 21, 2018 Partajează Postat Noiembrie 21, 2018 Re: dimensiune cauciucuri iarna Grabd Vitara Tot cautand vreo oferta am dat de asa ceva. Nu stiu daca au pe stoc (si mai ales la pretul asta) dar ca idee generala as vrea sa va intreb daca e ceva de capul lor. Par mai agresive decat majoritatea anvelopelor de iarna. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate